- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Gothmog #49494 üzenetére
a hirtelen megugrás/már-már csökkenő trend megtörése szúrt szemet náluk. Ez Mo.-on is bekövetkezhet.
#49497: kérdés a lehetőség: ha elérhetővé teszik, nem érdekel a rizsa. UK-ben ha nincs valami kritikus kórkép, akkor nincs szuri.
#49502: ez aztán teljesítmény .
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
itt a pár napos usa-adat: [link]
mivel nálunk "let it rip" járványkezelés van, khm. szkeptikus lakossággal, ezért gyorsan le fog ez menni (hogy milyen áron, az más kérdés)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
válasz kw3v865 #49496 üzenetére
Mai hír, hogy Franciaország visszamondta az 50 ezres Molnupiravir rendelésüket. Inkább abban reménykednek, hogy január végére sikerül szerezniük Paxlovidot. Szóval egyelőre (effektíve) csak egyféle gyógyszer van. (Mindkét gyógyszert jövő hónapban engedélyezheti az EMA. Vagy nem.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
nagyúr
szerintem már most robban.Ha már most 25%-ot mér a NeumannLAbs, akkor az egy hét múlva 100% lesz...
Amúgy a cégnél az a pár renitens, aki nem volt hajlandó beoltatni magát, az utolsó héten mind elkapta... igaz, még a deltát
(ma rákérdeztem, így 10 nap után, hogy mégis hogy van, azt mondja, szarul, ma kapta az első "gyógyszert", gondolom, FAvit. szép karácsony.)----------
de más téma. Rendszeresen belefutok fészbúkos cikk-posztok alatt a kommentekbe, amik azzal jönnek, hogy kamu a statisztika, és aki meghalt, nem is abban halt meg, és különben is.
Régen is láttam ilyet, de mostanában egyre többet, és nem tudom, mit lehet ezekkel kezdeni, ha már azt sem hiszik el, hogy létezik, hogy öl, pláne bármely más betegséggel együtt, azzal, hogy úgyis meghalt volna... stb. Nem tudom, hogy lehetnek ennyire érzeketlenek emberek, hogy hogy nem fogják fel, hogy attól, hogy valakinek van egy betegsége, attól még nem kéne meghalnia, évekig, évtizedekig el lehet élni cukorbetegen, szívbetegen, de még rákkal is... áhh, mindegy, csak le akartam már írni ezt valahova, mert minden nap frusztrál...[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Gothmog
senior tag
válasz t72killer #49501 üzenetére
Nekem maga a napi adat szúrt szemet a hsz-edben, arra reagáltam. Egyébként a lengyeleknél a halálozás hétnapos mozgóátlaga is felfelé tart még. Kérdés, hogy platózik-e rövidesen (a kirajzolódó kép azt sugallná, hogy fog, és egyébként magam is ezt hiszem), vagy az általad jegyzett adat nem "adattorlódás" és valami egyéb disznóság van mögötte.
#49502 Ringman
Durva, de igazából Dél-Afrika, Nagy-Britannia egyes gócpontjai és Dánia után nem igazán lehet már meglepődni ezen.
Máskülönben egy korábban általad az omikronról linkelt tweet láncolatában (még a dél-afrikai szitu kirobbanása és a fertőzést onnan széthintő első turisták hírverése idején) volt esetleírás talán dél-koreaiakról, akik Dél-Afrikából hazatérve rögtön karanténhotelbe kerültek, betartottak minden előírást (alapból szabálykövető biorobot ez a kelet-ázsiai típus, no meg be is volt kamerázva a létesítmény), és az egyik szobában lévő igazolt omikronos mégis megfertőzte a másik hotelszobában lévő (elvileg a megérkezéskor még kimutathatóan nem fertőzött) társát. Pedig közös légtérben nem voltak. A tippem az, hogy a szellőzőrendszeren keresztül minimális összeköttetés lehetett a két szoba "légtere" között, és ebből a szarból az is elég, ha 5-10 darab valahogy áttéved, majd bejut a szervezetbe, már meg tud "gyökeresedni" és neki tud állni szaporodni. (Ugye deltánál is riogattak azzal, hogy már egy 100 fős kezdőkülönítmény megfertőződést tud generálni. Lehet, hogy itt már néhány kóválygó kis szarcsimbók is elég ehhez.)[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
-
Vesa
veterán
Akkor Te így működsz, hit alapon. Én meg tudományos alapon. Bár konkrétan itt nem sok dolog szól a negyedik ellen, mert a boosterről már sok infó van és nem valószínű, hogy egy negyedik dózistól bármi változna. De az amiről Te beszélsz, bármikor máskor egyébként életveszélyes!
Tudományos bizonyítékok nélkül "cselekedni" kb. középkori szint, és azt is lefogadom, hogy Te lennél a leghangosabb, ha utólag kiderülne, hogy az a bizonyos "gyors cselekvés" utólag valami kárt okozott az egészségedben vagy valami másban.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
PuMbA
titán
"Akkor Te így működsz, hit alapon. Én meg tudományos alapon"
Mert nem látod a tudományos alap határait Ahogy Parci is írta, nincs univerzális megoldás, ami minden helyzetbe jó. A tudományos alapot ugyanúgy kidobhatjuk több helyzetben, mert semmire se jó. Amikor azt mondják a páciensnek, hogy 2%, hogy él még 1 hónap múlva és aztán még 10 évig vígan elél? Vagy amikor azt hitték, hogy a Föld kering a Naprendszer közepén? Micsoda tudomány....Most is találgatnak a tudósok az omikronnal kapcsolatban, tehát nincs tudományos alap és így kell nekünk valamit virítani.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Gothmog #49507 üzenetére
A tippem az, hogy a szellőzőrendszeren keresztül minimális összeköttetés lehetett a két szoba "légtere" között, és ebből a szarból az is elég, ha 5-10 darab valahogy áttéved, majd bejut a szervezetbe, már meg tud "gyökeresedni" és neki tud állni szaporodni. (Ugye deltánál is riogattak azzal, hogy már egy 100 fős kezdőkülönítmény megfertőződést tud generálni. Lehet, hogy itt már néhány kóválygó kis szarcsimbók is elég ehhez.)
vsz ez a helyzet.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
PuMbA
titán
Vagy akár 1940 körül amikor radioaktív anyaggal itattak egyes betegeket, mert azt hitték, hogy ez a gyógyír egy betegségre....ez is tudomány volt, akkori tudomány. Szóval én azt látom, hogy egy ezred kétséget nem mutatsz a tudomány felé, ami azért elég bináris, végletekben gondolkodás, mert az orvosok se tudnak sok mindent. Én ahogy már írtam, 95%-os adok a tudományra, azaz kicsit megengedőbb vagyok,, tehát a teljes hóbelebaázs módjára össze-vissza csinálunk mindent sem pártolom
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #32839680 #49525 üzenetére
"Hogy bejött a 65 év felettiek Sinos oltása is nem? Meg micsoda faszaság volt úgy ámblokk a keleti vakcinás oltási kampány. Ugye ahol még a minimális tudományos dolgokat sem várták meg hanem fullba tolták a kretént."
Semmiféle kárt nem okozott. Pfizert rátolva még jó ellenanyag szintjük lett Még egyszer mondom, nem a teljes hit alap mellett vagyok, de nem nő 2 fejed tőle vagy lesz bármi komoly bajod, mert a 100 kritériumból 8 kevésbé fontosat kihagytak ellenőrzéskor.
szabi__memo: Úgy gondoltam, hogy tudták, hogy az időseken nem tesztelték, mivel arról nem volt adat, ezért a vakcina önmagában nem okozott semmit. Az emberek okozták a kárt, akik döntöttek, hogy így is beadják az időseknek
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #32839680 #49528 üzenetére
Megértelek teljesen, de én így látom több példa alapján Például a közösségi média emberekre gyakorolt hatásaiból pontosan tudja a tudomány, hogy mit okoz a gyerekek kommunikációs fejlődésében? Nem, még mindig folynak a kutatások és csak körülbelüli dolgok vannak. Nekem ezek a példák meggyőzőek, hogy jelenleg is sok olyan dolog folyik a világban, amit nem ismerünk teljesen, nincs róla study, mégis a napjaink része.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vesa
veterán
Megint rázendítettél arra, amitől itt már hónapokkal korábban is többünket kivert a víz. Ti., hogy _utólagos_ adatok alapján próbálsz igazolást kreálni olyan döntések mellé, melyeket jóval korábban kellett meghozni, és amikor az általad hivatkozott adatok még nem álltak rendelkezésre. Ez pont az a szint, mint amikor a kaszinóban felteszed a teljes vagyonodat a pirosra a ruletten, majd miután szerencséd volt és nem a feketét dobta a sors, elkezdesz arról beszélni, hogy milyen jó döntést hoztál. Holott pont annyi esélyed volt arra is, hogy mindenedet elveszítsd. Vagyis amit Te itt propagálsz, az nem más, mint az eszetlen szerencsejáték. Csak itt történetesen emberéletekre játsszák...
A tudomány a valóság költészete!
-
PuMbA
titán
Egyetértek abban, hogy voltak utólagos adatok, de azért nem gondolom az eszetlen szerencsejáték esetet, mert a Sino-nál rendelkezésre álltak az állatkísérletek, a Phase 1 és Phase 2 adatok. Ha valami nagyon durván nem stimmelt volna, már ezeknél leesett volna valakinek a lába vagy akármi.
Phase 3 nem volt akkoriban, ha jól tudom és ez jött később, illetve Szerbia, Bahrein vagy UAE már előttünk elkezdett oltani, mint mi, szóval abban is lehetett bizonyosságunk, hogy ott se volt gond. Teljes eszetlenségnek akkor tartottam volna, ha nem lett volna például Phase 1 se.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
pár hetet tényleg nyertek a keleti cumókkal, hazardíroztak, bejött. mondjuk így az omikron hullám derekánál utólag azt mondanám, hogy pont semmit sem ért és én inkább vártam volna még két hetet a pfizerre...
...de akkor nagy volt az ijedség, örültünk annak a bármilyen is szurinak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
megtettetek mindent, többet nem igazán lehet, így is nullánál több oltást kapott a gyerek.
jut eszembe ellőtték az első szállítmányt, vagy mindenki kivár? (csak tudnám mire)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
igazából azt sem nagyon - vö. mrns 14 nap után adott valami védelmet, a sino meg 28-42 nap után. (a halálozási adatokat nézve meg bármi is jöhetett volna)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
proci985
MODERÁTOR
[link] kb ez volt akkor a masik megoldas a la south park . konkretan egyebkent ez megvolt itt, nekem szeptember kozepere telt le ket het a masodik utan. es ott konkretan ket orat ultem az autoban oda-vissza, barati korben meg meg visszatero poen volt, hogy ki hol talalt idopontot 120kmes korzetben.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Nako
csendes tag
London nem néz ki jól: [link]
Ma 301 kórházba kerülés (245, 210 után). Kórházban 2000 fölött. Ami nem nő az a lélegeztetőn lévők száma, de az tudjuk, hogy később jön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest