-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #48697 üzenetére
ez most nem biztos, hogy annyira rossz hír, mert alacsony R0-lal és nagyobb immune escape-pel (mi ennek a pontos megfogalmazása magyarul, immunválaszt megkerülő?) kisebb eséllyel söpörné ki a deltát, mint a 10-es R0 esetén.
pár napja raktam be ezt a threadet, ami pont ezt elemzi: [link]
higher intrinsic transmissibility and lower immune escape (Omicron R0 = 8, immune escape = 33%), Omicron's wave really knocks down Delta.
In fact, we can plot out parameter combinations that result in scenario 1 (extinction of Delta, yellow), scenario 2 (co-circulation of Delta and Omicron, light gray) and scenario 3 (extinction of Omicron after epidemic wave, dark gray
de persze így is lehet, hogy mindkettő futni fog egymás mellett.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #48702 üzenetére
Csak akkor jó ez, ha lényegesen enyhébb az általa okozott betegség. Azonban ha csak kicsit, úgy az abszolút megbetegedési számok (enyhe, közepes, súlyos, halál) sokkal magasabbak lesznek, mint a deltánál. Szerintem ez utóbbi fog bekövetkezni.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
t72killer
titán
Azért szerencsére úgy tűnik ez most változni fog. Elsősorban persze az érkező omikron vakcinák révén.
Illetve ha az omikron marad olyan "szelíd", amilyennek eddig láttuk, akkor ez már tényleg megközelíti az előzetes immunizációra (1 átesés vagy 2 oltás) súlyosabb következmények nélkül "elkapható" változatot, és akkor megvan a komolyabban mutálódott variánssal a totál (orrnyálkahártyától vérkeringésig) "átoltás". Még mindíg nem bíztatok koronapartykra, de ezt igen valószínű uis elkapjuk.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #48704 üzenetére
"az omikron marad olyan "szelíd"
Az előzetes adatok alapján mintegy 30%-al enyhébb. Viszont ennyivel több is lesz a fertőzött és így az abszolút számokban nem lenne különbség. De még az elején vagyunk, ami a későbbiek során inkább csak fokozódhat, ahogy az egyre több lezárt eset lesz. Ne feledjük először mindig a fiatalok fertőződnek meg, mert sokkal többet mozognak. Ezért is enyhébbek először a tünetek. Azonban ha eléri az időseket, akkor sokkal több lesz a súlyos eset is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Lehet, hogy már találkoztál vele, de téged nem betegített meg. Ha a gyerekek nyálkahártya immunitása (öröklött) kivédi, akkor a szülök sokkal kevesebb vírussal találkozhatnak, ami nem fogja őket megbetegíteni. Végül is sokkal több ember tünetmentes, mint amennyi tünetes van.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #48712 üzenetére
értem, csak azt az egyet nem hiszem, hogy ne lett volna valakinek tünete a családból. és a gyerekek is elkapnak mindent, de tényleg mindent, elég érzékenyek is. pont ezt verték volna le csuklóból?
amúgy én ezer éve itthonról dolgozom, anyafej is itthon van most, szóval a belépési pont a családba szinte biztosan a gyerekeken át vezet.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
UK-ban ma nem dőlt rekord (90418 új fertőzött, ebből 10059 Omikron). Az angliai részen már 7 omikronos halottat jegyeztek fel, és 85-en vannak kórházban.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
syberia
veterán
jobb lenne egy sokkal szélesebb spektrumban immunizáló vakcina
Natural killer (NK) cells are lymphocytes able to exert potent antitumor and antiviral functions by different means. Besides their classification as innate lymphoid cells (ILCs), NK cells exhibit memory-like and memory responses after cytokine preactivation, viral infections and hapten exposure. Multiple NK cell-based immunotherapies have been developed and are currently being tested, including the possibility to translate the NK cell memory responses into the clinic.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0169409X21002520Persze közel sem biztos hogy ez az irány lesz jó, legalább kutatják.
(#48714): Furi hogy látszólag nem nőtt az új aránya jelentősen, de már 7 halott SA-ban tudomásom szerint még nincs áldozata, hivatalosan.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ricardo
titán
Ez a covidot kísérő feketegomba, nem gyenge. Anno (ha jól emlékszem) az volt a vélekedés, hogy indiában azért terjedt el, mert az ottani állapotok (pl rengeteg kezeletlen cukorbeteg vagy daganatos beteg) , és a gyenge immunrendszerű emberek találkozása jó lehetőséget biztosított a terjedésre. Amerika viszont azért ilyen szempontból nem igazán összehasonlítható indiával. Bár rengeteg ott is a túlsúlyos, így gondolom a diabéteszes is. Remélem európába nem jön át.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Ricardo #48721 üzenetére
Amerikában sem ritkák az olyan nyomortelepek, ahol egy ilyen simán előtörhet. Európa annyival van jobb helyzetben, hogy itt elérhetőbb a szegényeknek az egészségügy. Szándékosan használtam összehasonlító formát és nem azt írtam, hogy elérhető.
I am having fun staying poor.
-
Ezekiell
veterán
válasz #32839680 #48725 üzenetére
Erre amúgy kíváncsi lennék, hogy itthon milyen gyakran tisztíttatják a népek a klímájukat, pláne így covid időkben.
Tippre siralmas a helyzet.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Vesa
veterán
válasz syberia #48692 üzenetére
"A csóró és oltatlan afrikai országok többségét letarolta a covid, mert a lassú immunválasz....most hogy igy van ez?"
Egyrészt, ne kelljen már ecsetelnem, milyen az adatszoltáltatás egy ilyen helyről. Komoly adatsorral innen nem lehet számolni, de örülök, hogy neked azért sikerül érvként felhozni
Másrészt, mivel a Sars-cov2 mortalitása más kórokozókhoz mérten nem rettenetes, eddig is az volt a vélekedés, hogy a súlyos/enyhe lefolyás hátterében genetikai okok állhatnak. Arra egyelőre nincs egyértelmű magyarázat, hogy súlyos lefolyás esetén miért van súlyos lefolyás. Viszont ebben a szegmensben oltás nélkül egyértelműek a számok, illetve a különbség az oltott vs. oltatlan csoportok között, jelenleg ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
syberia
veterán
válasz Ricardo #48721 üzenetére
Mucormycosis is a life-threatening infection that occurs in patients who are immunocompromised because of diabetic ketoacidosis, neutropenia, organ transplantation, and/or increased serum levels of available iron. Because of the increasing prevalence of diabetes mellitus, cancer, and organ transplantation, the number of patients at risk for this deadly infection is increasing. Despite aggressive therapy, which includes disfiguring surgical debridement and frequently adjunctive toxic antifungal therapy, the overall mortality rate is high.
A klinikai és laboratóriumi adatok egyértelműen bizonyítják, hogy a fagociták hiánya vagy a fagocitáló funkció károsodása esetén nagyobb a mukormikózis kockázata. Például a súlyosan neutropéniás betegeknél fokozott a mucormycosis kialakulásának kockázata. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy az AIDS-betegeknél nem áll fenn a mucormycosis kialakulásának fokozott kockázata. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a neutrofilek, de nem feltétlenül a T-limfociták kritikus szerepet játszanak a gombaspórák szaporodásának gátlásában.
https://academic.oup.com/cid/article/54/suppl_1/S16/284344?login=true(#48711): Feketegomba ellen feketekömény működik?
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Ringman
nagyúr
50 fölötti pfizerrel oltottak - kell-e 3. oltás?
TLDR: kell.BNT162b2 Vaccine Booster and Mortality Due to Covid-19
We obtained data for all members of Clalit Health Services who were 50 years of age or older at the start of the study and had received two doses of BNT162b2 at least 5 months earlier. The mortality due to Covid-19 among participants who received the booster during the study period (booster group) was compared with that among participants who did not receive the booster (nonbooster group).
Conclusions
Participants who received a booster at least 5 months after a second dose of BNT162b2 had 90% lower mortality due to Covid-19 than participants who did not receive a booster.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
BlackV
őstag
válasz attiati #48670 üzenetére
A labort felülbírálva én sem tudom azt mondani, hogy összehasonlítható. Mert lehet eltérés a műszer modellekben is, ki tudja a reagensen is módosítottak-e.. De igazából szerintem ez mindegy. Mert ha elmennél a synlabhoz és kérnél egyet balból és egyet a jobból, már az sem lenne összehasonlítható, minimális eltérést fog mutatni a két eredmény. Már maga a mintavétel magában hordozza a mérési hibát. Arra, amire neked kell összehasonlítható. 50-40 000 tartományban mér a whitelab abbott tesztje is.
-
Alex91
félisten
[link] , terjed mint a futotuz…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
BlackV
őstag
válasz Ringman #48693 üzenetére
Én is innen találtam meg. Maga a publikáció nem szar, csomó hasznos info van benne, ezért is hivatkozik rá a nejm kutatás. De ők teljesen más aspektusból hivatkoznak rá. (Ezt később egy az egyben átvették házipatika és webbeteg külföldi megfelelői hangaztos sciencemedical , meg medicalnews és hasonló variácók, hogy "17 év után is vannak antitestek.")
Tehát a megfigyelés lényege a hosszútávú védettség.#48695Parci szerintem nagy lehetőségek vannak a dologban, mert a sars1 túlélők, akik később pfizert kaptak, semlegesítették az összes sarbecovirust.
Ezért vagyok bizakodó az omikron oltással, mert jól elmutálódott a wuhanihoz képest, ezért hasonló jelenségben bízom.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz syberia #48715 üzenetére
+ #48685 t72killer
Ha jól értem, akkor az Omikront kétféle úton tudják igazolni: szekvenálással vagy PCR teszttel. A többséget nyilván az utóbbival. Viszont erre csak azok a PCR tesztek alkalmasak, amik háromféle szekvencia részletet keresnek a vírus RNS-ében - ha ezek egyike hiányzik, akkor valószínűleg Omikron, nem Delta. Viszont a PCR teszteknek csak egy kisebbik része ilyen, azaz a PCR tesztek nagyobbik részénél nem tudni, hogy Delta-e vagy Omikron. A másik probléma, hogy az Omikron "lopakodó" változatát nem lehet kimutatni PCR-rel (mert ott megvan mind a három marker - innen kapta a lopakodó nevet.)
Szóval az igazolt esetek szám nyilván csak töredéke a ténylegesnek, a ténylegesre meg csak becslések vannak.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
törölt tag
Ma apóséknál összejövetel, gyerek, középkorú, idős, mindenki!
Após oltatlan lánytestvére kaja közben leközli, hogy 3 napja nem érez szagokat, ízeket!Értitek ott vagyunk összezsúfolódva, ez meg még jön is puszit adni, mondtam neki, hogy nem kéne... erre megnyugtat mindenkit, hogy csinált antigén tesztet, és az negatív lett!
Tegnap egyik kollégát haza zavartam, mert úgy jött be dolgozni, hogy taknya nyála egyben volt.
Látjátok ez a baj!!
-
titán
A tanárok azért tiltakoznak, mert a kormány megtiltotta, hogy az oltatlan pedagógusok december 15. után tanítsanak. Mintegy 2000 tanár lehet érintett.
Demonstrálók több mint ötven autóval zárták le a Devecserbe vezető főút egyik sávját szombaton. [link]Egy értelmes okot nem tudnának mondani , miért nem oltatnak. Tépik itt a szájukat ahelyett, hogy felvennék az oltásokat, dolgozhatnának tovább és nagyon nagy eséllyel védettekké válnának a súlyos covid következmények ellen.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Tisztában vagyok ezzel, ezért írtam, hogy nem biztos, hogy az ujjongás a megfelelő. Ha száraz tényeknél maradunk, akkor ez a helyzet.
Ha a deltán átesés nem segít, akkor nem is értem miért merül fel, hogy majd a vuhani oltásaink jók lesznek. 1 hónapig lehet, de havonta nem lesz oltás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest