- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Dottorei #4748 üzenetére
már cáfolta az optörzs.
egyébként ha az audi, mercedes, auchan, lidl, aldi, stb olthatna magának, akkor vsz. belátható időn belül be lenne oltva az összes alkalmazottjuk, láthatóan a magyar államapparátus nem képes erre megfelelő hatékonysággal.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mozso
senior tag
1 nap:
189 meghalt
624 új beteg kórházban
67 új beteg lélegeztetőnNem tudom a napi halálozásból mennyi kerül lélegeztetőről és mennyi sima intenzívről.
-
kw3v865
senior tag
Jó hírek az AstraZeneca vakcinájáról: [link]
Az AstraZeneca és az Oxford Egyetem közösen fejlesztett vakcinája 79 százalékos hatékonyságot mutatott a fertőzés ellen. A súlyos, kórházi kezeléssel járó koronavírusos megbetegedést pedig 100 százalékban megakadályozta.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Rive
veterán
válasz Sir Pocok #4755 üzenetére
Hát, vészhelyzet az van
Az adott körülmények között nehéz lenne olyan vakcinát találni, amelyiknek nem pozitív a mérlege.
Csak ugye böki az ember csőrét, hogy: ki is csinálta meg itt ezt a vészhelyzetet?/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
fatal`
titán
válasz Soulfly842 #4760 üzenetére
NYT Vaccina Tracker szerint 65%. Hogy honnan származik ez az adat azt nem tudom.
#4761: Igen, azt tudom, hogy az elölt vírusos volt, csak nem emlékeztem a nevére, de közben megnéztem.
[ Szerkesztve ]
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Kínai vakcinánál a 2. dózis hány nappal kéne, hogy az elsőt kövesse? 28? Oltásnál nem adtak időpontot, csak hogy majd szólnak.
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
HÁZIGAZDA
-
Z.É.T.
őstag
válasz sarkanyolo2 #4766 üzenetére
Ha nem változtattak/változtatnak rajta, akkor igen. 28 nap múlva 2. shot, majd újabb 28 nap múlva alakul ki a teljes védettség*.
*ez az oltóanyag maximuma, nem úgy értve, hogy 100%-osan véd
[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
sarkanyolo2
őstag
Nagyon köszi!
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Krinyo
senior tag
Közben már Kisvárdából is covid-kórház lett...
-
Krinyo
senior tag
-
nyogo83
senior tag
válasz Ringman #4751 üzenetére
Hiaba cafoltak az Auchan-os oltasos hirt.
Auchanban dolgozo ket ismerosom mult heten penteken kapta a ceges ertesito email-t errol, hogy a dolgozoikat beoltjak es jelentkezhetnek.Gyanitom amugy a "cafolat" a szokasos feligazsag.
"nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik"
Szerintem itt a hangsuly azon lesz, hogy "soron kivul" es az "oltasi terv szerint tortenik".Magyaran eleve igy volt az oltasi tervben, tehat nem soron kivul kapjak. Csak nem ertem ennek a cafolatnak mi ertelme van.
-
Chesterfield
őstag
válasz Jablocskov #4773 üzenetére
tehát gyakorlatilag egy sputnik 2. dózis
J&J + CanSinoBIO = Sputnik V
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
A Pfizer/BioNTech vakcina hatásossága rákos betegeknél egy és két oltás után
"A medRxiv portálon március 17-én megjelnt egy tanulmány, amelyben a fenti témát vizsgálták 151, többségében idős, szolid tumoros és vérképzőszervi rosszindulatú betegségekben szenvedő, illetve 54 egészséges, összehasonlító (kontroll) beteg részvételével. "
-
fatal`
titán
A lényeg:
Az egészséges személyeknél már egy Pfizer/BioNTech vakcina is a szokásos 90% feletti immunológiai hatékonyságot mutatta, de a szolid daganatos betegenél ez 40% alatti, míg a vérképzőszervi rákos betegek esetében még alacsonyabb, 15% alatti volt. Ugyanakkor a szolid daganatosoknál a 21 nappal az első után adott második oltás az azt követő 2 hétben 95%-osra növelte az immunológiai hatékonyságot. A vérképző szervi rákok esetében a betegszám túl alacsony volt a második oltás értékeléséhez.
-
Z.É.T.
őstag
A SARS-CoV-2-specifikus B- és T-sejt-válaszok perzisztenciája gyógyult COVID19-betegeknél 6-8 hónappal a fertőzés után
A study magyar fordítása.Hallásvesztés, fülzúgás, szédülés – ezeket is felírhatjuk a Covid-tünetek közé - Telex.hu a SkyNews nyomán
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Annyira elkezdi éreztetni a hatását az iskolák bezárása, hogy a kormány az iskolák nyitásán agyal.
Ha ma beoltanánk minden tanárt, akkor is kb május elejére lesznek védettek.
De ugye ott nem is a tanárok a fő gócpontok.
Illetve a tanárok attól még tovább tudják adni egyik tanteremről a másikra.Arra külön kíváncsi leszek, hogy az oltott emberek majd mennyire fognak vigyázni a nem oltottakra és mennyire lesznek tekintettel. Hordják e a maszkot utána is, stb...
Van egy tippem.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyogo83 #4772 üzenetére
audiról is volt hír múlt héten:
Az Audi bejelentkezett oltópontnak, két hét alatt beoltaná a 12 ezer dolgozóját
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Jablocskov #4773 üzenetére
vsz. elsősorban nem járványügyi indoka van a beszerzésnek.
-
fatal`
titán
A CanSino mellett a CoviShieldet is engedélyezték (Indiában gyártott AstraZeneca):
-
Ringman
nagyúr
válasz Jablocskov #4781 üzenetére
komolyabb segítség lenne, ha a magán eü-szolgáltatók is olthatnának.
-
-
fatal`
titán
válasz Jablocskov #4785 üzenetére
Inkább nem is minősítem ezt.
Aztán majd az lesz, hogy le sem hívják a nyugati oltásokat, ide parasztnak jó lesz a keleti dzsunka.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Jablocskov #4788 üzenetére
ja meg semjén mondta, hogy majd a határon túli magyarok kapják azok előtt, akik nem regisztrálnak (ami ugye nem lehet kínai/orosz, mert azokat a környező országokban - szerbiát kivéve - nem engedélyezték)
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz Ringman #4789 üzenetére
Ebben én nem lennék olyan biztos, hogy sikerülne is. A románok és a szlovákok valószínűleg azonnal lefoglalnák a szállítmányt (pláne az ukránok), ha bevinnék az országba. Csak úgy lehetne megcsinálni, ha a határon túliak jönnének ide felvenni az otlást. Az szintén nem egyszerű, a karanténszabályok miatt. Szlovákiából konkrétan külföldre utazni sem szabad, csak erősen indokolt esetben, üzleti céllal.
-
Ringman
nagyúr
Szegeden már szelektálni kell a daganatos és sürgős betegek között
Most már, a szabályok szerint jelen helyzetben még egyébként vállalható tumoros vagy sürgős betegeink közt is szelektálnunk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét,
írta szombaton a Facebookon Bajory Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikájának igazgatója. A Hvg.hu által idézett bejegyzésben Bajory azt írta, hogy a szegedi Covid-központban napról napra súlyosbodik a helyzet, ezért egyre több embert kell oda átvezényelni. Így a jövő héttől a klinikán csak annyi munkatársuk marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudják biztosítani.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Jablocskov
tag
válasz Ringman #4789 üzenetére
Szerintem a kormányt a határon túli magyarok sorsa kb. annyira érdekli, mint a határon innen levőké, semennyire. Valószínűleg hamarabb jutnak normális vakcinához a saját országukban, mint a mi segítségünkkel. Itt sokkal inkább arról van szó, hogy megvan a mesterterv arra, hogyan veszíthetné el a közpénz jellegét az uniós vakcinákra szánt pénz egy jelentős része.
-
Z.É.T.
őstag
A válasz, miért hiszi néhány ember még mindig azt, hogy a covidban kevesebben hunytak el, mint egy átlagos influenzában - KSH: véglegesek a tavalyi halálozási számok
"Százalékosan kifejezve a magyarországi többlethalandóság mértékét a legintenzívebb periódusnak számító októberben, novemberben és decemberben 18%, 61%, illetve 46%-os volt a többlethalandóság."
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
És akkor ehhez tegyük hozzá, hogy a viszonyítási alap az influenzát is tartalmaz, ami idén lényegében teljesen elmaradt.
A szokásos 1%-os referencia halálozást véve múlt évben ~ 20% körül lehetett az átfertőzöttség.
Ha magasabb volt (miért ne lehetett volna, az átlag egészségügyi állapotot és az ellátás szinvonalát tekintve...) akkor még kevesebb.
Az egyetlen, ami miatt azt gondolom, hogy megvolt a 20%, hogy végül valószínűleg az átfertőzöttség növekedésével összefüggő R csökkenés állította le a hullámot ősszel/télen.Nem állunk jól
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Vesa
veterán
válasz Depression #4730 üzenetére
Nagyon durva...Ha ebbe nem buknak bele, akkor ennek az országnak annyi, mert akkor bármit meg lehet tenni az emberekkel.
A tudomány a valóság költészete!
-
HÁZIGAZDA
szerintem már legalább 10 ilyen vízválasztó helyzet volt az elmúlt 10 évben, de igazából az elmúlt 30-ban is még több. teljesen fölösleges leváltani a mostani kormányt, amíg a nép marad a helyén
(viszont ez itt eléggé off, hagyjuk is, úgy is csak rossz kedvet csinál)
(ellentétben a koronavírussal )dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
titán
válasz nyogo83 #4772 üzenetére
Hacsak nem lesz saját oltópontja az auchannak, ahogy az audi is jelentkezett, a jelenlegi helyzetben elég érdekes lenne, ha az auchan dolgozóit soron kívül elkezdenék oltani. Egyébként például az audi és a kormány is elég gázosan jönne ki ebből, ha kapna a kormánytól soron kívül erre vakcinát. Ezzel azt üzenné a népnek, hogy az audi dolgozói fontosabbak számára, mint a többi ember. Szóval politikailag ez nagyon törékeny jég most szerintem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest