Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Ringman #19335 üzenetére

    Elég részletes ez az elemzés. Június 6.-ig Skócia lakosságának 59,4%-a kapott egy dózist, 39,4% kettőt (65 éves kor alatt), 65 éves kor felett pedig 91,7%/88,8% az arány. Idősek tehát nagyon jó arányban oltottak. Appendixben van egy részletes táblázat arról is, milyen arányban kapott AZ-t és Pfizer a lakosság, korcsoportokra bontva. Az is szépen látszik, milyen gyorsan kiszorította a Delta az Aplha variánst. Így kell adatokat közölni.

    Írnak egy ilyet is:

    "S gene-positive cases occurred in all ages, with a greater proportion of those S gene-positive aged 5–9 years compared to S gene-negative cases (appendix p 2). There was a slight inverse deprivation gradient with S gene-positive cases disproportionally seen in the most socioeconomically affluent quintile. Most cases (70%) had no underlying relevant comorbidities. 70% of S gene-positive cases had not had any COVID-19 vaccination doses, compared to 75% of S gene-negative cases....A greater number of COVID-19 relevant comorbidities increased the risk of COVID-19 hospital admission"

    Azt is hangsúlyozzák, hogy bár mindkét vakcina hatásosan csökkentette a fertőződést és a kórházba kerülés kockázatát, az Astra gyengébben teljesít mint a Pfizer.

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák