Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecx

    tag

    Sziasztok! Teljes tanácstalanságomban fordulok hozzátok. Adott egy WR1043ND v1 router, CAT5e gigabites kábelekkel, amely egy PC-hez és egy Digis internetes modemhez kapcsolódik PPPOE módban. A net sebessége 200/50. A gondom az, hogy a gépet direkben a modemhez csatlakoztatva, a PC-n betárcsázva simán megvan a 200/50 letöltés, viszont amikor a routeren keresztül megy a PPPOE, akkor csak 103-105Mbps a letöltés, a feltöltés 50 ugyanúgy.

    2 féle kábellel is próbáltam a WAN-modem kapcsolatot, ugyanaz a helyzet: a letöltés alig meg 100Mbps fölé. Router gyári firmware a legújabbra frissítve, teljes gyári alapállapot visszaállítás is megvolt a routeren, de semmi javulás... Bandwidth control alól kivettem a pipát (azaz kikapcsolva), mondjuk fura, hogy itt csak max 100Mbit a max sebesség, ha be lenne kapcsolva... Hol van ez a gigabittől?

    Létezik, hogy a Wan portja csak 100Mbit? Vagy a PPPOE kommunikációban van valami probléma? Lehet, hogy a router ezt nem kezeli jól?

    Van esetleg valamilyen beállítás, amit nem vettem észre? Remélem, nem csak egy új router a megoldás, mert az most nagyon "fájna". A router mindenképpen kéne a Wifi-s megosztás miatt, a direkt PC-modem kapcsolat nem optimális megoldás...

    Köszi szépen minden jótanácsot! :R

    [ Szerkesztve ]

    A legjobbakat!

Új hozzászólás Aktív témák