- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
Üdv
vettem egy ilyen routert, és próbálnám beállítani az USB-re kötött pendrive-ot, de nem akar menni.
gyári legújabb firmware van rajta.
Amikor rádugom a pendrive-ot,... rescan, érzékeli, hogy ott van, de a "permissions" oszlopban nem "edit" gomb van, hanem az hogy "none".Mi a teendő ilyenkor?
-
Gordiann
őstag
válasz Intruder2k5 #4602 üzenetére
Az lehetséges...
De most meg kínomban feltettem a dd wrt-t. Működik, meg minden, de visszatenném a gyári firmware-t. Amikor betallózom neki a webes felületen a .bin-t és elindítom, kiírja, hogy update failed. Vagy ezt így nem lehet? (vagy hogy lehet? ) -
MODERÁTOR
-
Lallerka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni openwrt samba beállítás XP alól betudok jelentkezni (csak root felhasználóval kivettem a tiltását) másik felhasználót nem tudok létrehozni... root@OpenWrt:~# smbpasswd valaki valami
No valid user found in /etc/passwd
root@OpenWrt:~#viszon vista-ból nem tudok belépni olyan hibát ír mintha rossz lenne a fehasználó vagy jelszó pedig tuti jó...
Valaki tapasztalt ilyet? -
MODERÁTOR
válasz Lallerka #4606 üzenetére
Szia!
Kereső, kereső, kereső...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_4541-4541.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_629-629.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_1866-1866.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2860-2860.html[ Szerkesztve ]
-
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4607 üzenetére
root@OpenWrt:~# smbadduser
-ash: smbadduser: not foundigy nem fog menni...
-
MODERÁTOR
-
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4610 üzenetére
W7 alatt beenged bármilyen file műveletet megcsinál (vista visszadob élből)...
csak éppen hálózati meghajtónak nem helylandó felmappolni felhasználó/jelszóra panaszkodik pedig ez fontos lenne hogy ne tallózgatni kelljen állandóan...
az oslevel = 66 állítottam lehet hogy emiatt enged be a W7... -
MODERÁTOR
-
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4612 üzenetére
Igen, csak azt nem értem hogy miért enged mindent hitelesítés nélkül... az egy kicsit gáz habár kintről nem engedek be senkit (remélem), de ezek után már semmiben se vagyok biztos...
-
gabipaci
őstag
Rankesz fórumtárs feladott postán nekem egy splitter nevű okosságot, ami elvileg nekem kell a dsl kábelhez, hogy utp legyen. (?)
Addig jegelem a témát, bár már elég sok minden megy.
Pl a wifi is. Csak azt nem értem, miért ment el napköznem az egész hókuszpókusz, annyira, hogy a hálózati és megosztási központban egy sárga felkiáltójel volt a szgép és a hálózat között, a hálózat meg az internet közöztt meg egy piros X
De egyébként minden router restart után ez van, csak a javítás, vagy a gép restart segít.Logitech hardware tester
-
MODERÁTOR
válasz gabipaci #4614 üzenetére
Szia!
Nem tudom, lehet, hogy én még mindig nem értettem tisztán a helyzetet, de ha úgy van ahogy én elképzelem, akkor sok reményt ne fűzz a slpitter-hez se. Arról volt szó, hogy neked a másik routered olyan, hogy egybe van építve az adsl modemmel. Ez olyan cucc lehet, mint az ASUS WL-600, tehát a WAN csati helyett egy telefoncsatlakozó van rajta, ezért nem tudod kiiktatni, mert ez végzi a betárcsázást. Jól értem?
Ha nem, akkor vedd úgy, hogy meg se szólaltam...
De ha igen, akkor tartom magam ahhoz, hogy a splitter nem fog segíteni rajtad, ugyanis az nem fogja egy modem feladatát elvégezni, tehát nem fog tárcsázni. Ugyanúgy nem fog a TP-LINK 1043-as sem, hiába kötsz rá akármilyen átalakítókkal telefon madzagot, az úgy nem fog menni. A splitter egy szűrő (szó szerint vágó) ami az internet és a telefon forgalmat különíti el egymástól hétköznapian fogalmazva. Ha ki szeretnéd váltani a másik a routert, akkor neked egy ADSL modem-re van szükséged.
szerk.:
A splitternek elvileg mind a három csatija telefonaljzat (RJ-11) Egyikbe dugod a bejövő telefonvonalat, és van két kimenete, amiből az egyik a modemhez megy, a másik pedig a telefonhoz.[ Szerkesztve ]
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #4615 üzenetére
Attól tartok jól érted...
Ezt néztem ki.
De ha ezt megveszem, akkor ugyanúgy ip címről kapja a router a netet, mint most a régi routerből??Logitech hardware tester
-
MODERÁTOR
válasz gabipaci #4616 üzenetére
Igen, egy ilyesmi kell neked... És nem, "nem IP címről fogja kapni". A modemnek nincs saját IP címe. (Pontosabban ez így nem teljesen igaz, de ez most részlet kérdés, Te azt nem fogod látni külön eszközként.. Nem szerepel a traceroute hop listában, stb...) Ez úgy néz ki, hogy a modembe bedugod a telefonkábelt, ami jön a falból, a másik csatlakozójába pedig már UTP kábel megy, aminek a másik végét a TP-LINK WAN portjába kell dugni. A TP-LINK-ben a WAN kapcsolat most vagy fix IP-re, vagy DHCP-re van állítva, és a másik routertől kapja a netet. Ezután a WAN kapcsolatot PPPoE-re kell majd állítanod, ekkor alatta a WAN tulajdonságoknál megjelenik majd a "Username" és a "Password" mező, ahova az ADSL belépési adataidat kell begépelni, amit a szolgáltatótól kaptál. Így, leegyszerűsítve a dolgokat, a TP-LINK fogja betárcsázásra bírni a modemet, ehhez megadja neki a szükséges nevet és jelszót, és a TP-LINK fogja kapni a külső IP címet. Tehát a WAN IP-je nem 192.168.x.x lesz, hanem valami más tartománybeli IP cím. Invitel esetén mondjuk 62.77.x.x, vagy 91.82.x.x. Remélem érthetően fogalmaztam.
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #4617 üzenetére
Igen, köszönöm!
Még egy kérdés, a linkelt modem, nem lesz szűk keresztmetszet sebesség terén?
Egyébként 24Megás a netem.Logitech hardware tester
-
Lallerka
csendes tag
válasz Keresztapper #4620 üzenetére
Ok köszi.
De kicsit bővebben a paraméterei mit jelentenek
:*:1000:65534:valaki:/tmp:/bin/false -
hati
addikt
Vki már próbálta a 2.1-es transmissiont?
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/transmission-cli_2.10b1-1_ar71xx.ipk
•Support for automatically stopping idle seeding torrents
•Small memory cache to reduce disk IO
•gzip compression support added to the RPC server
•Add support for a cookies.txt file
•Minor CPU optimizations -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Megéri szerintetek ebbe a routerbe kicsivel több pénzt fektetni?? Mivel jobb mint mondjuk a 941ND?
Otthoni használatra kell ilyen router egyáltalán? Vagy jobb, hogy gigabit-es hálózati csatija van? -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Egyrészt gigabites portokkal rendelkezik, másrészt USB is található rajta. A 941ND-n egy FiberPower 120 biztosan nem megy át a 100-as portok miatt, másrészt LAN-on a másolási sebesség csak töredéke az 1043ND-n elérhetőnek (~100 MB/s helyett max. 10-12 MB/s).
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Speeedfire
félisten
Módosítva lett az első hsz., így ha valaki keres valamit akkor ott nézzen szét előbb. Próbáltunk minél több hasznos dolgot összegyűjteni, a "kezdők" és "haladók" részére.
[link]Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kano
nagyúr
válasz gabipaci #4619 üzenetére
Szűk nem lesz a keresztmetszet, de ez Annex A-s modem. Milyen szolgáltató ADSL-je lesz?
Bár ahogy látom flashelhető 380T-re.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
-
DaniL
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni hogy van 1 TL-WR1043N routerem és 120mb-es UPC internetem. UTP-n simán átjön a sebesség azzal nincs gond. Viszont wifin az összes csatornát 20-40mhz-et végigpróbálgatva maximum 16mbitet tudtam kifacsarni.
Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a probléma?
(Több gépen is ez az eredmény jött szóval driverek stb a hálókártyákhoz megoldás kilőve)...
-
MODERÁTOR
-
ALI_G
veterán
Valaki próbálta már 64 MB ram-mal ezt a routert? Mennyit jelent open-wrt-nél?
-
DaniL
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4635 üzenetére
54es csak mert nincs n-es kártya a laptopban. Vagy naív vagyok ha 1 54es kártyától elvárok 17mbitnél többet? (stabilan ennyi mind3 laptopon(egyik sem N), tehát az sem lehet h. 1ik kártya nembírja)
A másolás stabilan 1mb/sec, se több se kevesebb.Valami ötlet?
...
-
MODERÁTOR
Hmm... Akkor nem kell ide semmilyen ötlet.
A g-s Wi-Fi ennyit tud. Illetve elméletileg 20-22 Mbit/sec a felső vége ideális esetben, de most ennyi jött össze. Az 54 Mbit/sec csak névleges sebesség.
Wi-Fi Wiki -
Adamul
tag
válasz Speeedfire #4588 üzenetére
Hm köszönöm. A kérdésem lényege az volt, hogy a dyndns MÖGÉ milyen ip-címet kell tenni, de akkor most már kiderült, h ha jól értem a külsőt, tehát a 94.akármi kezdetűt (és nem a 192.blabla).
-
ALI_G
veterán
Valahogy nem tudom aktívvá tenni magam, pedig a port forwardingot beállítottam a routerben.
A kis CD-n amit mellékeltek hozzá, mi van? Nekem nem olvassa be és elvileg azt kellene először elindítani.
-
MODERÁTOR
-
DaniL
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4638 üzenetére
Köszönöm a segítséget, még sokáig szórakoztam volna vele fölöslegesen nélküled
[ Szerkesztve ]
...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz gabipaci #4644 üzenetére
Ez nem az! Ilyened van jelenleg is, mivel ez egy routerrel egybeépített modem!
Ha TP-LINK-et keresel, akkor ez kell neked.
Ennek RJ11 a bemenete, RJ45 a kimenete, 24/1 a maximum sebessége.
Illetve ez is jó, ennek 24/3,5 a max. sebessége.Itt vannak a TP-LINK ADSL termékek. Felül a WiFi-s ADSL routerek, alatta a sima ADSL routerek, és alul van a 2 db mezei ADSL modem.
[ Szerkesztve ]
-
Adamul
tag
válasz Intruder2k5 #4641 üzenetére
Na tehát Én azt szeretném, hogy ha rádugok a routerre egy pendriveot, vagy winyót és akkor azt bárhonnan elérném. Ehhez mint kiderült nem elég a gyári fw, és ott tartok h lecserélem a DD-sre. Ehhez regeltem előbb a no-iphez, utána a dyndnsnél is egy domént, mer mindig ezzel példálóztatok, mondom ezen ne múljon.
Tehát ha felraktam a DD-s fw-t a routerre, bedugtam a pendriveot stb, a dyndnsnél azt az ip címet kell megadnom neki amit 'kívülről' látnak rólam? Tehát gyakorlatilag a router ip-jét? És ha jól vettem ki a szavaidból, akkor ha total commanderrel ftp-ként nyitom meg, akkor látni fogom akárhonnan a pendriveom tartalmát, igaz? (bár az most merült fel bennem kérdésként, hogy akkor jelszónak azt kell írni amit a dyndnsnél is megadtam, ugye?) -
MODERÁTOR
Látom kicsit még zavaros ez nálad... De sebaj!
Szóval, ha feltetted a DD-WRT-t, akkor abban meglátogatod a DDNS oldalt, ahol beállíthatod ezeket a dolgokat.
Itt több szolgáltató közt választhatsz, többek közt a no-ip-t is használhatod.. Az IP címmel neked nem kell foglalkozni, hiszen ez azt helyettesíti. Gondolj bele, ha nem vagy otthon, és közben cserélődik az IP címed - egy áramkimaradás, vagy bármi más okból - akkor honnan tudnád, hogy mit írj a címhez? Sehonnan, amíg meg nem nézed a routerben... Ez így értelmetlen, nem?
Tehát, beállítod a routerben a dyndns hozzáférésed adatait, és így akárhányszor csak új ip címet kap a router, azt azonnal jelenti a dyndns.org oldalnak, aminek a dns szervere hozzárendeli az új ip címet a Te dyndns címedhez. Tehát ha van neked egy adamul.dyndns.org címed, akkor azon Te bármikor, bárhonnan eléred a routered, az ip címének ismerete nélkül. Ennek ez a lényege. Ha mindig tudnád az ip-t, akkor ez az egész felesleges lenne.
A pendrive-ra visszatérve, igen, ftp-ként fogod látni, bárhonnan. Nevet és jelszót szintén majd a router admin felületén állíthatsz be, akár többet is. Ennek semmi köze a dyndns jelszóhoz, sem pedig a routered jelszavához, sem semmi máshoz. Ez egy teljesen külön dolog mindentől.
[ Szerkesztve ]
-
Adamul
tag
válasz Intruder2k5 #4647 üzenetére
Na köszönöm, akkor most már tiszta lett az egész! Igazából engem az kavart meg, hogy még régebben is volt ilyen doménem, de ott nem a routerben kellett állítgatni a dolgokat hanem felmentem az oldalra és kézzel módosítottam, bár le lehetett vna tölteni hozzá progit, ami a pcből nyerte volna ki az ipt (akkor még nem is volt routerem sztem) de nem használtam olyan sűrűn, hogy szükség lett vna rá (netrádió szerver)
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #4645 üzenetére
Aha, csak be vagyok parázva, ezzel az annex dologgal jól rámijesztettetek .
Na mindegy.
Elég sok mindenre kaptam már választ, csak néhány sötét folt van.
Az egyik az ftp elérés.
Tehát ha a nas-t rádugom a routerre (utp-vel vagy usb-vel, nekem mindegy) akkor tudok úgy letöltést csinálni egy seed szerverről, hogy közben ne kelljen mennie a számítógépemnek?
A másik meg a nyomtató. Elvileg az usb porton keresztül tudok nyomtatni hálózatban? Akkor is ha a gépem ki van kapcsolva, az asszony eléri laptoppal a nyomtatót wifin?
Mert ez eddig csak úgy ment, hogy az én gépembe volt a printer dugva, és azon keresztül érte el. Illetve a nyomtató full funkcionális lesz? Lehet vele ugyanúgy scan-elni, mintha a gépembe lenne dugva?Logitech hardware tester
-
Gordiann
őstag
válasz Intruder2k5 #4605 üzenetére
Köszönöm a leírás-kinkelést!
Jelenleg odáig eljutottam, hogy wget-tel letöltöttem a gyártó honlapról a firmware-t. de ez egy .zip. ezt hogy kell kibontani?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest