- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Hát lehetne itt is, csak itt a jogosultságokkal van a probléma, meg amint azt írtam is, egy másik hely jó arra az esetre is, ha ez éppen nem megy! Bár szerencsére most egy ideje megint stabil, de azért volt idő amikor nagyon szánalmas volt a rendelkezésre állási ideje! Régebben r3pl4y fórumtárs indított már egy openwrt.atw fórumot, de gondolom nagyon nem volt ideje a karbantartására, így aztán az el is tűnt! Meg aztán az a saját firmware-e tárgyában készült, csak példának hoztam fel! De persze ez nagyrészt a Ti dolgotok, mert én igazából a kibic vagyok itt, akinek se TP-LINK routere, sem pedig OpenWrt-t nem használok, csak felmerült bennem a gondolat... De ha szükséges, esetleg egy SMF fórum beüzemelésében tudok segíteni!
-
choco01
addikt
válasz Intruder2k5 #39548 üzenetére
Köszönöm,keresek ilyen progit.
Tesztelem is most 13-as csatin van van jó pár wifi e-mellett de mindegyik 6 vagy az alatt van.Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
MODERÁTOR
-
choco01
addikt
válasz Intruder2k5 #39553 üzenetére
Nem jól fogalmaztam: "Régóta kerestem ilyen progit." Magyarul jól működik leszedtem
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Morcosmanó
csendes tag
Sziasztok!
Mivel a 39420-as hsz.-ban taglalt hibára senki sem tudott értelmes megoldást találni ezért tök egyedül kellet rájönnöm a megoldásra.
Meglepő de sikerrel jártam!!
Minden gondomat a transmission okozta. Azt letiltva megszűntek az újraindulások és a fagyások. Ezen a ponton lemondtam az eszköz kalapácsos kezeléséről.
Vargalex írását áttanulmányozva megakadt a szeme az alábbi mondaton:
...- transmission alapban nem engedélyezett a particionáló felület engedélyezi...
Na itt az eb hantja!!
360gb motyó másolgatásához nem volt hangulatom így elmaradt a particionálás (végül mégis rákényszerültem)
és a Transmissiont is Luci alól indítottam+ konfigoltam.
Particionálás és formatálás után megszűnt minden hibajelenség.
Boldogság , béke és szeretet uralkodik a tájon. -
suste
veterán
válasz Morcosmanó #39556 üzenetére
erről már sokszor írtunk,és sokan megéltük (köztük én is)
van lehetőség, de nem ajánlott NTFS-re formázott vinyót használni a routerhez, inkább a saját fomázó.....
és ez még alex blogjában is bent van...... -
-
veterán
Sziasztok!
Napok óta szívok a wifivel, és ma próba szerencse az Address Lease Time-ot visszaállítottam 120-ra a 2880-ról, és most tökéletes. Ez mit állít, és mire érdemes állítani?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
MODERÁTOR
válasz adamssss #39559 üzenetére
A DHCP Lease Time? Az azt állítja, hogy a kliens gépek - nem csak a WiFi-sek - mennyi időre kapják bérbe az IP címet! A 120 azt jelenti, hogy ez nálad mindössze 2 óra, de mivel a szabvány szerint a bérleti idő felénél a kliens megpróbálkozik a cím megújításával, így óránként fognak IP-t kérni a routertől a kliensek! Bár nem olvastam vissza, de nem tudom, hogy ez milyen WiFi problémára lehet megoldás... Talán majd most megteszem!
-
choco01
addikt
Az miért van,hogy elmegy a WiFi a router szerint de telómon van..és nem ír százalékot stb..restart nem segít,csak a gyári visszaáll. (vargalex)
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
veterán
válasz Intruder2k5 #39560 üzenetére
Sajna megint jött a probléma.
Az van, hogy ha kábelről tolom a netet akkor tökéletese, de a wifi az utóbbi 3 napban leesett kb 4mbit-re. Amikor újraindítom a routert akkor kb 5 percig jó aztán újra bezuhan a sebesség. Most már az 1-et sem éri el... Mekkora annak az esélye hogy a wifi rész tönkre ment a routernak?[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Morcosmanó #39558 üzenetére
a 39420-ban leírtak alapján nagyon sokminden okozhatja a hibát
ráadásul az hogy ext alatt csinál ilyet, az pont nem jellemző -konkrétan x-akta
igaz ez csak most derült ki
ha megpróbálkozol a keresővel, akkor szerintem állati sok dolgot találsz újraindulásra
legközelebb sokkal pontosabban írd körül a problémát, mert akkor lehet, hogy hamarabb jön segítség (állati unalmas mindíg visszakérdezni ugyanazokra a dolgokra, amik már le lettek írva...sokszor.....) -
-
kovigyuri
tag
-
MODERÁTOR
-
Boryszka
tag
Sziasztok!
A routeremen a vargalex openwrt fut, minden szép és jó, de van egy hatalmas problémám, mégpedig:
- adott egy IP kamera DDNS névvel ellátva (a régi routeremmel DDNS-t nem kellett állítanom, működött a cím ami a kamera alján volt leírva)
- statikus IP-t kap a routertőlKérdésem:
. port továbbítást hogyan tudom beállítani, hogy kívülről el tudjam érni a DDNS címe alapján?
- kell más szabályokat is állítani, hogy működjön a dolog?
- milyen oldalt tudtok ajánlani, ahol jó szájbarágósan le van írva a portnyitás?Üdv!
BL
-
MODERÁTOR
válasz Boryszka #39572 üzenetére
Szia!
Hálózat -> Tűzfal -> Port továbbítás
Nem kell más szabály!
Nem tudom ez elég szájbarágós-e...?
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/port.forwarding[ Szerkesztve ]
-
Boryszka
tag
válasz Intruder2k5 #39573 üzenetére
Azt már megcsináltam és mégsem tudom elérni kívülről. Most megpróbálom a DDNS-t beállítani a routerban!
BL
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz Intruder2k5 #39571 üzenetére
Majd próbálgatom. Most egy hétig nem keszek itthon szóval nem tudok a problémával foglakozni. Iagzából az az a kérdés h semmi nem volt állítva és csak úgy jött a probléma.
-
Boryszka
tag
válasz Intruder2k5 #39575 üzenetére
Nem! Nem értem, hogy a síma porttovábbítás miért nem műxik?
Ami kicsit zavaró h a hálózati kártya DNS kiszolgáló címe is ugyanaz mint a router IP címéé, nem pedig a szolgáltató által kiosztott IP címet kapja meg a gépek hálókártyája. Lehet h az a gond?
Kicsit tudathasadásos állapotban vagyok.
[ Szerkesztve ]
BL
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Milli82 #39484 üzenetére
Szia!
Értem a feladatot. Viszont megoldása több is lehet, attól függően, hogy a NAS hogyan érhető el. Ugyanis a másolás ugye mehet scp-n, samba-n, ftp-n, esetleg nfs-en, stb.
Azonban mindegyik megoldásban közös: screen-ben kell indítani. Így, ha kilépsz, akkor is folytatódik a művelet.
(#39486): nyilván azért van benne az MC, mert többen használják. Senki nem mondta, hogy az tovább fog futni akkor, ha kilépsz a putty-ból (persze, ha a fenti screen-es módszert használod, az más). Olyan ez, mint pl. ha windows-on nyitsz egy command promt-ot, elindítasz egy másolást (vagy nc-t, vagy bármit), akkor nem fog futni tovább, ha bezárod az ablakot.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
sixtybi
tag
Sziasztok,
a 300 megabittel küzdök pár napja. Odáig eljutottam, hogy az ssider 300-nak látja, megvan mindkét channel (9+13), semmi se zavar bele, egy szomszédos eszköz van az 1+5-ön.
Mégis egyik eszközzel se tudok más sebességet elérni mint 130.
Van egy Macbook Air, és egy DELL E6500 rajta, plusz még néhány egyantennás tablet, telefon, 65Mbps-sel.Bárkinek van rá ötlete?
Ja, openwrt 10.03.1 r29592 van a routeren.Köszi előre is.
Ja, a config:
config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
option 'macaddr' '***'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'country' 'XX'
option 'disabled' '0'
option 'channel' '9'
option 'txpower' '24'
option 'htmode' 'HT40+'
option 'hwmode' '11ng'
option 'noscan' '1'config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'network' 'lan'
option 'mode' 'ap'
option 'wmm' '1'
option 'ssid' '***'
option 'key' '***'
option 'encryption' 'psk2+aes' -
Boryszka
tag
Ha jól értem, akkor port nyitásánál a következő dolgokat kell állítani(?):
redirect
Név: akármi
Forrás: wan
Típusa: tcpudp
Forrás_port: pl. 150
Cél_ip: amit statikusan beállítottam a kamerának
DNAT engedélyezése
Hely: lanÍgy elvileg elérem a kamerát saját DDNS címével kívülről?
BL
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz sixtybi #39585 üzenetére
Szia!
A Dell sem biztos, hogy tudja. A specifikácóinál ez áll:
Wireless LAN:
Dell Wireless 1397 (802.11g)
Dell Wireless 1510 (802.11 a/g/n 2x2)
Intel® WiFi Link 5100 [802.11a/g/n (1x2)]
Intel WiFi Link 5300 [802.11a/g/n (3x3)]Windows-al használod? A WiFi kártya tulajdonságainál a 40 MHz engedélyezve van?
Alex
-
sixtybi
tag
válasz vargalex #39586 üzenetére
Nagyon köszi a tippet! Már egy csomó fórumot olvastam, de ezt a tippet még senki nem adta eddig.
Valóban volt ilyen opció, és most már 300-on megy a Dell Win7-tel!!!
Viszont a Macbook Air továbbra is csak 130-on. Pedig pont itt jönne jól a gyorsabb elérés a NAS-sal, mert inkább ezt használom a Dell csak munkaeszköz. Itt vajon nem lehet a drivert megokosítani 40MHz-re?
Sikerült már valakinek?
-
Rockatansky8
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, van e rá mód, hogy a routerbe távolról bejelentkezni, és megadni a transmission-nak torrent filet. Pl androidos telefonról. A 1043-asomon varagalex féle 1.1.7-es openwrt van.
Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz Rockatansky8 #39588 üzenetére
Szia!
A build-emben a transmission webes felülete elérhető a http://kulsoip-d:9091-es URL-en. Illetve ugyan így egy android-os app-ból is (pl. transdroid).
Alex
-
Kicsirics77
veterán
válasz Rockatansky8 #39588 üzenetére
ddns hozzáférés kell és a transmission web-gui-n keresztül utánna lehet megadni torrentet
vagy 1 éve így használom lassan.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
GergoHD
tag
Sziasztok
Az elmúlt hetekben vettem egy ilyen routert és most elkezdtem próbálgatni csinálni egy ftp szervert olyat amit bárhonnan el tudok érni de valahogy nem sikerül azt már meg tudtam csinálni hogy itthon ha rácsatlakozok a hálózatra és beírom a ftp://192.168.1.1-es címet akkor bejön a szerver és tudom írni olvasni. De ahogy itt a kedves tplinkes leírás alapján megpróbáltam megcsinálni ezt hiába irom be az internet addresst nem nyitja meg még otthon sem a hálózatra csatlakozva. Ebben szeretnék segítséget kérni ,hogy ezt hogy lehet megcsinálni.
A válaszokat előre is köszönöm . -
-
Boryszka
tag
-
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
válasz Stefi_dzsi #39486 üzenetére
"Amire elsősorban használnám: filmek, képek megosztása a wifi képes TV felé, anélkül, hogy a számítógépet be kelljen kapcsolni. "
A WiFi kepes TV gyakorlatilag DLNA szabvanyt jelent.
Ezen a routeren a miniDLNA szolgaltatast csak nagyon eros kompromisszumokkal lehet hasznalni. A PC-s Serviio nyomaba sem erhet egy router, tekintve a teljesitmeny kulonbseget."Egyáltalán ez a 300Mbps sebességű router alkalmas fullHD és 3D filmek közvetítésére a TV felé vagy inkább egy 450Mbps felé kacsintgassak? (A router és a TV egy szobában lenne.)"
720p altalaban meg gond nelkul at szokott ferni egy WiFi link-en, de a fullHD (1080p, SBS 3D) mar sokszor megakad; a fullHD 3D eselytelen.
Ha a router latja el a NAS funkciot is (ratotott kulso HDD), akkor meg a 720p is ketseges. -
Lenry
félisten
válasz Boryszka #39593 üzenetére
az a belső IP-d, kifelé az nem létezik.
whatismyip.com - az ott a külső IP.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
choco01
addikt
Hali.
Ebben a Vargalex féle buildben hol van az ahol betudom írni hogy mely weblapokat engdeélyezhet??Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest