- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz suller #35751 üzenetére
Szia!
Soros élesztés. Budapesten továbbra is tudok segíteni benne (még péntekig, aztán már csak jövőre). JTAG nem megoldás, mivel jelenleg nincs írási hozzáférés a flash-hez, mert a software nem támogatja.
Alex
-
szatyi
csendes tag
válasz vargalex #35681 üzenetére
Köszönöm, 1.1.5-el elmúlt az összes eddigi problémám.
Van viszont még egy parajelenség.
ChangeIP dns-t regisztráltam, úgy tűnik működik is, de távolról csak SSH-val érem el, meg a 9091-es porton jelentkezik a transmission.
Sima címbeírás böngészőben nem hozza fel a LuCi bejelentkező felületét és FTP-vel sem tudok kapcsolódni.
Mi lehet a gond?Alex: tényleg tegyél már az oldaladra egy paypal donate gombot. Jól esne megnyomni.
-
Kicsirics77
veterán
-
Osiris
őstag
Melyik DD-WRT fw kell a routeremhez, ha az alján 1.8-as verzió van a matricán?:
A DD-WRT keresője csak 1.1 és 1.4-es verzióhoz ad fw találatot.
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #35764 üzenetére
Legfeljebb, ha elég úgy példány, akkor az új bootloader miatt nem fog menni a WAN port.
Alex
-
MODERÁTOR
-
Osiris
őstag
válasz Intruder2k5 #35766 üzenetére
A bootloaderrel elvileg nem lesz gond.
Ha openwrt-ről frissítek, akkor a webflash vagy a factory fw kell? -
vargalex
Topikgazda
válasz szatyi #35761 üzenetére
Szia!
Ahogy Kicsirics77 már írta, a LuCI-t kívülről HTTPS-en (443-as port), az ftp-t pedig 2221-es porton éred el.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
rgeorge
addikt
Nem tudom, hogy lehet-e itt a gyári állapotú routerrel kapcsolatban kérdezni, de megteszem: eddig azt hittem, hogy csak a WiFi modul fagy ki a routeremben, ha torrentezek, de most már madzagon is megteszi. Ez úgy jelentkezik, hogy egyszer csak nincs net, se LAN, se WiFi. Újraindítás (power off/on) után megjavul. Frissítettem a 3.13.12 gyári firmware-re, ezzel is bekövetkezett. Még annyi változott a LAN-ra váltással együtt, hogy egy külső HDD-t is beüzemeltem a routeren.
Most a HDD nélkül még megy a router, tegnap ilyenkor már állt. Lehet összefüggés a HDD és a lefagyások között? A HDD csak csatlakoztatva volt, nem volt rajta adatmozgás.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Kicsirics77
veterán
válasz rgeorge #35770 üzenetére
semmi köze hozzá
a gyári firmware sz@r tedd fel az openwrt 1.1.5-öt konfigold be tedd rá a hdd-t és formázd meg vele a beépített particiónálóval 128mb swap a többi meg annyi amennyi elmúlnak az ilyen gondok utánna
nekem 21-23 napos uptime-ok volt de akkor is csak azért indúlt újra mert áramszünet volt.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Boby77
csendes tag
válasz Boby77 #35701 üzenetére
A rendszernapló bejegyzése:
Dec 19 12:45:08 OpenWrt user.info MJPG-streamer [1004]: Using V4L2 device.: /dev/video0
Dec 19 12:45:08 OpenWrt user.info MJPG-streamer [1004]: Desired Resolution: 320 x 240
Dec 19 12:45:08 OpenWrt user.info MJPG-streamer [1004]: Frames Per Second.: 5
Dec 19 12:45:08 OpenWrt user.info MJPG-streamer [1004]: Format............: MJPEG
Dec 19 12:45:08 OpenWrt user.info MJPG-streamer [1004]: init_VideoIn failedAz elsősorban úgy látom , hogy használja valami a webkamerát ( V4L2) eszközt. De az utolsóban azt írja nem tudja használni. Jól gondolom?
De hogyan tudtám kideríteni, hogy mi?
Ettől lehet fekete a képe?A válaszokat köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
Tin
veterán
feljebb írták ezeket az 1.8-as parákat, rákerestem neten is, tényleg létezik, hogy összevissza kell flashelgetni a különböző firmware-eket.
a kérdés, hogy a ma vásárolható (pl. ipon, de gondolom 1 helyről jönnek) 1043ND-k milyen revíziójúak (1.9?), illetve azokon meg lehet csinálni tönkrevágás veszélye nélkül a wrt firmware felírást?
illetve, gyárival ezek nagyon rosszak? alap használatra mi a gyári hátránya? fagyás, ilyesmi?
plz help, rendelném a cuccost...köszi!
-
Boby77
csendes tag
válasz vargalex #35774 üzenetére
Igen felismeri.
Kihúztam és visszadugtam.[ 2714.160000] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 4
[ 2733.600000] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[ 2733.710000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device USB2.0 PC CAMERA (18ec:3399)
[ 2733.730000] uvcvideo: UVC non compliance - GET_DEF(PROBE) not supported. Enabling workaround.
[ 2733.740000] input: USB2.0 PC CAMERA as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1.2/1-1.2:1.0/input/input1[ Szerkesztve ]
-
Varesz_86
aktív tag
Sziasztok most vettem egy ilyen routert és az lenne a kérdésem hogy Digi netem van 80/25-ös és hogy aki ilyet használ neki mennyi volt a wifi-s sebessége? utorrent érdekel igazából, arra vagyok kíváncsi hogy hozta e a 10.2MB/s-et mert nekem nagyon nem akarja 2 méterre van a laptoptól és természetesen n es szabványú a laptop, vagy be kell e álltani valamit esetleg a pppoe kapcsolaton kivűl? laptop wifi drivere is a legújabb... köszönöm szépen a választ
-
vargalex
Topikgazda
válasz vargalex #35778 üzenetére
Ráadásul a swap is a pendrive-on van, ami külön nehezítő tényező, főleg ha nem túl gyors a pendrive a kis file-ok írásában. Esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy a transmission config-ban drasztikusan csökkented a globális és torrentenkénti peer-ek számát, illetve a cache-t.
Alex
-
suste
veterán
Ha van egy Logitech webkamerám itthon, akkor honnan tudom meg, hogy menni fog-e a routeren a beüzemelés?
Van valami lista? Vagy hol lehet utánanézni?Vagy csak próba szerencse? -
Tamy
senior tag
Erre még mindig keresem a megoldást. A tegnapi log-ok megint elvesztek.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Én innen okosodtam:Mivel az enyém noname, ezért nem volt egyszerű, de pont beletaláltam.
Egyelőre a titkosítással küzdök, de majd csak összejön...Doberman
A titkosításban nem tudsz segíteni?
Egyébként néha leszakad a kamera, ezért gyorsan megcsináltam a scriptet is hozzá, hogy újrainduljon, ha leáll.
Ma egyszer volt ilyen... a log szerint.[ Szerkesztve ]
Steve
-
doberman
senior tag
válasz SteveBeard #35788 üzenetére
szia.
próbálkoztam én is de nem működött.. illetve mindent megcsináltam de még se védte a jelszó...
de végül is távolról openvpn-el kapcsolódok... nincs portfw, így nem nagyon izgatott a dolog.most jut eszembe: nem lehet, hogy csak akkor működik a jelszavas védelem ha a webes felületen megy? illetve a webes felületnek van jelszavas védelme?
én két kamerát szeretnék külön porton, de az nem megy - egyenlőre.. mindig csak a video0 eszköz adja a képet... ha kihúzom a hub-ból a video0 -át akkor megy a masik. de visszadugva megint csak az előző.
péntektől szabi, majd gondolkodunk, hátha a töltött káposzta vagy a bejgli meghozza az ötletet.[ Szerkesztve ]
8lnu
-
villamos
őstag
Nem tudom gyerekek, de most nekem nagyon megfeküdt ez a router, egyik pillanatról a másikra. Teljesen tanácstalan vagyok már.
Nagy nehezen sikerült összehozni (egy hétig szenvedtem vele), hogy a t-home csodájával működjön, de most valamiért elfelejtette a beállításokat, és bármit is csinálok nem érem el rajta keresztül a netet. Most közvetlenül az ont -ről netezek, de a routerre szükségem lenne, mert az ont -re csak egy gépet lehet tenni, és ha kihúzom az egyik gépből, bedugom egy másik gépbe, majd vissza az elsőbe az utp kábelt, akkor valamiért a szolgáltató csodálatos eszköze meghal, lefagy, stb... de nem ad netet, ip-t semmit...
Mit kellene beállítani, hogyan, hol, melyik menübe, mit kell bepipálni, bejelölni, beírni stb... mint a hülye-gyereknek, szájbarágósan, lépésről lépésre.
Nem, ez a csoda eszköz, nem támogatja a pppoe pass akármicsodát, vagyis a router nem tud tárcsázni, azt a szolgáltató eszköze csinálja, és nem, nem lehet benne kikapcsolni.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Hawk74
csendes tag
Sziasztok! Nem találtam külön topicot a wr2543nd-hez, ezért gondoltam itt kérdezek. Vettem egy ilyen routert, és a gyári firmware-rel képtelen vagyok beállítani a printer server funkciót. Az asztali gépről - amely kábellel van a routerhez kötve - még csak-csak elérem a nyomtatót, de laptopról, wifin keresztül nem látja... Az összes gyári manual szerint tökegyszerű lenne, de nem megy - mondjuk azt tegyük hozzá, hogy a wifin keresztüli elérést sehol nem taglalják. Ötlet?
-
SteveBeard
senior tag
válasz doberman #35789 üzenetére
A titkosítás megoldva. (webes felületen)
A /etc/init.d/mjpg-streamer scriptben ezt a sort:
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution" \
--output "output_http.so --www $www --port $port"kellett átírni erre:
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution" \
--output "output_http.so --www $www -c username:password --port $port"Persze az username:password helyettesítendő a kívánt párossal.
Indítás után a logban már így szerepel:[23498]: starting application
[23498]: MJPG Streamer Version: svn rev: exported
[23498]: Using V4L2 device.: /dev/video0
[23498]: Desired Resolution: 640 x 480
[23498]: Frames Per Second.: 5
[23498]: Format............: MJPEG
[23498]: www-folder-path...: /www/webcam/
[23498]: HTTP TCP port.....: 7085
[23498]: username:password.: username:password
[23498]: commands..........: enabled
[23498]: starting input plugin input_uvc.so
[23498]: starting output plugin: output_http.so (ID: 00)Az openvpn természetesen biztosabb, de egy gyengébb védelemnek, kezdők ellen ez is megteszi.
[ Szerkesztve ]
Steve
-
MODERÁTOR
válasz SteveBeard #35792 üzenetére
Lekéstem... Akartam mondani, hogy ez ITT is le van írva!
-r = felbontás
-f = framerate
-l = led kikapcsolása (Logitech C210-es kamerámon nem működött)
-p = port
-c = felhasználó és jelszó
-w = web elérés
-y = YUYV format engedélyezése (nagy CPU load-ot produkált, így nem használtam)
-b = futtatás háttérben -
SteveBeard
senior tag
válasz Intruder2k5 #35793 üzenetére
Szia!
Köszi a hasznost!
A script, amit említettem nem használ kapcsolókat, vagyis én nem találtam és próbáltam, ahogy ott szerepel, elegánsan megoldani. Sajnos nem sikerült. Így maradt ez az "öszvér" megoldás, de működik.
Steve
-
vargalex
Topikgazda
válasz SteveBeard #35794 üzenetére
Hi!
A --hosszúelnevezés is kapcsoló. Linux alatt a legtöbb program kapcsolójának van rövid és beszédes változata is. Pl.:
root@D-Link:~# swapon --help
Usage:
swapon [options] [<spec>]
Options:
-a, --all enable all swaps from /etc/fstab
-d, --discard discard freed pages before they are reused
-e, --ifexists silently skip devices that do not exis
-f, --fixpgsz reinitialize the swap space if necessary
-h, --help display help and exit
-p, --priority <prio> specify the priority of the swap device.
-s, --summary display summary about used swap devices and exit
-v, --verbose verbose mode
-V, --version display version and exit
The <spec> parameter:
-L <label> LABEL of device to be used
-U <uuid> UUID of device to be used
LABEL=<label> LABEL of device to be used
UUID=<uuid> UUID of device to be used
<device> name of device to be used
<file> name of file to be usedAlex
-
zoli62
addikt
Gyári fw-t használ valaki?
-
suste
veterán
válasz SteveBeard #35788 üzenetére
Köszi neked is és Doberman-nak is!
Ezekből már tudom a következőket:
zc3xx / 046d:08ad / Logitech QCCommunicate STX
kmod-video-gspca-zc3xx / kmod-video-gspca-core / 16235 / The ZC3XX USB Camera Driver kernel moduleEz nekem jó, vagy rossz?
Ezeket a modulokat kéne megtalálnom Alex fw-jében, és ha meg vannak, akkor elvileg mennie kell? -
tejeskifly
aktív tag
Hogyha vpn hálózatot csinálok, samba beállításon kell-e valamit állítanom, hogy vpn-en keresztül is látszódjon?
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Szerintem, kalapáccsal esek lassan neki a rouernek, akkor talán azt csinálja majd, amire számítok. Egy egyszerűnek tűnő feladatot próbáltam elvégezni. Mégpedig pptpd telepítése és futtatása.
Viszont ismét problémába ütköztem, mert miért is ne.
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.info pppd[2161]: Using interface ppp0
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.notice pppd[2161]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/1
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.warn pppd[2161]: Warning - secret file /etc/ppp/chap-secrets has world and/or group access
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.err pppd[2161]: MPPE required, but kernel has no support.
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.notice pppd[2161]: Connection terminated.Google a barátom, rá is kerestem.
A probléma megoldásához erre a csomagra van szükségem: kmod-mppe
opkg install kmod-mppe
Unknown package 'kmod-mppe'.Honnan tudnám ezesetben ezt a csomagot beszerezni?
Lassan kezdem azthinni, hogy ez a router nemigazán szeret engem, és próbál mindenképpen keresztbetenni nekem, mert bármit próbálok saját kezűleg felrakni, módosíani, az hibába ütközik
[ Szerkesztve ]
-
doberman
senior tag
válasz tejeskifly #35798 üzenetére
nem.
SteveBeard: köszi az infót... bukmárkoljuk..
[ Szerkesztve ]
8lnu
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest