Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz nash2 #16068 üzenetére

    Hi!

    Logokat lehetne nézni, hátha kiderül valami (hostapd debug módban). Egy ezzel kapcsolatos topic-ot találtam, ahol a végső megállapítás ez:

    "This is not a problem with OpenWRT, hostapd, or wpa_supplicant (the latter two are the same project, and mostly written by one person). This is a bug with Android wifi drivers that do not properly follow spec."

    Majd egy CM-es fejlesztőitől érkezett válasz:

    "I have been in touch with CM devs, they say they can not fix this as the wifi driver is binary."

    Tehát elvileg nem OpenWrt hiba, hanem Android oldalon a WiFi driver nem követi a specifikációt. Viszont CM oldalon javítani nem tudják, mert bináris driver-t használnak. Ezt lehet, hogy néhány gyári firmware tűri, úgy tűnik az OpenWrt nem.

    A fentiek, illetve annak fényében, hogy más ROM-al működött rendesen, erős túlzásnak érzem azt a feltevésedet, hogy az OpenWrt-ben van a bug. Vagy akkor azt is kijelenthetjük, hogy a CM7 RC1.5 kivételével az összes többi firmware is bugos a Defy-n.

    Még egyszer mondom, hogy nekem a ZTE Blade-val szintén WPA2 esetén egyik ROM-al sem volt semmi gondom sem az 1043ND-n, sem a DIR-825-ön (igaz, csak G-s Wifi van benne). Valamint szintén WPA2 esetén notebook-ról N-es WiFivel sincs gond, ahogy szerintem nálad sem (ha van N-es WiFi-vel notebook-od). Tehát akkor a PC-s WiFi-k drivere is bugos???

    Viszont a fentebb linkelt topic-ban linkelnek egy workaround-ot. Tehát ez tulajdonképpen a probléma kikerülése. Kíváncsi vagyok, hogy működik-e nálad. A forrás alapján úgy tűnik, hogy elég, ha csak a /etc/config/wireless-be teszed be, elsőre úgy próbáld.

    A config-ban a wifi-iface szekció alá tedd be:

    option 'wmm' '0'

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák