- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iOS alkalmazások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
-
Mobilarena
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
[link] azt mondja rengeteg penz van meg a tözsden/rv.-eken kivül
-
Ixion77
Topikgazda
A cím tetszett, mert pont ez a kérdés foglalkoztat engem is jóideje: hogy van pénz egyszerre, mindenre? Talán a kötvénypiac az egyetlen ami nem szállt el. De úgy tűnik, hogy egyszerre van végtelen pénz részvényre, pénzpiaci alapra, nyersanyagokra (kakaó árát néztek?), kriptóra, nemesfémekre, mindenre. Azt hinné az ember hogy a jegybankok nyomnak ekkora likviditást, de még ez sem igaz. A kormány, az igen, gyakorlatilag kinullázva a jegybanki szigorítás hatását és egekbe küldve az államadósságot.
A cikk tartalma viszont elég felületes. Az USA piacot nem helyes úgy vizsgálni, mintha az csak az US lakosság piaca lenne. Szerintem több köze van a világgazdasági folyamatokhoz, mint az USA lakosság pénzügyi helyzetéhez.
Ugyanakkor nem egy új gondolat, hogy a money market money előbb-utóbb vissza kell menjen a kockázatosabb piacokra. De amíg a fix kamat magasabb, mint a várható earnings növekedés, addig teljesen racionális hogy nem teszi.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #8523 üzenetére
Nem kell elkapkodni, első zsák már a platón. Ez jó hét lesz.
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #8560 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #8564 üzenetére
Nem akarom tele szemetelni a topikot, de ATH óta folyamatosan LL-t meg LH-t csinál. 50-60k között bárhol lehet ez a lokális alj, ami napok, hetek is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz nort_on #8563 üzenetére
Ezek miből élnek a 0-s TER-rel?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
nort_on
senior tag
"Aranyláz" van. Lásd amcsi BTC ETF-ek, ott is van 0% TER-es cucc, nyilván ezzel lehet bevonzani a tőkét, és elég nagy a verseny, mivel azok kb egyszerre indultak. Aztán később majd lehet lesz valami 0.1-0.3-0.5%. Van egy ábra neten, hogy YTD mennyi pénz és milyen ETF-be ment, BTC elég toppon van (még Grayscale-el is).
-
Sisco2
tag
válasz nort_on #8563 üzenetére
Én ezt néztem ki WisdomTree Physical Bitcoin 0.35% TER Fund size kb hasonló mint a VanEck.
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #8564 üzenetére
-
Wn2tl
aktív tag
válasz Oppenheimer #8573 üzenetére
Hol nyaralsz?
-
atee_13
őstag
Nincs nagy titok annyi pénzt tettem bele anno amennyit ha elbukok csalódott leszek ugyan, de nem ugrok le a tetőről. Anno az volt a terv 100k ig ha felmegy pezsgő és Hawaii, de korábban is találkoztam már ezzel a 200k-s verzióval és elbizonytalanodtam a 100 as céllal.
Tele vagyok még altokkal is, de sajna ezt már nem időben szedegettem össze így ott nincs ilyen szép profit. Bár a SOL mostanában szépen fut és már évek óta 5% on kamatozik.
-
werszomjas
addikt
ETF-nél nem tudok dönteni.
WisdomTree Physical Bitcoin
vagy
21Shares Bitcoin ETP0.35% vs 1.49% TER
Utóbbinál nagyobb a kezelt vagyon, 306 m vs 456 m.
És a 21Sharesnél a Spread is jóval nagyobb.Hosszú távú tartásra melyiket érdemesebb választani?
üdv
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Oppenheimer
nagyúr
Ethereum kilőtt a hírre. Nem lenne rossz ETH blokkláncon tartani a befektetéseim, lehet előbb-utóbb jönnek az ETF tokenek.
BlackRock Launches Its First Tokenized Fund, BUIDL, on the Ethereum Network
BUIDL seeks to offer a stable value of $1 per token and pays daily accrued dividends directly to investors' wallets as new tokens each month. The Fund invests 100% of its total assets in cash, U.S. Treasury bills, and repurchase agreements, allowing investors to earn yield while holding the token on the blockchain. Investors can transfer their tokens 24/7/365 to other pre-approved investors. Fund participants will also have flexible custody options allowing them to choose how to hold their tokens.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Addel
senior tag
válasz Oppenheimer #8585 üzenetére
Szuper, nekem kb az 1/3 -a ETH, én eddig is bíztam ebben a forgatókönyvben.
-
Ixion77
Topikgazda
Turkish central bank stuns market by hiking interest rates to 50%
The bank has now raised its key one-week repo rate by 41.5 percentage points from 8.5% since last June
Inflation rose to a higher than expected 67% in FebruaryEz a vége a piaci realitásoktól elrugaszkodó alacsony jegybanki kamatoknak, nem pedig gazdasági boom.
A tavaly június óta tartó kármentési akció ellenére is 60%-ot emelkedett az EURTRY.
Négy év alatt +400%. "Gratuláció" a vezetőiknek, és részvétem az törökök munkásoknak és megtakarítóknak.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
Topikgazda
válasz PredatorZoli #8588 üzenetére
Ez alapján nem hinném.
Ha igaz a 70-es években kialakult alapvetés, miszerint az inflációnál magasabb alapkamat kell annak leveréséhez, akkor nem. A mostani emeléssel együtt is -14% a reálkamat. Annyiért meg miért fektetne bárki lírába?
Ma ugyan volt némi erősödés. Meglátjuk hogy holnapra mennyi marad belőle. Kíváncsi lennék hogy ki és miért vett ma lírát."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Dare2Live
félisten
válasz Ixion77 #8587 üzenetére
4.5éves távon az inkább 500%+
Töröko az egyik igen jó pldaja, hogy a populizmus demagógia + vallási vonal (Erdogan iszlamista) + médiakontrol akkor is nyerni tud "demokratikus" választásokon ha a lakosságot totálisan kifosztják. Minket csak lelépett a rántotthús vicc Románia, sött már lassan Bulgária is, az EU szegényháza lettünk de a hibás Soros és Brüsszel... Hibátlan, zseniális.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
User_2
tag
https://www.portfolio.hu/befektetes/20240321/boduletes-osztalek-kifizetesere-keszul-a-mol-676183
ha valóban igaz az, hogy az olcsó orosz olajon elért árkülönbözet eredményezi a MOL profitot, akkor két állami szereplő (miniszterek) között megkötött vásárlási szerződés alapján nem állami, hanem "privát" osztalék "keletkezett".
lehet, hogy van erre valamilyen közérthető kifjezés, még akár magyar nyelven is.
-
PredatorZoli
senior tag
válasz sunavlys #8598 üzenetére
Mert az előző ciklus végéig az volt a filozófia hogy a magas infláció legyőzéséhez alacsony kamat kell, és emiatt felszökött vagy 80%-ra, és ilyen magas szinten már hiába bázishatás, az árazásba ez a magas várakozás beépül és egy öngerjesztő folyamattá válik. A kamatemelést még nem annyira rég kezdték el és még mindig érdemben infláció alatti szinten van, még nem látni hogy lesz-e hatása, megindul-e egyfajta trendszerű csökkenés.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz PredatorZoli #8599 üzenetére
Egyébként használja még ott valaki a lírát? Ha török nyaralásra megy valaki, akkor láthatja, hogy minden ár eur-ban van meghatározva. Ott már "bevezette magát az EUR" vagy inkább kivezette magát a líra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest