- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forceberg
veterán
válasz Ixion77 #9801 üzenetére
Az új fizetési lehetőségre gondoltam. Lesz díja a kereskedő felé, csak alá licitálnak a kártyás fizetésnek, így alacsonyabb lesz a kereskedő költsége, mint a kártyás fizetés esetén. Így a kártya kibocsátók helyett az MNB-nél(vagy más családtagnál ) köt ki a pénz. Elsőre jól hagzik, hogy "segíteni" akarnak, de a cél nem lehet más, mint átcsatornázni a pénzt maguknak.
(#9800) Dluinet: akkor a többi országnak ez eddig miért nem jutott eszébe?
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
User_2
tag
válasz forceberg #9799 üzenetére
amikor legutóbb foglalkoztam a témával 0,36% volt a kereskedői jutalék (költség),
bankszámlára érkezés 2(kettő) banki nap.
ami alacsonyabb a készpénz szállítás költségénél.
és nem mellesleg biztosabb is, mert ne tudd meg mennyire garázs excelben történik a kp elszámolás, akármit is állít magáról a szállítócég.az 1-2% jutalék tudatlanság és alacsony érdeképviselet miatt tud irreálisan magas lenni.
ha lenne egy aggregátor pl egy egyesület vagy pl egy kamara, nem lenne esély ekkora sarcot kikarmolni.a quik lehet egy jó alternatíva, ha sikerül API-val integrálni a kasszaszoftverbe a jóváírást, olyan sebességel, mint amit a jelenlegi bankkártya terminál is nyújt.
-
nagyúr
válasz forceberg #9802 üzenetére
Több országnak eszébe jutott. Például ott, ahol a kártyás fizetés kimaradt, mint nálunk a csekkes fizetés.
Csak a világ lakosságának a fele használja:
Kína
India
Malajzia
Fülöp-szigetek
Indonézia
Szingapúr
stb
De a bankok is simán leváltanák már a Visa és Master párost."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz tomazin #9806 üzenetére
ok, például
A tranzakciónkként nettó 20-100Ft költséget is szeretik.
Meg a havi minimum ennyi, meg annyi minimum fix havidíj, csak az felett vannak a százalékok.
Ha revolut, curve, stb vagy külföldi kártyát használ a vevő, akkor rájön még +5-10% tranzakciós jutalék.
Stb[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
veterán
A költség több tételből áll össze: kártyatársaság, kibocsátó bank, kereskedő bankja. Ez biztosan nem lesz soha 0,36% a nap végén. Mi most vezetünk be elektronikus fizetést, vállaltunk valami 5-6 milliárd forgalmat, és erre kaptunk 1,5%-os ajánlatot. De lehet, hogy 1.
Na most ilyen ajánlatot a sarki fagyis biztosan nem kap.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Ringman #9792 üzenetére
Telen voltam az MNB-nek egy eloadasan, ahol a kereskedok penzugyi vezetoi es relevans tagjai kepviseltettek magukat es egysegesen arra jutottunk, hogy jo-jo de hogyan motivalod erre az embereket?
Az idoseket sehogy
A fiatalokat, ha kenyelmesebb - de nem az
Ha olcsobb, akkor esetleg random embereket, de mit csinalsz? Ha igy fizet olcsobban adod a termeket? Vagy ahogy atszoktak az emberek akkor beepited az arba? Szep alom, nem lesz latvanyos koltsegcsokkenes ez a vallalatoknak, hogy tovabb lehessen belole adni.iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
-
axioma
veterán
válasz Pfiucska #9811 üzenetére
hitelkartyasoknak nem jo, de van ahol [en ingyen] atutalok a kasszanal ugy fizetek, mert csak a kp alternativa van
akinek kartya van de sima beteti kartya, nekik jo lehet, de a bankkartyat nem buntethetik, tehat csak kartya helyett johet be, de akkor nekem mind1 h atutalok v az ujjal vegzem a tranzakciot -
Ringman
nagyúr
Kedden reggel közzétette az MNB a háztartások hitelállományának az idei első negyedéves nemteljesítési statisztikáit, ezek alapján 160 milliárd forint a 90 napon túl késedelmes hitelek állománya a bankoknál, arányuk pedig a teljes háztartási hitelállományon belül
most már két éve stabilan 1,5%-on áll.
[link]nahát! talán akkor ideje lenne annak fizetni a hitelét, aki felvette.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Dare2Live
félisten
válasz Ringman #9820 üzenetére
Annyi ilyen volt, hogy lassan már tanítva/szocializálva van a magyar arrra, hogy nem nem kell vállalni a következményeket.
Kiváncsi vagyok "megmentik e" az adónkból a csok/babavárosokat... ha még őket is megmentik akkor onnan egyértelmű, hogy MOon a nyerő stratégia a "moral hazard".
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ringman
nagyúr
válasz Dare2Live #9821 üzenetére
ha szarok a népszerűségi számok, akkor mindenképpen meg lesznek mentve a "karvalytőke karmaitól"
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
Kicsit off, de valamennyire a tőzsdéhez kapcsolódik. Tapasztaltatok már olyat hogy ismeretlen szám hívott titeket és arról kérdezgetett hogy mennyire ismered a tőzsdét, szoktál-e részvényeket vásárolni? Meg hogy majd jövő héten felhív újra befektetési tanácsokat adni.. tiltottam a számot. Magyar 70-es szám volt, de angolul beszélt a csajszi… ez milyen fajta csalás lehet?
[ Szerkesztve ]
-
torma99
aktív tag
válasz Ron Swanson #9823 üzenetére
Lehet saját kamuplatformra akar terelni és/vagy kriptót is behozza szintén kamuplatformmal. Egy kedves ismerős végigjátszotta, mert kapzsi volt. Szerencsére 6000 USD bánta csak.
-
tomazin
veterán
válasz Ron Swanson #9823 üzenetére
engem is betalaltak mindket szamomon, mindkettonel tiltva a marketing megkereses. madarakat keresnek.
-
avl
senior tag
-
Paxker315
addikt
Hjaj. Ma reggel fogadott mailek közt:
Szemaglutid, tirzepatid & fertilitás. Elnézve, "hogy ment" a Novo Nordisk ill. Eli Lilly az elmúlt 10 évben. És "bizonyos körökben" gyakorlatilag napi szinten ömlik a "promociójuk".
De vajon meddig? : ) hol a vége? -
Major Lion
senior tag
válasz PredatorZoli #9795 üzenetére
Raadasul nekem nem vilagos hogy ez lesz e olyan kenyelmes mint az apple pay google wallet fizetes, mert ez csak egy kattintas es mar fizetek. QR kodhoz meg kell majd nyitnom a bank app-ot majd leokezni a tranzakciot?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Gabró
tag
Forint tranzakciók esetén kb. ez a kartyas kép:
Kártyatársaság (card scheme fee): 10-20 bp, ha belföldi a kártya. Van egy par forintos fix része is, ami nehany szaz forintos tranzakcioknak tud fajni igazan; 20-30 bp, ha europai a kartya; 70-80+ bp ha europan kivuli. Ezek a visa es mastercardra igazak, AMEX pl. 1,5%, csak ebben a komponensben.
Kibocsato bank (interchange fee): ez EGT-n belul kibocsatott lakossagi kartyakra sapkazva van (koszi EU): 20 bp debit, 30 bp credit kartyara. Uzleti kartyakra, EGT-n kivuli kartyakra 1,5-2%.
Kereskedeoi jutalek (merchant fee): logikusan leginkabb ebben tudnak versenyezni a bankok (meg abban, hogy mekkora kedvezmenyt adnak az "on-us", sajat kartyas tranzakciok interchange dijaira), ez erosen forgalomfuggo. Ha valaki nagyot be akarnak huzni, vagy mas termekkel kombinaljak az ugyfelnel a kartyaelfogadast, 10 bp ala is be tudnak menni. El tudom kepzelni viszont, hogy a kis forgalmu helyeken 0,5 szazalekot is meghaladhatja, de evi milliard forint forgalom felett a nemzetgazdasagi atlag mind a harom komponensre egyutt otven valahany bazispont, igy valahol 10-20 bp kozott kell lennie az atlag merchant fee-nek a nagy kereskedok szolgaltatasainal. (Az otven valahanybol tizenpar card scheme, huszonpar az interchange.)
Kíváncsi vagyok, hogy fog terjedni az azonnali alapu fizetes. 30 bp-t szerintem tudnak majd vele fogni a kereskedők. Hosszabb tavon megerheti ra fejleszteni es promotalni.
-
Vesa
veterán
Csak nem akar az a hülye piac felszólításra működni.
A tudomány a valóság költészete!
-
Oppenheimer
nagyúr
While some similar macro factors may influence both Bitcoin and equities, their correlation remains low, despite a slight increase from zero to 0.26 (90-day rolling).
The US dollar index, likely driven by other macro factors (inflation, interest rate differentials, etc.), has been more important for correlations to BTC than equities — linkhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Ringman
nagyúr
-
bally4
tag
Sziasztok! IBKR topicot nem találok, a megtakarítósban nem nagyon kapok választ, hátha itt!
Sziasztok!
IBKR-ra regisztrálnék. Megéri ajánlással, meghívással foglalkozni?
Nem migrálnám a korábbi Erstéket, csak idei (és később majd jövőre, stb) TBSZ-t nyitnék, idén kb 10.000 Eur betéttel. Sima számlával adózás miatt nem foglalkoznék, csak tbsz. Úgy olvastam ajándék részvényt a sima számlára teszi, de ködös az egész. -
PredatorZoli
senior tag
Szia,
Ha 1 év alatt 10 ezer eurot fizetnél be, akkor 100 euro értékű bónuszt kapsz, ha ajánlással regisztrálsz részvényben, ez az előnye. A hátránya ugyanakkor, hogy az ajándékba kapott részvényeknek az adózásával bíbelődnöd kell majd és jelenleg eléggé kétséges még a rutinosabbaknak is, hogy ez után hogy kell egyáltalán adózni, mennyit és hogy kell bevallani. Neked kell mérlegelni, hogy kb 40 ezer forintért szeretnél-e ilyesmivel bíbelődni. Ha könyvelőt kell felfogadni hozzá akkor alighanem nem fogja megérni, de ha drága a saját időd még lehet az sem éri meg.
-
addikt
Tesla mitől lőtt ki ennyire?
-
TCr
veterán
Ha már feljött az IBKR téma...
Van esetleg pontosabb infótok arról, hogy mikor történik meg az IBCE -> IBKR migráció?
Pont a tájékoztató email előtt kezdtem átpakolni a portfóliót az újonnan megnyitott TBSZ-re, de csak 1 instrumentumig jutottam, most moccanni sem merek így, hogy migráció után nekünk kell bejelenteni a NAV felé...https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
PredatorZoli
senior tag
Ha már megvan nyitva a tbsz és már tettél rá cuccost, akkor a többi cuccost úgy tudod rátenni hogy az további bejelentési kötelezettséget nem von maga után, hisz mindig csak az első feltöltés a jelentendő de ha az még az IBCE-nél történt akkor ott már pipa magától. Az hogy a migráció miatt magát a TBSZ-t be kell-e jelenteni, az egyelőre még véleményes de arról az IB-nek kell majd szerintem tájékoztatást adnia.
TBSz transzfert nem kezdenék migráció közepén, mert ki tudja hogy átér-e a papír a migrációig vagy okoz-e ez bonyodalmat. -
TCr
veterán
válasz PredatorZoli #9845 üzenetére
"Az hogy a migráció miatt magát a TBSZ-t be kell-e jelenteni, az egyelőre még véleményes de arról az IB-nek kell majd szerintem tájékoztatást adnia."
Igen, erre vagyok kíváncsi.
Köszi a válaszod!https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
avl
senior tag
-
Paxker315
addikt
válasz PredatorZoli #9840 üzenetére
Kíváncsisagbol raneztem az ibkr _részvény pozíció értékre, 226 usd - t ír. Eleinte bántam hogy kapom az ajándék részvényt, de most kicsit revidealtam az álláspontot. Az adózás ebből úgyis elvisz, de ajándékként szerintem teljesen rendben van. Bár ha most regisztrálnek, vlszg referal nélkül tenném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest