Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ABE

    őstag

    válasz bbeettmmeenn #4207 üzenetére

    Így elsőre nehéz lenne megállapítani a hiba okát pontosan.

    Ki kéne deríteni, hogy vajon hardveres vagy szoftveres-e a hiba? Az előző XP-vel mi történt? Elszállt, és azért kellett újrarakni? Ha rendetlenkedett, akkor elképzelhető, hogy már esetleg akkor valami hardveres gond volt. Jellemzően memória, alaplap vagy winchester hiba szokott gondot okozni. Fejlesztettél valamit a gépen, került bele új hardver?

    Mivel azt írtad, hogy már telepítés közben gond volt, ezért nem zárom ki a lehetőséget, hogy valamely alkatrész elromlott. A másik lehetőség esetleg, hogy nem eredeti Windows-t, hanem ilyen-olyan buherált verziót raktál fel.

    A driverek telepítésénél ajánlatos legelőször felrakni a chipset (display) drivert, ezután pedig ezt a hotfixet: KB835221. Ezt mindenképpen érdemes installálni, mert segít, ha a hanggal vagy a modemmel van gond. Ezután jöhet az összes többi driver.

    Ha szoftveresen nem sikerül helyrepofozni a dolgot, akkor el kell kezdeni kutatni, hogy mi hibásodhatott meg. Legelsőként a Memtest86 futtatása ajánlott, ezzel ki lehet szűrni, ha hibás a memória. Ha ez nem dob ki hibát, akkor jöhet a Hard Disk Sentinel, amivel a HDD-t tudod lecsekkolni. Ha az alább leírtak egyike sem segít, akkor elképzelhető, hogy az alaplap hibásodott meg.

    Rent

    2 giga simán elég Vista alá, 4 meg pláne. Azt ne feledd, hogy ha 32 bites oprendszer kerül a gépre, akkor a Windows csak 3 vagy 3,5 Gb-ot fog látni a memóriából. Egyébként nálam 1 Gb memóriával is szépen futott a Vista; részben beállítás kérdése is, hogy mennyire lesz gyors a rendszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák