Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • minas

    aktív tag

    válasz Cs1csó #11868 üzenetére

    Az az érdekes, hogy az árukeresőn kutyafülére is lehet keresni, de azt, hogy "milyen színuszos", azt nem. És a modellek leírásánál se nagyon van, hogy milyen. Pedig ezek szerint ez az egyik legfontosabb paraméter.

    A gép még az építés folyamatában leledzik, 130-150W a max. fogyasztás a tápegység kereső segédletekkel számolva, viszont a táp 300W-os lesz, ennél nagyobb nem kell, kisebb meg nincs, ami csendes és 85+ bronze.

    Amúgy egy mATX H110 alaplap, intel kaby lake cpu (50W körüli TDP-vel), 1db 4GB ram, 1 db 2,5" hdd. 1 db 12cm házventi, táp. Ennyi.

    Összeg? 15e-nél nem több. Ha létezik ilyen.

    Amúgy mi tehet nagyobb kárt a gépben? Az áramszünet, vagy a kvázi színuszos táp? Általában pár percenként mentek, tehát nagy munkamenet veszteség nem ért eddig sem, ha elment az áram. De a mostani gép nem halt (még) bele, pedig pár év alatt volt jópár áramszünet, pláne kimaradás. Csak gondoltam mégis jobb lenne neki egy rendes lekapcsolásra való energia, vagy pár másodperces áthidalásra. Az az áramszünet esetén való több tízperces munka úgy látom inkább csak álom volt, úgyhogy nem is forszírozom. (azért ennyiből jobb a laptopom).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák