Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pschio

    őstag

    válasz johnny82 #24168 üzenetére

    Én már megjártam a hadak útját ezzel :D

    Eszik optikát egyáltalán nem javaslom. Legelőször mikor kontaktlencsével próbálkoztam, oda mentem. Hiba volt. 5 perc után mikor még nem sikerült berakni magamnak már ideges volt a nő. Megköszöntem eljöttem. Ekkor feladtam és szemüveget csináltattam a Kárász utcai Ofotértben. A szemésznek nem sikerült rendesen bemérni a szememet ezért új lencsét kértem. Mikor már a második mérés utáni gyártás sem lett jó, mondtam, hogy akkor ezekkel az értékekkel gyártsanak nekem szemüveget saját felelősségre. :D Érdekes az én általam javasolt értékekkel jó lett :D Végül is korrektek voltak, és nem rossz szájízzel jöttem el onnan. Ezután megint megpróbáltam kontaktlencsére váltani. Nagy szerencsémre a napfényparkos ofotértben sikerült kifognom egy nagyon rendes és türelmes optometristát. Azt hiszem Balázsnak hívják. Az egyetlen férfi dolgozó ott.

    Az első 1-2 hét nálam is furcsa volt, mintha nem ugyan olyan lett volna a kettő szemem. De rájöttem, hogy nagyon sok minden befolyásolja a kontaktlencsés látást. Pl mentem az utcán és mintha egy csomót romlott volna az egyik szemem. Pedig nem, csak kiszáradt. Aztán arra is rájöttem, hogy nem szabad mosogatni a kontaktlencsét, mert a folyadékkal való mosással mikor az ujjaid között finoman dörzsölöd pont az ellenkezőjét éred el. Csak áztatni szabad a folyadékban.

    Vegyél műkönnyet. Nagyon hasznos. Később már nem lesz rá szükséged csak nagyon ritkán. Én is már alig használom.

    A hideg is befolyásolja a működését.

    Nem kell megijedni. A szemed 2-3 hónap alatt az összes körülményhez alkalmazkodni fog. És már fel sem fog tűnni, hogy viseled.

    Ha kiveszed akkor érdemes odafigyelni, arra hogy a folyadékban ne kifordítva ússzon, hanem a viselési alakjában legyen.

    [ Szerkesztve ]

    ''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

Új hozzászólás Aktív témák