Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balli

    őstag

    válasz Empsepo #49740 üzenetére

    Nem volt ebben semmi susmus, ennek az óranak ennyi a jelenlegi piaci ára ha megnézed a külföldi oldalakat, sőt....
    Szeritnem méltatlanul és számomra értetlenül nyomott ára van, hiszen:
    Szerkezet: "ez a szerkezet az óraipar történetében kitörölhetetlenül megmarad, mint a kategóriájában az egyik első konstrukció". Első automata kronográf szerkezetű óra a Bregyó es Zenith mellett (vitatott melyik volt az első). Gyors dátumváltás. Automatika szélsebesen felhúzza az órát, alig negyedórányi hordás után már nyugodtan akár egy napra letehetjük. Nagyon megbízható és karbantartással szemben végtelenül igénytelen szerkezet. Oszlopkerekes kivitel, amit ma már nem gyártanak és így ez, unicum.
    Legenda: fentin túl (első automata kronográfok egyike), az első "automatic chronograph" az űrben, William Pouge ezt az órát használta az égésidők mérésére, a NASA által biztosított Omega helyett.
    Illetve: nekem tetszik az egyedei külleme (bár kiváncsi lennék mennyire csillog az arany hátlap), és a 41mm mérete is.

    (#49733) ronin s8: köszi ez jó kis olvasmány volt (fenti összegzésre is használtam).. ezek után most már must have kategóriába lépett nálam :) úgyhogy, indul a vadászat :)

    Seiko, ezért nincs is presztízsértéke, ami tök jó nekünk, mert olcsó és nem millió közeli összegeket kérnek érte, mint a hasonló tudású és szerkezetű órákért... de ki tudja, hogyan alakul ez, ahogyan telnek az évek, még lehet egy nagyon jó befektetés is :)

    Athens 2004

Új hozzászólás Aktív témák