Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Misi1979

    őstag

    válasz ronin s8 #44641 üzenetére

    Kicsit összetettebb a kép, voltam kint párszor és volt alkalmam beszélgetni a gagyióra-témáról egyszerű átlagos (amennyire egy nagyvárosban, középosztályban élő kínai átlagos lehet) emberekkel. A véleményükben keveredett a megvetés és a gúny, szánakozás azok felé, akik hamisórát, gagyiórákat vesznek-hordanak.

    Ellenben annál jobban vágyakoznak az eredeti órák iránt, azt tapasztaltam, hogy a kinti divatlapokban jóval több óramárka van, mint akár Párizsban, Londonban. A tévében vicces volt kínai nyelvű Rolex, Longines, Omega (co-axial reklám, valaki ismeri?) látni.. Ráadásul ismerik is őket, nem csak a csuklódon lévő óra márkáját állapítják meg, hanem még a típusát is. Az Omega amúgyis nagy favorit odakint, a Rolexnél előbbre helyezik, presztizsben legalábbis.

    A vasút-dolog meg nem olyan nagy szám, az Omega a kínai vasúton kívül olyan híres vasúttársaságoknak is a hivatalos időmérője (volt), mint pl. az etióp, nigériai, román, szerb. Ez inkább egy erős lobbi az Omega részéről, véleményem szerint.

    A kismókusok kenyérre is kenhetik.

Új hozzászólás Aktív témák