Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vigneau

    félisten

    Rettentő láma téma és kérdés lesz, ne kövezzetek meg érte... :B :R

    Van egy 2018-as 1.0 BJ Swiftem, ami GL+ felszereltségű, nem hibrid. Az alap "A" műszercsoporttal szerelték. A kezelési útmutató szerint létezik még "B" és "C" műszercsoport, amik tartalmazzák az általam hiányolt vízhőfokmérőt.

    Ráírtam a Suzuki Vevőszolgálatára, hogy kicserélhető-e minden probléma, elektromos átalakítás nélkül a "B", esetleg a "C" típusú műszercsoportra a jelenlegi "A"-m. Még a márkaszerviz részemről történő megbízását is megemlítettem a beavatkozáshoz.

    A válaszuk:
    A műszercsoport utólagos átalakítása technikailag nem lehetséges, az elektronikai rendszer nem módosítható. A gépjárművek gyártása során speciálisan az adott felszereltségi, kiviteli szinthez kerülnek kialakításra, illetve programozásra a gépjárműben a kábelkötegek, vezérlőegységek és szoftverek.

    Korábbi kocsijaimnál mindig azzal jöttek a szakik, hogy általában a kábelköteg egy típuson belül ugyanaz, max. nem mindent kötnek be, amihez később hozzá lehet tenni ezt-azt, aztán lehet az ECU-t programozni.

    Megetettek anno, vagy ennyit változott a világ és ezzel az eljárással is próbálnak az előállítási költségeken faragni a gyártók? Esetleg csak szimplán le lettem koptatva?

    Remélem, érthető voltam... :B

    Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

Új hozzászólás Aktív témák