- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz 30z.Samu #10697 üzenetére
na egy dual-boot próba lehet, hogy bejátszik majd akkor PC-n valamikor a közeljövőben, mert nekem épp egy RX580 van benne és amúgy is akartam már mókolni vele egy ideje.
szerk.: havaromnak van egy elég öregecske gépe, rá gondoltam első körben a videó láttán....viszont DayZ szerintem nem tudna futni rendesen (meg mellette Discord, mod server, stb) - szóval neki ez nem megoldás sajnos
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
-
Voltam
csendes tag
Mafia DE szépen fut csak a gombokat nem jeleníti meg.Mit lehet vele tenni?
HTC Wildfire S 2.3.5, Nexus 7 16 Gb , iPhone 4 8Gb , iPhone 5s 16Gb iPhone SE 32gb iPhone SE 2020 64 Gb Macbook Air 2017 , Xbox SS Macbook M1, IPhone 13
-
chris0000
őstag
már készül az új deck, de még odébb van.. [link]
"Ennek két oka van: egyrészt a technológia nem áll készen, hogy generációs ugrást tudjanak nyújtani úgy, hogy közben nem szállnak el a költségeik (és az eszköz ára), másrészt nem lenne korrekt a vásárlók felé sem, hogy évente újabb és újabb, mindig egy picivel jobb modellt adnának ki."[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz chris0000 #10709 üzenetére
Állítólag AMD Ryzen Z2 Extreme proci lesz benne, ami 64 bites és 8 maggal bír. Zen 5 és Zen 5c típusjelekkel, az eddigi sima Zen 4 helyett. Meg lesz mellette RDNA 3.5 iGPU is, így erre a kombóra azt mondják, hogy az eddigi kézikonzolokhoz képest brutálisan erős teljesítménybeli ugrást fog hozni. Már csak egy új generációs akksi kell mellé, hogy majd bírja is.
Tippre lesz vagy 400k alapáron, viszont cserébe hozni fogja egy mostani középkategóriás PC teljesítményét, az meg már úgy igencsak figyelemreméltó.
HA tényleg ilyesmi lesz. -
bepken
veterán
ideális estben pont beáll egy itthon is vállalható árszintre, amikor a mostani Deck-et már tényleg kevésnek érezzük majd vagy elöregszik
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
consono
nagyúr
válasz 30z.Samu #10713 üzenetére
Ha jól emlékszem az van, hogy a "gamescope" nem megy NV alatt, az csak AMD. Szóval ha nem a SteamDeck UI-t akarod használni, akkor jó lehet az nvidia is. De. Láttam már olyan videót is, hogy az AMD APU-val futott a GUI, de a játék meg már az nvidián, csak a játék launcherében kellett plusz egy kapcsoló...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz 30z.Samu #10719 üzenetére
Az nVidia kártyákhoz mindig kellett a zárt gyári driver, ha érdemben használni akartad (nehogy a driveren keresztül megtudjon valamit is a cuccról a konkurencia), olyan pedig nem kerülhet Valve cuccba. Az AMD évekkel ezelőtt érdemben nekiállt a nyílt driver fejlesztésének, ezért tartunk ma ott, hogy AMD cuccal még annyi dolgot sincs, mint Windows alatt.
Most az utóbbi időben annyi változott, hogy az nVidia látta a deck meg Aya neo és társai sikerét és hát ő is akar nVidia belsős kézi gépeket... Szóval a pénz beszél, elkezdett érdemben fejlődni az nvk nyílt driver nVidiához, csak hát ott még évek kellenek, hogy beérjék az AMD-t...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
IstvánLászló
senior tag
A SteamDeck és Arch Linux témában érdeklődnék.
A vásárlási témában csak érdeklödnék - előre útalással ki-kell fizetnem-előre a gépet és feltételesen mennyí ídőbe is telhet hogy kiszállitsák a cimemre és a kezembe is foghassam a gépet.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Shade45
senior tag
válasz IstvánLászló #10721 üzenetére
5-10 munkanap.
-
cami][us
senior tag
A Postal Redux tökéletesen fut a gépen. Nem értem miért nem verified.
-
cami][us
senior tag
Elég komoly update jött tegnap.
-
ripla
addikt
válasz cami][us #10729 üzenetére
Az ég óvjon meg attól, hogy Mac OS-t telepítsek bármilyen eszközre. A legrosszabb és leghasználhatatlanabb rendszer mind közül, ami Windowsnál 3 kattintás, az itt minimum a duplája, minden túl van bonyolítva benne, rettentően gyűlölöm. Telefonnál nagyon kedvelem a rendszert, érdekes módon az remekül használható, de asztali gép előtt menekülök tőle, mint ördög a tömjénfüsttől.
-
30z.Samu
félisten
Kis kihagyás után folytattam a Brütal Legend-et, hát…amilyen jó pofa volt az elején, most már annyira kezd unalomba fulladni. A zenék viszont rohadt jók benne.
Sic Parvis Magna
-
ripla
addikt
Ez a Wayfinder borzasztóan hangulatos kis gama, benne van már 4 órám és eddig nagyon tetszik.
-
Bennyboy
őstag
Üdv,
Mivel sokat fogok utazgatni és nem akarok ezért notit venni ezért elgondolkoztam egy oled verzión. Dokkolóval tv-re tudom kötni és simán tudok vele játszani joy-al is?
Itthon van pc-m szóval nem használnám de út közben és ha máshol vagyok akkor jó lenne kockulni. Akinek van mi a benyomása róla? Mit tud játékon kívül?
kösziELADÓ D3 ROS CE 15k
-
danielgalaxy
aktív tag
Kedves egybegyűltek! Az itthoni deck kiegészítők lefedettsége nem az igazi. Honnan érdemes rendelni például jobb minőségű üveg fóliát és mondjuk dokkot a géphez? A Valve original dokkját, vagy egyéb deckre szánt dokkolót ajánlotok inkább?
-
30z.Samu
félisten
válasz danielgalaxy #10735 üzenetére
Na ez egy jó kérdés, mert bennem most merült fel a gondolat hogy megveszem az eredeti dokkolóját. Van egy dokkolóm, de azzal random újraindulgat a gép, gondolom kevés neki a 45W, viszont azt néztem hogy a dokkolóhoz sem adnak nagyobbat, szóval gondolom a gyári dokkoló szoftvere menedzseli a dolgokat, hogy jó legyen.
Sic Parvis Magna
-
zombei
aktív tag
-
30z.Samu
félisten
válasz zombei #10737 üzenetére
Amikor ment a Windows igen, SteamOS-nél nem, mert az belső meghajtóról megy. Windows alatt nem indult újra, de az egyik USB-t folyamatosan dobálta. Korábban is felhoztam ezt a témát, valaki írta hogy 65W-os adapter megoldást jelenthet, de valaki megcáfolta azzal hogy a rendszer nem tud kezelni 45W-nál többet és így is gázos lesz. Az LCD Deck ment simán ezzel a dokkolóval, az OLED újraindulgat. Parkolópályára tettem a témát, pedig néha eszembejut hogy kitenném monitorra és CS-znék vagy valami.
Sic Parvis Magna
-
gyugyo79
addikt
válasz 30z.Samu #10736 üzenetére
Olvastam, hogy szemeztek a gyári dokkolóval. Ezért elvittem a Samsung "okos" monitoromhoz, hogy megnézem most az utolsó firmware frissítés után, hogy működik.
Továbbra sem jó ...
Ha be van dugva a táp a dokkba akkor a bekapcsolás után nem tudja a monitor inicializálni a SD -t.
Megoldás továbbra is, hogy ki kell húzni / el kell venni a tápot így "össze barátkoznak" ami után már vissza lehet dugni a tápot . ( kikapcsolása után ezt a trükköt mindig el kell játszani amikor táp alatt van a dokk ...)Ez mióta megvan a dokkoló így működik és nem javították ki csak kb 1 dokk frissítésig volt jó ami után megint így működött csak.
Míg az itthon lévő egyik másik dokkal sincs ilyen probléma.Én most ha a kinézet nem lenne szempont és egy otthoni fix helyre kellene, tuti egy használt Dell, HP, Lenovo stb. dokkolót vennék akár innen a hardver apróról meg nyomtatott vagy kínai tartót ...
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz danielgalaxy #10735 üzenetére
Gyárit használok, drágább a többi megoldásnál, de jár hozzá gyári töltő is.
Nem bántam meg, problémamentesen üzemel.
Plusz nálam feltétel volt a displayport és hogy hátrafelé nézzen az ethernet csatlakozó; na ezeknek a feltételeknek csak a gyári dokkoló felelt meg!Egy negatívum van számomra benne, hogy tokkal együtt nem tudom használni, a legvékonyabb szilikon tokkal sem fér bele (van rá alternatív megoldás -> jsaux kickstand).
-
30z.Samu
félisten
És aki alternatívval használja az a gyári adapterrel vagy nagyobbal?
Sic Parvis Magna
-
nincsnév007
őstag
nekem azt csinálja dokkolva monitorra hogy ha aksiról megy akkor egy 20-30%-nál elkezdi eldobni a jelet, össze vissza kapcsol a deck kijelzőjére meg vissza a monitorra, de van hogy vissza se kapcsol, ilyenkor a dokkoló se kap áramot mert nem is világít. ha rárakom tölteni akkor jó. és amikor ezt megvettem akkor ezt nem csinálta.
-
danielgalaxy
aktív tag
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Érdemes venni a géphez rápattintós külső tokot? Aki hosszabb ideje használja valamiféle tok nélkül, mennyire látszik meg rajtava használat? Karcok, ilyesmik.
-
gyugyo79
addikt
válasz danielgalaxy #10744 üzenetére
Nálam semennyire bár ez szerencse is. Nálam az eszközök vannak értem elv alapján van minden használva, tehát nincs túl vigyázva semmi de azért nem is ütöm verem őket ... Viszont a Decket min. 10 gyerek (Haverok gyerekei) is használja az utóbbi 3 évben majdnem annyit ha nem többet mint én és sem védő tokba nincs sem védő fólia nincs rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz danielgalaxy #10744 üzenetére
Eleinte szilikon tokkal használtam, később a dokkoló miatt már anélkül (a fenének sem volt kedve minden alkalommal kihámozni belőle, amikor dokkolóra akartam kötni).
1 éves lesz lassan az OLED-em, semmi nem látszik rajta, kopás, karc, stb... Előtte kb szintén 1 évig volt LCD-m, azon sem volt nyoma a használatnak.
Ebből a szempontból talán van haszna a burkolatnál használt kopogós műanyagnak, tartós. -
QuippeR
tag
Nálam Tizen rendszerű Samsung TV-vel gyakorlatilag semmit sem ér a gyári dokkoló, csak töltőállványként használom.
-
cami][us
senior tag
Kíváncsi vagyok hogy fog futni a dragon age veilguard.
A jsaux-os dokkom just werks.
[ Szerkesztve ]
-
Aki21
aktív tag
Halihó. Deckre a God of War szinkron müködik frankon? Megvettem a játékot és felpattintanám rá a szinkront ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest