Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoika

    addikt

    válasz Erik77 #4557 üzenetére

    Szia!
    "Érdemes-e ezt lecserélni egy soundbarra?" Ez attól függ mit szeretnél és milyen műsort nézel!?
    A SB alapból csak a TV hangjának a feljavítására szolgál. Akkor ajánlott ha pl. sok sportot és tv műsort nézel, esetleg sorozatokat....szóval csupa olyat aminek 2.0 hangja van és nem 5.1.

    Ha te filmet szeretnél 5.1-ben nézni (többnyire) akkor a HM vonal megfelelőbb számodra. Ha elmélyültebb zenét is szeretnél élvezhető minőségben hallgatni akkor kompromisszumokkal a HM erősítő +nagy álló front is jó, de inkább a sztereó vonal az ajánlott.

    A"Mit jelent az hogy 4K jel-áteresztés? Ha később lesz egy 4K tévém és a leendő soundbar/hangprojektor ezt nem tudja akkor mi történik? Nem fog szólni?"

    A 4K átengedés a HDMI csatlakozásra vonatkozik...tehát ha optikaival csatlakozol a SB-re (vagy HM AVR-re tök mind1) akkor téged ez nem érint. Viszont a 21.században az optikát csak esetleges tartalékként, végső megoldásként értékelem és kezelem ....a HDMI a jobb.
    A HDMI csatlakozás előnye a szélesebb jelátvitel (HD hangok , ATMOS), az egytávirányítós CEC vezérlés ás az ARC is...többek között.
    Ha nem a TV a lejátszó , hanem egy MP-t használsz és HDMI-SB(vagy HM AVR)-HDMI- TV kötöd össze és nem képes a 4K átengedni akkor nem lesz kép a TV-n(4K-s tartalom esetén).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák