Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jonnyjoker01

    veterán

    Altered Carbon

    Te jó ég mi volt ez :Y Még anno amikor feliratkoztam a netflixre, megnéztem az első részt, de nem jött be annyira a sorozat, ma vettem elő újra. Második résztől kezdve végig daráltam az egészet tegnap, egyszerűen nem tudtam leállni.

    Spoilermentesen és tömören: ez szörnyű volt.

    A repülő kéjlak bemutatásáig (nem tudom mi a neve) azt gondoltam nagyon jó ez a scifi, tetszik a sztori és néha érdekes filozofikus pontokat is felhoznak az életről és a halálról. Aztán amikor először előjött az erőszakolás témája kb. az évad közepén de főleg a végén amikor Eliot fent volt azon lebegő foson azzal a lánnyal, amikor ott sorolta a csajszi a szörnyűségeket amiket csinálhatna vele, megállt a vér bennem. Flashbackként jöttek elő az itt-ott elkapott cikkek, amiket nagyon szerettem volna már rég elfelejteni. Emlékeztetett, hogy undorító egy világban élünk. Bár csak teljesen fikció lenne ennek a nagy része és csak az eredeti írónak lenne ilyen undorító fantáziája. De nem, ilyen ocsmány inhumán emberek igenis léteznek. Nem akarom felsorolni milyen dolgokról olvastam én már, de szerintem mindenki biztos hallott egy pár ilyen esetről. Jól mondta Kovács úr barátnője (az Envoyok vezetője) hogy jobb az úgy hogy egy ember él max 100 évig. Nem kell erre a földre halhatatlanság.

    Magához a sorozathoz:

    Tetszett az, hogy folyamatos csavarokkal volt tűzdelve a sorozat. Izgalmas volt, sokszor váratlan, kiszámíthatatlan. Viszont úgy ambloc a fő villain - ugye a kedves hugica - szerintem nagyon el lett rontva. Fő motivációja az volt, hogy újra egyesülhessen testvérével, Kovács úrral, amit sokszor el is mondott már unalomig, de egyszerűen semmi értelme nem volt a karakterének. Az egyetlen magyarázata a tetteiért, hogy ezt meg kellett tennie, hogy új életet kezdhessenek. Valahogy nem érzem elégnek ezt a magyarázatot, nekem nagyon olcsónak hatott.

    A következő lépés nekem a könyvek lesznek. Bár egy kis szünetet tartok ezek után, mert azt olvastam a könyvekről, hogy néhol még brutálisabb is mint a Netflix adaptáció.

    Összességében az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam. Néha jó megemlékezni arról, mik azok az értékrendek (igazából azok hiánya) amit messziről kerülni kell, amibe még egy kicsi %-ban sem szabad belemerülni, mert beszippant, felemészt. Egy példa, hogy mivé nem szabad válnunk ebben a mocskos életben.

    Üdv. Johnny

Új hozzászólás Aktív témák