-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
proci985 #20625 üzenetére
Mikkeller Black Imp Stout
Nagyon nehéz értékelni ezt a sört. Illata, habja állaga (mint a szurok) zseniális. Az első korty csak úgy kavarog a szádban, brutál kandiscukor, karamell és csoki ízek és természetesen a 15%-nyi alkohol, mintha tömény folyékony cukrot innál. De ez a sör 3 korty után sok lesz hirtelen. Nem is tudom hány embernek kéne ezt a 0,375-ös palackot meginni, sztem 5-nek. Ami viszont számomra bántó az a hosszan tartó keserű utóíz.
1dl után félre kellett tennem, 20peccel kóstolás után még mindig érzem a keserűséget a számban.
Sajnos reális az untappd 4 alatti pontszáma. -
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #20638 üzenetére
Lehet, hogy csak én bírom jól az alkoholt, de szerintem ezek a mennyiségek nem túl vadak.
Kb. mintha meginnál 3 pohár bort. Nem valószínű, hogy bontanék egy ilyet hétköznap este, de amúgy nem vészes. Szerintem itt inkább a kategória az, ami beszabályozza azt, hogy mennyit bírsz belőle meginni. Egy Oscar Blues-ból simán jöhet a 0,56l, viszont pl. egy Noa-ból még a 0,33-as üveg is iszonyatosan nehezen megy le.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #20591 üzenetére
A felsorolt soreid tobbnyire amerikai whisky-vel vannak hordozva. Bourbon csak Kentucky-ban keszulhet, de sok masik ami "csak" whisky is ugyanugy keszul (pl Assassin). Az amerikai whiskynek a porkolt tolgyfa hordo ad egy vanilias izt, ami nagyon jol megy a sorokhoz. Ami ritka es tobbnyire nem illik a sorhoz, az a peat-es scotch. En szeretem, ha jol van osszerakva, de eleg niche es egydimenzios szamomra (adjunkt nem megy hozza, stb).
A 10y Laphroaig tenyleg kommersznek szamit whisky vonalon. Par kiveteltol leszamitva kb 15 evtol kezdodik a jobb cucc, de ott is hatalmas a variacio es arbeli szoras. Fozde, hordozas (alap, sherry, rum, bourbon, stb), elerhetoseg mind beleszamit.
De tobbnyire elmondhato, hogy a kommersz, boltban kaphato szelesen elerheto whiskyk tobbnyire eleg rossz ar/ertek aranyuak. A jobb cuccok altalaban limitaltak, de nem beszerezhetetlenek es relative gyakran jelenik meg beloluk. Pl erdemes sasolni a www.thewhiskyexchange.com weboldalra erkezo uj cuccokat, nagyon jok is szoktak jonni kvazi olcson (reggelente jon uj adag). Ugyanannyiert szinte mindig van lenyegesen jobb. Tavaly en £60-ert huztam be Springbank 15y Rum Cask whisky-t, ami utobbi idok egyik legjobb whiskyje ebben az arkategoriaban (most €140 korul lehet kapni azt hiszem masodlagos piacon).
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #20557 üzenetére
Azokat a De Struisse-kat vegigittuk a Kulminator-ban Antwerpben. Beteg egy kocsma, tobb evtizedes soroket adnak filleres aron. A tulaj eleg ekcentrikus, akkor enged csak be, ha jo kedve van. Tobb sor is lecsuszott amik idosebbek mint en, pl Oerbier 1987-bol. Sajat pincejukben voltak ezek a kezdetektol, szoval jol erlelodtek.
De Struisse-bol ittunk Pannepot Grand Reserva (2008), Cuvee Delphine (2009), Balck Albert Batch 0 (2010) tobbek kozott.
-
perempe
veterán
válasz
proci985 #20522 üzenetére
A csehek és a németek árai jobbak a szlovákoknál. Úgy látszik, hogy csak engem zavar ez az egész.
Párszor ittam a Bigfoot csapolt söreit, vettem pár 0.33-as üvegest a Lidl-ben (Harcos/Hazafi/Heuréka) az első akciójuknál, kaptam ajándékba Charlie Firpot, de nem az én világom a kraft.
-
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #20528 üzenetére
Ha te úgy érzed, rád nem vonatkozik (valóban nem, mivel nem ittál), engedd el...
Amúgy, Csíkitől függetlenül, nem mindegy, mi is az papíron, és a többség minek érzi? Ha ízre jó, nem mindegy? Jó, jelen esetben egy középszerű, tökátlagos lagerről van szó, de ennek semmi köze ahhoz, hogy minek tartja a gyártó, és a fogyasztók szerint milyen stílus lenne inkább. De ha már euro pale lager (na ez mi a @ lehet, ez már ilyen kínkeservesen kitalált kategória), akkor abban olyanok vannak mint a Dreher ilyen-olyan komlósai meg a Gold, a Borsodi Mester (jó, Arany Ászok, Arany Fácán is...), ezek mind keserűbbek, mint a Csíki Sör.
Egyébként az alap Csíkire tökéletesen ráillik, hogy malátásan édes, és alig van benne komlókeserűség. A bock ott hibádzik, hogy abban búzamaláta is van, a Csíki Sörben viszont nincs.Most nézem, az Arany Fácán Kakasnak meg annyi? Kár érte, kiváló ügynök volt.
-
F-ECT$
titán
válasz
proci985 #20515 üzenetére
Van 1-2 nem Stout is, most végeztem pl a No Memories -zal is, és ahogy látom IPA vonalon meg ez tarozik az élmezőnyhöz, szóval lehet hogy a későbbi tételek nem okoznak majd ekkora élményt. (Viszont bontani kellett mert 2 hét és lejárt volna, nem akartam sokáig tartani.)
Ez messze nem annyira ízgazdag (természetesen), de ettől még nem éreztem, hogy hiányozna belőle bármi is. Krémes, citrusos / narancsos, nekem sem a szénsav, sem az alkohol nem volt túl sok, de IPA-t sem sokat ittam még. -
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #20497 üzenetére
Azért ezt a magyar nem dupla IPA mezőnyt pontosítsd kérlek... mikre is gondolsz? Távoli Galaxis? First IPA? Hoptop Greenzone? Monyo Flying Rabbit? Most így hirtelen nem jut eszembe alap IPA olyan sok.
Aláírom hogy az első Óvatos Duhaj IPA volt a legjobb a Soproninál, de hogy végigverje a magyar craft mezőnyt, az erős túlzás. Azért nem mondom, hogy nettó baromság, mert szubjektív vélemény. -
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #20406 üzenetére
Többek között ezért (is) mosolygok mindig, hogy a sör geek-ek úgy hivatkoznak az untappd-re, mint valami bibliára. Bemondod, hogy gyenge vagy jó egy sör, válaszként jön rá az untappd link, hogy "nincs igazad", közben totál random az egész, hogy ki mi alapján értékel. Ugyanazt az ember megkérdezed évek múlva és már teljesen más pontszámot adna ugyanarra a sörre, amivel kapcsolatban korábban még leoltott, hogy "nem, te vagy a hülye". Vicces ez az egész, nem tudom komolyan venni azt az oldalt.
-
jsk
senior tag
válasz
proci985 #20401 üzenetére
Sokszor egyébként azért vagyok bajban, mert ránézek a sörre az untappd-en, és azt látom 4,38. Aztán jobban megnézem, és kiderült 128 check-in. Először isszák a haverok, bennfentesek, akik nem pontozzák le. Magyarországon a BYM is ilyen volt kezdetben. Annyival jobbak voltak a többi magyar ipánál, hogy kapták a +0,25-öt, mert magyarok. Még a geekektől is. Ahogy látom ez ma már megváltozott, de még mindig jelen van.
Aranypatkány: Elvileg lesz valamikor, de ki tudja mikor. Tuti nem 3600 Ft lesz
Amúgy januárban lehetett rendelni az fb csoportban, akkor 4500/5500 között mozogtak az árak. Hop Wave 2-őt, és egy dHop 19-et vettem.
Igaz után vettem más forrásból 8000 forintért is.
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #20381 üzenetére
Igen, nekem az a típusú sör jön be, trópusi ízorgia, imádom. Utána ez a két BYM nagyon nem esett jól, ezzel a bright lies-al sem tudok mit kezdeni, olyan semmilyen, ipában ettől egy greyjoy, jam72 jobban ízlik és jobban is hozzák az ipára jellemző jegyeket, ha nagyon szigorú akarok lenni. Szín neipába hajló, de eléggé világis, illat olyan semleges, íz szintén, elhiszem, hogy ez valakinek épp a simaságával és egyszerűségével betalál, de nekem csak egy futókaland marad
Utána felszisszentettem egy Wylam A Never Ending Series of Question Marks-ot és megnyugodtam, hogy nem nekem van rossz napom, én ilyennek szeretek egy kellemes ipát, mint ez az angol.
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #20310 üzenetére
Igen a saját tapasztaláson van a hangsúly
Más: megint én leszek az ízlésficamos, de ez a Borsodi Hoppy nem fogja megmenteni a bőcsiek becsületét, a korty végén érződik az a kellemetlen “borsodi” furcsaság, ami miatt mindig is a legrosszabb nagyüzemiként tekintek rá. Előtte Dreher pale ale-t utána hidegkomlóst ittam, köröket vernek rá. Aztán meg a bitburger/sierra jött milyen szép színe van ilyen opálos aranysárga, tök szép és ízben is rendben, szomszédok is elismerően bólogattak.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #20302 üzenetére
Van olyan sor ami er 100 eur-t szerintem, de ezeket ennyiert soha nem fogjak odaadani. Ha a Beer Barrel Time-ot ennyiert meg tudnam venni, vennek egy teljes rekesszel. Zenne batch 1, Bake Kujira, Monster Tones, Bokke Oloroso szinten. De ezek komplexitasa vetekszik egy jo borral / pezsgovel, ezek nem IPA-k.
@kokeny
Arra azert figyelj melyiket veszed, mert TH es Monkish is keszit veratlag IPA-kat, es ezek kozott van jopar. Untappd-et hasznald. -
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #20302 üzenetére
Igen, téged is értettelek ti alatt. Értem amit te és Csucsu ír, de ti is értsétek meg, hogy ha iparól van szó egyszerűen a top amcsikat nem lehet megkerülni, sajna kis hazánkban ennyi az ára, tisztában vagyok vele, hogy nem éri meg az árát, de 4.5 körüli TH és Monkisht megkóstolva legalább lenne fogalmam, hogy az általam eddig és a továbbiakban fogyasztandó ipák milyen szintet képviselnek, valóban óriási lyuk tátong az eu vs usa között vagy hype az egész, de, hogy erre választ kapjak muszáj megkóstolni a topokat, mert különben hiteltelen lenne bármilyen bírálat vagy kritika.
-
L4D1K
őstag
válasz
proci985 #20277 üzenetére
Köszi az infót!
CBS-t meg is vettem pár aktuális magyar sörrel. Amúgy 2019 októberi üveg. Majd egy hónap múlva megiszom születésnapomon. Bár annyi stoutom van már pinyóban, nehéz lesz választani 😁
Mára marad madtől az egyik Astral projekt, meg jam session.
MADX kihozott egy golden sour ale-t, BA pinot noir.
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #20280 üzenetére
Köszi az instrukciókat
Igen pihentetem, majd ősszel benyakalom, hőmérséklet is oké, tapasztaltam a többi stoutnál is amit ittam, hogy túl hidegen nem az igazi. Egyébként pont a paradox heaven hill ízlett közülük a legjobban, de nem vagyok még mindig a stílus rajongója, de ezt nem szerettem volna kihagyni, így lennék az Alesmith speedway stoutjával is. All day ipa helyett a végén inkább wylam, sudden death és stigbergetset húztam be.
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #20277 üzenetére
Én egyből megrendeltem a CBS-t, az nálam olyan "must have" kategória, mikor elkezdtem kicsit komolyabban foglalkozni a sörökkel/sörkóstolással, akkor itt és az egész neten benne van szinte mindig a legjobbakba(KBS/CBS van akinél előbbi a tutibb), és hiába nem a kedvenc stílusom, de valahogy azt érzem, hogy attól ezt nem szabad kihagyni, akár sznobságnak is nevezhetjük, hogy elmondhassam kóstoltam egy CBS-t.Igen valami olyasmi, mint daneekának a Heady Topper
van még nekem is jópár a listámon...
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #20243 üzenetére
Na ja az igaz, hogy ezeket nem nehezebb beszerezni mint az Amundsent. Nekem sajnos a Noa / Yellow Belly hasonloan mu, a Lorelei az jo egyetertek. Omnipollo nekem ilyen felemas egyebkent, vannak nagyon jo (Andromeda) es nagyon mu (Noa variansok)eresztesei. Lervig stout-ok mindig jok de nem kiemelkedoek, Poppels szerintem tokatlag, Mikkeller-tol a SD fozde nagyon jo, de az ritkan jar erre (Traeblod, stb). Nerd-et nem ittam.
Egyebkent nem kell deviansak legyenek, abban a Scelerisque-ben semmi elegancia nincsen. Ha engem kerdezel, egy jo Horus, JWakefield, Modern Times, Angry Chair, Shared utan az EU vonal tobbnyire elegge kullog. De ezek keveset jutnak el ide, ezert mas a kontextus.
Amugy Cloudwater most huzott egy eroset, ezt kostoltam es tenyleg adja, hordot neki! https://untappd.com/b/cloudwater-brew-co-my-continuous-improvement/3706563
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #20237 üzenetére
Az Amundsen szerintem azoknak imponal, akiknek egyebkent bejon a pastry stout vonal izlesre, de rendeset meg nem nagyon kostoltak. Ami valljuk be nem meglepo, mivel Europaban csak elvetve keszulnek jobbak.
Amugy egyetertek, a BA vonal kivetelevel korrekt. Ettol fuggetlenul amikor egy sorrajongo a Goose Island-et hozza ki legjobbnak, egy komlo meghal bennem.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
proci985 #20069 üzenetére
Amudsentöl az everyday hero new world ipat, meg a Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA kostoltam, nem is tudom annak hol a doboza, lehet már visszaváltottam, nem volt rossz.
Lerviget megnézem, de itt a 3 eurot felejtsd el5-6tól indul.
2.5 a rignes, ami után a kukorocás köbányai jónak tünik. -
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #20043 üzenetére
Én is megittam egy 0.33-ast belőle, mintha keresztezték volna az ipát és a lágert és mindkettőnek viszonylag a kellemes oldala jelenik meg benne. Sztem pont nem átlag láger ezzel a triple komlózással, jó kis ivósör lesz ez nyáron, mondjuk jobb lenne, ha fél liter lenne 300 forintocska.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19910 üzenetére
Ajanlom figyelmedbe, zsenialis. 24 honapos erleles.
https://www.sirencraftbrew.com/item/288/SirenCraftBrew/Dark-Perilous-Nights.html -
-
-
válasz
proci985 #19755 üzenetére
Leadtam egy kisebb rendelést, remélem nem hányok be tőlük
Nyilván nem egyedül és nem egyszerre fogom őket inni, hanem alkalmanként.
Põhjala Honey Laku 10,5% Imperial Stout
Dugges Banana Toffee Chocolate 11,5% Imperial Pastry Stout
Mikkeller Black 15%
Dugges /Stillwater Cocoa Cacao 11,5% Imperial Chocolate Stout
Põhjala Winter Banger 12,5% Imperial stout
Poppels /Evil Twin Swedish Fika Cinnamon Bun 12% Imperial Stout
Dugges /Omnipollo Anagram Barrel Aged 15% Bourbon BA Blueberry Cheescake Stout -
looser
addikt
válasz
proci985 #19729 üzenetére
Ezek közül melyiket érzed a leghatékonyabbnak? Én úgy gondolom, ha valaki sokat kóstolt, az mindenképpen relevánsabb, mint egy papír, amit valamikor megszerzett és mondjuk soha többet nem foglalkozik az adott szakmával. Esetünkben pl. issza tovább a helyi negyedosztályúban elérhető söröket. De ha akár autodidakta módon, akár iskolai keretek között, de szerzett egy BJCP bizonyítványt és ezután ugyanúgy kóstol, mint az itteni lelkes sörrajongók, akkor az szerintem minden szempontból relevánsabb, mint a "csak" sörgeek, nem?
-
zoli03
őstag
válasz
proci985 #19705 üzenetére
Kipróbáltam. Nem volt olyan nagyon rossz, mint vártam. Egy próbát megért, arra számítottam, hogy kb 2 kortyot bírok inni. Kb olyan, mint a fekete Argus, de annál picit talán kevésbé tűnik alkoholosnak, (nekem a fekete Argus a kb ingyen sem iszom meg kategória). Íz: kb minden ízt elnyom az alkohol, mást nem tudok mondani. Fejben is érezni az alkoholt, szóval ha valaki el tudja viselni az ízét, még berúgni is jó lehet (másnap nem tudom, milyen érzés lenne
)
-
looser
addikt
válasz
proci985 #19668 üzenetére
Bakker, tényleg 3€ alatt van északon a Nebu? BS-ből hoztam a tegnapi söröket és vacilláltam kicsit, de "akkor inkább legyen magyar sör" miatt hoztam a Samurai-t, a Nebu volt a másik jelölt, ami viszont 1500 Ft lett volna (5€). Elég nagy difi. Punk ugyanannyi kb. itt is, mint a szigeten.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19613 üzenetére
Ma 4-tol Lorelei, Anagram es 21 months GLENMORANGIE BARREL AGED SCELERISQUE CHOCOLATE SAUCE STOUT (10%).
@Jhonny06
Na latom te is raakadtal. Kiemelkedo darabok sajnos nem nagyon jonnek EU fele - azert egy Angry Chair / Side Project tudna szerintem boven ujat nyujtani. Legutobb en a More - Barrel Aged Henna: Toasted Marshmallow darabot ittam, ami szerintem jobb barminel amit valaha Europabol probaltam. Mas szint. -
jsk
senior tag
válasz
proci985 #19563 üzenetére
Nemrég volt szerencsém három Amundsen pastry stouthoz. A Dessert In A Can sorozatban a Neapolitan Ice Cream ill. a Cookies & Cream csalódás volt. A tegnap ivott ZYGoat viszont a fagyis-hányás illata ellenére meglepően jó volt. Viszont tényleg aroma az egész. A korábban ivottak közül a Marshmallow Psycho Bourbon BA viszont nagyon jó volt.
Közben érkezett néhány (5 új, 1 régi) Bianca verzió a Beerside-ra. Azonnal rendeltem is.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
proci985 #19559 üzenetére
köszi, megnézem
most épp egy To Ölt iszok, ez is jó,baltic porter, bár norvégot akartam venni, gondolom a véletlen hasonlóság a zászlóban és a nyelvben megzavart, a hátoldalon meg már product of belgium van, ki érti
Meg vettem egy hansa portert,azt normál boltba is kapni, 4,7 majd kiderüladjuk meg az esélyt a javitásra, lager kategoriaban is ezt ismered?
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19553 üzenetére
Az Anniversary Coward ha jol tudom Buxton disztribuciot kovet, nem Omnipollo sorkent van kezelve, szoval nem lepodok meg.
Az Andromedat szeretnem kiprobalni, allitolag eddigi legjobb Omnipollo sor. Webshopbol nem rendeltem, gondoltam varok amig lesz mas is ami erdekel vagy hoznak UK-ba, de kiderult, hogy nagyon keveset csinaltak csak es nincs disztro. Mar ott tartunk, hogy 1:1 cserelik Cantillon Fou/Nath sorokre.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19490 üzenetére
A Golden Blend-et en nem sorolom az alap geuzek koze, amugy egyetertek. A Tilquin Geuze is finom meg. Framboos-bol azt hiszem most van eloszor 375ml, meg Hommage-bol is a nyaron volt, de egyik sem igazan elerheto. Az Oude Kriek ami van mindenhol.
@kokeny
A Liefmans eleg szaraz a 3F-hez kepest szerintem, a 3F sokkal jobban egyben van es kerekebb, foleg ha allt par evet. Nezd, a Lifemans geuze olyan 3.7 Untappd, a 3F A&G (batch-et nem nezve) 4.37. Gondolj arra, hogy IPA-ban milyen kulonbsegek vannak. Egyebkent ha bejott a Lindemans Kriek, a 3F Oude Kriek szerintem meg inkabb be fog jonni - testes, kerek gyumolcsos jelleg, mandulas izek a meggytol, nem is igazan savas.Arra figyelj viszont, hogy a geuze-t olyan 12C korul erdemes inni. Hutohomersekleten (pl 4C) valoban sokkal szarazabbnak erzodik, mert az alacsony hofok miatt nem jonnek ki az izek. Ivas elott tarold allva 2 napig, hogy az uledek az aljara szalljon, es ugy ontsd, hogy ne folyjon bele a poharba.
-
Dhampir
félisten
válasz
proci985 #19471 üzenetére
Hatalmas a "bébikanalas" FounderS "Breakfast Stout" címkéjének grafikája.
Founders Brewing Co. söroldal
A cég honlapjáról származó kép:
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19461 üzenetére
A Memoria-t nem neveznem hordozottnak, legalabbis a szokasos ertelemben veve. Ugy keszitik, ahogy minden lagersort kene. Az hogy fahordot hasznalnak, inkabb hagyomanyos - regebben az volt az altalanos, es hatassal van a sor izere is. A problema ezzel a sorrel, hogy draft only ha jol tudom. Kizarolag a fozdeben folyik.
Lagering is the process by which lager beer is aged for extended periods at cold temperatures. You should plan on lagering your beer for at least 6-8 weeks.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19458 üzenetére
Kb barmi pilsner / lager a Suarez Family-tol, en azokat kostoltam. Ott van meg a Hill Farmstead Memoria, de azt meg nem probaltam, allitolag a legjobb jelenleg. Ki kene mar menni Vermontba tenni egy kort...
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19451 üzenetére
Nemeteknel az ujvonalasokra gondoltam, hogy nincsenek szinte sehol. Viszont rengeteg csaladi es mikrofozde letezik jo hagyomanyos nemet sorokkel.
(Mondjuk meg mindig vicc, hogy a lagert is az USA vitte tokelyre a kiserletezesukkel. De a briteknel is foztek egy olyat, ami minden nemetet levert nalam.)
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
proci985 #19438 üzenetére
Elnezest kell kerjek, mert valoban nem fogalmaztam jol, lenyegeben az ottani alkohol fogyasztasi szokasok jelentösen megvaltoztak a fiatalok körében az elmúlt években, ez is lehet a fordulat oka.
Viszont ha már törölsz egy kommentet, DE reagálsz rá, akkor légyszíves olvasd is el.
Arrol beszéltem, hogy inkább a nagy üzemek összessége határozza meg, egy ország söreiröl alkotott képet, még akkor is, ha van pár nem túl jó is köztük, szemben a kisüzemmel.
Egyébként rajtad kívül senki nem érvelt egy fözdével, illetve egy adott termékkel, de valoszinüleg ezt a két rettenetes "adut", mint a kinizsi és a dréher te is csak viccnek szántad.
Mivel a skandináv országokban, csak a dánoknál találtam iható nagyüzemi söröket(egyébként ki is felejtettem elöször öket), így talán mondhatom, hogy ezek a sörök nem valami jók.
De hogy ne legyen vita: nem valami jók, nagyüzemben. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #19417 üzenetére
A mead mondjuk tenyleg nem sor, ahogy a cider es a kombucha sem. Furcsallom is, hogy az Untappd engedi oket. A gruit meg elmegy - a komlo elotti sort nevezik ennek, ugyanis sokaig a komlo helyett mas novenyekkel keseritettek. En ott akadtam ki amikor juharszirupot kezdtek becsekkolni, de azt szerencsere leszedtek.
@Dilikutya
Azok a cseh sorok ivosorok, amugy egyetertek. A borhoz olyan sort erdemes hasonlitani szerintem, amit hasonloan fogyasztanak. (Szvsz 2500Ft/l bor max eros kozepes, tapasztalataim szerint igazan jok 6000+/uveg.) -
jsk
senior tag
válasz
proci985 #19376 üzenetére
Szerintem zseniális. Nehezen szorítható bele a sör, és pláne a gose fogalmába. Omnipollós agymenés. A pontszám engem is "elriasztott", de aztán a többiek véleménye meggyőzött.
looser: Igen, olcsóbb. Ott ittam én is először, bár van itthon egy üveggel. Megosztó egy sör, de nekem bejött. Viszont ajándékba pohárban nem viheti
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest