- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Alcor e-Pad - van még remény
- Ennyibe kerülnek a Huawei Pura modellek Európában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Lunar Lander Beyond teszt
gp Nagyon sok évtizeddel az eredeti Lunar Lander megjelenése óta ismét ezen a címen jelent meg Atari logóval egy játék. Vajon mennyit javult a játékdesign a hetvenes évek óta?
-
Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
ma Részletes képek, specifikációk és euróban megadott ár is van a legendás modell újraélesztett verziójához.
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Megleptek egy üveg Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen sörrel, este teszt, kíváncsi vagyok
-
-
looser
addikt
Május végén elugrunk barátokkal egy hétre Dublintól nem messze, egy Swords nevű kisvárosba. Már nézegetem a sörözőket :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
És szépséges Szandink is mosolyog benne :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
frici70
csendes tag
SOS! Nagyon sűrgősen kellen 1L-es PET sörös palack. Valami beszerzési forrást tudna nekem valaki adni?
Nagyon megköszönném, mert már sírok, mert sehol nem kapni. Vagy nincs vagy nem készítenek színesben palackot.... -
Traxx
őstag
válasz frici70 #10209 üzenetére
Sprite-ban is van tudtommal literes kiszerelés, és az szerintem van pár helyen, ráadásul az üveg is zöld
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
-
frici70
csendes tag
válasz looser #10213 üzenetére
Nem használok! A bajság ott van hogy barnasör alapból kényes és robbanékony...eddigi szomorú tapasztalatom. 5g / üveg amit beletettem, az erejesztés pedig rendessen kiforrta magát 12 nap (ráhagytam hogy biztos kiforja magát)....a környezeti hőmérséklet is jó volt....
[ Szerkesztve ]
-
frici70
csendes tag
Sajna kisebb mennyiségnek nem érdemes nekiállni pancsolni ... a következő derbi ha ez elfogy 220l-es hordóban fog érni....Az pedig barna apátsági sör lesz...majd úgy időzíttem, hogy egy 10 hetes palackos pihenés után pisszentek fel egyet....azt már mindenképpen PET palackban akarom beletenni.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz frici70 #10217 üzenetére
Tudom, hogy nem az eredeti kérdésedről beszélgetünk, csak érdekelt a dolog. Nos, a Sörfőzés otthon Index topicban rákérdezhetsz, de a legtöbben sokallják az 5g / palack mennyiséget; nem egy embernek szétvitte már az üveget. Én kevesebbet használnék a helyedben, maximum 8 grammot literenként. Akkor tutira nem fogja szétvinni a palackot. Persze ha sok a maradékcukor, így is van rá esély, márpedig gondolom az apátságihoz fogsz kandiscukrot adni; szerintem akár azzal is erjesztheted. Legpraktikusabbnak eddig az a módszer tűnt, hogy amikor leerjeszted a sört és leszűröd, akkor kevered hozzá a cukrot (vagy megfőzheted a fertőzés elkerülése végett kevés vízzel és a szirupot kevered a cefréhez, majd így palackozod le. Én 10-15 liternél sosem csináltam többet (és főzni sem főztem még, csak konzerv, de az elmélet megvan :-)
De tényleg keress/kérdezz rá, szerintem sok a 10g / liter cukor.
Hajrá! :-)Szerk.: csak most olvaslak, akkor hasonló cipőben járunk :-) Nálam most egy ilyen várakozik.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
14adam
addikt
válasz jookomak #10206 üzenetére
hétvégén csapolás. Cukrot ma üzleteltem hozzá pont. Amit a kávéhoz lehet venni 5g-os kiszerelés,abból kaptam 50-et mert fél literhez annyi cukor kell és nem akarok mérlegezgetni.
Aztán amikor ki lesz csapolva akkor elvileg két hét múlva már iható lesz
mondjuk sajnos a tárolási hőmérséklet miatt lehet aggódnom kell. Pincébe tettem le és sajnos nem tudom, hogy mennyire van hideg hajnalokba odalent. Mondjuk elvileg állandó a hőmérséklet úgyhogy talán nem kell annyira aggódni.Naa,pont most látom,hogy a cukrozás meg a hőmérséklet a téma
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz 14adam #10223 üzenetére
Pedig (szerintem) a legjobb módszer tényleg az, hogy belekevered a kimért cukrot és úgy palackozod le. Régebben én is néztem az 5g-os tasakokat, de miután többeknek szétrobbant az üveg vagy szökökút lett belőle, kevesebbet használtam. Valaki bedobta a kockacukor dolgot, az kábé 3,5g, de szerintem ez a végén bekeverős a legjobb :-)
Itt egy kalkulátor, American IPA-t adtam meg neki, 20 celsius erejesztés és 20 liter a batch. 113 grammot javasol, ami nem egész 6g egy literre.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz looser #10224 üzenetére
Egy cikk a témában :-)
A srác írogat az Indexes topicba is. HajráMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #10226 üzenetére
Néhány hónapja beszéltünk róla, Dr. Zoo is nagyon lekesedett, örülök, hogy neked is lenne kedved. Belecsaphatunk valamikor. Túl kell lépni a sűrítményeken egyszer :-)
Szóval ha teljesen leerjed a cefre (nincs maradékcukor), akkor az élesztő szépen abbahagyja a melót. Gyakorlatilag a kevés palackozás előtt hozzáadott cukorral újra "munkára fogod", mert még szűrés után marad benne annyi élesztő, hogy az általad beletett cukorból elegendő szénsavat készítsen. Azt nem tudom, nagyiparban hogyan csinálják, házilag ez a legpraktikusabb.
Ami cukor "kiázik" a malátából, azt az élesztő - jó esetben - mind átalakítja, de persze stílustól függően van, hogy félbeszakítják az erjesztést, pld. felforralással, amikor is elpusztul az élesztő és ami cukor a cefrében marad, az a sört édesíti tovább.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jookomak
őstag
válasz looser #10227 üzenetére
Napok óta olvasgatok, nézem a videókat a témában. Sörzetesrendünkkel gondoltuk hogy bepróbálkozunk egy apa/ipa-val. Havernál lenne hely is, pince, forrásvíz (!). Amit szerezni kéne eme pakk mellé az egy nagyobb üst (bár asszem nagymuteréknál van egy 25+ literes fazék) illetve a hűtéshez az a rézcső, vagy valami hasonló. De lehet, ha kimennék a telekre, és szétnéznék a sufniban, akkor még lehetne kincseket találni.
Amit már most tudok, hogy jobban utána kell nézzek, hogy a cefrézés milyen hőfokon történjen, illetve komlózásnál mikor, melyiket, milyen hőmérsékleten, meddig kell hozzáadni. Na meg ugye az arányok, mennyiségek kiszámolása. Pale ale maláta, citra, cascade, centennial komló mellé ki kéne választani a megfelelő élesztőt is, no meg szorgalmasan gyűjteni a sörösüvegeket. -
looser
addikt
válasz jookomak #10228 üzenetére
Sörösüveget adnak el neked a kocsmában, legalább nem neki kell szórakoznia a visszaszállítással; rekesz plusz üvegek: (20 x 25) + 500 = 1000 Ft. Arra figyelj, hogy az alábbi képen lévők közül a bal oldali fajtájú üveg legyen, bár ahogy elnézem, ez a szett a profibb lezárót tartalmazza. Az Arany ászok pld. jobb oldali szájjal rendelkezik, amit elméletileg nem tud tökéletesen lezárni, de nekem egy trükkel, amit még az Indexes fórumban olvastam, sikerült. A következő: amikor ráhelyezed a kupakot a palackra és rányomod, utána kinyitod a lezárót, 90 fokkal elfordítod az üveget és újból rányomod. Soha nem volt még szénsavmentes söröm (5 sűrímény), de fertőzött igen. Azokat is megittam persze, mondván sour ale :-) Annyira azért nem volt vészes :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
14adam
addikt
válasz jookomak #10228 üzenetére
a visszahűtésnek nagy szerepe van. Én úgy hűtöttem vissza elég gyorsan,hogy egy hordóba spirálisan hajtogattam egy rézcsövet. A hordót felengedtem vízzel a rézcsövön keresztül meg átfolyattam a forró sört. 90fok környékéről egyszer átfolyattam az egészet rajta és sikerült lehűteni 30fok alá. A hordóba lévő 50liter víz is átmelegedett így abba kicseréltem és tettem bele hideg vizet. A következő lehűtésnél már 17fok körül járt a sör. Szerintem te is próbáld ki. Rézcsövet meghajtogatja egy hűtőgépszerelő is neked,és lehet náluk venni rézcsövet is. Nem kell vastag keresztmetszet mert akkor gyorsan átfolyik rajta és nem tud úgy lehűlni.
-
truefx
aktív tag
Ha már így feljött a téma; tud valaki adni valami jó leírást, vagy ebookot, ami kezdőknek érthetően elmagyarázza a főzés folyamatát? Köszi.
-
truefx
aktív tag
Közben rátaláltam erre, egy darabig elég lesz
-
Jhonny06
veterán
adster-nek: [link] Ezt is megéltük..
-
looser
addikt
-
adster
tag
válasz Jhonny06 #10233 üzenetére
Na végre, téged is köszönthetlek a Vanilla Shake-et ivók táborában!
Most, hogy nézem, a Ratebeer-emen is a TOP 10-ben szerepel, bár lehet, hogy hozzájárult az is, hogy milyen körülmények között, milyen környezetben sikerült kipróbálnom 2 éve. Azért előrelátó módon még ezeknek a vadállatoknak sem adtam maximális pontot, remélve, hogy azt tényleg csak pár igazán kivételes darab fogja megszerezni.
És apropó, Ratebeer, én így ünnepeltem az 500. tesztelt sörömet:
FiftyFifty Imperial Eclipse Stout - Elijah Craig 12 Year Barrel
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Daneeka
senior tag
Látom beindult a főzés.
Van itt valahol egy régebbi posztom hasznos linkekkel, majd előkerítem ha gépnél leszek. -
balintdavid
tag
Betáraztam hétvégére
Legenda Pony
Békésszentandrási Monarchista, Magyar Vándor
Hopfanatic American Pale Ale[ Szerkesztve ]
kazuár
-
frici70
csendes tag
Írták sokan, hogy gond a sör frankó megszűrése, no itt egy finom mikro-szűrő, amit tölcsérben könnyű elhelyezni és tíszíttani is. 4db vásárlása alig több mint egy 1000-es +postaköltség, aztán lesz tartalékba is!
Én ilyent használok, nagy megelégedéssel...
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Ezt ideírom offba, mert ez a kedvenc online kocsmám :-)
Szóval bullshit ezerrel, de ragyogó, hátha tetszeni fog nektek is :-)
(kiemelések tőlem)Organic Mission Nanoderm ENERGYMISSION - NO LIMIT
"Ökológiai gazdaságból származó, szuperkritikus
növényi kivonatokat tartalmazó anti-aging hatású,
energizáló szérum.
...
A szabadalmaztatott hatóanyag-kombináció potenciálja egyesítve a
NanoDerm Technology 22. századi intelligenciájával
...
A hatóanyagok szabadalmaztatott nanorészecskékhez kapcsolódnak, így a speciális transzportmolekulák teljes felületükön be tudják borítani azokat.
...
Az összetett, alkohol-alapú gömböket további, a bőr zsíros rétegeihez hasonló, szintén szabadalmaztatott molekula-kombináció zárja magába. Ezeket a háromszoros bevonattal rendelkező gömböket stabilizáljuk és a végső folyadékhoz adjuk."És a végére egy kis ON is :-)
Primátor sör kupon a Corvin Szezonnyitó Sörfesztiválra![ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jookomak
őstag
válasz looser #10243 üzenetére
Kíváncsi lennék azért, hogy az ő olvasatukban mit takar a cseh/német stb nap. Olyan kaják lesznek? Vagy onnan származó förtelmes sramlizenét fognak játszani? Esetleg aznap akciósok az adott sörök? Persze ez utóbbit tartom a legkevésbé valószínűnek. Persze attól még kinézek.
-
14adam
addikt
G-pont bepalackozva. Mert ha egyszer megkóstolod begerjedsz
-
Nigér
őstag
DR. ZOO, merre vagy, nigger?
Bocs az offért
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Készítettetek már listát? :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Alacsony fogyasztású, 128 GB-os szervermemóriát kínál a Micron
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Ingatlanos topic!
- Tudományos Pandémia Klub
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Xbox Series X|S
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Mata összteleszkópos kerékpár
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest