Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz qnadam #35010 üzenetére

    Az elmúlt sok év arról szólt nálunk is hogy soha semmi nem elég jó és még jobbat kell venni. Majd minden évben megfogadtuk hogy oké, de most már álljunk le... és nem lehet.
    Mert mindig ott motoszkál az hogy de ez még kell. Hiába vagyunk mikrovállalkozás cégként, az életbemaradáshoz kell az hogy kicsit jobb legyen technikailag az idei mint a tavalyi.
    Nálunk pl van a gazdag pics@k kategória. Akik egyik héten kitalálják hogy ők biza akkora érzékkel bírnak a fotózás iránt hogy mától azzal foglalkoznak. Nem rég összeállt 3 csaj, és kibérelték azt a stúdiót amit eddig a utóbbi pár évben 2-3 csapat már becsődöltetett. Az ok egyszerű, bérlőként havi 150-200e + rezsit (ami téne fűtésben akár 100e is lehet) nem lehet fotózásból kitermelni. A különbség annyi hogy férjeik menő vállakozók akik adnak zsé-t mindenre. Ezért induló szett pl a legújabb vázak egyike, menő obik mert olvasta hogy az kell neki... plusz mondjuk profoto vaku darabonként 600e környékén. Meg rá való oktobox 150e-ért. Máris kész a fineart stúdió. Elmegy 150e-ért workshopra és kész a fotós vállalkozása.
    A férjek 1-2 évig jó szemmel nézik ezt majd beleunnak a csajok, de 1-2 év alatt pont elviszik a baráti körük (gazdag családok) a fizető képes kereslet jó részét. Mert ez nem arról szól hogy te lazán jobb vagy, hanem hogy ő a barinő.. oda kell menni. És még céges munkát is kap. Igazhogy ingyen csinálja, de övő. És mivel van referenciája ő már menő és otthon mutatja hogy mennyire ügyes mert kap melót is...
    No az ilyenek miatt (is) nem érdemes a legjobbat, legújabbat vásárolni. Amig a régit egyszerűbb kitermelni.

Új hozzászólás Aktív témák