- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodbear
addikt
válasz csacsi77 #10186 üzenetére
A metabonest egy kicsit volt időm tesztelni, Bocsi a gyenge videóért, de kitámasztott telefonnal ennyire futotta. Majd veszek egy A7SII-t legközelebb
ISO8000-re raktam F1.4-en csak a miheztartás végett. Nem egy villám a sigma de nem rossz. A Canon 85 F1.8 azért simán elveri gyorsasagban. A szem fókusz működik mindkettőnél szépen. Hirtelen ennyiOldalam: www.swsfoto.de
-
jmakk
őstag
A6500 és RX100M5 jön.
Ez a A6xxx meg RX100 sorozat jó szaporára sikeredett. -
csacsi77
senior tag
-
t72killer
titán
válasz konyi79 #10205 üzenetére
Új szenzor- normálisan rápasztázott hűtőborda. Csak aztán az az 1g réz + 0.05g MX2 nehogy 500$-ba kerüljönAmúgy érthető, hogy új vázzal próbálkoznak, a sony komolyan igyekszik videóban erős vázakat letenni az asztalra, a 6300 viszont elég bétaverziós lett. Rekord rolling shutter, melegedés (még ha a FW-ben feljebb is emelték a tűréshatárt) -> nemigazán lett a cinematográfusok kedvence, márpedig a hamarosan érkező GH5-tel szemben virítani kell valamit.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
konyi79
addikt
válasz csacsi77 #10206 üzenetére
Talán úgy látják, van még űr felfelé a GH5 meg EM1mk2 előzetes árakat látva. Meg engem annyira szerencsére a stabi nem idegesít, a natív üvegekben ugye van, bár tény, néhol már azt mondják ha nincs a vázban, nincs is benne stabi. . De ha még ez a 6300 fölé lesz pozícionálva árban, mi lesz az 3gen A7 ára?!
(#10207) t72killer
te ne trollkodj nekem itt a hűtőbordáddal, mert neked megyek egy javelinnel.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz konyi79 #10208 üzenetére
Miazmiaz, csak nem rátapintottam egy gyalaknára. Pedig jogos, a DPR-on egy kolléga szétkapta az rx100iv-ét és újrapasztázva szépen, túlmelegedés nélkül lövi sorozatban a snitteket, ennyi kell a 6300-nak is.
-
t72killer
titán
válasz konyi79 #10210 üzenetére
Tessék, a te 6300-adat is szívesen megműtöm.
Amúgy nikon D5100-at műtöttem már (Infraátalakítás céljából) és az rx100iv is rajta van a listán, a jövőévi búvártúra előtt mindenképp megy bele egy kis GC extreme paszta+ha fér egy rézlap.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Fórumtársunk évődésének haszna is legyen, bedobott a yt egy viszonylag friss videót! Az 5dmk4 elég jól leszerepelt, nagyjából mint várható volt, az X-T2 meg nem lett rossz.
-
t72killer
titán
válasz konyi79 #10214 üzenetére
Ja, a canon nem adja a "konzumernek" (=aki 5-6millánál kevesebbet akar cuccra költeni) a minőségi videót .
Amúgy senki nem vonta kétségbe a full-readout-nak köszönhető csúcs részletességet is ISO teljesítményt, ez a7S (vagy talán már a korábbi RX-ek?) óta a sony nagyon komoly erénye.
-
Sziasztok,
Keresgéltem itt a fórumban, de nem találtam választ.
Az elkészített MTS kiterjesztésű videót szeretném exportálni AVI vagy MP4 formátumba, megtartva az eredeti felbontást és FPS-t (FHD, 50fps).
Mivel évi 1-2 alkalomról lenne szó, valami ingyenes programot keresek elsősorban. Sok hirdeti magát ingyenesnek, de a végén mindig fizetni kell, hogy ne vízjelezzen vagy 3 percnél többet engedjen konvertálni.RAW kezelésére nagyon jókat találtam, de a videós programok egyelőre mind átverősnek tűnnek.
Köszönöm!
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
tailor
őstag
Őrület, érintőkijelző az A6500-ban! Csoda! Elég bitang gép lett...
-
HÁZIGAZDA
ööö, annyira megijedt a szoní, hogy csinált egy rx100 m5-öt, 24 fps (full af mellett) sebességgel és 150 képnyi pufferrel. sőt, ijedtében stabit is tett az a6300-ba, meg egy 200 képes puffert és elnevezte a6500-nak.
remélem legalább 2000 dollár lesz mindkettő.........
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
konyi79
addikt
válasz konyi79 #10222 üzenetére
Döbbenet árak. Hol fog nyitni az A7mk3? Nagyon messze került a nexek világától már ez, amibe beleugrottam. Már a 6300 is a küszöb alatt tudott átbújni nálam, de ez... nem adnék aps-c gépért ennyit.
Meg én elvagyok az aps-c üvegekkel, ki is állok mellettük, de azok alá közel 700k huf vázat tenni, no... Videó ide vagy oda, helyén kell kezelni. -
t72killer
titán
Noigen, mozgóképnél aligha fogja az 50"-os TV-jétől 3-4m-re helyet foglaló néző kiszúrni, hogy ejnye, ez a kamera csak ~1600lpph-t produkál ~1800 helyett. Meg éjszaka se feltétlen videózik mindenki, hogy nagyon kelljen az iso-csillió (ha meg igazán kell, akkor ennyi pénzből vesz egy használt a7S-t + tesz elé egy 1.4/35-ös vagy 50-es obit).
#10227: hehe, nekemis vissza kellett nézni, mikor és mennyiért (hukk) adták ki. Ha nagyon vigyáztál rá+minden tartozéka megvan, talán megkapod az induló ár negyedét - csekély 4év elteltével.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz tailor #10218 üzenetére
és akkor mondjuk ki mindannyian, egyszerre, kórusban: ennek kellett volna kijönnie tavasszal az A6300 helyett
én viszont a 'közvélekedéssel" ellentétben úgy gondolom h a stabi nem igazán hiányzott az aps-c NEX-ből, pardon, E bajonettes Alphából. a legtöbb fix stabilizált, a zoomok még inkább. a Sigma obik lesznek versenyképesebbek, pl a 30/1.4, valamint Sigma bácsi, tessék további fixekkel előállni, pl. 23/1.4, 56/1.2
-
konyi79
addikt
válasz rumos14 #10230 üzenetére
Na igen, mondhatjuk így is.
Stabiról tökre igazad van, tapi kijelző sokaknak hiányzik, jó lehet; a plusz gomb mindig jól jön, nagyobb puffer pláne. Bár a 300 képet mire kiírja ha nem kap UHSII-III támogatást nem lesz semmi!
Az új procin azon reszelhettek, majd meglátjuk a képfeldolgozásnál hoz-e valamit. A stabi meg akkor lenne igazán perverz, ha megvalósulna végre a régóta pletykált Z-shift. Ennyiért... Gondolj bele, Samy 85-50 /1,2 af-el, stabival.
De erre a vázra tényleg kellene valami jó a 1670F4Z helyére -
válasz woodbear #10236 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, mindegyik segített.
A 2 videókonverter tökéletes, teszi amit kell, valóban ingyen, kiváló minőségben.És valóban nem is kellene a fájlokhoz nyúlnom, még átnevezni sem kell őket, a TV simán lejátssza az MTS kiterjesztésű fájlokat.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Nippon
őstag
Az A6500 olcsóbban kínál többet mint a konkurencia, ráadásul hamarabb lesz kapható, mint az mft nagyágyúi. Szerintem jobban fog fogyni, mint az A6300.
-
t72killer
titán
válasz Nippon #10238 üzenetére
Meglássuk, ha nem lesznek gyerekbetegségei, és munkára jól használható lesz, akkor vinni fogják még ennyiért is: videóban kvázi A7rII minőség, amint ezek hoznak, csak menjenek velük a 30perces snittek sorozatban, túlmelegedés nélkül (ill asszem USA-ban+Japánban nincs is ilyen 30perces mizéria).
-
Gh0sT
addikt
Bocsánat ha volt már, MM-ben 168 akciósan az A6000-es 16-50-es kitobival: [link]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
rumos14
nagyúr
válasz madgie #10231 üzenetére
most, hogy így mondod
jaigen, 16/1.4 is jöhetne, meg még inkább egy 16-50/2.8.persze nekem már mindegy, kiszálltam az aps-c vonalból, és elnézve ezeket az árakat, nem is bánom. érdekes azért, hogy az A7II u.olyan áron nyitott mint az A7, kb. hasonló fajsúlyú fejlesztések voltak benne (mint az A6500 vs A6300-ban).
asszem az A7III ára is egy csattanós hajnali pofonnal felérő kellemes meglepetés lesz... addigra a használt A7rII árak már lejjebb is lesznek.
na mindegy, csak dödörgök, ez a prémium aps-c MILC árazás nekem nem szimpatikus, éljen a Pana GX80, csak hát az a szenzor meg színkezelés...
-
t72killer
titán
Ahogy nézem, az rx100iv-el se kell az apróra rohannom, az V-ös 1200€-s bevezetőára (LoL, ez mégiscsak egy KOMPAKT) nemigen fogja lenyomni...
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
csak kéne vmi fejlődés, ez a 16 mpixeles szenzor különböző köntösökben mittomén 4-5 éve köztünk él, mint ahogy a 12 mpixeltől sem tudott évekig szabadulni az Oly. nézegettem újabb 16 mpixeles raw-kat, és akárhogy is, ez nem GRANULÁL úgy mint egy aps-c 24 mpieles raw. persze már elég jó így is.
a színkezelés a LR/raw-ra értendő, de ezt csak az mft fórumban olvastam, nekem semmi tapasztalatom nincs vele, kb. egy éve használtam rövid ideig egy FZ1000-e és ot igazából semmi bajom nem volt a raw-ból kihoható színekkel.
na de akárhogy is, annyiért, amennyi, a GX80 nagyon jó vétel, bár az A6000 sem rossz, még mai szemmel sem, állóképben jobb is mint az említett Pana, persze mikrofon bemenet egyiken sincs. -
t72killer
titán
válasz Rapid136 #10248 üzenetére
18-105? Nézegettem régebben a képszélek (nem csak a sarkok) nekem nagyon nem jönnek be.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest