- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz HUNRONIN #7094 üzenetére
Ilyen hűtő nekem is van az egyik gépen. (Q9300 kis tuninggal) Az árához képest jó, és tényleg halk.
De ezekkel a gyártói "wattokkal" vigyázni kell, mert sosem írják oda milyen légszállítás mellett és milyen deltaT-vel. Szóval a 3 lényeges paraméterből kettő hiányzik.
Minden bizonnyal a szélső értékekkeről van szó.
Venti süvölt 2000 rpm-en és az IHS 50-60 fok, a magok meg 70 felett.****
Winnie: Bocs nem néztem milyen a mostanid... gyak ugya naz a akategótria, mint ami 10K alatt van. +- 5 fok nem számít. Viszont ventizajban nagyobb különbségek lehetnek.
vagy nagyot vegyél vagy maradjon ez a zalman.
Pasztázd újra, rakd fel ismét, stb, ha asszimetrikus a maghőfok. A tuning nem ezen fog múlni elsősorban. 4,8 főlé ugysem mész.... -
Winne
nagyúr
Először is köszönöm mindenkinek a válaszát.
Ha jól láttam, akkor neked volt ilyened. Miért váltál meg tőle és milyen ventit használtál hozzá?
@(#7099) jeni: tudnál róla dobni egy képet esetleg?
(#7100) jeni: ez oké, csak ha ezt is innen rendelem, akkor erre megint külön postaköltségem van, ami azért szépen lassan egy új/nagyobb hűtő ára.
@(#7102) fsb1000: a Zalmannak csak az a nagy baja, hogy 775-ös, és most azért kezdtem gondolkodni, mert lehet, hogy el tudnám adni, mondjuk számoljunk rá 6-8k-t, és akkor már nem lenne sokba az alább linkelt dromedár állat, meg még ventim is van hozzá itthon. (már ha jó hozzá )
4.8 fölé biztos nem, max egyszer megnézem mit tud, de ezt sem tartom valószínűnek.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
-
XaraX
addikt
Nem csak volt, jelenleg is van egy, a Q6600-at hűti.
A fent írt ok miatt váltam meg a másiktól, a 750-es procim elég domború volt.
A másik ok, hogy minek 2 egyforma hűtő.
Használtam Swif2-vel, a jelenlegin egy S-Flex 1600-as van.
A hatékonyságáról egy kis szemléltető:[link]
Ez már Megahalemsel készült, nem lett javítva a listán.
Ja, és S-Flex volt rajta, semmi "brutál" venti.
(#7095) Brekkk
Bajom csak annyi vele, hogy nem igénylem, fölöslegesen.
A választható jobban tetszene, nem az ára miatt természetesen.[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
Üdv!
Megtudja mondani valaki hogy miért îr a CPU-Z 1.068V cpu voltage-t?
Akkor is ezt írja amikor a 2500k 1.340V vcore mellett ment.Gigabyte p67a-ud4 lapom van f2 biossal.
Arra is keresem a vàlaszt hogy miért történik az hogy 1.340V mellett stabil volt, lerakom 1.330V így is működött de amikor visszarKom 1.340V-re már nem indul a gép és cmos clear sem segít csak ha kiveszem az egyik ramot amig belép biosba és visszAtöltöm az optimized default opcíót. Enélkül folyamatosan újraindul.Még azt szeretném tudni hogy miért csak 60 körüli a Gflops mikor hasonló gépen( aminek kevesebb de gyorsabb ramja van) ez az érték linx alatt 110 felett van.
Win7 sp1 van fent.Remélem tudtok segíteni, köszönöm.
Üdv
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
jeni
félisten
Nálam két venti van felrakva ami elől egy Slip Slim 12mm és hátra a hozzá kapott gyári van,csak azért mert ha nem fúj elegendő levegőt elölről a bordákra a vékony venti akkor legyen hátulról elszívás a hátsó ventivel a meleg levegőt a bordákról.
A vékony venti is necces volt,mert ép,hogy elfért a Corsair Vengeance 2x4Gb 1866Mhz ram KIT[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mukorka #7108 üzenetére
Mert terhelés nélkül visszaveszi a feszültséget(V).
(#7110) jeni: A SlipStream engem nagyon nem győzött meg. Talán egy kicsivel jobb, mintha nem is lenne. Vagy rettenetmód meg kell tekerni, hogy menjen, de akkor hangos.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
KAMELOT
titán
Én a i5 SB megvétele esetén csakis az iGPU-t fogom használni. Lehet majd később veszek egy graf karit bele. Addig el leszek ezzel.
Aki csak netezik meg dolgozik a gépen annak nagyon is jó az iGPU.
Egyetértek veled!!!! Főleg ahol rengeteg gép van jól jön a kevesebb villanyszámla[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
jeni
félisten
tudom,de biztonsági okokból tettem oda mert eleve kényszer helyzet volt,a magasított Corsair ram miatt.
Ha csak hátra teszem akkor csak elszív onnan,de elölről viszont nem tolja a levegőt semmilyen venti,igaz a légáramlat alapján keringés szerint ha elszívok onnan levegőt akkor kerül oda helyére másik levegő.
A másik oldalra ahol a VGA kártya van oda befér a vastag 25mm venti de elégé közel lenne a VGA magjához kb. 5mm,ha vékonyat tennék oda és a szemközti oldalra a másik gyári vastagot akkor talán az is menne,de azt nem tudom mennyire lenne jobb mint a jelenlegi megoldás? -
-
Landon
őstag
Nah lefutott 28 óra LinX 7GB-s (all memory), 30k-s problem size-al. Most fut egy 4 órás smallFFT aztán majd még egy 4 órás blend.
4.5GHz
Vcore 1.34V (~1.32V AIDA)
LLC Enabled
RAM: 1600MHz, 1.5V 9 9 9 24
Turbo, RTRCinOS - Disabled
És minden energia takarékos okosság disabled.Ezek a beállításaim. BIOS F2.
Max hőmérséklet: 64C
Nálam egyértelműen az LLC bekapcsolása az ami hatalmasat dobott a dolgokon. Addig szenvedett és 1.38V-ot kellett adni a drop miatt.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Cserélt már vki régi reves lapot kiskerben? Mennyi időt vett igénybe?
Gorneck#1239
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Gép-vásárlás előtt állok, 775-ről fogok váltani Sandy-re május elején. A tervben szerepel egy i5 2500K, egy Gigabyte p67 UD4 társaságában. A ramon vacillálok, hogy milyen legyen, mert először Kingmax Nano-t néztem ki (4GB KIT), de annak nagyon felment az ára. Milyen ramot ajánlanátok -4GB, 1600MHz- olyan 15k körül? -
boogie84
veterán
Talán ez megfelelő 1,5V-os kit.
(#7133) szacsee: A Hercules működési feszültsége: Voltage: 1.5~1.8v
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
szacsee
nagyúr
Iponban a 2Gb-os 1600-as Kingmax Hercules 6K...vagy nem arra gondolsz?
2db-ot rendeltem belőle, így 12K-ból megvan, remélem tudja azt amit elvárok tőle.
Hét közepe felé tudok róla nyilatkozni ha gondolod.boogie84: Majd kiderül, hogy mit tud, elvileg ha nincs tuningolva, akkor 1600 körül 1,5V-al is beéri... ha meg nem bejövős megy az apróba.
[ Szerkesztve ]
-
Savanya
addikt
válasz Gorneck #7126 üzenetére
B2-B3 csere előtt mindenképpen érdeklődj a kiskerben ahol vetted ,mert még sok helyen nincs tisztázva a csere menete .
IPON-nál már van ilyen és a menete előbb online rendelj egy B3-asat és ha beérkezett akkor menj a szervizbe és cserélik azonnal , de kell a rendelési szám .
Többi helyen most rendeződik ,de nem mindenhol készségesek a nagykerek sajnos . Hardverkernél is előbb nem ártott volna ha van készleten az a lap mert akár így 2-3 hetet
is igénybe vesz a csere .Mobilszámom: 70-516-8068
-
Winne
nagyúr
válasz Gorneck #7126 üzenetére
Pont előtted foglalták össze egy hsz-el. Iponról nekem is jó a tapasztalatom, meg itt írta más is, de valaki azt írta éppen nemrég, hogy mailben 2 napot ígértek neki, aztán el akarták hajtani, de végül átvették "tesztelésre". Helye válogatja nagyon...
@(#7127) Landon: ennyi járatást full krafton. Számold ki mennyi lovetta megy el rá.
@(#7129) boogie84: megtetszett nekem is, szerintem beújítom, csak le kell mérnem, hogy befér-e, mert mm-eken fog múlni az biztos...
-
Gorneck
legenda
válasz Savanya #7136 üzenetére
Akkor túlképp a nagykeren múlik, holnap kiderül mit mondanak. Mondjuk az a GB lap ami nekem van még nincs. Napokig akarnak ülni rajta veszek egy intel lapot gyorsba...aztán utána már ráérnek gondolkodni rajta.
Winne: Kiskeres ismerősöm, szal azzal nincs gond...én inkább a nagykerek miatt aggódom...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Ombi5
őstag
HA turbo modban, megadom neki erteket,majd fixalom a cpu feszultseget, akkor LLC-nek mit erdemes megadnom 4.6-4.8 Ghz kornyeken?
PLL voltaget hagyjam disableden?Igazabol Ram: 1.5V es VTT Voltaget allitottam meg 1.051V-ra , mashoz nem nyultam ..
-
agemate
addikt
i3-2100 tulajok, vásárlás előtt állók, nézzetek be ide.
-
R̲e̲m̲
senior tag
helló!
a pqi-clk meddig "egészséges"?
perpill 4840mhz, és nemigen akar fölémenni -.- -
m1nute
csendes tag
Sziasztok
Vásárlás előtt vagyok, és lenne pár kérdésem.
Mivel nem vagyok nagy tuninger, és nem is fogok tuningolni, akkor megéri e nekem megvenni az i5 2500k-t, vagy elég az i5 2500?
Másik kérdésem az lenne, hogy egy vga-m van, nem is lesz több, milyen alaplapot ajánlotok a procihoz? (Valami középárfekvésűre gondoltam 30-35e)Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: m
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz Pist@bácsi #7148 üzenetére
igen, pqi, és nem sandy hanem 1156 (i3-540)
nem mondanám, h nem játszik, mert a memóriát gyorsabban írja-olvassa, mint 4ghz-en
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest