- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
I3-2100-on gész jól megy az IGP-vel(hd 2000) az új Most Wanted. Igp 1400mhz-re tolva. Minden Low/None-800x600. 25-36 fps-el megy. Nagyonritkán beesik 22-re. Még Fraps felvétel közben is 25 felett marad.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
func93
senior tag
Üdv!
Jelenleg egy i3 2100 processzorom van. Gondolkozok i5 upgraden. Megéri feljebb váltani egy i5 2310-re? Vagy csak kevés teljesítményt hoz a 2310?
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Freiherr
őstag
Linx alatt meddig lehet elmenni hőfokokban egy 10 körös teszt erejéig+mennyi max fesz adható?Az enyémről lenne szó,megnézném,hol a vége.
XXX
-
Freiherr
őstag
Értem,ez alapján fogok cselekedni,köszönöm a segítséget nektek.
XXX
-
PIERR
csendes tag
Sziasztok. szerintetek jók ezek az értékek??[link]
-
emiki6
veterán
Az van kiírva, hogy ezek a procik hivatalosan az 1333 MHz es RAMokat támogatják hivatalosan.
Kérdés: ha emelem a proci órajelét, akkor a RAM órajelét is érdemes melni?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
2500K-s cpu-t alapfeszen szeretnék majd tuningolni. Kérdésem az lenne hogy ehhez elegendő lesz a jelenlegi hűtőm? (Freezer 13) Ha nem akkor esetleg egy jobb alternatívát tudnátok ajánlani?!
Köszi! -
törölt tag
válasz F_Zolee #29068 üzenetére
Csináltam gyorsan egy aida64 stressz tesztet, minden alap, szobahőmérséklet 26.4 °C. A teszt 10 percig futott.
Ez nem tudom mennyire számít jónak...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz zserbox #29074 üzenetére
És a hőfokokat hol tudom monitorozni? Vagy egy másik progit használjak a monitorozáshoz?
2x lefuttattam a Linx-et, ezt kaptam. -
omikron23
senior tag
Sziasztok!
A procit stabilan szeretném 4.5 Ghz-n járatni. Nincs kedvem órákon át szórakozni a Bios beállításokkal, ezért több tesztet, és útmutatót is elolvastam már, próbáltam olyan beállításokat összeszedni, amivel nagy valószínűséggel menne a proci. Csak azért írom mindezt, mert előfordul, hogy valamit nagyon benéztem, és ezért hülyeséget állítanék be. Szóval a beállítások:
- CPU Core Voltage: 1,3 -1,35 V
- LLC: High
- VRAM Fixed Frequency: 350Jók ezek az értékek, elég ennyit beállítani, vagy még kell valamit módosítani?
Konfig az adatlapomon... ( A proci jelenleg 4,2 Ghz-n megy, csak a szorzót állítottam) Aida jelenleg ezt írja...
Előre is köszi...[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
-
omikron23
senior tag
válasz zserbox #29081 üzenetére
Mennyiről érdemes indulni? 1,25 V?
Most CPUID szerint 1,288 V... Itt találtam stabil beállításokat, ezeket vettem alapul... illetve az oldalon leírtakat...
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
omikron23
senior tag
Próbáltam több beállítást is... Most így néz ki a rendszerstabilitás teszt... Ami érdekes számomra. hogy a Core Voltage értéket fix 1,3-ra lőttem be bios-ban, itt meg 1,28V. Ahogy leállítom a tesztet, visszaáll 1,3V-re... Ez hogy lehet?
-
omikron23
senior tag
válasz Kean_Sorbo #29085 üzenetére
Köszi, meglesem...
-
omikron23
senior tag
válasz Kean_Sorbo #29085 üzenetére
LLC-t Auto-ra állítottam, a feszt visszavettem 1.28V-ra és minden megy frankón... Köszi mindenkinek
-
Sondi1986
addikt
Én is 10év után újra inteles vagyok és elsőre 4,4GHz-en megpróbáltam automata feszen, játékok alatt max 1,28V kér.
Automatán fesz beállításon lehet tovább is húzni?Mert sokan fix fesz értéket adnak meg neki de akkor a Win--ben is ez marad nem jön vissza 0,9-re.
-
omikron23
senior tag
-
Májsztró
addikt
Minden bizonnyal amatőr kérdés, de ha megfelelő chipsetes lapom van, lehet olyat ,hogy amikor nem kell grafikus teljesítmény akkor a prociba épített vga menjen, játék alatt meg a PCI-E slotban lévő kártya ?
-
F_Zolee
veterán
válasz Májsztró #29098 üzenetére
Kezdődött anno egy 775-ös lappal ami a leírások alapján tuti frankó volt. Megvettem aztán kiderült, hogy nem is bírja dual channel-be 1600-on járatni a ramokat csak 1333-on. Meg lényeges fesz állítási lehetőségek nem voltak benne, aztán egy Q9550-nél agyonfeszelt egy értéket hiába állítottam be normálisra. Aztán nemrég láthattam egy Z68 Pro3-at. Ott meg érthetetlen módon a ram feszültséget nem is lehetett beállítani arra amire akarta az ember. 1.495 után már 1.58V jött ha jól rémlik, na meg a hangkártyája elfüstölt(még jó, hogy garanciális időn belül). Szóval egy kis fenntartásom azért van de talán egyszer kiforr. Ismerősnek majd lesz nemsokára egy Extreme4-es lap majd beszámolok arról is ha oda jutnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest