- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz subaruwrc #15388 üzenetére
Egy vitához mindig több ember kell...
Most megvan?BMW001: Ha meg az ASRock abból is kihoz 40k-ért valami jó kis lapot, mint anno az X58 Extreme...
ffodi: Köszi! Közben haveromnak megjött az ASRock lapja, abban van VCSA... Tök jó, hogy még ua. gyártó is máshogy nevezi, a többiről nem is beszélve...
Nem feltétlenül lesz jobb egy végleges verzió, emlékezz csak, hányszor pre-tesztelik úgy a procikat, hogy bizonyos lassító dolgokat kikapcsolnak bennük.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
fsb1000
nagyúr
válasz Bogyó bá' #15399 üzenetére
Ha az IGP-t fogod használni, akkor tesztekben kéne megnézni, hogy a 2500 "VGA"-ja mennyivel gyorsabb azokban az alkalmazásokban amelyeket gyakran futtatsz. Szerintem nem sokkal. Játéknál meg mindkettő alsó kategória egy diszkrét VGA-*hoz képest.
Kb. 1-2 napig használtam a gyári hűtött 2500K-hoz, mert nem volt lefogatom 1155-höz. (Asrocknál van 775--ös furat) MInt minden Intel gyári hűtő: teszi a dolgát, de terhelésnél felpörög és közepesen hangos az a kicsi venti.
Egy ilyen beruházásnál én biztos lecserélném a gyári hűtőt egy viszonylag olcsó, de jó PWM-es TX3-ra vagy egy Freezer 7 Pro-ra[ Szerkesztve ]
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Számomra új ez a Sandy téma. Ez mennyire új dolog?
Elolvastam a teszteket. Azt írják, hogy ez a 1155 veri a 1156-os procikat. Fogyasztás kb ugyanannyi, ha nem jobb.
Várható, hogy pár hónap múlva lejjebb megy az ára (i5)? -
joshua7
veterán
Srácok, az ssd-k hogyan reagálnak a bclk emelős tuningra? Próbálta már valaki?
Nem kellene semmi extra, olyan 104Mhz max.Semper Fi
-
joshua7
veterán
Köszi mindenkinek!
Semper Fi
-
hermanyi
addikt
Egy kérdés az urakhoz az mitől van ,hogy LINX ben az aláírásomban szereplő konfigal ilyen 80-90 GFLops os eredményeket kapok 45 ös szorzó mellett ?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Rottweiler89
senior tag
válasz hermanyi #15414 üzenetére
Akkor ez kell neked...
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
hermanyi
addikt
válasz Rottweiler89 #15415 üzenetére
Lás csodát kicsivel jobb
Köszönöm ez azért egy kicsit megnyugtat
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Rottweiler89
senior tag
válasz hermanyi #15416 üzenetére
Szívesen!
Nekem is ez volt a gondom,és én is itt kaptam rá választ,szintén ugyan ezzel a linkkel...[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
katt777
félisten
válasz subaruwrc #15403 üzenetére
Van még turbo paraméterek csomag:
Long Duration Power Limit
Long Duration Maintenance
Short Duration Power Limit
Additional turbo Voltage
Primary Plane Current Limit
Secondary Plane Current LimitEzek auto-n vannak. Igazából azt szeretném tudni, miket kellene ezeken, illetve az előzőleg mellékelteken állítani, hogy 4, ill. 4,5GHz-em meglegyen (egyelőre elég lenne 4 is). Sajnos akár FSB-t, akár szorzót emeltem, mindenhogyan CPU-feszt is kellett, amitől stress-tesztben már 75°C fölé melegedtek a magok, szóval csak olyan tuning jöhet szóba, amely CPU-fesz emelés nélkül elérhető. Sajna úgy felmentek az árak, hogy hűtőt nem mostanában fogok venni, az alig 1 hónapja még 13k körül kapható Megah.B már 16k fölött van.
Az azért fura, hogy az alaplap auto 1,24V-os feszültsége már sok a gyári Intel hűtésnek, kész szerencse, hogy 1,112-n tudja a 100X38-at. 105MHz-cel egyébként még semmi gondja a cuccnak, a melegedést leszámolva, feljebb meg értelemszerűen nem néztem.
gabor128: A probléma az, hogy rohasztják a Ft-ot, ezért már most alaposan megdrágult minden (pl. lásd fent). Szóval nem feltétlenül lesz olcsóbb bármi is. Évekkel ezelőtt 29k-ért vettem HAF932-t. 1 éve 35k volt, most 45k.
[ Szerkesztve ]
-
freestailo
őstag
Sziasztok! 2500k alá ajánlanátok nekem lapokat 40k -ig? Nagyon megköszönném!
A másik kérdésem, hogy mi a különbség a P-s és Z-s lapok között??
köszi a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
válasz freestailo #15419 üzenetére
Z68-al tudod használni az Integlát VGA-t meg tuningoolni is tudsz. A P-s valamelyik funkciót nemt artalmazza. A P-s lappal csak tuningolni tudsz integrál VGA kimenet nincs. A H-s lapon pedig VGA van csak tuning nincs.
Lap.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freestailo #15419 üzenetére
H61: Van VGA kimenet, nincs raid és K-s proci esetén nincs tuning. Ramot max 1333Mhz-n hajtja. Olcsóbb deszkákon 100mb/s-es hálókártya van csak illetve D-Sub VGA kivezetés és 5.1 hang 3 jack dugóval.
H67: Van VGA kimenet és K-s proci esetén nincs tuning, van raid. Ramot max 1333Mhz-n hajtja. Olcsóbb deszkákon a kezdeti időben (év elején) giga pl lespórolta a vga kimenetet is.
P67: Nincs VGA kivezetés, K-s procinál van tuning (szorzó emelése), raid, ramot lehet hajtani magasabb frekin is. Olcsóbb deszkákon felszereltség függően ha van 2. PCI-E csati, akkor az csal 4 PCI-E csíkot kap. (jobb lapoknál 8-at ad a 2. PCI-E csatinak)
Z68: Felszereltség függő, de van VGA kivezetés, raid, K-s procinál van tuning (szorzó emelése), ramot lehet hajtani magasabb frekin is. Virtu-s lapoknál a dedikált VGA mellett az IGP is segíthet néhány alkalmazásnál, de üresjáratban nem kapcsolja ki, csak idle állapotban megy a dedikált VGA. Intel Smart Response, amivel ssd-t berakva gyorsíthatsz a rendszeren.
#nincsbennetarcsi
-
freestailo
őstag
-
stfx
aktív tag
Beleptem en is a klubba egy 2500K-val. L132B344, friss egy honapos. Van valakinek ilyen FPO-ju procija? Tuningba erdekelne mit bir, mert a ramom meg rendeles alatt.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz rvn_10 #15424 üzenetére
A doboz oldalán lévő "Batch" szöveg utáni kód...Vagy a CPU-n,de azért ennyi miatt ne szedd ki...
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
válasz Rottweiler89 #15425 üzenetére
Doboza még itt van elég friss az enyém is nincs egy hetes
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
rvn_10
senior tag
Batch: 3107B212 - ebből mi derül ki?
-
AtHoS
nagyúr
Z68-as lapnál dedikált vga használata mellett win7 alól lehet-e kapcsolgatni a virtu-t (ki/be) ill. az elsődleges VGA-t lehet-e váltogatni?
Gyakorlati példa (nem tudom/érdekel van-e értelme, csak elgondolás szintjén)
Z68-as lapnál engedélyezem a sandy igp-jét és rákötöm a monitort a lap HDMI kimenetére, de emellett a monitor egy másik bemenetét egy külső VGA-ra kötöm.
Megoldható-e, hogy általánosságban a virtus kialakítás legyen használva, de ha azt szeretném, akkor kikapcsolnám a virtus kialakítást, a monitoron bemenetet váltanék és innentől kezdve a dedikált vga lenne az elsődleges.read-only mode on the forum
-
mcwolf79
veterán
Gyanítom megoldható, de Én semmi értelmét nem láttam a Virtu-nak.
Hiába kapcsolod le a Virtu-t, vagyis hiába váltasz Only IGP-re, a fogyasztás szinte semmit sem csökken.
Én legalábbis ezt vettem észre. Szvsz a Virtu ebben a formában sz@rt sem ér.Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
katt777
félisten
Használhatsz iGPU-t, akkor az dolgozik (nálam ez van VGA-ra kötve, csak még nem volt időm teljesítményt tesztelni).
Használhatsz virtu-t, ekkor a biosban PCI-E-t kell elsődlegesre tenni, és engedélyezni az iGPU multimonitort. Ekkor a dedikált lesz az elsődleges (az van DVI-n), ha pedig nincs rá szükség, akkor az iGPU megy, kép/hang kábel viszont a ded. VGA-ból.
A fentiekből következően nem tudsz direktbe iGPU-ra váltani W7 alól (de Virtu panelben megadhatod), de ha a Virtu nem kapcsol át maga, akkor nem is érdemes. Szintén ez alapján, bár tesztelni nem tudom, a HDMI-t ha iGPU-ra kötöd, akkor a ded. VGA-t használva nem lesz hangod a HDMI-n (ha csak nem lehet valahol külön kapcsolni, de ezt HDMI híján nem tudom). Ha tévedek, majd kijavít valaki.Egyébként érdekes, hogy a videó kódoló progimban Virtut engedélyezve CUDA nem megy, viszont a proci kb. ugyanannyit teljesít Virtuval, hasonló idő alatt megy végbe a kódolás. Persze jó lenne Virtu + CUDA, nyilván hamarabb meglenne a dolog, de ilyen progim nincs sajna, nem is tudom, létezik-e.
Valaki talált már megoldást az XP AHCI installálásra? Én rájöttem, hogy a Z68 AHCI vezérlője (Series6%C200 AHCI) nem a driverben van, hanem az Intel inf. update-ben, de ott 4 portos helyett csak 6-ost találtam, és hiába forszoltam fel eszközkezelőben, AHCI restrart után megint kék halál fogadott.
mcwolf79? Fogyasztást illetően mégis mit vártál? A mai VGA-k szinte 0-ra redukálják a saját fogyasztásukat idle állapotban (gondolom, a GTX570-ed is), ergo nem sokat takaríthatsz meg iGPU-ra váltással! A Virtunak ilyen szempontból sok értelme valóban nincs, nem is erre kell használni. Esetleg mérj fogyasztást a VGA-ddal játék közben, meg az iGPU-val, gyanítom, ott elég nagy különbség lesz.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz madgie #15433 üzenetére
Hát, legalább válogathatunk, ha már egyik sem gyorsabb a másiknál. Mondjuk elméletileg IGP jobb, ha játszik az ember, múltkor ment 39 percig a videó kódolás, de közben nyugodtan tolhattam maxon DX3-at, e szempontból is tényleg jó a Virtu, mert ilyet még az i7-920-szal sem tudtam volna, ahol a prociból simán elvitt 6 szálat a kódolás, két, messze nem mag-értékű szállal meg nem sok játékot lehetett megfelelő támogatással futtatni. Mondjuk CUDA mellett még nem próbáltam játszani, de sanszos, hogy az jobban leterheli a VGA-t, mint az IGP a procit.
Az miért van, hogy Intel szerint HD3000-es videovezérlőm van, progi meg HD2000-nek látja? GPU-Z nem ismeri fel, viszont szerinte van benne PhysX. Most már ideje lesz letesztelnem...
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Sziasztok.. Nem tudom ,hogy van e köztetek olyan akinek asrock p67 extreme 4 lapja van és i5-2500k-val használja ,de ha van légyszíves segítsetek... Na tehát ahogy mondtam nekem ezek a cuccaim vannak és a i5-2500k-t meghúztam 4,5ghz re.. Minden oké volt , lynxel is futott 15percet, hiba nélkül, de elkezdett kékhalálozni.. valószínűleg a beállítás lesz de mivel nem én tuningoltam a gépem hanem egyik ismerősöm ezrt nem tudom hogy kell mert bevallom őszintén tunigba nem vagyok nagy máyer.. Tehát ha megkérnélek titeket , tudnátok nekem mondani hibátlan,jó beállítást , ami nektek is hibátlanul működik?, előre is köszönöm..a választ...
Üdv: RobiRange Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Van olyan cpu-z ami helyesen írja ki a cpu órajelét?
Ezen a konfigon a legújabb cpu-z 4.8GHz mellett 1.5GHz-et ír:
ASRock Z68 Extreme4
Gigabyte gtx580
8gb g.skill
I72500k -
katt777
félisten
válasz roberto211 #15435 üzenetére
Egyetlen konfighoz sem lehet kívülről hibátlan beállítást mondani, csak saját magad tudod kitesztelni a hardvered képességeit, amire viszont találsz a topicban számos tippet. Nem kellene ismerősnek tuningba adni a gépet, aki ráadásul nem is ért hozzá. LinX 15p semmit nem jelent. Alapból azt mondanám, hogy adj több feszt a procinak, de semmit nem írtál, pl. hogy milyen beállításokkal megy a 4,5GHz (pl. BCLK emelve van-e).
Ha viszont a tuning sokáig stabil volt, de az ismerősöd jól túlfeszelt valamit (szintén a topicban, hogy mit mi fölé nem szabad), és ezért degradálódott a procid egy idő után, akkor vsz. kérhetsz tőle egy újat. Érdeklődhettél volna a baj előtt is.
ezsolti: Ez most vagy energiatakarékos mód (bár az említett tuninggal kissé alacsony lenne), vagy töltsd le a legfrissebbet. Esetleg Aida64 CPUID-t használj.
Skacok, a 93,5GFlops jó LinX-ben 3,8GHz-en? Háttérben ment AISuite, Virtu, meg egyéb progik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz roberto211 #15438 üzenetére
Akkor még nincs baj. RAM-nak 1,575V max, procinak hűtőfüggő, és van még a VTT/RAM 0,5V eltérés.
Amúgy tényleg megnézhetnéd, mi mire van állítva, mert anélkül nehéz lesz segíteni bárkinek is. AXTU a főbb paramétereket kiírja, a többi meg a biosban.
Azt, hogy nem képes a gyári értékeket teljesíteni, vagy éppen teljesen instabil lesz. Voltak ilyenek anno i7-topicban is, hónapokig stabilan futó tuningok szűntek meg működni az adott beállításokkal (ezért sztem érdemes a maximum kitesztelt beállítások alat tuningolni). Viszont ettől megmenekültél, ha gyorsan visszatettél mindent alapra.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz roberto211 #15441 üzenetére
Azt, hogy használni kell a "Szerkesztés" gombot. Köszönöm.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
roberto211
őstag
válasz katt777 #15442 üzenetére
A procin egy cm hyper tx3 hűtő van ,nagyon jól hűt amíg még működöt kb fél órát a 4,5ghz akkor is , semmi hangja szinte nem volt.. Mondom az a baj h alapra állítottam mindent a biosba így csak alap beállítások van.. Ha ez segít valamit szívesen beírom.. De full alap minden kivétel a hűtőket állítottam át..
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Viktor77
titán
válasz roberto211 #15445 üzenetére
5 percen belül ne írj új hsz-t, hanem szerkeszd az elözőt.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #15443 üzenetére
Nehéz esetnek tűnik...
roberto211: Én a 4,5GHz-re gondoltam, mert ha az be volt lőve, esetleg csak finomítani kellett volna rajta. Használd a keresőt, van a topicban már sok 4,5GHz körüli beállítás, de hangsúlyozom: nem feltétlenül lesznek stabilak a te gépeden is!
-
ezsolti
tag
katt777, Viktor77 Köszönöm a válaszokat!
katt777: Megnézem az aida-val is!
Viktor77: Igen, terheletlenül ír ennyit, megnézem terhelve is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest