- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ttwepinefrin
tag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy a samsung qe55q70-hez hány db táv jár, mert a yt unboxing videón 2db ot láttam, de én csak az okost kaptam? -
zsocy
őstag
válasz ttwepinefrin #136213 üzenetére
A qe65q70-hez egy táp járt, az okos. Nem hiszem hogy más lenne a kisebb modellhez, főleg nem több.
Lehet piaconként is eltérő a kiszerelés. -
Bandi7
csendes tag
Egy táv jár hozzá nálunk, de olcsón lehet hagyományosat venni pl aliról.
-
Dreimus
senior tag
Csak briteknél jár az új és a régi, kisírták maguknak
-
IG55
senior tag
-
ali75
aktív tag
Üdv.!
Vásárlás előtti kérdésem lenne!
Samsung 65 RU8002 vagy Samsung QE65Q60RATXXH ?
Köszönöm. -
zsocy
őstag
válasz ttwepinefrin #136221 üzenetére
Fillérekért vehetsz hozzá utángyártottat vagy akár eredetit is, univerzális távok is működnek vele, szerintem nem olyan nagy a baj.
Ha meg valaki elfogadja hogy mostantól beszélnie kell a TV-hez akkor elég sok minden meg lehet csinálni az okos távval is, igazából ahogy kezdek belejönni nem is olyan rossz az.
Mondjuk a gyerek már megkérdezte hogy ki az a Bigsby és apa miért kiabál vele esténként angolulali75 : Amelyik olcsóbb, ez két kb egyforma tudású TV, mindkettőt tesztelték a PH-n is ha jól emlékszem. Az a gond a Q60-nal hogy ez még nem "igazi" qled tv, az a Q70-től kezdődik, szóval nem biztos hogy megéri a felárat - már ha van.
[ Szerkesztve ]
-
kocos0
újonc
Üdv,
Nemrég vettem egy Samsung 65RU7102 készüléket, amin lejátszottam USBn keresztül csatlakoztatott HDD-ről jóbarátok epizódokat. Egyik napról a másikra a mappát üresnek mutatja a TV-t, míg PC-ről továbbra is látszanak a videók.
Ez egy ismert probléma? Van rá valami állandó megoldás? Most annyit teszek, hogy újra felmásolom a fájlokat a HDD-re, és akkor egy hétig megint látja.
Előre is köszi. -
kocos0
újonc
válasz PuMbA #136226 üzenetére
Ez tök jó ötletnek hangzik, de így egy bő óra elteltével sem sikerült semmit megosztani. Valamit nem jól csinálhatok, de ez a program rohadtul nem segít. A TV azt mondja, hogy előbb telepítsem fel a media servert (fel van és linkeltem is), a PC-n meg semmit nem tudok library-be rakni, mert minden tartalom jól ki van szürkítve.
-
darvin555
tag
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy nézelődöm egy 55B9 iránt, megtudjatok mondani mi az a lényeges különbség amiért megéri egy 55C9-et venni?
Végig néztem az Rtings részletes tesztjèt mind2 modellről de szinte semmi különbség a kettő között.
Egyébként a kiszemelt egy Samsung QE55Q70RA qled típust néztem ki mert meglepően gyönyörű a képe és megdöbbentően jó a feketéje LCD panel révén és ugye nincs beégés sem ergo nem kéne plusz garanciákat vásárolni és még maga a tv is olcsóbb egy 100assal a B9től.
Erdekelne egy pro-kontra.
Szerintetek melyik lenne a jó választás?Nem nagyon vagyok otthon ebbe a HDR témában ez vhogy nekem eddig kimaradt.
Azt láttam hogy a Samsung HDR 10 és HDR 10 +
az LG HDR 10 és dolby vision.
Mi a különbség a hdr10plus és a dolby vision között, mi a gyakorlati különbsége ami engem pl érintene?
Amire mi hasznàlnànk: most váltottam ps4prora szóval napi max pár óra játék meg filmnezesre használnánk kb ennyikoszonom előre is a segítséget!
-
stefike
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 43ru7402 tévém. Próbáltam megkeresni az RTINGS.com-on, de sajnos nem találtam ilyet.
Tudna valaki abban segíteni, hogy melyik típus beállításait kellene alkalmazni ehhez a tévéhez?Előre is köszönöm!
-
IG55
senior tag
válasz #54715584 #136224 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk, ezt az infó sávot szeretném megjeleníteni:
Ezt bekapcsolás után közvetlen lőttem, akkor tudom csak kiíratni.
Próbáltam Telekom STB-n, XBOX360-on, Netflixen, Youtubeon kiíratni a módszereddel, sehol sem működött. Vagy nem történt semmi, ha erre nyomok: , vagy a Telekom STB esetében annak infójának értelmezi. Mintha az ahhoz tartozó távirányítón nyomnám meg az i gombot.
Csináltam egy PC bementet a TV-n, annál működik egyedül.
Szóval, hogyan lehetne bármikor, bármilyen üzemmódban kiíratni a fenti infó panelt?[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz darvin555 #136228 üzenetére
C9-nél kb 150 nittel magasabb a fényerő - több tesztben is kijött, szóval nem egyedi eset az Rtings teszt, tehát a HDR látványosabb.
Erősebb, komolyabb processzort kapott.
Illetve hangzásban is jobb.Az LCD vs oled dolgot pedig neked kell eldönteni, ezt más nem fogja tudni helyetted.
Megér neked minimum plussz egy 100-ast, tartasz a fakulástól vagy nem... Gondold át.HDR10+ kontent elég szegényes még, míg DV tartalom azért már van szépen, pl Netflix.
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
PuMbA
titán
Netflix-en és YouTube-on biztos nem működik, mert az nem külső bemenet Ez az infó képernyő csak külső bemeneteknél elérhető. YouTube-on odamész a videó minőség beállítóhoz és ott tudod megnézni, de teljesen felesleges. Egy 4k videónál kiválasztod a 4K minőséget és onnantól kezdve minden videót a legjobb minőségben fog lejátszani. Netflix szintén.
[ Szerkesztve ]
-
haarmaan
tag
Sziasztok SAMSUNG QE65Q70R a kiszemelt tv. Viszont nem találtam róla infót hogy a HDMI csatlakózók már 2.1-esek ezen a típuson? Valamint tudja e a eARC-t a HDMI.
Előre is kösz a segítséget.. -
stilo18
addikt
válasz darvin555 #136237 üzenetére
Sokan beégésnek mondják, kicsit helytelenül. Ugyanis nem ugyanaz ez, mint ami a plazmánál volt, itt nem egyenlő mértékben öregednek a pixelek statikus kép esetén, úgymond "kifakulnak" a képpontok. Ezért helytállóbb ez az elnevezés.
-
darvin555
tag
válasz stilo18 #136240 üzenetére
Köszönöm!
Személyes véleményed szerint q70 vagy B9?
Van már olyan stádiumban az oled hogy érdemes megvenni és számolni vele hogy legalább 5evig tv lesz?
en helyzetemben hogy napi 1 film kb és 1-2 óra játék esetèben mennyire kell tartani ettől a beégéstől(fakulástól) szóval normális átlag használattal.
vagy ésszerűbb még jelenleg inkább a q70? -
stilo18
addikt
válasz darvin555 #136242 üzenetére
Légyszi ne dobj be az oroszlánok közé
Képminőségben a B9 a bajnok a kettő közül, hogy 5 év múlva mi lesz vele..
Illetve, hogy kinek mennyi pénz a 100k Ft difi, az "ennyi pénzért még én figyeljek a tv-re" érzés, ezek...
Mindenkinél máshogy csapódnak le, ahogy az is, hogy a legjobb képért cserébe ki mit hajlandó áldozni...Amúgy... Szerintem B9
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
Erre a felhasználásra röhögve oled, nem is kérdés, nem lesz semmi baja. Ha háttértévének kéne vagy elsődleges monitornak, akkor lenne véleményes az LCD. Képminőségben a kettő között nem különbség hanem szakadék van (másik fórumban tag Q9FN-ről váltott, brutálisnak nevezte a különbséget).
-
zsocy
őstag
Nekem Q70 van, de én is inkább a B9-et mondom, ha a pénzkülönbség nem számít
Itt ami még lényeges lehet (már ha megvan a megfelelő nézési távolság) az a 10" különbség, azért azt már észreveszed hogy egy TV 55 " vagy 65 " oled ide vagy oda, tévénél a nagyobb azért jobb. De ha csak a képminőség számít akkor OLED, nincs is kérdés. -
PuMbA
titán
válasz Atikusz #136245 üzenetére
Igen, egy hálózat. Az már egy teljesen más történet. 4K filmeknél a 60-80Mbit/s már nem biztos, hogy megvan internetre kimenve és kell ekkora stabil feltöltési sávszélesség a másik oldalon is.
zsocy: 40 és 43 col közötti különbség is simán észrevehető, még szüleimnek is egyből feltűnt. 10 col az hatalmas különbség
[ Szerkesztve ]
-
exorcis2
csendes tag
Sziasztok. Adott egy 4K Samsung UE50RU7172UXXH TV és hozzá vásároltam egy vezetéknélküli füllhagatót, egy Sony MDR-RF895RK -t. A dokkoló és a TV összekötésére jack kábelt adtak. A TV-n nincs jack bemenet, csak RCA, de a fülhallgató kezelési útmutatóján felvan tüntetve, hogy használható RCA átalakitóval is(RCA to jack, ami nem a csomag tartalma). Vásároltam átalakitót, de sehogy sem tudom működésre birni. Nemtudom kiválászatani a hang kimenetelét a TV-n, csak a TV hangszóróját engedi. Tudomásom szerint a TVben nincs bluetooth, ezért is vásároltam ezt a modellt a fülhallgatóból. Segitsetek, küldjem vissza, vagy van valami megoldás rá?
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz exorcis2 #136248 üzenetére
Az a gond, hogy az RCA amibe dugtad az valóban bemenet, Neked pedig kimenet kell.
Ezeken a tévéken hang kimenet csak a HDMI és az optikai csatin van. Ezekben kell gondolkodnod.
(esetleg meg lehet a tévét okosítani, hogy legyen rajta BT audió, de ez már mélyvíz)Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Dreimus
senior tag
válasz exorcis2 #136248 üzenetére
Egy ilyet kell venned átalakítóból vagy hasonlót és akkor jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest