- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
jereti
tag
És neked mindegyik app-pal megy a gboard? Mert nekem mondjuk az sms-nél igen, de ha naptárbejegyzést akarnék írni, vagy remindert, esetleg keep-et, akkor csak elfeketül az óra kijelzője. Ezeket csak a samsung billentyűzettel tudom használni (vagyis magyar diktálás nélkül)
-
jereti
tag
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Azt ígérték hogy bár net kell, de önállóan tud navigálni az óra.
Ha szakítom a BT kapcsolatot, akkor ugyan az LTE verzió átveszi a navigálást, de alapban elindul a telefonon és ott fut.
Tehát nem tudom másra használni a telefont,mert ha ott bezárom, akkor leáll az egész.
Ugye én gyalogosan használom sokat a navigációt és akkor a térképet nézem.Ezt szeretném az órával kiváltani, és látom is a térképet az órán,csak hogy lehetne elérni hogy közbe hagyja békén a telefont?
Illetve nappal is esti kinézetet látok az órán a térképnél. Ezt is hogy lehetne nappalira átkapcsolni?
Előre is köszi.
Zoli -
Evo50
tag
válasz World-Soft #1606 üzenetére
Órán navigációba belépsz, beállításokban kikapcsolod a tükrözés a telefonnal funkciót.
-
kbadam83
senior tag
Tegnap szereztem be egy ilyen szépséget. Minden tökéletesen működik rajta kívéve a Viber értesítések nem jönnek át Mindenhol engedélyezve van pedig az értesítés az órán is és a telefonon is! Help me please
-
Evo50
tag
válasz World-Soft #1609 üzenetére
Tudtommal sehogy, direkt így jelenik meg az akkufogyasztás csökkentése miatt.
-
Lajmund
őstag
A samsung jegyzeteket hogy lehet órára is felrakni? Bevàsárlàsnàl jól jönne ha nem kéne a telefont elővenni.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Éjszaka az óra méri a bőrhőmérseklet.
Ezt nappal hogy lehet megoldani?
Akár csak eseti módon (ha nincs jobb) ha kíváncsi az ember nincs e hőemelkedése.Amit találtam ott csak vizet, fémet, stb. lehet mérni. Tehát arra tervezve hogy levesszük az órát.
Van rá megoldás?
-
pgonzy
tag
válasz World-Soft #1613 üzenetére
Hack tudtommal nincs, de alternatíva van. Létezik a GPS Navigation nevű alkalmazás. Igaz fizetős, de nem vészes az ára. Jól navigál, offline térképek tölthetőek le, van útvonal rögzítési lehetőség...meg egy rakat minden.
-
Edit!
csendes tag
-
Lajmund
őstag
Màr csak az a kérdés hogy alapbol miért nem tudja az ora és miért kell egy külső alkalmazást megvenni ezèrt?
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Capella
senior tag
válasz Leonardo91 #1619 üzenetére
400 Ft nem egy nagy összeg. Nekem azért nem igazán jött be az app, mert egyszerre mutatja Fahrenheitben is, és Celsiusban is a hőfokot.
Ez náluk büszke fícsör, nálam meg egy katyvasz. Miért nem lehet váltani? Miért tol a képembe irreleváns adatot? -
kanyi51
senior tag
-
kbadam83
senior tag
Csütörtökön váltottam, iPhone-ról és iWatch-ról, S24 Ultrára és Watch 6 Classicra. Az Ultrával teljesen elégedett vagyok viszont az óra, attól függetlenül, hogy gyönyörű szép számomra eddig egy hatalmas csalódás. Az értesítéseket teljesen hektikusan jeleníti meg ( messenger, viber, gmail ) hol megjön, hol fél napig semmi nem érkezik rá. Véroxigén szint mérés alapján ( már nem is élnék olyan badarságokat írkál ) eddig a 4 napból egyszer sem jelenítette meg az alvásomat helyesen ( 10 környékén alszok el minden nap, óra szerint éjszaka 1 után még ébren vagyok minden nap ). A többit nem is említem, van olyan ember akinek normálisan működik? Most megyek majd edzeni, hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mit produkál az óra. Az említett hibákkal se a Garmin régi órámnak, sem az iWatchnak nem volt problémája, azokon minden tökéletesen működött!
-
dnelb
veterán
válasz kbadam83 #1626 üzenetére
az Apple watch teljesen más szint, ha azt várod el csalódni fogsz. Edzésben még gyengébb, legalább 3 kategória diffi van pontosságban, gpsben, mindenben . Nekem is s24u van, de vettem mellé egy i11et csak az iwatch miatt. Egyszerűen az Apple szenzorához képest mindenki több éves lemaradásban van.
-
Markizmark
addikt
válasz kbadam83 #1628 üzenetére
Ugyanez nem zavarhatja be a többi szenzort?
Nekem a véroxigén hibátlan, a vérnyomás az vicc, sose derülne ki hogy 125 helyett 180.
Alvásról nincs referenciám, mert nem tudom magamon elviselni, este magam mellé teszem az éjjeliszekrényre.
Nettó 2 napot el is megy így, 2. nap végére 20% minimum megvan.[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Markizmark #1629 üzenetére
Egyébként ez jogos tipp. Annak idején vmelyik ősi aktivitásmérőre (talán MiBand?) volt az ellenkező véglet a panasz, h asztalra letéve is képes viselést érzékelni, így a mai típusok már valszeg ezt próbálják elkerülni azzal, h életjelet, lüktető pulzust várnak el. Ha viszont ebben problémát okoz a tetoválás, akkor ilyen csuklón jó eséllyel tényleg megbízhatatlan lehet minden olyan funkció, ami erre alapoz (nem csak a pulzus és a véroxigénszint, de így érthető, ha az alvásfigyelés is rossz)
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Most próbálgatok az órával való fizetést.
Még nem tökéletes és nem jövök rá teljesen mi a baja.
Kifordítom a csuklóm (befelé), oda tartom az órát, de sok esetben egy hiba jön, hogy nem sikerült.
Reggel is 3. próbálkozásra jött össze.
Mi a trükkje, hogy rendesen működjön?Zoli
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz World-Soft #1637 üzenetére
Az óra tetejét (12 óránál) billentsd oda a terminál megfelelő érzékelő részéhez.
Ezt a befelé csuklófordítást nemigen értem. Szerintem pont kifelé kell a csuklót fordítani hozzá. -
Markizmark
addikt
Épp most fizettem foxpostnál Google Pay-jel, hibátlan volt.
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
pczinder
tag
Én, ha lehet, elkérem egy pillanatra a terminált és magam teszem oda, ahová kell. Így soha nem téved az óra. Szerintem a jó pozicionáláson múlik. (De ha nem lehet, kifelé fordítom a csuklóm. Befelé számomra anatómiai lehetetlenség. Igaz, jobb kezemen hordom, a gombok bal oldalon, tehát a z NFC port a hat óránál van.)
-
World-Soft
senior tag
válasz Capella #1638 üzenetére
A bal kezemen van. A gombok kifelé.
Befelé fordítottam a csuklóm, mert hogy lássam mi történik.
Ma próbáltam pont kifelé, de akkor is csak másodikra sikerült eltalálni hogy leolvassa.
A sikertelen után még le is volt zárolva az óra. Úgy látom ezt is ki kell tapasztalnom még.
De akkor figyelek, hogy 12 óra körül van az érzékelő akkor.
Köszi. -
Cartman023
aktív tag
EKG funkció:
Tavaly alkalmanként szapora szívverésem volt, a doktor ezzel adatok hiányában sokat nem tudott kezdeni. Javasolta, hogy vegyek egy okosórát és azzal próbáljam meg "elkapni" a szapora szívveréskori EKG-t. Így tehát beszereztem egy watch 6-ot.
Jött a fenti tünet és elindítottam az EKG funkciót, majd elküldtem az eredményt a doktornak: fél perc alatt megállapította, hogy mi a problémám és továbbküldött a kadiológiára. Ott a héten megállapították, hogy szívritmuszavarom van és műteni kell. Továbbá megdícsérték az órát, hogy milyen szép EKG-t tud mérni.Szóval jó kis kütyü ez.
-
OPiiPO
veterán
válasz Cartman023 #1642 üzenetére
Ez igen jó hir, köszi!
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
World-Soft
senior tag
Ma kipróbáltam a gyalogos navigációt.
2 problémába ütköztem a googe maps navigáció közben.
1. Kétszer is is szólt hogy gyoglást érzékelt és elkedje e a rögzítést. Ha igent ha nem-et nyomtam az órán az edzés jelent meg. Tehát tovább nem tudtam látni a térképet csak ha leállítottam az edzést. Nem lehet valahogy váltani a kettő közt ilyenkor, mert így nem tudok eljutni egy adott célra.2. Navigálás közben jött egy értesítés. Csak akkor tudtam elolvasni ha leállítottam a navigációt.
A probléma ugyanaz. Lehet valahogy az ilyen appok között váltani anélkül hogy le kéne őket állítani?
3. Ez csak egy bónusz kérdésem lenne.
Ha elindítok egy galoglást akkor szépen megjelenik merre voltam. A helymeghatározás be van kapcsolva és a gyaloglás automatikus felismerése is.
Ha nem én indítom el a gyaloglást hanem automatikusan ismeri fel, akkor viszont nem kapok térképadatokat. Van erre esetleg megoldás?Köszi.
Zoli -
alasoh
aktív tag
válasz Cartman023 #1642 üzenetére
Szia!
Jó hír az óráról!
Jobbulást neked! -
Capella
senior tag
válasz World-Soft #1644 üzenetére
Ha automatikusan ismeri fel a gyaloglást, nálam akkor is lesz térkép a területről, de az útvonalat csak akkor pakolja rá, ha hosszabb a gyaloglás.
Az útvonal viszont nagyon katyvaszos, összevissza, láthatóan nincsenek megfelelő GPS adat rögzítések.
A direkt indított gyaloglás edzés esetén már jobb az útvonal, követés, de nem nevezném messze sem tökéletesnek. És ennél folyamatában nem tudod követni utólag, hogy merre mentél, csak az összes "csiganyálat" látod egyben a térképen, és a végén a kockás zászlót.
A Huaweinél pl. egy 15 másodperces videón le is játssza, hogy merre mentél. Szerintem ötletes.A gyaloglás érzékelést ki tudod kapcsolni, ha zavart okoz a navigációnál. Viszont ez némi funkció veszteség.
Nálam egyedül a gyaloglás érzékelés aktív, igaz eddig nem navigáltam az órával. -
pgonzy
tag
válasz World-Soft #1644 üzenetére
Szia! Az óra operációs rendszere tudja a multitaskot, egyszerre több feladatot is tud futtatni gond nélkül.
Amikor.benne vagy egy edzésben akkor megnyomod a felső gombot, (piros), ezzel kilép a.számlapra, ha vissza akarsz menni az edzésre, akkor belépsz a.menübe, és a legelső ikonnal előhívod a futó folyamatokat, és visszaváltasz. Nekem a háttérben futó folyamatokra váltás az alsó gombra van beállítva. Edzés közben ezzel nem tudsz sajnos alkalmazást váltani, mert a baloldali edzés panelre ugrik, de mondom ha a felso gombbal kilepsz utánatudsz mást csinálni, pl navigálni. Ja az óra panelről edzésre ugy is vissza tudsz váltani, ha alul a edzést mutató pici mozgó ikonra böksz. Még annyi, hogy az automata sport felismerést ki lehet kapcsolni, szerintem érdemes, mert az akkut is jobban kíméled vele. Én még az edzéseket is úgy állítottam be, hogy ne a visszaszámlálással induljanak, hanem kézi módra tettem, megvárom amíg fixálódik a gps jel, és utána i dítom a tevékenységet.[ Szerkesztve ]
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Találtam egy leírást, amiben az van, hogy az óra csak samu Galaxy telefonokkal tudja kihasználni az összes ficsört. Nem Samsung telefonokkal az aritmia érzékelés, telefonról levalasztás riasztás és a kamera kontroll nem működik. Van ezen kívül más tulajdonság, ami kiesik?
Nekem az aritmia érzékelés a legfontosabb, ezzel kapcsolatban mi a tapasztalat? Erre 1ébként találtam megoldást: [link] erről valakinek van tapasztalata?
Thx:
P! -
pczinder
tag
válasz Petikeje #1648 üzenetére
Én Xiaomi Redmi Note 9 Pro-val használom. Leválasztás-értesítés alapból megy. Amit linkeltél, azzal gond nélkül üzembe helyezhető a vérnyomásmérés meg az EKG. Remote camerára van megfelelő app (wrist camera).
Én az elsőt letiltottam, mert zavart, a másik hármat beállítottam, hogy legyen, de sosem használom. A vérnyomást itt a legtöbben megbízhatatlannak tartják, az EKG, mint kicsit fentebb olvasható, hasznos lehet. -
Degeczi
nagyúr
válasz pczinder #1649 üzenetére
Az OK, csak valóban ellentmondásosak a szívritmuszavar jelzésről szóló hírek: van, ahol az EKG kiegészítőjeként írják (ami túl sokat nem érne, fene se készítget olyat), és van, ahol egy állandóan a háttérben figyelő szolgáltatásról, aminek már valóban lenne értelme, ha megbízható (és akár lehet is az, a pulzust többnyire pontosan képes érzékelni normál körülmények közt)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest