Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joccmocc

    csendes tag

    válasz golyós #13705 üzenetére

    Mi nemrég jöttünk haza egy kirándulásról, ahol i13P, Fold5 és S23U val készültek a képek, sokszor ugyanott, ugyanarról, leginkább csak <elővesz, kattint, kész> stílusban fotózott mindhármunk. Szerintem fotókban kb ugyanott vannak, van olyan jelenet, amit az egyik telefon örökítette meg jobban, van, ahol a másik lett jobb, van, ahol a harmadik. Szerintem az, hogy épp melyik masina lő jobb képet, leginkább múlik azon, hogy a fotós épp mennyire vette figyelembe a fényviszonyokat meg a kamera adottságait.

    Kettő dolog volt, ahol az egyik kimagaslóan jobb a másik 2-nél, 1) félhomályban mozgó ember fotózása (i13P), illetve 2) zoom fotó (S23U), de ez kb evidens. Amin viszont meglepődtem, az az volt, hogy a Samu algoritmusa mennyire jól fel tudja javítani a 100x zoom képeket, 50-100 méterről bőven fb-pozitív képeket tudtam lőni a többiekről (szikrázó déli napsütésben). (Amúgy nincs fb-m, de el lett kérve a fotó, hogy feltölthessék).

    Én mikor megnyomogattam annak idején a i14PM-ot, nekem nagyon idegen volt az UI és sok kis apróság hianyzott (ezek egy része nem ért váratlanul, sőt van amiről tudom, hogy direkt nem engedi az apple).

    Szerintem a mai flagshipek között nehéz objektív "legjobbat" mondani, leginkább az egyéni preferenciákon múlik csak, hogy kinek melyik a jobb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák