- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz kekeeci #10450 üzenetére
Most már mindegy. Mire visszamennék, már valószínűleg eltűnnének, plusz ismét meg köllene vívnom Damon Salvatoreval és az agybanyúlós fazonnal.
Ráadásul olyan keveset fizetnének a fegyókért, hogy több lőszerem, kötszerem és egyéb javítások mennének rá, semmint, hogy megérné a hajcihőt. A játék újratermeli a cucczabáló mutánsokat és banditákat. A WiP-ben jobb volt, ott nem volt nagy nyüzsi.
[ Szerkesztve ]
-
kekeeci
senior tag
válasz Dhampir #10451 üzenetére
Ha rejtekhelyre rakod szerintem nem tűnik el, az irányítót tudtommal csak egyszer adja be, ha legközelebb mégy már csak a banditák - katonák - vérszopók csoporttal kell számolnod.
De még utánanézek,mert tévedhetek is.kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
xFreex
aktív tag
Nálam akkor generált be + egyet, amikor a kitörés befejeződött és épp lent voltam. Néztem is bután mikor megjelent a hátam mögött. De aztán leültünk és megszalonnáztunk. Én hoztam a kést, ő meg a szalonnát.
- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...
-
kekeeci
senior tag
válasz Dhampir #10453 üzenetére
A rejtekhelyet úgy értettem, hogy 'stash', a föld alatt is van pár, például:
A visszatérést pedig úgy, hogy alkalmakként egy-egy pályára visszanézek, learatom a 'termést'.
kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
shield
Topikgazda
válasz Dhampir #10453 üzenetére
Ahogy kekeeci mondja, ha berakod egy ládába vagy hátizsákba az ott marad, nem nyúl hozzá senki. Volt amikor a szeméttelepen az autóroncstelepen levő ládába vagy a hangárban levő ládába pakoltam rengeteg cuccot, minden megmaradt. A katonai raktárak területen van egy farönk a határ átkelőnél, azt rendszeresen tele pakoltam, de bármelyik rejtekhelyet használhatod nyugodtan. A földre ledobott cucc eltűnik.
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
kekeeci
senior tag
válasz shield #10457 üzenetére
Mondjuk abban nem vagyok biztos, akkor mi történik, ha közben aktiválódik a rejtekhely.
kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
rétisün
veterán
válasz shield #10457 üzenetére
" A földre ledobott cucc eltűnik."
nem mindig, fegyverek pl. nagyon sokáig ottmaradnak, ahova ledobod őket, vagy ahol kihull valamelyik 'megboldogult' kezéből
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Dhampir
félisten
válasz kekeeci #10456 üzenetére
Köszi a képeket, néhányat felfedeztem ezekből, de nem érné meg visszamenni azért a pár fegyverért. Nagyobb veszteséget szenvednék el közben, mint amit nyernék általuk az eladáson.
(#10457) shield
Persze, ezeket tudom, hiszen nem először játszok a Stalkerrel. Inkább a fenti okok miatt nem foglalkozom a visszatéréssel. Képződmények esetén még csak-csak megérné, mert azok értékesek, de a rozsdás vasért kár vásárra vinni a bőrt és a felszerelést.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz kekeeci #10458 üzenetére
valószínűleg ha raktál bele valamit, akkor a játék nem 'aktiválja' azt a rejtekhelyet, bőven van olyan, ami üres. főleg, hogy egy rejtekhelyet többször is 'megkaphatsz'
más: a katonai raktáraknál járok, most kezdett el sz***kodni a játék mindenféle azonosíthatatlan crashekkel. más is járt így?
eddig elég stabilan ment, de az utóbbi két napban (az északi határnál, ahol a vörös erdő felé lehet majd továbbmenni) kezdte.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
PeL
addikt
L.E.G.E.N.D.A.R.Y.-ban amúgy minden mapon ekkora élet van? Cordonban kipucoltam az autóparkot, erre megjelentek random ecologist, merc, katonai őrjáratok a terepen, elég nagy banzaiokat rendeznek egymás között.
-
xFreex
aktív tag
válasz rétisün #10461 üzenetére
Nem történik semi rossz. Ha olyan rejtekhelyet spawnol amibe te tettél valamit, akkor csak megjelenik a cuccod mellett az új motyó.
Az üres rejtekhelyek meg azért vannak, mert minden rejtekhely feltételekhez van kötve. (Melyik területen vagy, milyen ranggal, milyen frakcióju hullát vizsgálsz. Így elég színes a választék. )
Tudtommal egy rejtekhelyet egy végigjátszás alatt csak egyszer kaphatsz meg. Csak az alap verziónál fordult elő, hogy akár 25 x megkaphatad ugyanazt a rejtekhelyet. Viszont van több is aminek a neve ugyan az, de más-más területen van.
- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...
-
rétisün
veterán
válasz xFreex #10464 üzenetére
én tuti kaptam meg többször ugyanazt a rejtekhelyet, pl. bár, ha a szeméttelep felől mész, van az 'őrség' előtt egy amolyan bunker féle, abban van egy láda, ott legalább 2x volt cucc.
vagy a katonia raktárakhoz felé vezető út mellett egy fejfa alatt, vagy a vad vidéken (rosztok?) van egy ház, ahova a tetőn keresztül lehet bejutni, ott is volt 2x, szeméttelepen, a sötétvölgybe vezető átjáró felé....lehet én annyi mindenkit lehnteltem, hogy többször kellett a játéknak használni egy rejtekhelyet
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
xFreex
aktív tag
válasz rétisün #10465 üzenetére
Akkor lehet.
Az alapjátékkal amikor legelőször játszottam még patch nélkül. Nálam akkor volt meg a vad vidék házikós eset. Megmaradt az égetővel teli alagútban a zombi hullája és volt, kutat, gyorsmentés, visszatölt, kutat, gyorsmentés.
Ezt eljátszottam párszor és a széf a házban tele volt SEVA rucival. Felét megtartottam felét eladtam és volt "boldogság, gazdagság".- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...
-
rétisün
veterán
válasz xFreex #10466 üzenetére
azt én is észrevettem, hogy a sokaáig ottmaradó hullákat (van, amelyik sose tűnik el?) érdemes megnézni, ha éppen arra jársz, mert többször is adhat rejtekhelyet.
illetve asszem a clear sky-ban volt olyan, hogy majdnem minden hullánál volt kötszer, akárhányszor néztem (úgy értem, ha megint átmentem arra a területre) győztem eladogatni, annyi lett belőle
[ Szerkesztve ]
-
kekeeci
senior tag
válasz rétisün #10467 üzenetére
Vannak soha el nem tűnő hullák, például amik már eleve halottak (delejes alagút előtti Kordonban, stb.) illetve a főbb szereplők hullái (Fürge, Róka, stb.). Ezeket minden arra vezető útnál érdemes kikutatni, hol egy kis apróság (kötszer, vodka, konzerv), hol egy rejtekhely adatával lehetünk gazdagabbak.
Eddig két modnál tapasztaltam eltérést, az egyik a Legendary, ott az első alkalom után üresek a hullák, a másik az SSMO, ott minden hulla egy idő után megrohad, aztán csontváz lesz - emiatt aztán bizonyos küldetésekkel nem árt sietni.(#10462) PeL
A Legendaryban a Kordon és Szeméttelep pályákon összeszedett fegyverekből, cuccokból Szidorovicstól már EXO-t vettem. Ki kell figyelni, merre szól a zene-bona, beszállni, a végén takarítani.
[ Szerkesztve ]
-
kekeeci
senior tag
válasz Dhampir #10469 üzenetére
Turistaruha 150kg-ot bír.
Ez csak amit saját használatra megtartottam, illetve amit hozzávásároltam. Amit összeszedtem sokszor ennyi. Még nem mentem át az Agropromhoz, mégis én vagyok az első a rangsorban (az előttem levők kihaltak, hála a mod nehézségének ).kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
xFreex
aktív tag
válasz Dhampir #10474 üzenetére
Annira nem bonyolult.
így kéri őket:
1. medúza
2. kővirák
3. húscafat
4. éjcsillagMiután az egyiket teljesítetted utána kéri a következőt. A gond csak az, hogy egy idő után nullázódik, ha nem válalod a következőt. Meg persze van valami kritériuma is. Vagy rang, vagy elvégzett főküldi után adja csak az éjcsillagost.
-
dodopek
addikt
Hiphop kedvelőknek...
-
Dhampir
félisten
-
xFreex
aktív tag
válasz Dhampir #10476 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor alapjátéknál ezekért a küldikért kaptál:
Medúza:
Ez nem küldis. Szido pindéjétől északra az anomáliamezőben van egy kicsi fém doboz, amit ha lelöktél a nagy zöld ládáról akkor kiugrott belőle egy. Érdekes, hogy ha csak simán széttörted akkor nem adott semmi. Vagy beleesett a másik ládába és nem lehetett kiszedni?
Kővirák:
Ha Fürge túlélte az első küldiben a kiszabadítását, akkor kérhettél tőle melót. A szerezd meg a tökéletesített ruhát küldit adta. Jutalom egy kővirág volt.
Húscafat:
Bár területen szeméttelep felől az első szolgálatos őrposzton kérhetsz küldit. Pusztitsd el a kutyafalkát küldi jutalma egy húscafat.
Éjcsillag:
Szintén bár. Lent a csaposnál a pincében az egyik stalker adja a küldit, hogy végezz az árulóval. (lenyúlta a közös szajréjukat) Jutalom egy éjcsillag.Hogy ezen a mód változtatot, vagy sem azt nem tudom.
-
rétisün
veterán
válasz xFreex #10480 üzenetére
úgy emlékszem, a modban is megvannak ezek az artik, kár, hogy eladogattam őket sose lesz turista ruhám (amúgy az alapjátékban 70 kiló a teherbírása... )
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz xFreex #10480 üzenetére
Nem sürgős, most amúgy is a Windows 8-al ismerkedek. Az első kettő már megvolt, a többit akkor majd sorjában.
Amint legközelebb folytatom a játékot, visszanézek Szidó apóhoz. Vagy inkább egyenesen menjek a Bárba Lövész doksijaival?
(#10481) rétisün
Az OL 2010 könnyítése, hogy alapból 80 kilót engedélyez. Habár nem írja ki, hogy annyit bírsz elvinni, de a gyakorlat igazolja.
[ Szerkesztve ]
-
kekeeci
senior tag
válasz Dhampir #10482 üzenetére
Úgy érdemes csinálni, hogy ha mind a négy megvan, visszamenni Szidorovicshoz, és egymás után
felvenni - teljesíteni az artis mellékküldetéseket.
Legendaryban ezek nélkül is beadja egy idő után (meg lehet venni akkor is, ha nem csináltál mellékküldetést) - ott mindig más van nála amikor vásárolni akarsz, néha
ritka - különleges dolgokat is lehet tőle venni (jó pénzért, jó sok pénzért ).[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
nos, azt hiszem megvan a megoldás, ezeket a sorokat kell minél kisebbre átírni a fegyverekhez tartozó config fájlokban:
PDM_disp_base = 0.05
PDM_disp_vel_factor = 0.05
PDM_disp_accel_factor = 0.05
PDM_crouch = 0.05
PDM_crouch_no_acc = 0.053 fegyvernél próbáltam, bevált, illetve egynél nem is voltak meg ezek a sorok (zarazan mesterlövész) ott csak beillesztettem, és már 'nem remeg a kezem' célzáskor
most asszem 'ráfekszem' erre a turista ruhára, kell nekem egy olyan
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Oblivon Lost 2010 főmenüjének borzalmas "zenéjét" hogyan lehet lecserélni a normál Stalker dallamra?
Megoldottam:
A gamedata/sounds/music mappából kitöröltem a wasteland2_l és a wasteland2_r állományt. Ezután sikeresen visszanyertem a hagyományos főmenü muzsikát.
Vajon ez nem okoz a későbbiekben működésbéli gondot?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Dhampir #10487 üzenetére
sztem nem, én is lecseréltem annak idején az enot (tudom, az CoP-mod) főmenű-zenéjét, és azzal is végig tudtam játszani (legalábbis a log szerint nem az okozta a crasheket )
-
kekeeci
senior tag
válasz Dhampir #10489 üzenetére
Ha mégis hiányolná, hozz létre helyettük egy-egy azonos nevű, 0 méretű fájlt, az megoldja.
-
rétisün
veterán
közben a mindenféle 'megboldogultaktól' meglett a medúza, kővirág, húscafat, már csak egy éjcsillag kell, és turistának öltözök
-
rétisün
veterán
válasz shield #10492 üzenetére
ezek a már módosított értékek, így gyakorlatilag mozdulatlan a célkereszt zoomoláskor. az eredeti értékeket már nem tudom előbányászni, mindenhol felülírtam a régi fájlokat a javítottakkal.
érdekes viszont, hogy az AMK modban (CoP) ilyen értékekkel:
PDM_disp_base = 0.5
PDM_disp_vel_factor = 2.0
PDM_disp_accel_factor = 2.0
PDM_disp_crouch = 1.0
PDM_disp_crouch_no_acc = 1.0sem 'remeg a kezem' célzáskor
mod: kiszedtem az eredeti .7z fájlból a gauss config fájljét, abban ezek az értékek vannak:
PDM_disp_base = 3.0
PDM_disp_vel_factor = 1.2
PDM_disp_accel_factor = 1.0
PDM_crouch = 1.2
PDM_crouch_no_acc = 1.0[ Szerkesztve ]
-
shield
Topikgazda
válasz rétisün #10493 üzenetére
Köszi, ebből már lehet tudni, hogy csökkenteni kell az értékeket.
Az AMK modban lehet, hogy máshoz viszonyítják az értékeket. Lehet modonként eltérőek ezek az értékek, más a viszonyítási alap, ki tudja.
[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
kekeeci
senior tag
válasz rétisün #10495 üzenetére
Az az alapjátékban is volt
Ami viszont nem, az egy teljes csapat föld alól támadó valakik (nem is látszottak - hangjuk alapján banditákra tippelek), a déli katonai bázistól indultak Kordonban, és Wolf (halhatatlan?) kivételével kiirtották a teljes kezdő-falut. Visszalőni lehetetlen, nincs célpont. Mentés - betöltés se segített. Mire aztán harmadszor visszamentem elkoptak.kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
rétisün
veterán
válasz kekeeci #10497 üzenetére
lehet hogy volt (elvégre az is a Zóna ) de azzal már elég régen játszottam, szóval nem csoda, hogy nem emlékszem rá
mod: lukash-al kéne beszélnem a katonai raktáraknál, de eléggé meg van halva, ott fekszik az 'irodájában'.....a szakács meg csak hülyeségeket beszélt, most már ennyit sem, ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest