- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vori5
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy gondom, a TP-LINK TL-WR543G tipusszámú routerrel
Nemtudom resetelni, és elfelejtettem, a jelszót, mert meglett rajta változtatva.
Van erre megoldás?Előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
Szia!
Van... Rendesen kell RESET-elni! Gyanítom, hogy vagy nem nyomtad elég ideig a gombot, vagy nem volt áram alatt a router. Tehát a RESET-et, áram alatt lévő, működő routeren kell csinálni, mégpedig úgy, hogy a RESET gombot lenyomva tartod 5-10 mp-ig, amíg a router újra nem indul. Ekkor már alapbeállításokkal fog indulni.
[ Szerkesztve ]
-
vori5
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6702 üzenetére
Szia.
Volt, hogy 1 percig nyomtam neki a gombot, de semmit nem csinált.
-
MODERÁTOR
Megkerestem a leírását, abban ez áll... (mégsem úgy kell, mint a többi 90%-nál)
"Use the Factory Default Reset button: First, turn off the router's power. Second, press and hold the default reset button then turn on the router's power, until the SYS LED lights up (about 3 seconds). Last, release the reset button and wait for the router to reboot."
[ Szerkesztve ]
-
vori5
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6704 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezzel sikerült a reset.
Ám a Fibernetes szerelők sem tudták lenullázni -
vori5
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6706 üzenetére
Az angol tudásom elég gyenge, és ezen a részen elcsúsztam
Ám azt az egyet, még mindíg nemértem, miért ment el a 3-ik gépről a net -
-=Ghost=-
őstag
Sziasztok
Van egy D-Link DIR-635 (Firmware Version: 2.20EU Hardware Version: B1) routerem, kb 3-4 éves. Eddig semmi probléma nem volt vele, 2 laptop + telefon lóg rajta wifin + egy desktop lanon.
Tegnap kezdett el furcsán viselkedni, ha éppen olyanja van, elszáll egy pillanatra.
Van hogy 10 percig megy, van hogy órákig, és van hogy egy perc alatt 50x megdöglik.
Netezés közben annyira nem is lenne zavaró, mert kb 5 secre áll meg, de a teamspeak ledob, játék közben a serverek is a lelkükre veszik, hogy megszakad a kapcsolat, és kezd nagyon idegesítővé válni.
Amikor hanyattvágja magát, akkor az admin felületig sem lehet eljutni.
Ha direkt dugom a netet a gépbe akkor semmi probélma, életem végéig is menne...
Ja mellesleg 80/25ös digit oszt ha számít valamit.Végleg meghalt, vagy megoldható a probléma? (Ha igen, akkor hogy?)
-
legenda
válasz -=Ghost=- #6710 üzenetére
amennyiben teljesen leszűkíthető a hiba a routerre, és a probléma házilag nem orvosolható, úgy vagy jótállás érvényesítése - ammenyiben a feltételek adottak -, vagy simán csak csere! 80/25 alá amúgy is gigabit képes router illik már!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
mexel
veterán
válasz Járókeret #6668 üzenetére
Hmm. Gondoltam én is írok ide, hogy hirtelen gondom van a tp-link 641 vagy 642 routeremmel. Közben látom, hogy ugyanezt a hibát produkálja nálad is. Nekem kb 1-2 éve hibátlanul ment, most 5 napra ki volt húzva, és azóta eldobálja a netet. Illetve ez így nem igaz, mert ha leáll a net a routerhez sem tudok hozzáférni. ( egy áramtalanítás mindig segített, ma már kb 6x) Aztán észrevettem ha a gépemen (kanócon) leáll minden, és a laptopon WIFIn is, a mobil megy tovább wifin, és onnan elértem a routert is. Egy reboot után mindenhol megy. Ez mi lehet? A beállítások nem változtak, mindent sokszor átnéztem.
tehát: router megy, de pl asztali gép kábelen, és laptop wifin nem éri el egyik pillanatról a másikra. telefonról megy a net, tehát oda osztja a netet. na ez mi lehet, hogy nem a netet dobja el, hanem a gép el sem éri a routert. Le tudja valamiért teljesen tiltani a kiosztott IP-it? Vagy elromlott a router?[ Szerkesztve ]
-
k.soma
senior tag
Sziasztok!
Remélem tudtok választ adni a kérdésemre, ha megoldást nem is.
Kb. 4 éve van egy D-Link DIR-100-as típusú routerem. Nincs félórája, de nagyon az az érzésem, hogy meghalt
A helyzet a következő. Netezgettem, és egyszer csak megszakadt a net, nem is látta a hálózatot a gép. Aztán ilyen 2-3 másodpercenként visszajött, elment. Ránéztem a routerra és azok az állapotjelző ledek villogtak amikre volt dugva gép. Mondom kihúzom, bedugom, hátha. Amikor kihúztam, akkor is villogott tovább. Egy kábel sem volt bedugva csak az interneté, akkor is ugyan úgy villogott tovább mindegyik. Kihúztam a tápkábelt, visszadugtam, akkor is ugyan úgy villogott mint az elöbb, pedig még mindig nem volt benne semmi. Reseteltem, kihúztam 2 percre. Visszadugtam, de amikor összekötöm a géppel a gép nem látja a routert. Viszont mostmár csak az alap állapotjelző ledje világít ( az első ). Szerintetek mi lehet a gond vagy mi okozhatta?? Kuka a router?Előre is köszönöm: Soma
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
MODERÁTOR
-
AccessDenny
csendes tag
probléma:
nincs routerem
ppoe kapcsolat
van egy gép, a szerver, arra jön be az internet, ami osztja a belső hálóra,
idáig nincs is gond, de ma windows7 x64-et telepítettem erre a konfigra, és mostantl kezdvealap dolgok portjait kiengedi, de cod4 szerver, easy FTP szerver, cs szerver portjait nem engedi ki, pedig tűzfal ki van kapcsolva. A szerverről tudok kapcsolódni az internet ip-m és portok kombinációjával a szerveren futó szerverekre, de máshonnan nem.... kb 10. órája olvasok, állítgatok, de nem jön össze. Valaki okosabb kérem segítsen![ Szerkesztve ]
-
AccessDenny
csendes tag
Itt van jobban összefoglalva, ez az én problémám is, de sehol nem találok rá megoldást.
HI, hope one of you expert people can help me.
I start my own cod4 server with windows 7, and opens console like normal, the problem is when i put the external ip address on xfire i can see the server online, but with my friends try the address them can't see the server on line, so i'm wondering if this windows 7 can't be used for a server, since i used windows xp before with this same ip without problem. i tried all about the ports and nothing appear to works, i disabled the windows firewall and still nothing.i'm connected directly to isp provider by media converter, so i don't have any modem or router behind my internet connection, and have a static public ip address from provider, help me please, thanks -
-
MODERÁTOR
válasz AccessDenny #6716 üzenetére
"probléma:
nincs routerem"Szerintem ezzel itt vége is van a történetnek, ugyanis ez egy routeres topik!
-
mexel
veterán
Ma reggel amikor bekapcsoltam a gépet, megint nem lehet a routert elérni, pedig az ip-t kiosztja. Ennek ellenére a gép nem látja sem a routert sem a net nem működik. Olyan mintha egyirányú lenne a dolog. (közben mobilról lazán megy a net és router elérés.) Ilyennel még nem találkozott senki? Lehet hogy a géppel van valami hiba? De akkor a router áramtalanítása után miért jó?
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6715 üzenetére
Csináltam egy videót. Ez egy állítólagos factory reset után volt, de a gép nem észleli a routert egyáltalán. De majd lehet rámérek..
-
MODERÁTOR
TP-LINK routerek szoktak ilyet csinálni, már sok hasonló panaszt olvastam...Ekkor szokták javasolni, hogy kapcsold ki az összes tűzfalat, meg AntiDoS Protection-t, meg ilyeneket.
k.soma
Most sajnos nem tudom megnézni a videót, mert munkahelyen vagyok, ahol kicsi a sávszélességünk, és ha most rákattintok, akkor senki nem fog tudni dolgozni, úgyhogy majd otthonról...[ Szerkesztve ]
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6722 üzenetére
Rendben, ha gondolod reagálhatsz privátban is, hogy ne itt szaporítsuk a szót. Bár hátha valakinek hasonló problémája lesz..
-
MODERÁTOR
Igen, előbb szerintem is mérd meg a tépot... Ezek a tápok legjobb tudomásom szerint +/- 0,2V tűréshatáron belül kell, hogy adjanak le feszültséget, terheletlen állapotban. Ha ezen kívül van, akkor valószínű, hogy azzal lesz a baj...
szerk.:
Amúgy itt munkahelyen, véletlenül nekem is egy DIR-100 van az asztalomon.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Intruder2k5 #6724 üzenetére
Egyetertek. Tap-gyanus a dolog.
Habar a merest terhelessel (rakotott 12V-os izzo stb) lenne jo vegezni, ha kapcsolouzemu a tap.
(Ha rossz, uresjaratban megjelenik a szukseges feszultseg, de terheleskor leesik) -
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6724 üzenetére
+5V/1.2A van ráírva, megmértem és 5,90 körül mért. Nemhiszem, hogy a táppal van akkor a gond. Nekem az alaplapomon van 2 db hálózati(nem, nem áram, internet ) csatlakozó, és próbáltam megoldani, hogy az egyiken legyen a szolgáltatótól jövő netkábel, a másikon pedig küldeném tovább a routerre, de nemhogy routerrel nem sikerült megosztani a netet, még egy másik PC-vel sem.. :S Ez járható út szerintetek?
Közvetlen PC-re dugva és a megmaradt wifis routeremen keresztül mért sebesség miatt lenne jó nekem ez az általam felvázolt megoldási lehetőség..
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Én ugyan nem vagyok elektronikai szakember, de az ASUS topikban Laca 012 fórumtárs ezt írta...
"Ezek kapcsolóüzemű stabil tápok ami azt jelenti, hogy maximum +- 0,2V körül tér el az 5V-tól. ha pl. nyugalomban 5,28V akkor az már nem szerencsés, és annak a jele hogy a tápban lévő puffer kondenzátor(ok) kiszáradt(ak) és kapacitását vesztette(k). Terhelésnél pedig akár 3V körül is leeshet a feszültség..."
Na most ebből kiindulva az 5.90V az már nagyon nem jó! Mellesleg 5V van a PC tápjában is, amit akár egy 5,25-ös HDD (Molex) csatiról is levehetsz, egy próba erejéig! Piros + fekete kábel, de a polaritásra fontos ügyelni... Ha azzal elindul a router, akkor mehetsz tápot venni, ha nem, akkor meg kuka.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Intruder2k5 #6722 üzenetére
A tűzfal routerben is ki van kapcsolva, soha nem használtam, gépen sincs.Először kábelhibára gondoltam, de akkor a wifi-s laptopnak menni kellene. Nem értem.
-
MODERÁTOR
-
mexel
veterán
válasz Intruder2k5 #6729 üzenetére
Azért fura nekem ez a tplink szokás, mert amióta piacon vannak, nekem jók a tapasztalataim, sok helyre telepítettem már ilyen routereket. Eddig szinte mindenhol hibátlanul mentek (mind egyszerű felhasználói környezet). Ilyen jelenséggel viszont még nem találkoztam routernél, ezért is nem értem.Holnap ha sikerül feldobok ide egy másik ilyet, kíváncsi vagyok lesz-e különbség.
-
MODERÁTOR
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6731 üzenetére
Értem. Akkor forrasztgatnom kellene a molexet a router tápkábelével?
-
MODERÁTOR
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6733 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem értek az elektromossághoz, még mérési szinten sem annyira. Gyengeáramú dolgokat tanulok inkább ( távközlés ) Szóval nem tudom a molexből melyik kábel kellene melyik nem, inkább elmegyek egy elektromosságis üzletbe, kérni egy ilyen adaptert amilyen kell neki. De körülnézek elöbb itthon, mert gyűjtjük az adaptereket
-
MODERÁTOR
OK! A molex-ból egyébként a piros, és bármelyik fekete kell... A pirosat a középső érre, a feketét pedig a külső, negatív vezetékre kell kötni, de ha nem érzed biztosnak a dolgot, akkor természetesen nem erőszak. Ha fordítva kötöd be, akkor nyilván több kárt csinálsz, mint hasznot.
-
AccessDenny
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6719 üzenetére
Igen, de port továbbítási gondjaim vannak, és nem láttam olyan topikot, ehhez meg azért szervesen kapcsolódik, ha azt nem is nézzük, hogy a szerverem routerként is funkcionál.
Egyébként annyit haladtam idő közben előre, hogy windows szolgáltatások közül kapcsolgattam be szimpatikusabbakat, és már most tudok csatlakozni az ftp szerverre, és a cod szerverekre, de xfire és egyéb szerverfigyelő programok nem érzékelik. Lehet amiatt lenne, hogy ipv6-on kommunikál a win7? Lehet hülyeséget mondtam, nem vagyok hálózathoz nagyon értő.
-
Dyno
veterán
válasz Intruder2k5 #6735 üzenetére
Na itt vagyok, kiállítottam a titkosítást, simán rálép minden, pda is bb is, meg a laptop is.
Miért nem akar menni a titkosítás? MAC cím szűrés elég a titkosításhoz? -
MODERÁTOR
Nem igazán... Illetve minden attól függ, hogy milyen környéken laksz. Nyilván, ha szomszéd sincs a környéken, akkor tök mindegy, hogy hogyan véded a WiFi hálót. Viszont azt javaslom, hogy a védelmet ne a CD-vel állítsd be, azt felejtsd el úgy, ahogy van. Helyette inkább használd az admin felületet.
-
Dyno
veterán
válasz Intruder2k5 #6738 üzenetére
Hát társas házban lakom négy szintesbe, WPA2_PSK az jó lesz?Simén beíroma jelszót, apply-zom restartól és jónak kell lennie?MAC cím szűréssel mi a baj könnyedén megkerülhető?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Dyno
veterán
válasz Intruder2k5 #6740 üzenetére
Értem, ezeknél csak a kódnak kell stimmelniük?Tehát a laptopon meg a többi eszkoözön csak beíroma jelszót és kész jó lesz?
-
MODERÁTOR
-
Dyno
veterán
válasz Intruder2k5 #6742 üzenetére
10karakterest adtam meg WPA2-PSK AES, nem megy, telefonom azt írja ki "nem végezhető el hálozatalapú hitelesítés".
Pedig reseteltem ezt a szart, mindent újra lődtem be eszerint.
És állandóan a WPS-t akarja telepíteni, ott lemegy az 5 perc és újraakarja, mi a frász baja van, nem igaz hogy nem akar működni, ez a sazr, senki más nem panaszkodott ilyen hibára.
szerk: blackberry rá ment másodszorra, de egy 2005-ös gyártású HP PDA csak connectol, de még a jelszóra sem kérdezz rá, létezik hogy a wpa2-psk-t nem ismeri?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
szuro
csendes tag
sziasztok!! 1 kis segitcség kelene van 1 ZyXEL P-334WT WiFi router em na most nem tudok sehonan letölteni hozá drivert kerestem minden holl de nem találtam ha valakinek van ien tipusu doboza és ha meg kérhetem ara hogy feltölti valahova hogy le tugyam tölteni nagyon meg köszönöm elöreis köszönöm
-
MODERÁTOR
-
szuro
csendes tag
értem de akor minek van telepitö lemez hozá???? egyépként azért kelet volna mert a tüzfalat akartam ki kapcsolni bene
-
legenda
az nem telepítő, legalább nem is abban az értelemben, hogy bármilyen illesztőt is telepíteni kellene róla!
a router valamelyik lan portját összekötöd a munkaállomással, megnyitod a böngészőt, és a 192.168.1.1. címről eléred a router adminisztrációs felületét, ahol a szükséges konfigurációk elvégezhetők! pont ezt csinálná a hozzá adott cd is!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Dyno
veterán
válasz Intruder2k5 #6744 üzenetére
Köszönöm a sok segítséget, nagy nehezen sikerült megcsinálni, hardreset, utána felhasználói felületen lévő beállítás és működni WPA-PSK AES-el, sajnos a PDA nem megy, mert nem ismeri a titkosítást, de ennyit beáldozunk, géppel összekapcsolva bármit rálehet tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest