- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
TP-link 941 routeren akarok port forwarding-ot beállítani, de nem megy.
Van a menüjében olyan, hogy Forwaring, alatta
-port triggering
-virtual servers
-dmz
-upnp
Első kettőre beállítottam TCP/UDP továbbítást a kívánt portra, de továbbra se tűnik jónak.
Ezzel csekkeltem: [link]
Itt egy leírás is: [link], jónak kéne legyen...[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Hali!
Virtual Servers -ben kell beállítani!
Service Port: utorrentben beállított
IP Address: 192.168.1.XXX amit a számítógépednek kioszt a router (több gép esetén fixálni kell)
Protocol: ALL
Status: EnabledCommon Service Port: ezzel nem kell foglalkozni!
Ezekkel a beállításokkal működnie kéne (ahogy néztem a 2. linkeden is így írja le, ráadásul én is így használom)!
Esetleg egyéb tűzfal, vagy más védelmi szoftver bekavar!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
ALI_G
veterán
Így gondoltam én is, az az oldal szintén ezt írja, és jelenleg is így van beállítva. Routert, gépet újraindítottam (elvileg egyik sem szükséges).
Továbbra se tűnik egy port sem nyitottnak amit beállítok.utorrentet használok, win 7 tűzfalban engedélyezve van UDP/TCP is. OutBound-hoz alapból nem volt hozzáadva a program, de most hozzáadtam kézzel (pedig uTorrent-ben beállításoknál meg lehet kérni, hogy automatikusan adjon hozzá kivételt és nekem be van pipálva), de semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
A kérdésem nem is inkább gond lenne.. Hanem inkább segítségkérdés, de hátha tudtok segíteni.
Szóval, a 542-es TP-Link routeremet szeretném sima switchnek használni, ez megoldható?
Kaptam egy olyan tanácsot, hogy lőjjem ki a dhcp szertvert, és ne a WAN, hanem az azt követő portba kössem be azt a kábelt, amiről megy a net.
Namármost, ezzel nem is volt gond, de ahogy kilőttem a dhcp szervert, onnantól nem is bírtam belépni a TP-Link router-be sehogy, ez normális? A másik dolog, hogy a modemem/router mutatta is, hogy a 192.168.1.1-es ipjű eszköz csatlakozik hozzá, közben ugye ha sima switch-el kötöm össze, akkor nem ír ip-t.
Ez megoldható lehetne valahogy?
Előre is köszönöm a válaszokat. És bocsi, ha rossz helyen kérdeztem.
Véleményem szubjektív...
-
Beri
addikt
válasz hackeeeee #5157 üzenetére
A router DHCP szerverét kikapcsolod, aztán csak a LAN portjait használod, így van. Az első router (amiből jön a delej) oszt majd IP-t, mintha az 542 ott se lenne. A router kezelőfelülete ettől függetlenül ki kéne hogy nyíljon, hacsak nem akad össze az IP tartománya a hálózat többi részével. Viszont úgysincs rá szükség, hogy kinyíljon, mivel nem route-ol semmit, nem kell vele foglalkoznod.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lényegében switch-ként használnám a TP-Link routert a modem/router (Cisco EPC3925) mögött.
(#5159) Beri : Igen, csak, ahogy kilőttem benne a DHCP-t, nem bírtam visszalépni bele, nade ha véletlen még ki szeretnék benne kapcsolni valamit, akkor azt nem tudom megcsinálni, így meg kicsit gázos a dolog.
Hát amit a modem/router oszt ki, azok 192.168.0.x, a TP-Link meg ugye 1.1 lenne. És ezt a modem/router-ben a csatlakoztatott dhcp eszközöknél láttam is. Bár működni működött, csak az kavart be nekem, hogy nem bírtam belelépni a tp-link-be a dhcp kikapcsolása után.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
satka
csendes tag
Heló minden hozzá szólónak!
Van nekem egy CISCO 876W wifis routerem, és nem tudom hogyan lehet beállítani, hogy laptoppal wifin keresztül csatlakozzak a routerre.
ha valakinek valami ötlete, vagy megoldása van, azt megköszönném
ha részletek is érdekelnek, akkor kérdezzetek
(mert hát gondolom, hogy ez így édes kevés, de többet most nem szándékozom írni )
előre is köszi -
dr.bubo
őstag
válasz hackeeeee #5160 üzenetére
Amikor a tp-link-et akarod elérni, akkor a gépednek fix ip-t kell adni addig. pl. ip 192.168.1.10
alh.maszk. 255.255.255.0, alapért.átjáró: 192.168.1.1 Ígí már eléred majd a menüjét. Ha pedig végeztél a beállításával, utána vissza állítod a gépedet automatikus ip cím kérésre.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Z_zoli
csendes tag
Hello
Na nekem egy olyan gondom van h a szolgáltató aki a netet kötötte be feltett a tetőre egy routert amiről nem tudok semmit mert hermetikusan van elzárva egy dobozba h el ne ázzon. Na és nem tudok rá csatlakozni, pedig az IP-m végére beírom az 1-et mert többnyire az szokott lenni de semmi. Nem tud valaki segíteni h hogyan lépjek bele a routerembe.Válaszokat előre is kösz.
Üdv. ZoliAsus K50AB[Turion RM75@2.2Ghz;2*2GB DDR2;Ati HD 4570 512VRAM]
-
Rebirth II.
tag
Na végülis 22 nappal a garanciába küldés után csak visszaért a Router
Még fogjuk rá hogy jól is jártam, mert v4 es hardveres lett és nem v3 -
hackeeeee
Jómunkásember
Jóvanna nem is azért.. Csak itt van a router, hirdettem 5ezeré, annyit se mondtak rá bakfitty, így inkább megtartom. Jó lesz sima switch-nek azt kész. Meg ez legalább nem zúg, az edimax switch-em vmiért zúg...
Nah, de műxik, kipróbáltam, szal királyság.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Visszavittem a Linksys WRT320N-emet gariba, mert egyszerűen szörnyű volt, amit csinált. Állandóan ledobott a netről, csomószor leesett a sebesség és az egekbea ping. Ha lecsatlakoztam róla, nem tudtam visszamenni rá, csak ha újraindítottam a routert... Mindezt Wifin.
Persze erre rögtön rávághatjátok, h. az WiFI adapterem szar, de nem, jó sok jól működő adapterrel kipróbáltam, minddel ezt csinálta.
Meg a sebessége alapból se volt egy szuper, de állítólag természetesen ilyen gyengus.
Az átvevőhelyen a fickó mintha szkeptikusan mondta volna: "ha hibás, akkor kicserélik".
Mennyit szoktak szívózni a garis szervizesek a routerekkel? Sokat tesztelik, vagy inkább javítják, kicserélik, mint visszadobják?
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Be kellene lépnem egy router menüjébe, viszont a felhasználónév és a jelszó is ismeretlen. Van valami lehetőség ezeknek a kiderítésére? Próbálkoztam a Brutus nevű programmal, de nem jártam sikerrel.
-Reset kizárt, mert fontosak a benne lévő beállítások.- -
ViZion
félisten
Sziasztok!
Barátomnál kellene T-online ADSL netre routert pakolni. D-link modem, PPPoE kapcsolat, név+jelszó a gépen be volt állítva, ezt nem is piszkáltam, csak lehúztam, és egy "net-szűz" XP-vel kapcsolódtam a TP-Link WR340GD routerre.
Valamennyire ismerős a hálózat beállítás, a routerek, modemek, de ez megszívatott.
Modemből kanóc a wan-ba be, onnan lan a PC-re, pc-n 192.168.1.1, majd DHCP beállít, wifi ki, mert nem kell, stb-stb.Ezután a routerben a wan-t PPPoE-re állítottam, név+jelszó be, restart.
Auto connect, státusz connected.
Sajna a gépen nincs net.
Ekkor előkerült a trés papír, amire a szerelő rávéste, h átjáró 192.168.1.254 na az advanced részbe beírtam, de semmi, nem hajlandó ezt használni gateway-ként. A DHCP-hez is megadtam, bár oda elvileg a router címét kellene, de úgy sem.
Továbbra is connected, de semmi net. Természetesen a PC kap IP-t, látszólag minden szép és jó, csak net nincs. Router státusz szerint nincs wan forgalom...Másik -egy linksys- routerrel is próbáltam, az még connectedet sem írt ki
Átmenetileg időhiány miatt feladtam, erre mondja a srác amikor indultam, h az a papír a régi modemé volt, mert azóta cseréltek nála, de a név+jelszó maradt.Nah, akkor meg mi van? A modemet nem restartoltam, de gondolom nem is kell ehhez, hiszen visszadugva a PC-t símán volt -kapcsolódás után- net.
Köszönöm a segítséget. Bocs a hosszú írásért.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
dr.bubo
őstag
A DHCP-nél mit állítottál?
A wan beállitásánál PPPoE, ott jól adtad meg a felhasználó nevet és jelszót? Connect automaticaly be lett jelölve? mást nem kell ott állítani.
A routerben a statusnál mi van a wan-nál, kap ip-t a szolgáltatótól a router, dns-t is?
A pc automatikus ip és dns kérésre van állítva?Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
ViZion
félisten
válasz dr.bubo #5181 üzenetére
DHCP-nél a kiosztandó címek számát .100 - .120 adtam csak meg. név és jelszó jó, ugyan ezzel a PC kapcsolódik. Connect be van jelölve, státuszban connectedet ír a router... ezért is fura.
A "szűz" XP-s PC-n minden automatikuson van...
A router kap is gateway-t, és DNS server címet, ami azonban MÁS, mint amit a tré-s munkás a havernak felírt (192.168.1.254).
Vmi 84. kezdetűt kap, de nem tudom ez jó-e...
...és a PC-n nincs net, se gugli, se indexy.hu, se antivírus nem frisít...
Nem értem... elvileg minden jó, de nincs forgalom a router szerint a wan-on...[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
dr.bubo
őstag
DNS1: 84.2.44.2, DNS2: 84.2.46.1 ezek jó dns-k.
Elvileg jól állítottad be routert.
Próbáld meg, hogy áramtalanítod a modemet és routert is pár másodpercre.
A 192.168.1.254 a modem ip cime lehet, ezen keresztül érheted el a modem menüjét.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
ViZion
félisten
válasz dr.bubo #5183 üzenetére
A dns az OK, de a default gateway-ra is vmi ilyesmit ad, az jó?
Azon az IP-n is próbáltam a routert, de semmi- gondolom mivel cserés volt, és az a korábbié lehett. Megpróbálom hétfőn, restartosan, etc...
Ami a fura, h a TP-link routerben beállítottam kézzel is a gateway-t, de a status-ban nem az jelent meg... miért?
Köszönöm a segítséget, hétfőn jelentekHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
dr.bubo
őstag
A dhcp server-nél nem kell semmit irni a dns-hez, gateway-hoz.
Szerintem reseteld le a routert és állítsál be mindent újra rajta, de a dhcp servernél még ne állítsad el, hogy mettől-meddig adjon ip-t.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Mivan akkor ha frissiteni akartam az egesz rendszeremet,es kihuztam aroutert.10ms mulva visszadugtam,de azutan mar nemlett net.elindul,villpg a wifi,az internet,a modem se rossz,aztis ki/be huztam,desemmi.kabelekkel nincs gond.egyszeruen eltunt a halozat pedig ugymutatja hogy aktiv.ilyenkor mivan?:/Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
legenda
válasz Barett 50cal #5189 üzenetére
teljes áramtalanítás egy rövid időre?
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Barett 50cal #5191 üzenetére
gép újraindítása? vagy hol nem jelenik meg a hálózat? miben jelentkezik konkrétan a hiba?
-
Barett 50cal
senior tag
A geppel noncs gond,tegnap volt itt kb 5laptop,es egyikselatta a wifit,se a kabeles internetet.
Amit meg felfedeztem hogy ugye eltunt a halozat,nrmtalalja az iPhone se,de talaltam egy olyan halozatot aminek a neve 'linksys' es a router is linksys es eddig nemvolt ilyen..de azon meg nincs net.szoval ha egy aramatalanitas miatt resetelt volna mindent,igyis kellene adnia netet,jelszo meg stb nelkul..
Szal ez elegfurcsaTime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
legenda
válasz Barett 50cal #5193 üzenetére
áramtalanítással alapban nem jelentkezhet reset, de akkor nyomj egy valós nullázást a routeren, és konfiguráld újra!
-
barnati
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A következő problémám lenne amiben segítséget szeretnék kérni:
Van egy asztali gép Windows xp-vel ls egy hp laptop win 7-el. Van egy T-home-os routerünk ami hát hogyis mondjam: szar :p a laptopon wifin keresztül használtam a netet, már ha bejött. A gond ugyanis az volt hogy a 4-5 m-re lévő szobámban már nem volt jel, vagy nagyon gyenge és nem stabil. Vettünk egy TP Link TL-WR741ND routert ami minden bizonnyal majd megoldja a problémát, a leírtak szerint csatlakoztajuk ls semmi. A gépen nincs internet, a laptop pedig végre fogja a jelet, sikerül is csatlakozni a hálózathoz, de azt írja hogy nincs internetkapcsolat. Először csinálok ilyesmit, tapasztalatlan vagyok. Jah és a tp-link webes felületét se sikerül már behozni.
Mit lehetne tenni? Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Ati
-
legenda
válasz barnati #5196 üzenetére
routeren reset, majd böngésző alól megfelelően bekonfigurálni!
pontosabbat/többet egyenlőre nem lehet írni, mivel ismerni kellene legalább a neted típusát, hogy több segítséget kapj...
itt egy régebbi típus beállításának a leírása, de a legtöbb funkció stimmel; link[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz barnati #5198 üzenetére
reset; a router legyen feszültség alatt, és a reset gombot benyomva kell tartani több, mint 5 másodpercig! utána a router lan(1) portja egy munkaállomás lan portjához csatlakoztat, gépen a böngésző címsorába beír; 192.168.1.1 -> user name; admin / password; admin
-
barnati
csendes tag
Sikerült beállítanom mindent, de továbbra sincs internet. Se a nagy gépen, se a laptopon. A nagy gépen azt írja hogy Helyi kapcsolat csatlakoztatva 100,0Mbps a laptopon pedig veszi a jelet csatlakozok hozzá, be kellett állítani a kapcsolatot aminél meg kellett adni a router alján található PIN kódot. Miután kész csatlakozik is a jelhez, de a kapcsolatoknál ahol mutatja jel erősségét megjelenik egy kis sárga háromszög benne egy felkiálltójellel, hogy Nincs internetkapcsolat. A TCP/IP nél az automatikus IP cím kérés van kipipálva.
[ Szerkesztve ]
Ati
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest