Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz balojazz #10454 üzenetére

    Utolso reszemrol ebben a thread-ben.
    Resszellozes vagy mukodik, vagy nem: ha a jellemzo legmozgas iranyaban csinalod [ergo: van magatol nyomaskulonbseg ket szemkozti fal kulso oldala kozott], akkor 'ingyen' mozog a levego. Ha egy katlanban vagy fak/bokrok es mas epuletek kozott, vagy tuzfal[ak] vannak a szelirannyal nagy szogben, akkor nem.
    Raadasul ilyen szigeteltseg mellett gazfutest fenntartani dragabb, mint barmi mast [40e Ft eves gazdij, 15-20e alapdij, normal evben a 2M-s rendszer 100e tokekoltseg ha vilageleteben hibatlan marad, es me'g legyel otthon eves ellenorzeskor stb.] Mondjuk nekem eleve sehol ne jojjon be -10 fokos fustszag/buz a szomszed ramatyegeto futesebol, amikor leulok az ablaknal, ha mar komfortminimumrol beszelunk.
    Passziv csak szigetelessel sose lehetne, ott kotelezo a legtomorseg olyan foka, ami utolag megoldhatatlan [pl. villanyvezetek csovezesbe tomites, ablak beepites gumiszalaggal stb].
    Energiatanusitvany a papiron szepen nez ki, de a puding probaja hogy mire ertekeled elsosorban mint bentlako, masodsorban a piac.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák