- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Decske
senior tag
Értem, hogy te tudnál mit kezdeni, de ettől még nem lesz kényelmesebb az egy kezes használat, ha szélesebb lenne. Ezt értsd meg.
Három év Z Fold 3 használat után amikor kezembe veszek az általad példának hozott SXX ultrát vagy pro maxot borzalmasan széles és kényelmetlen mind a kettő. Nem nagy telefonok?Batárnagy mindegyik amik csak két kézzel használhatók biztonságosan. Viszont ehhez a két kezes mérethez meg szvsz kicsi a kijelző felülete.
Azzal egyetértek, hogy nem baj ha van választási lehetőség.
Azt sehol nem írtam, hogy kiváltaná egymást a két kijelző. Azt mondtam, hogy a belső az elsődleges a használat szempontjából és a külsőt meg akkor használod, amikor nem tudod/akarod a belsőt. Nálam nagyjából 30% külső és 70% belső kijelző használati arány van. Azzal nem értek egyet, hogy a külső phablet, a belső meg tablet lenne. A külső az egy normál telefon, a belső meg phablet. Tabletnek kicsi a belső kijelző. A tablet 9" és felette kezdődik szvsz.
Mondjál kérlek példát olyan appokra, amik nem jók a külső kijelzőn, mert én csak olyanokkal találkoztam amik a belsőt nem tudták jól kezelni. -
Decske
senior tag
Az egy kezes szövegbevitelhez nem kell 70 mm-nél szélesebb kijelző. Ott a Pixel 5, nagyjából az a méret ami még kényelmes arra, hogy egy kézzel tudj gépelni. De inkább alatta. A 75-80 mm, vagy felette amit írsz borzalmasan széles az egy kezes használathoz.
Plusz azt továbbra is elfelejtitek, hogy a hajlíthatós telefonok jellemzően vastagabbak, mint a hagyományos készülékek, és a kényelmes használathoz ezt is bele kell számolni. Minél szélesebb a kijelző, annál kényelmetlenebb lesz a használat a vastagság miatt.
Ehhez kapcsolódik az, hogy mivel vastagabb, vertikálisan biztonsagosabban tudsz fogást váltani, mint egy hagyományos telefonon, mert rendesen meg tudod markolni, illetve vízszintesen nem kell, mert a túlsó szélét is eléred a kijelzőnek fogásváltás nélkül.
Nem vagyok egy kis ember, 2 méteres magasságomhoz átlagon felüli kézméretem van. Nem ütök többször félre a külső kijelzőn mint a korábbi szélesebb telefonjaimon. Igaz, én SwiftKeyt használok, és nem Samsung vagy Google billentyűzetet.
Szerintem akik azt szeretnék, hogy szélesebb legyen a kijelző, azok a külső kijelzőt szeretnék elsődleges kijelzőnek, és csak ritkán szeretnék kinyitni a telefonjukat, hogy legyen egy nagyobb kijelző. Ez egy hibás megközelítés. A belső kijelző az elsődleges, a külső kijelzőt pedig akkor használod, amikor nem tudod/akarod kinyitni a telefont.
Mire gondolsz, hogy nem barátja a képarány az appoknak? Nem találtam még olyan alkalmazást, amit a külső kijelzőn rosszul renderelt le a telefonom. Még a híresen iPhone-ra optimalizált Instagram is inkább a belső kijelzőn volt sz@r, amíg nem kapott Foldable optimalizációt. -
helixP
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest