- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 11 5G (Venus)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz hunhool1979 #299 üzenetére
Xiaomi.eu ROM, van opció, hogy LTE-nek mutassa vagy 4G-nek, szerintem egyszer átállítottam évekkel ezelőtt, aztán cloud-ból leszinkronizálta.
Azt le kell tesztelnem mindkét SIM aktív-e, digi mobil csak backup netre van, még a számát sem tudom kb.
[ Szerkesztve ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
saintex72
aktív tag
Lehet szolgáltató függő, nálam van volte (Svédországban).
Amúgy nem teljesen értem mi ez az akku hisztéria ( nem rád gondolok ). Szerintem a botrányos kifejezés nagyon erős túlzás, ez előtt mi note 10 lite-t használtam, ami akkuban erősnek számít. Ahogy én használom őket nagy különbség nincs, az, hogy nap végén van benne 40% az egyikben a másikban csak 20 vagy 15, nekem tök mindegy, másnap egyiknek sem indulok el. De még sosem hagyott cserben napközben egyik sem. Óriási SOT nekem nem jött össze normál használat közben a noten sem, csak ha mondjuk média megy rajta az meg ezzel is mehet. De furcsa is nekem, hogy az 5-6 óra nem elég egy napra. Amúgy azt a tapasztalatom ha nem gyorstöltést használok az jelentős különbség az akku idő szempontjából. -
őstag
Tegnap volt egy fotózós napon vele. Hát, tényleg mix2s kísértetiesen Kamera alatt is tud melegedni, kb. 230 képet csináltam illetve 5 perc videót (4k/30fps), ez úgy majdnem 80% merülést adott. Kikapcsoltam a digi SIM-et, mert a gyenge térerő miatt a cella készenlét is zabált.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hogy ne csak az akksi miatt picsogjak (amúgy mélyen nem izgat, mindenhol van töltő + powerbank, Mix2s mellé megszoktam, hogy kell anno ).
Volt időm a kamerával kicsit ismerkedni:
- a raw képek alapvetően azonosak kb. a Mi Note 10-zel
- AI mód fejletebb, emiatt a nem nyers fotók szebbek
- a 2x-es digitális zoom néha hajlamos elbarmolni a szineket, ha eltalálja akkor használható
- videó (4k/30fps) stabilizálása nagyon jó, Mi Note 10 sehol sem volt ehhez képest. Cserében viszonylag szűk a látószög, de tök stabil a kép, ha normálisan mozgattam a telefont nem volt észrevhetőbb, hogy nem a gimballos DJI Pocket 2-t használomNekem bejött ez így, nem hiányzik az, amit az Ultra tudhat, annyit nem fotózok. SD888 végre kellő tempóval kezeli ezt a szenzort, Mi Note 10-nél kihulott a hajam néha, mire egy sima képet megcsinált.
Frissítettem pár képpel az albumot, videó majd akkor, ha leszedem a hangsávot az egyikről
[ Szerkesztve ]
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Még nincs MI 11 telefonom, viszont a kollégám mobilján érzékeltünk egy furcsaságot. Ha megrázza a készüléket előre-hátra akkor kotyog a kamera egység. Belül, nem kívül. Van hasonló tapasztalat valakinek? A kamera egyébként tökéletesen működik, a kotyogáson kívül nincs más egyéb furcsaság. A segítséget előre is köszönöm.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
veterán
-
Puculo
aktív tag
válasz Donki Hóte #309 üzenetére
Értem. Akkor ez minden készülékre jellemző ezek szerint. Köszönöm a választ.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
veterán
-
veterán
Nagyon jó lett a Mi11 Ultra kamerája, 143 pontot kapott a DXOMark kameratesztjén.
Ezzel most csúcstartó, ilyenkor sajnálatos, hogy alig jut belőle Európába
Mondjuk a sima Mi11-nek sincs szégyellnivalója a maga 120 pontjával.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
novinyul
veterán
válasz Donki Hóte #312 üzenetére
Jobban aggaszt a fotózáskor fellépő extrém fogyasztás A MI11 sem volt gyenge, zabálta az akkumulátort bőszen. Az F3 870-l rohadt jól van optimalizálva.
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
veterán
-
novinyul
veterán
válasz Donki Hóte #314 üzenetére
Szerintem már megkapták a srácok, csak ugye van egy sorrend ami alapján kimennek a tesztek.
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
Zsoleszhun
addikt
Nem tudja valaki, hogy a telekomnál vásárolt az global vagy eea alapból?
¯\_(ツ)_/¯
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Zsoleszhun #316 üzenetére
MIUI Global 12.0.12 Stabil.
-
GuruZone
őstag
Sziasztok, én is belépek a klubba holnap vagy holnapután.
valószínűleg 1 hétig csak netezgetek rajta max meg YouTube-ozok, aztán mehet fel a xiaomi.eu rom és jöhet a belakás.
nem tudom elviselni a google cuccait, plusz már január óta MIUI 12.5-ön vagyok (azóta 12.6 ), nem lépnék vissza.
van bármilyen hivatalos infó az egyszeri ingyenes kijelzőcseréről? (Mi10-nél nagyon reklámozták, itt alábbhagyott a lendület, az ajándék MiWatch folyik mindenhonnan.)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
őstag
Nézegettem ezt a chrome fogyasztást, pár napig volt helyette firefox, az az akku statisztika szerint negyed annyit evett. Raktam fel másik chromium alapú böngészőt (brave), az ugyan úgy zabál. Az egyéb kategóriába sorolt fogyasztáshoz is lesz valami köze, mert Firefox mellett az bőven 15% körül volt, most meg megint vicces :) [kép]
-
hunhool1979
tag
Másnál is jelentkezik a következő bug? :
Nem tudok csatolni semmit e-mailbe. Ha rákattintok a csatolás ikonra, a kamera és a fajlkezelo közül tudok választani, de utóbbiból semmit nem enged berakni. Ha pl fájlkezelőböl direktben próbálok küldeni, úgy sem engedi.
Illetve pl ide sem enged semmit beilleszteni. Mindegy hogyan próbálom[ Szerkesztve ]
-
Zsoleszhun
addikt
válasz hunhool1979 #321 üzenetére
Töröld le a gmailt és telepítsd fel, ekkor bekéri újra az engedélyeket.
¯\_(ツ)_/¯
-
poli27
veterán
Hali
Nah a tegnapi nap megérkezett ez a teló, eddig mindig Samu csúcsmodellt vettem 2 évente meg... de olyan szinten elszállt az árazással, hogy azt már nem vagyok hajlandó kifizetni...
Én használnék a telón munkaprofilt (a céges vacak felteszi,a vpn meg társaihoz kell) és két elég nagy hibába botlottam :
https://youtu.be/0sOuPFuaCVQ
https://youtu.be/16_6IAg1vhMVajon ezt kinek kell jelezni, hogy megoldják?
-
törölt tag
Sziasztok!
A teszt óta javult valamit a kamera? Ilyen telefon is szóba jött a leendő készülékem között. -
poli27
veterán
Nah én asszem visszaküldöm ezt a telefont, tele van hibákkal, amiket én napi szinten használnék.... Vajon a xiaomi.eu rom változást hozna? Akkor még esetleg azt megpróbálnám... Érdekes Samsung telefonoknál sose futottam ilyenekbe bele... Mondom ezt kipróbálom, mert elég jónak tartottam... de eddig nem az sajna...
Telekom Kaon wifi mesh....
https://youtu.be/WhWl9lr9A08
[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
én nekem alapból ment a fiókba amig az .eu romot nem tudom feltenni. Sajnos a MIUI12-őt nemigazán sikerült a droid 11-hez igazítani. Pár nap (hét) és kapod a MIUI 12.5-öt hivatalosan.
#325 staker: igen , valid
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz GuruZone #327 üzenetére
a .eu rom miben különbözik a globáltol? jobb amúgy? Az a bajom 14 napig tudom visszaküldeni.... a telefon tetszik, mert baromi sok olyan dolog van benne amit a samu nem tud, és ez igen, de a hibák kiábrándítanak benne :S Nehéz feltenni a romot rá? Tudnál egy linket adni? A samuhoz ugye van az odin amivel tök egyszerű...
-
GuruZone
őstag
hogy jobb-e, majd más megfogalmazza, itthon hibamentesen ketyeg egy Mi10 és egy Poco F2 Pro az említett romokkal.
Leírom a bootlader nyitás engedélykérésének folyamatát, döntsd el, jogy nekiállsz-e.
Első lépés: beállítások > készülékem > összes jellemző > sok-sok kattintás a MIUI verzióra. Ezzel aktiválod a fejlesztői beállításokat.
Második lépés: további beállítások > fejlesztői beállítások > OEM feloldás > itt hozzá kell adni a mi fiókot, kötelezően mobilnet kell hozzá.
Harmadik lépés:
kell egy MiUnlock progi pc-re, és be kell jelentkezni benne a Mi Fiókba. A telót fastboot módba rakni (mutatja majd hogyan), lenyomni az unlock bootloader gombot és ezután kivárni a kötelező 168 órát. Utána lehet csak feltölteni a xiaomi.eu romot.Ha a 14 napos elállással számolsz, sok időd nem marad tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Zsoleszhun #330 üzenetére
A céges profilnál meg van szabva mi működhet a céges részen, és ott van a hiba... a samsungnál ugye van erre a knox rendszer.., xiaomin nem tudom mi kezeli a céges dolgot... Igazából az lett volna a cél, ne kelljen külön egy céges telót használnom... ne kelljen 2 telóval mászkálni, mert már unom... de lehet ezt visszaküldöm, és amit eddig nem csináltam az s10+ ba teszem a két kártyámat... De a Kaon mesh az nem céges részen van... és mégse látja...
[ Szerkesztve ]
-
saomifan
kezdő
Üdvözlök mindenkit egy 8/128-as
Kínában vásárolt, kínai fejlesztői ROM-os verzióval. (Direkt vettem ilyet, végre az első készülékem, amiről nem kellett törölnöm a Global Stabil rendszert és telepítenem a kínai fejlesztőit...végre az első, ami alapértelmezetten a nekem szimpatikusat tartalmazta) -
poli27
veterán
Találtam még egy bugot benne... azért ez egy 340e ft os telefontol számomra sok... cisco anyconnect et használok céges vpnre..., a samsungon a bal alsó gombbal ugye ha megnyomom előjön a futó alkalmazások, ha rákattintok a bezárásra, a vpn kapcsolat aktív marad, csak bezárja az alkalmazásokat.... ezen a kínai csodán meg bontja a vpn kapcsolatot is... tényleg egy ilyen búghalmazt adnak el 340e ft ért? vagy ennyire bénak kínában, hogy nem tudják megoldani hogy a vpn kapcsolat aktív maradjon?
[ Szerkesztve ]
-
saomifan
kezdő
Hát a 340 a Tele.om túlárazása. (Igaz ha jól tudom 8/256) az enyém 200e-be került.
Azért bármennyire saomifan vagyok, azért a xiaomi továbbra is "budgetphone" valamin mindig spórolnak... -
veterán
Nálunk csak Samsung telefont ad a cég céges használatra, arra be lehet állítani minden dolgot, ami a hivatali használatra kell(het).
A Xiaomi az egyik legjobb hobbitelefon, de az SW mindig csak legfeljebb bétatesztelői állapotban van A Samsung eleinte havi, később negyedéves SW frissítést ad a telefonokra, a Xiaomi esetében az első időszakban akár naponta jönnek frissítések
Hivatali használatra inkább egy Samsung Galaxy S, vagy Note, esetleg egy A sorozatú telefont érdemes használni. Azokra 3 évig jön friss android rendszer és legalább 5 évig jönnek rá biztonsági frissítések.
Egyébként az miért bug, hogy a bal alsó gombbal előhívott alkalmazásokat lezárja, a vpn-el együtt? Ez csak megszokás kérdése, a CiscoAnyConnect is egy alkalmazás, a Xiaomi komolyan veszi azt, hogy az összes alkalmazás bezárását választottad
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
saomifan
kezdő
Naponta csak az alfa és bétatesztelőknek jön frissítés a kínai fejlesztői rendszeren. (Béta szinten vagyok, ezért kellett nekem kínai verziós)
A legtöbb felhasználó által használt Global Stabil rendszeren azért csak havonta-negyedévente van frissítés.
-
poli27
veterán
válasz Donki Hóte #336 üzenetére
Én is eddig mindig S samut vettem.... 2 évente a csúcs telót... de sajnos a Samuval nagyon elszalad a ló árazásban, és szerettem volna mást kipróbálni... ez a xiaomi nagyon tetszett.... és mint írtam 1 telót akartam használni kettő helyett...
-
őstag
válasz saomifan #337 üzenetére
Xiaomi.eu-ból is van béta, ugyan arra a kínai beta-ra épül. Nekem is kínai amúgy, csak én a 12GB RAM miatt vettem amikor kiderült azt nem hozzák az EU-ba.
#334: VPN is működik ezen, neked nincs ilyen beállítás bene?
(beállítások, VPN, adott VPN kapcsolat mellett kék fogaskerék)
[kép]Amúgy akkukímélőt vedd le róla, meg lockold az alkalmazás listában. Ezek ilyen MIUI-s dolgok
-
-
poli27
veterán
A kamerával mennyire vagytok megelégedve? a 12,5 miui hozhat javulást bele?
-
Kozi75
csendes tag
Sziasztok!
(Régi) Samsungról váltottam, egyelőre elégedett vagyok, jó készülék.
Tok ügyben lenne kérdésem, mégpedig, hogy érdemes-e a gyári szilikon toknál (vagy ahhoz hasonlónál) erősebb védelemre váltani. Nem szeretném indokolatlanul megnövelni a telefon méretét, és vigyázok is rá, csak egy dolog zavar: a kamerasziget fő lencséje kilóg belőle és azon fekszik. Nem fog így karcolódni?
Ha kell vele foglalkozni, akkor milyen megoldást javasolnátok?
Köszi előre, is! -
TpS
őstag
Poco F2-m van, de gyári tokot nem éreztem elégségesnek, mert a kamera rész kilógott a tokból és azon feküdt fel. Ha cserélek 11 valamelyik variánsára, biztos, hogy venni fogok hozzá tokot 2 okból:
1. a kamerát jobban védje pl. ilyen tok: [link] Vannak olyan tokok, amiknek nincs felhúzható védője, de sokkal erősebb és nagyobb pereme van, mint a gyári szilikonnak, így a kamera nem ér le.
2. a gyári tok nekem túl sima, nyáron a melegben izzadt kézzel félek, hogy kicsúszik.
Az F2-n is egy nillkin tok van, jó recés az oldala és a hátulja, a kamerát is védi a nagyobb pereme, nagyon elégedett vagyok vele. -
poli27
veterán
Nekem ma jött meg a Ringke Fusion X tok, elég minőségi És végre a kamerát is eltartja, a gyári tokot nagyon elbaszták emiatt...
[ Szerkesztve ]
-
Corgan82
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem mi 11 telefont, és olvastam, hogy gyári kijelzővédő fólia van rajta. Érdemes egy jó minőségű kijelzővédő fóliát venni, rárakni, vagy elég a gyári?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Külpolitika
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- KONZOL beárazás
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...