- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Vernee Apollo Lite Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Magyarország a világ egyetlen helye ahol arról megy a vita,hogy az 5-5,5 colos méret milyen nagy,mennyire használható egy kézzel(mintha kötelező lenne egykézzel használni egy telefont)és ahol a mobilfanok egy jelentős része még mindig a 4-4,5 collt tartja ideálisnak és péklapátnak az 5"-t.Nem kell hát csodálkozni ha egy csomó telefon el sem jut hozzánk.
-
.DLL
veterán
válasz beyruth82 #102 üzenetére
Sajnos nincs 3-4 kezünk, a buszon, villamoson meg kapaszkodni is kell, így 1 kéz minimum ugrott, a másikkal jó lenne zsonglőrködés nélkül kezelni a mobilt, és kihasználni az utazás közben eltelt időnket. Ebben a 4,5 col nem akadályoz meg, az 5,5 col igen. Egyébként 4,7-es telóm van, szerencsére tűrhető kávákkal, így ez a végső határ (65-67mm szélesség).
Abban igazad van, hogy nem kell ezen sírni, nem kell ilyen telefont venni, nem is fogunk (akik hasonlóan vagyunk ezzel). A többi erényét elismertem feljebb, mert amúgy nem rossz.
(P.H.)
-
raulicio
senior tag
Sajnos a teszt meg totálisan színtelen és szagtalan. Végigrohantunk a főbb jellemzőkön, mintha kötelező lenne de ennyi. A kamera tesztelésére lenne sokkal objektívebb megoldás is, de rengeteg helyen meg hiányoznak a szubjektív vélemények, amik mondjuk egy hét használat után kialakulnak az emberben. Rengeteg funkciót nem érintettünk, pedig mint tudjuk az ördög is a részletekben lakozik.
Vártam ezt a tesztet, de semmivel sem vagyok beljebb most hogy elolvastam.Ennyit kb két őrás használat után össze lehet hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Meridius11
aktív tag
75 000.... Ennyiért már Nexus 5x-et is kapni.
-
Kampó
senior tag
hmm. ez egész gusztusos telefon, hardveresen sem rossz,mondjukaz érdekelne hogy egy 3gb rammal szerelt telfon hasonlóhardverrel mennyivel lenne gyengébb teljesítményü. A háttérben futo alkalmazásoknak kel a ram én azt megértem és 2gb alatt nem is érdemes telot venni de tényleg ennyire kell a 4gb?? Mondjuk ebben az árban nincs sok cucc ennyi rammal..
AMD volt AMD van AMD lesz
-
SkyLine3000
addikt
Szimpatikus cég ez a Vernee. A Thor és ez is tök jó teló, csak nekem ott véreznek el, ahol lényeges, a kameránál. A Thor kamerája (legalábbis ami a családban volt) iszonyat tré képeket csinált. Alig tudtam vele értelmes képeket lőni. Itt meg mi ez a 3gp formátum videózásnál??? Ha a kamerát rendbe tennék, szuperek lennének.
Az meg, h tök alap, pucér droid van rajta, nekem csak előny. A mindenféle saját UI-al soxor csak elbssszák a telókat. Szóval jó ez az irányvonal, amit a Vernee képvisel. Sokra vihetik. Ha rendbe teszik a kamerát, lehet a köv telóm tőlük lesz.
De addig maradok a G3-nál (még jódarabig). Kamerában fényévekre van ezektől. Nekem meg az fontos.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SkyLine3000 #109 üzenetére
De nem is igazán egy ársávban mozgó készülékekrol van szó.
G3 újkoraban se ennyi volt.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
attiati
veterán
akkor ezt elolvashatod
moto x 4,6 collos kijelzővel jön
(és elvileg lesz belőle 5,5 collos verzió is) -
Nem rossz, és még szép is. Köszönöm a tesztet.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
janeszgol
félisten
válasz beyruth82 #102 üzenetére
Ezt komolyan írtad? Csak Magyarországon keresik a kisebb telefont? Azért kel egy kézzel kezelni, mert az utcán luxus egyszerre két kezet lefoglalni. Ha meg két kézzel akarok érintős eszközt kezelni, akkor tablettel rohangálnék. Hát igen, mi vagyunk a világ közepe. Ide csak azokat a cuccokat hozzák, amire fűlik a fogunk. Elbagatelizálod a dolgot. Kíváncsi vagyok mi szólnál hozzá, ha holnaptól csak 4.5 col és alatta lenne kapható a készülékekből.
-
veterán
Ez egy szuper telefon ennyiért mindenképp és a gyártónak sok sikert kívánok.Minnél több ilyen kaliberű telefon lesz ilyen árazással annál jobb és a top gyártók is észbe kapnak az elszállt brutális áraikkal(50-60 ezrekért kínált hardveresen használhatatlanul gyenge telóikkal).A minek 4 giga ram és 10 mag jellegű hozzászólások számomra teljesen értelmezhetetlenek.Miért ne?Miért zavar ez bárkit is?Én annak sem örülök,hogy a legtöbb gyártó(nem csak a feltörekvő kínaiak)leragadtak az fhd-s kijelzőnél.Kell a Qhd felbontás 5-5,5 colon?Persze,hogy kell!Miért ne?A stock android is jó pont és egy launcherrel meg a testreszabható beállításokkal "orvosolható" a dolog akit zavar a minimalizmus.Egy dolog zavar de nagyon.Az ujjlenyomatolvasó 10-ből max 2x téveszt.Mi az hogy max 2x téveszt?Ennek már örülni kell?Egyszer se tévesszen!Több mint egy hónapja RN3prom van és még sose tévesztett akárhogy érintem hozzá az ujjam(igaz fejjel lefelé még nem próbáltam hozzáérinteni az ujjam az érzékelőhöz).Ezek az apró gyermekbetegségek amik miatt a kevésbé tájékozottak gagyinak tartanak minden kínai mobilt és ezért ódzkodnak tőlük(doogee bizonyos telóinál is a pontatlanul,hiányosan érzékelő kijelző vagy 6-8 hónapon belül tönkremenő mikrofon,hangszoró,stb).Mindent össze-véve is nagyszerű ajánlat az apollo lite de jelenleg nem váltanák RN3 pro-rol az üzemidő és a megbízhatóság miatt mert az apró, gyermeteg hibákat a xiaomi szerintem már kinőtte.
-
veterán
válasz janeszgol #115 üzenetére
Nem csak magyarországon keresik de csak itt mondják egy 5"-os telóra,hogy péklapát.Én két kézzel használom a telót.Ha állok buszon,villamoson akkor nem netezek vagy nyomkodom értelemszerűen csak ha leülök mondjuk.Utcán közlekedve pedig azért a környezetre figyelek és nem a telefonba elmerülve vakon járkálok.Azt meg értelmetlennek tartom,hogy vannak emberek akik felszállnak a buszra kezükben egy kis 4"-os telóval,helyet foglalnak majd a táskából előveszik a tabletet és folytatják amit telón elkezdtek.Az hogy milyen telefont hoznak ide nem a világ közepe kérdése hanem vásárlói igényé.Bármilyen kis ország is vagyunk igen is azokat a cuccokat hozzák ide amire fűlik a fogunk és igény van rá.Amit megvesznek.Ezt nem is értem,hogy gondolhatod másként
Az a veszély pedig nem áll fent hogy 4,5"-os vagy az alatti kijelzők uralják el a piacot mert multimédiás tartalomfogyasztásra alkalmatlanok és ma már nem csak abban merül ki a netezés telón,hogy írok egy-két emailt,meg ezt azt megnézek rajta minden mást meg otthon majd asztali gépen vagy laptopon. -
-
Akula
őstag
Jó kis telefon
nagyon jóbevezető áron. Én inkább megvárnám a faceliftet, nem rohannék érte a boltba. Az a hátlapból kiemelkedő optika nem nyerő. Nálam nagyon hamar lekarcolódna."Akula Sub, ready for the deep!"
-
Geller72
veterán
válasz SkyLine3000 #120 üzenetére
Ez hülyeség így. Nekem is az Xperia Z1-em 20.7-es kamerája sokkal jobb. Na és. Ne a mostani árát nézzük a használt telóknak, hanem a megjelenéskori árukat. Az pedig nekem igen kedvezményesen 150 ropi volt. Ez meg a fele. 10 magos fasza procival, 4 gb rammal. Jó lesz ez.
-
Hallosz
senior tag
Ügyesen össze válogatták az alkatrészeket, és megépítették ezt telefont.
- Ahány nyitott (10) app, annyi mag kell?
- A vasaló talp szerű méret miatt, a vételre esélytelen. -
Matada2.3
veterán
Nagy lelkesedéssel indultam neki a cikknek, de a végén inkább elbizonytalanított. A software-es dolgok elszomorítóak, ha legalább MM alap appokat tettek volna bele, akkor okés lett volna, viszont a 2.3-ból megismert kamerafelület vicc. A zajszűrő mikrofon is fájdalmas pont lehet.
Összességében, ha vannék egy ilyen telefont, az első dolgom lenne ráhúzni valami főzött ROM-ot, és akkor jó lenne, de így nem igazán megnyerő. One+ érzésem van, ott belepakoltak egy erőművet, de a rendszerre is odafigyeltek. Itt is belepakoltak erős HW-t, de nem foglalkoztak a software-rel.
Finn the human
-
janeszgol
félisten
válasz SkyLine3000 #120 üzenetére
"Most akkor mondjam azt, h az F6 is sokkal jobb képeket csinál?"
Ebben egészen biztos vagy?
[ Szerkesztve ]
-
rep3at
őstag
Kicsit hozzaszolnek ehhez a kis-nagy, egy kez-ket kez vitahoz: Tartalomfogyasztasra a nagy kijelzo jobb es pont. Komprumisszum: Szepen kibirod azt a tiz percet amig a buszon acsorogsz, minek kell az elet minden pillanataban a telefont nyomkodni? Ugy beszeltek rola mintha muszaj lenne..
A teszthez: Nekem szimpatikus a telefon, kene
Forward thinking. كرر
-
Richie86
senior tag
válasz Graphics #128 üzenetére
Szerintem meg meddő vita. Ki mit szeret, mit használ rajta, mi fontos neki.
Nem mindenkinek a tartalomfogyasztás a minden, van akinek meg pont az. Hülye példa, de van aki a nagymellű csajokat szereti, van aki meg a kismellűeket. Nincs ezzel semmi baj. Az lenne a jó, ha minden méretben klassz telefonokat gyártanának, és mindenki választhatna olyat, ami neki tetszik. És akkor nincs vita. -
athomi
veterán
Persze, meg az is kompromisszum hogy vedd ki a zsebedből akkor mikor beszállsz a kocsiba, mert feszül a készülék a combodnál, vedd ki míg lehajolsz, meg ne menj vele biciklizni se, max. ha táskát viszel, és még sorolhatnám... Én 143 mm-es magasság felett bottal sem piszkálnám a készülékeket, de egy 134 mm körüli 4.5 vagy 4.7" lenne az igazi, mert azzal lehetne a legjobb kompromisszumot kötni. Nekem a baráti társaságomban többen is visszatértek 5.5"-ról 5"-ra, mert túl kényelmetlen volt a mindennapokban a batár készülék.
-
Geller72
veterán
válasz Matada2.3 #123 üzenetére
Ez a szoftveres dolog is pont ugyanolyan, mint hogy tetszik e a külalak vagy nem, vagy éppen a méret. Teljesen egyéni. Van aki azt szereti, ha szarásig van pakolva előtelepített appokkal, van aki pedig azt, ha van egy clean rendszered, aztán majd TE csinálsz vele azt, amit akarsz. Én is az utóbbi híve vagyok. Elegem van azokból a szarokból, amik rogyásig tele vannak pakolva appokkal, lehetőleg olyanokkal, amiket alapból nem is lehet legyalulni.
[ Szerkesztve ]
-
AS
félisten
Én sem értem hogy miért baj ha nincs rajta semmi. Ez android ugy alakitod ahogy nem akarod. Amugy is jó programok soha sincsenek alapból egy telon. Pl jó video lejátszó , böngészö, zene, de jó kame appok is vannak .
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
.DLL
veterán
Tudod arról van szó, hogy kihasználja az ember az okostelefont (ha már megvette) információk befogadására, addig amíg az utazás elvesz időt az életéből. Milyen tartalmat nem lehet 4,5"-on fogyasztani, amit 5,5"-on lehet? Hírek, fórum, cikkek? Ja hogy videók? Videók szempontjából, még az 5,5" is egérmozi, nincs nagy különbség látószögben a 4,5"-hoz képest. Játékok? Na ahhoz tényleg két kéz kell, és csak leülve lehet játszani, minden más szituban nem látom valós értelmét a nagy kijelzőnek. Pláne kézben, amikor elég picit közelebb tenni, és megvan ugyan az a látószög.
Tehát a lényeg: Ha az 5,5"-os méret megakadályozza, hogy egy csomó helyzetben elővegyük a telefont vagy megnehezíti az elhelyezését, akkor okafogyottá válik okostelefont vennünk, mert egy csomó esetben nem használnánk ki, amikor szeretnénk. Ugyanakkor egy 4,5"-os "kicsi" kijelző nem akadályoz semmiben, 5 centivel közelebb tartjuk és megvan ugyan az a látószög, cserébe könnyen együtt lehet vele élni.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
janeszgol
félisten
válasz Graphics #128 üzenetére
És mindenki ugyan arra és ugyan annyit használja a telefont... Jaj bocsánat, kéziszámítógépet.
Nem, nem olt igaza. Össze-vissza hantázott minden hülyeséget. (Amire te utaltál, az az egy nem volt baromság.)
Én is tudnék hasonlókat kitalálni. Meg bárki más. Értelme lenne? Semmi.[ Szerkesztve ]
-
Matada2.3
veterán
válasz Geller72 #131 üzenetére
Félreértettél úgy látom. Nekem nem azzal van a bajom, hogy AOSP vagy éppen tele van bloatware-rel. Nekem az szúrja a szemem, hogy régi küllemű és gyenge alapsoftware-ek vannak benne, ahhoz képest, hogy a mostani nexusokban a google alkalmazásai tök normális küllemmel és funkciókkal bírnak. Csak át kellett volna azokat emelni és kész.
Finn the human
-
SkyLine3000
addikt
válasz Geller72 #121 üzenetére
Aztán mér lenne hülyeség? Fél éve vettem 54ért, vadi újonnan.
Tudom, h nem egy kategória a két teló, a Thor nem is az enyém volt, hanem fateré. Leszarom, h mennyi idős egy teló. Az a lényeg, h amikor veszem és van rá egy adott keret, abból mit tudok venni. Nem érdekel, h új, vagy 2 éves a teló, hanem az érdekel, h azért a pénzért melyik nyújt többet.
De lehet, fater telójával vmi volt, mert amiket a fórumba belinkeltek képek, sokkal jobbak voltak, mint amiket az övével lehetett lőni. -
b0bcat
addikt
válasz SkyLine3000 #139 üzenetére
Hol kaptál 54-ért újonnan LG G3-at?
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Graphics
Jómunkásember
-
darkmann
őstag
Pár vélemény részemről a telefonnal kapcsolatban:
kamera: mivel az alapok adottak (értsd: Samsung Galaxy S6, és Xiaomi Redmi Note 3 Pro is ilyen kamera modult tartalmaz), így a mostani hibákat utólag szoftveresen lehet majd javítani. Ha valami nevesincs, vagy gyengébb képességű érzékelő lenne benne, azt aztán próbálhatnák később javítgatni...
szoftver: szerintem jobb, ha nincs telefosv@ mindenféle bloatware-rel. Ha a Google-féle cuccok lennének rajta (pl. kameraszoftver) AOSP helyett, akkor is legalább azzal kellene kezdeni, hogy frissítjük, mert ugye ezeknek van folyamatos frissítésük a Play áruházon keresztül. Tehát nem nyernénk vele semmit, mert ígyis-úgyis a Play-ről kell letölteni vagy a frissítést, vagy egy új szoftvert.
5" vs. 5,5": ha valaki mutat nekem olyan 5"-os készüléket, amiben jó minőségű Full HD IPS (vagy samoled, stb.) kijelző van, fémházas, legalább egy Helio X10 szintjét megüti a CPU/GPU páros (P10 nem ér, az gyengébb!), legalább 3 Gb RAM-ot és 32 Gb-os tárolót tartalmaz, a kameramodul nem egy csapnivaló, széleken homályosodó lencsés tákolmány, és tudja a 800 MHz-es LTE-t, és nem kerül többe 75e Ft-nál (Magyarországi (nem bolti!) garanciával) akkor már rohanok is megvenni, és igazat adok az 5"-os készüléket preferálóknak. Amíg ez nem következik be, addig ez a készülék egy BEST BUY!
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64
-
pècsimunkás
addikt
Igazad van ! Nekem is többször eszembe jutott , hogy jó lenne , ha az Antutu eredmények mellé kiraknák az Antutu screenshotokat . Ott lehetne látni ,hogy milyen szenzorok vannak benne , az egyéb dolgok mellet .
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel, kérlek olvasd el az összefoglalót, és használd a keresőt!
- Hirdetni a hardveraprón lehet! A topikban tilos!!!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest