Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz TomBond #5618 üzenetére

    Az erősebbhez fog csatlakozni. Szerintem nincs sok értelme, nevezd át, a 2.4/5G használatának amúgy is más a célja. Adott esetben simán lehet olyan szitu ugyanis, hogy gyengébb az 5G, hiszen sokkal-sokkal rosszabb a hullámterjedése a több mint dupla freki miatt, mégis gyorsabb lehet a link ugyanabban a környezetben mint egy jobb SNR-el rendelkező 2.4-es. Szóval állíts be külön SSID-ket, mérd ki hogy melyiken ad jobb eredményt, és használd a jobbat elsődlegesen.

    Gyári firmware szerintem már nem lesz, több mint 1 éve nem jött ki új. Esetleg ha találnak valamilyen kritikus biztonsági rést, akkor adnak ki egy olyat amiben csak az van javítva, de egyéb javítások nem hiszem hogy lesznek már ehhez a modellhez.

    Mondanám hogy ott az OpenWrt, milyen jó, de a tegnapi méréseim alapján eléggé máshogy látom már. Igazából a gyári firmware a hardware nat engine miatt megeszi reggelire az OpenWrt-t :( Túrtam a netet is egy csomót azóta, rengeteg a panasz, a legújabb verzióban (15.x) pl. már a szoftveres nat mellett sincs meg a 300Mbit lan-wan speed, pedig régen legalább tudott ennyit (OpenWrt wiki oldalon is még mindig ez a benchmark van kint). Jelenleg 200Mbit-re limitál. Tehát ha ennél gyorsabb neted van, akkor nem fogod tudni kihasználni owrt esetén. Mindez kábelen, wifin még rosszabb a helyzet, ott nekem eltűnik 40Mbit valahol az AP/switch bridge és a wan port között, és soha nem fog kiderülni szerintem hogy miért (gyári firmware esetén ez a probléma sincs).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák