- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dohren
tag
üdv
ismerősnek vettem ilyen router, hogy torrentezzen is külső hhd-re. openwrt-t tettem rá, beállítottam és minden okés volt.
majd gondolt egyet, neki nem tetszik és felrakja a gyári firmware-t, természetesen nem sikerült
itt van nálam a cucc, bekapcsolás után csak a power led világít és itt vége a történetnek. nem pingelhető, nem tudok hozzáférni semmilyen módon (http/telnet/ssh)
tud valaki életet lehelni (természetesen nem ingyen kérem), mert annál értékesebb, hogy kidobjam.
előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
''Rendszergazda vagyok. Ha beszolt, mentsen. Ha rohogni lat, mar keso...''
-
Headless
őstag
Első körben megpróbálnám TFTP-s megoldást, semmi hardver nem kell, csak egy ethernet kábel.
Ahogy a topik összefoglalóban is írva vagyon 1043 topik összefoglalójában vannak hasznos linkek. Ott megtalálod a brickelt router élesztése részt.
[link]LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Sajna nekem még mindig ugyan az a gondom hogy ha felmásolok valamit akkor nem akarja le frissíteni a listát.
Lehet valahogyan kézzel frissíteni?
Előre isköszönöm -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Nem tudom konfigolni a mumble szervert a routeren (WDR3600), szerintem nem tudok magamnak SuperUser jogot adni... gondolom a kliens programbol lehet konfigolni a szervert?
A lényeg szeretném felrakni ez miatt a legujabb Openwrt-t.
Kérdés:
-ezt kell letöltenem? Firmware OpenWrt Upgrade URL:https://downloads.openwrt.org/chaos_calmer/15.05/ar71xx/generic/openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Ez mehet simán a Vargalexre?
Esetleg tudom valahogy a Vargalexen a legujabbra frissiteni a mumble szervert?
Köszönöm! -
Okosság
tag
Sziasztok! A routeren a Vargalex féle openwrt van. Van rajta egy ext4-re formázott 1terrás winyó. Ezt most le akarom cserélni egy 2terrásra. A régin van pár 100 gigányi film, amit sehogy se tudok átmásolni az újra. Pc-be raktam mindkét winyót, de a win7 nem látja őket. Kipróbáltam különböző ext4 olvasó progikat de semmi. Próbáltam linux live cd-t de ezzel sem sikerült. Hogyan tudnám átmásolni az új winchesterre a fimeket? (A 2terrásat is leformáztam már a routerrel ext4-re).
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Okosság #5412 üzenetére
én minden költözést a routerrel intéztem, szerintem ez a legegyszerűbb, igaz kicsit lassabb mint PC-n
rádugod mindkét HDD-t a routerre, felcsatolod őket (1=old, 2=mnt), aztán SSH-n MC-ben másolgatszha offline akarod csinálni, akkor vagy felteszed a "screen" csomagot, vagy felteszed a mi 9092-es webfelületünket és használod a webcommandert, vagy parancssorral másolsz
-
suste
veterán
válasz Okosság #5418 üzenetére
Így néz ki: [link]
Mentésként kell feltenni: basic.tar.gzNincs két oldal mint TC-ben, csak egy. Kijelölöd amit másolni akarsz, és megadod a címet ahova másolni akarod, aztán kilephetsz.
Működik Pc, telefon, tablet, stb, bármivel amiben van böngésző. -
vacs
veterán
válasz #33101952 #5383 üzenetére
Nekem is van egy 4300-as, és valóban nem túl erős a wifi-je.
Én ezt a problémát egy Xiaomi Mi WiFi Mini-vel oldottam meg, repeater (jel ismétlő) módba állítva.Nagy családiban lakom, a Tplink se rossz cucc, de az emeleten a szélső szobában (ami épp az enyém) már nem volt jel, illetve kint az udvaron se (a két vastag fal miatt).
Kíváncsiságból egymás mellé téve, (kis túlzással) de kb duplája a hatótáv a Xiaomi-n, a szobámban is van jel!
Azóta repeater (jel ismétlő) módban használom, és hát besz*rás: a kert végében is tökéletes a jel, körbe a ház körül is van, pedig eddig sehol nem volt az udvaron. Héten valamelyik nap sétáltam haza és bekapcsolva maradt a telefonon (Nexus 5) a wifi és házunktól kb 30 méterre az úton jelzett a telefon, hogy új üzenet, mert már ott is fogta a wifi jelet!Én innét vettem a Xiaomi-t, akciósan kb 6500 Ft volt.
(^)(>.<)(^)
-
suste
veterán
válasz Okosság #5420 üzenetére
Így van.
A mentés nem tartalmaz semmilyen router configot, csak egy új webfelületet csinál, amit a "router_ip:9092" -n érsz majd el. Egyébként egy csomó mást is tartalmaz, nem csak a webcommandert...érdemes végigkattingatni...
Mennyi szabad helyet mutat a luci? (luci/rendszer/szoftver)[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz Okosság #5433 üzenetére
Legnagyobb baj az, hogy ha jól emlékszem vargalex fw-ben lévő uhttpd szerver nem, vagy más változóba exportálja a user-t ami a webcommandernél pont kell, suste ohaja miatt. Esetleg ha run commandba futtatod az export, vagy a set parancsot arról egy képet küldenél?
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Okosság #5436 üzenetére
9092/webcommander lévő runcommandba gondoltam...
Ezzel sokra nem megyek.. ha nem jelenik meg, az amiatt lehet mert csak root felhasználónak jelennek meg a funkciók, és akkor 100%-hogy az a baj, amit írtam....
És konkrétan ez a változó érdekel...
REMOTE_USER[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz Okosság #5441 üzenetére
Szia mondtam, ha beengedsz hozzád, ránézek, de nekem nincs olyan eszközöm, amire vargalex fw-t tehetnék fel... Pü-ben írj esetleg teamvieweren gyorsan megnézhetem... Hátha valami egyértelmű. Meg ha lenne sem raknék, nem bontanám meg a rendszerem.
Illetve lehet rosszul fogalmaztam, a "ránéznék"-el arra gondoltam, hogy ránéznék a tiedre konkrétan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Mitől van az, hogy pl. az Unicredit bank oldalát nagyon nehezen vagy nem is tudja megnyitni a böngészőim és telefonom és tabletem ha az 5ghz sávon vagyok??
2.4-en nincs gond tehát ezért gyanakszok a routerre!
Minden alap beállításon van.
Nem mindig csinálta, egyszer csak elkezdte és azóta is csinálja!
Egyszer reseteltem a routert, egy ideig jó volt de most újra csinálja![ Szerkesztve ]
-
Bélaaaa
őstag
Érdemes lecserélni a 4300-ast egy Archer C9-re?
Mostanában sokat szarakodik a 4300, elmegy a wifi róla, csak egy újraindítás segít.
Gyári firmware van rajta.
Vagy tudtok ajánlani olyan 35-40.000 árfekvésű Asus (tomato) routert, ami jó?[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
TomBond
aktív tag
Hol (hogyan) lehet beállítani, hogy wifin ne csak 40-50 legyen a sebessége, hanem több? Sem a telefon sem a laptop, nem tud elérni 40-50-nél több sebességet, pedig a laptopban is n-es a wifi.
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
suste
veterán
válasz TomBond #5448 üzenetére
wifi matek óra kezdőknek:
A routereken a maximális kapcsolati sebességek vannak feltüntetve, de a maximális eléréséhez sok dolog kell:
(2,4Ghz!)
-router megfelelő beállítása (40mhz)
-max közeli térerő a kliensen
-ne legyen zavaró tényező a környezetben (másik wifi, mikró, stb)
-a kliens is támogassa a 300Mbit/s szabványt, és azon is legyen jól beállítva (40Mhz).Ha ezek megvannak és a kliensen látod a 300Mbit/s-es kapcsolatot, akkor lesz a valós átviteli sebesség olyan 100-120Mbit/s.
Egyébként a kapcsolati sebesség kb felével lehet számolni.
Fontos, hogy az "N" szabvány többféle sebességet ismer! (75/150/300/450)
Tehát attól mert N-es wifi wan benne, még nem biztos hogy menni fog a 300-as kapcsolat!5ghz-en megint más....
Kicsit olvass utána a wiifinek, főleg ha ki akarod hozni belőle a maxot.....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest