- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Egy mérési eredmény:
TP-LINK-TL-WDR4300-V1
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
Started 1 process(es)
Elapsed time: 14.03 sec
Started 2 process(es)
Elapsed time: 31.94 sec
Started 3 process(es)
Elapsed time: 45.34 sec
Started 4 process(es)
Elapsed time: 60.75 sec
Started 30s counting (0->)
5388 -
maestro87
őstag
Sziasztok!
OpenWrt (vargalex v1.1.7 r35342) van a routeremen és valamelyik nap az ütemezett feladatokhoz beszúrtam ezt a kódot, hogy mindennap csináljon egy újraindítást, mert sokszor van pl. hogy a nyomtató csak egy manuális újraindítás után érhető el, de volt már hogy a Luci-t sem tudtam elérni böngészőből csak egy manuális off-on folyamat után.
De mióta beszúrtam ezt a kódot volt már, hogy "lefagyott a wifi", ma reggel meg csak a power LED világított rajta, szóval rosszabb lett.Ennyi van az ütemezett feladatok mezőben:
30 22 * * * /sbin/wifi down
0 5 * * * /sbin/wifi up
# Reboot at 4:30am every day
# Note: To avoid infinite reboot loop, wait 70 seconds
# and touch a file in /etc so clock will be set
# properly to 4:31 on reboot before cron starts.
30 3 * * * sleep 70 && touch /etc/banner && rebootA kód innen van, ami állítólag jobb mint a sima reboot parancs, de úgy látszik ezen a hardveren nem úgy működik ahogy kellene vagy valamit rosszul csináltam. Tehát mi lenne a helyes kód?
Más: Van újabb OpenWrt verzió erre a routerre?
-
Chal
addikt
válasz maestro87 #5757 üzenetére
Mitől lenne jobb? Ott van benne feketén-fehéren egy sima reboot parancs, szóval teljesen ugyanazt csinálja. Ami előtte van, az csak arra jó, hogy vár 70 sec-et, hogy a RTC hiánya miatt ne legyen véletlenül boot loop (ne futtassa le a cron egymás után újra és újra a reboot parancsot).
Nálad más gond lesz, lehet hogy hw hiba.
-
-
maestro87
őstag
Ezek szerint ha működnie kell, akkor tesztelgetem majd. Köszi mindenkinek.
-
laktop
tag
Sziasztok!
Ma bekötötték a DIGI1000-et. Mit kellene tudnia ennek routernek? Kék LED-es, 1.5-ös verziójú. Direktbe a modemre kötve a PC-ét 500Mbps körül mérek le- és 200Mbps körül feltöltésnél. Ha a routeren keresztül, akkor 260Mbps fölé még nem ment a mérés letöltéskor, de a 200Mbps feltöltést ekkor is viszi. Kevés a router az 1000-es nethez?"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
laktop
tag
válasz rviktor25 #5765 üzenetére
Köszi a választ, én is erre tippeltem. Át is álltam vargalexről a gyári firmwarre. Most a routeren keresztül bekapcsolt NAT-tal is ugyanakkora sebességet (kb 480Mbps) mérek, mint router nélkül, direktben a modemen keresztül.
De nem kevés ez így a 800-900 határhoz? Igaz, hogy a garantált sebesség 300Mbps, de akkor is keveslem. Lehet ezért reklamálni?Most meg amúgy azon szenvedek, hogy miért nincs internet kapcsolat egyik készüléken sem, ha wifin kapcsolódok a routerhez!?
"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
glocker
tag
Sziasztok!
1043ND-m van és eddig meg voltam vele elégedve, de most kicsit vacakol a wifije...
be újítanék egy WDR4300-at... de kéne pár infó...
1. Transmission torrent kliens 50/5-ös internet kapcsolattal menne rajta?
(a 1043ND nem bírta... csak a 4/1-es internet kapcsolatot)2. (mini)DLNA szerver menne rajta
3. Samba Share
4. OpenWRT vagy DDWRT
gondolom ez tipikus felhasználás és gyanítom, hogy probléma nélkül mennek... de kéne egy megerősítés...
előre is köszönöm
bocs a béna kérdéseket :-(
-
Headless
őstag
válasz glocker #5769 üzenetére
Elsőként, csak tájékoztató jelleggel ezt a routert már nem igen lehet kapni újonnan.
1 transmission kliens, gondolom a routeren futó transmissionre gondolsz, 50 mbit nem fog menni ha kihajtod a szuszt is belőle, akkor olyan 20-30 mbit/s a vége.
Többi, persze mennek. Én Openwrt párti vagyok.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
glocker
tag
válasz Headless #5770 üzenetére
köszi az infót
elvileg itt hirdeti egy fórum társ (a link egy csöppet érdekes, de a tartalma egyértelmű... még nem kérdeztem rá... de már nem is fogok... ezek szerint erősebb kellene...)
-
-
woodworm
veterán
válasz glocker #5773 üzenetére
Mennyire fontos a wifi mellé? Mert hasonló árban jelenleg ott a d-link dir-860l b1. Openwrt-vel hozza a ~50 Mbitet, csak a wifi nem mindenkinél 100-as.
-
glocker
tag
válasz woodworm #5774 üzenetére
kösz
a WIFI fontos lenne, mert ugye a mostani 1043ND-t is azért akarom nyugdíjazni (switch lesz beleőle) mert a WIFI része elkezdett szarakodni...
szóval egy jó (stabil, erős) WIFI router kell... (az csak hab a tortán, ha kiváltja a QBox-ot... de nem követelmény...)
-
suste
veterán
válasz glocker #5775 üzenetére
sajnos pont ilyen nincsen
a wifi az mindig lutri
persze lehet szerencséd, de ami nálam tuti, az nálad lehet hogy totál szívás
én már kezdek beletörődni, hogy egy eszközben nincsen jó megoldásveszel egy viszonylag erős routert,ami mindenre jó és még olcsó is (dlink-860l-b1= 15K = USB3, 2x2x880Mhz), és a wifijével nem számolsz
és veszel mellé valami olcsó (5-7K) wifis routert, amit akármikor kicserélhetsz egy másikra, ha gondod adódik vele valamelyik kliensed miatt, vagy csak azért mert döglődik
a 2-t összekötve van egy tuti rendszered 20-22K-ból
ennyi pénzért sehol nem kapod meg ezt openwrt vonalon, de talán máshol sem!
ha meg még a dlink wifije is jó lesz nálad, akkor meg aztán főleg jól jártál[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Van itthon WDR4300 és WDR3600, amik most "kábeles" netet kapnak.
Mind a két routeren Vargalex féle OpenWrt van. Ha jól emlékszem ilyen formában USB portra rá lehetett dugni 3G modemet és müködött is a megfelelő csomag telepítése után (nem probáltam még).
Most úgy alakult, hogy a jelenlegi szolgáltatómat lehet lecserélném korlátlan 4G mobilnetre (most 2* 20/2 csomagom van).
Van lehetőségem 4G modemet (sticket) a routerek USB portjára dugni és kihasználni az elméleti 150/50 sávszélességet? Van ehez programcsomag a routerre? USB-n keresztül elérhető lenne a 150/50 sávszél, nem lenne korlátozó tényező az USB 2 port?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
válasz Headless #5770 üzenetére
Szia, sziasztok!
Nos, a transmission állításod meg kell cáfoljam!
Ezen a videón még feljebb is megy néha a letöltés (sajna nem állandó a sebesség) alap CPU órajelen, tehát 560MHz-en WDR4300-on!
Természetesen, ha már megy feltöltés is közben, akkor valószínű nem menne ennyivel a letöltés, viszont ha oveclock-olja a cpu-t, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy többet is bírna! A lényeg, hogy azért van benne erő!
Sajna én nem tudom tesztelni, mert nekem csak 12mbit/s-os netem van...[ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
-
woodworm
veterán
válasz energiezolee #5781 üzenetére
Esetleg valami körítés mellé, nincs ott, hogy mégis hogyan jött ez össze? Mert a videóból nagyon nem derül ki, hogy alapórajelen ment. Pont ma linkelt suste egy oc-s mérést, odavág egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz energiezolee #5781 üzenetére
Szia!
Én fullon járatom a transmissiont. Nem nevezem magam amatőrnek 1043nd v2. Beállításokat, tapasztalataim alapján csináltam meg, becslést is tapasztalataimra alapzom. WDR4300 hasonló kategória. Most tuningról ne beszéljünk.
És természetesen én az Átlag sebességre gondoltam az alatt amit írtam. És bár végig nem néztem a videót de végigpörgettem gyorsan, van ott minden sebesség, meremm állítani, hogy az átlag sebesség kb 4 mbyte/s-en fog tetőzni -> 32 mbit/s. Ami egyáltalán nem több annál, amit írtam, persze én 20-30-at írtam, azért ez már függ a torrenttől/forrástól, de a 50mbit/s -> ~6 mbyte/s átlag sebesség elérhetetlennek érzem. Pedig mint írtam én is fullon járatom a 1043-at.
Amit persze a következő fotóval meg is cáfolok. De az átlagok átlaga már inkább közelít az 1-3 mbyte/s-hez, amit írtam is korábban.
-
energiezolee
aktív tag
válasz woodworm #5782 üzenetére
Szia!
Sajna nincs leírás, hogy hogy jött össze...
Ezt a videót egy orosz fórumon találtam, de csak linkelve volt, semmi leírás nem volt hozzá!
Az oc CPU tesztet én hajtottam végre (amit suste fórumtárs osztott meg), viszont a fórumon ahol találtam nem írták, hogy ez oc-s letöltési sebesség lenne, bár azt sem, hogy nem az
Ezért sajnálom, hogy én nem tudom letesztelni!
Amúgy a 760MHz nem volt stabil, vissza kellett vennem 740MHz-re, de azóta hibátlanul múzsikál, még a több órás memtester futtatás ellenére is! 760-nál voltak pát óránként auto reboot-ok....Headless: tudom, hogy nem vagy amatőr, ne viccelj már! Nem is kötözködés volt, nehogy félreértsd, csak mutattam, hogy vannak csodák is
A is elképzelhető, hogy Ő valami nagyon legyalult openwrt-t használt, amin alig futott pár szolgáltatás/folyamat, és úgy jött össze neki ez a sebesség![ Szerkesztve ]
-
válasz energiezolee #5785 üzenetére
WDR 4300 OpenWRT Suste/Headless féle build, ráengedve egy 120/10-es net minden korlátozás nélkül max 3,2 Megabyte/s. A router nincs húzva, ketyeg, teszi a dolgát, igaz mint router nincs is használva, csupán letöltök vele meg dlna/samba szervernek használom elsősorban. Hw is gyenge azért, hogy 10 megával írjon.....
-
energiezolee
aktív tag
-
woodworm
veterán
válasz energiezolee #5787 üzenetére
Nem tudom, hogy mi az alapértelmezés, talán a méretoptimalizálás, de van opció a teljesítményorientált fordításra. Régebben került már szóba valamelyik tplink vagy az openwrt topikban.
Igazából az sem rémlik már, hogy ez a buildelt rendszer teljesítményére vonatkozik vagy magára a fordításra.[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz woodworm #5788 üzenetére
Alapértelmezésben méretoptimalizáció van. Jelentősen nő a build mérete, teljesítmény optimalizáció esetében. És ez az ilyen előkészített mint pl suste build nem férne bele minden. Ahogy CC esetében már a hivatalos openwrt buildekben is növelték a bs-t, kivették/darabolták a nyelvi fájlokat, amiket mi is megtettünk. Mi még a luci forráskódjának kommentjeit és whitespaceit is kivettük.
Suste fw-nél még az alapértelmezett block size-t is megnöveltük a helyspórolás miatt, érezhető teljesítmény csökkenést/ ram használat növekedést nem tapasztaltunk, ezért maradt így. 0.4-0.8 fw között történtek ezek a változások, szabad hely megnövekedett, úgy hogy több minden került bele.
[ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
válasz Headless #5789 üzenetére
Szia!
Pont ezek miatt most elgondolkodtam azon, hogy lecserélem az összes routeremben a flash-eket 16 megásra! Pár perc alatt ki lehet cserélni, programmerrel szintén pár perc beleírni az u-boot-ot, meg a firmware-t!
1$ körül vannak a 16-os winbond flash-ek, annyit meg szvsz megér...
Amúgy kb hány %-ban csökkent a teljesítmény a Ti firmware-ekben a kevés hely miatt?[ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
válasz energiezolee #5790 üzenetére
Ja! Már leesett! Pont ez az, hogy nem tapasztaltatok!
Az exroot miatt akkor is lecserélem mindet...[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz energiezolee #5791 üzenetére
a blocksize meglepően sok helyet hozott, de persze egy bizonyos határig, aztán már alig
mi az utolsó nagy ugrásig növeltük
és persze a felesleges nyelvi és egyéb fájlok is sokat foglaltak
akik csinálgattak alap BB buildeket, azok szerintemm csodálkoztak nagyon, hogy hogyan sikerült belepréselnünk annyi mindentkár hogy CC-vel már nincsen ekkora spórolási lehetőség, mert ott is meglépték ezeket, és még így is nagyon nagy helyet foglalnak a csomagok
ha hiszitek, ha nem, mi nem tőlük lestük a különböző helynyerési praktikákat (nyelvi fájlok, üres sorok/karakterek, stb)
emlékszem hogy meg is lepődtem hogy hasonló dolgokat lépnek meg mint mi -
energiezolee
aktív tag
Értem, minden világos
És ha mondjuk headless által leírt teljesítmény optimalizációs buildet csinálnátok, az sokkal több helyet foglal? Illetve van rá valami tapasztalat, hogy mennyivel lenne gyorsabb úgy? Illetve az is érdekel, hogy az optimalizációval miben lenne gyorsabb... Számolási teljesítmény javul ilyenkor, vagy a boot folyamat gyorsul, vagy hálózat kezelési dolgok?Üdv : Energie Zolee
-
suste
veterán
válasz energiezolee #5793 üzenetére
hát ezekre könnyű egyben válaszolnom: fogalmam sincsen
-
energiezolee
aktív tag
válasz energiezolee #5793 üzenetére
Vagy mivel, Ti már mindent kigyalultakok belőle, így nem lehet már jelentős sebességnövekedést elérni?
Annyi baj legyen (Közben jött a válasz)[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz energiezolee #5795 üzenetére
mi csak helyet spóroltunk a több csomagnak, a teljesítménnyel nem foglalkoztunk...
-
Chas01
tag
Sziasztok!
Jelenleg gyári owrt-t használok extoverlay-el és szeretném lede-re frissíteni a vasat.
Nem vagyok elég járatos ebben, és félek, hogy az extoverlay esetleg bekavar a frissítésnél.
Kérdés: A frissítő az az mtd-t hívja meg közvetlenül, és a firmvare-be írja magát, vagy valami más módon dolgozik?
Másik kérdés: A konfigot ne tartassam meg vele a frissítéskor ugye?
Köszi előre is a válaszokat.A zenész informatikus
-
Chas01
tag
válasz vargalex #5798 üzenetére
Köszi!
Azóta ma rászántam magam, és megcsináltam.
A konfigok nagy része kompatibilis, bár vannak olyanok, amiket kicsit jobban lehet állítgatni a lede-ben mint a routingnál a route típusát (unicast,multicast stb)
Mondjuk nem keveset szívtam, mire mindent sikerült visszarakosgatni, ahogy jó volt.
Most már csak a samba szívat, de az mindig szívatott, nem csak routeren
Linuxos vagyok, de ez a sz*. mindig megszívat.
Azért köszi a választ!A zenész informatikus
-
ice9
tag
sziasztok. gyári legfrissebb verziót használok a routeren és van egy F6400-as samsung smart tv-m amivel kábelen csatlakozok a routerra. viszont a TV azt mondja, hogy hálózat van, internet nincs. wlan-t használva tökéletesen működik, kábelen viszont nem. kicseréltem a routert egy msi-vel, azzal meg simán ment kábelen is. valaki találkozott hasonló problémával? IP-t kap, gateway, DNS stb minden ugyan az. régebben emlékszem hogy ment, de azóta minkét eszközt frissítettem. nem tudom melyik lehet a bűnös. következő lépés az lesz, hogy visszaszoftverelem a routert valami régebbire, hátha hazzal megy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest