- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
válasz Jegesmaci81 #148 üzenetére
8K színhőmérséklet, mint természetes kép? What?
-
Bazijoe73
senior tag
válasz Jegesmaci81 #152 üzenetére
Na ebben eggyet értek. A plazma a király. Azt is mi találtuk fel!
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
South Velen
addikt
válasz Jegesmaci81 #127 üzenetére
Gondolom az mellékes hogy van sd foglalat, van 3,5jack, stereo, vízálló, a kijelző az összes konkurenst tönkre veri.
Ezen a mondatot hangosan felnevettem, a kijelzős résznél már szabályosan fájdalmaim voltak.
Kijelző ügyben: Anno az LG G3-ról sírva menekültem vissza a G2-re mert nem egy osztálykülönbséggel szebb volt a kijelzője. Pedig G3 1440p volt, G2 1080p, hát hogyan lehet ez?
Most tényleg azt hiszed, hogy csak a felbontáson áll a kijelző minősége? Az S6-osod hiába 2 éves, köröket ver erre a panelra. A MA vmiért mindig többet mért kontrasztból mint más helyek, de így is nyamvadt 1100-as értéket sikerül a panelból kisajtolni. Ráadásul nem is natív felbontásban megy a panel az esetek 80%-ában... áh nevetséges.A többi funkció a sztereó kivételével pedig már egy Samsung A3(17)-ben is benne van, de akár valami 10 évvel ezelőtti vízálló telefonban is. Most komolyan, jobb érved nem volt? Persze nem is lehetett, mert nincs olyan érv, ami emellett a Sony mellett szólna.
Egyébként az AMOLED-ek szándékosan vannak nem színhelyesre kalibrálva (én is úgy használom, mert kicsiben úgy tetszik ha élénk. Mit érek vele ha színhelyes de "fakó"? Persze a monitort nem úgy használom, azt valósághűre kalibrálom.) De megvan a lehetőség, hogy sRGB színmódot állítsunk be AMOLED-en is, persze a fehér egy Pentile kijelzőn sose lesz igazán fehér, de egy RGB szubpixelelrendezásű AMOLED panel sokkal színhelyesebb tud lenni egy IPS-nél is, kontrasztról ugye ne is beszéljünk inkább..
[ Szerkesztve ]
-
Bazijoe73
senior tag
válasz South Velen #156 üzenetére
Mindenki ezzel a kontrasztaránnyal jön azért megnézném mit mondanál hogyha nem tudnád milyen kijelzőt nézel! Volt eggy barátom az a Hifikhez értett nagyon és mindent kihalott. Csak éppen aztnem mikor bakelit korong szólt és nem CD (hú milyen jól szól ez a CD)!
-
Bazijoe73
senior tag
válasz South Velen #156 üzenetére
Ja tényleg miért is fontos ha szín helyes! Mindeggy a Hifinek is csak dübörögjön mint eggy állat nem?
-
South Velen
addikt
válasz Bazijoe73 #157 üzenetére
Ha nem direkt napfényban nézi az ember, rögtön megállapítható hogy AMOLED -e vagy IPS. Rossz fényviszonyok közt pedig két külön világ...
Mondjuk egy 1800:1 és 1000:1 IPS között meg sötétben feltűnik a különbség. Egy csúcsmodell, ha már IPS-t használ, ügyeljen a panelre. De a parasztvakító nem is használt 4K az fontosabb volt nyilván a sony-nak.
A színhelyesség pedig fontos, ha PS-elsz rajta, egyébként meg az emberek 99%-a tuti hogy nem vált sRGB módra az oledes telefonja menüjében. De mindegy is, mert nem lehet arról beszélni, hogy ez a hulladék de legalább nagyfelbontású panel színhelyes lenne.
-
Bazijoe73
senior tag
Szóval attol jó egy kijelző ha fel van tekerve? Érdekes!
-
<Lacy85>
addikt
válasz Bazijoe73 #158 üzenetére
Akkor a gyengébbek kedvéért újra:
Egyetlen gombnyomással át tudod állítani színhelyesre a samsungokat (sony-val ellentétben ).
Azért nem használom úgy én sem, mert tényleg baromi fakó. Az adaptív sokkal szebb.
Sony-nál viszont esélyed nincs erre. Soha nem volt színhelyes a sony panelje.
Ettől még persze szép, de kanyarban sincs az amoled-hez képest. -
Bazijoe73
senior tag
válasz South Velen #159 üzenetére
Nekem amoledem vólt előtte itt nézem most is és ha nem feketéket nézegetsz egész nap akkor ez a kilyelző bizony megveri még ha ez neked nem is szimpi!
-
malacka87
őstag
Több mint egy hete használom eddig nagyon jó. Telepakoltam és nem lassult. Akku jól bírja net,játék,navi,sok fotó videó mellett is.
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz <Lacy85> #162 üzenetére
Nem tudod átállítani. Volt belőle balhé is. Akárhogy állítgatod soha nem lesz jó!
Ne legyetek már ennyire elvakultak.
Azzal hogy itt sd bővítőhelyre, stereo hangszóróra meg Jackre hivatkoztam nem az innovációt próbáltam érzékeltetni bármennyire is ezt erőltetitek hanem azt hogy ezért is van nagyobb káva.A kijelzőről pedig nem kívánok tovább vitázni mert sajnos olyan világot élünk hogy az MM bármelyik fost el tudja adni az üzleteiben ha élénkek rajta a színek. Számomra hányinger amikor a bőr színe sárga (és nem természetes ), vagy amikor a narancs színű póló a kijelzőn valami érdekes megnevezhetetlen színű lesz.
Itt valaki írta hogy a samu s6-om fényévekkel van ez a sony előtt. Hát annyit hogy kb a Sony T28-at utáltam ennyire mint ezt a samut. Persze ízlések és pofonok. A feleségemnek mindig is samuja volt (Most s8+) és bár elismerésre méltó készülék, semmilyen kényszert nem érzek hogy nekem is legyen míg ez a sony igencsak figyelemre méltó minden hibájával együtt.
-
South Velen
addikt
válasz Jegesmaci81 #169 üzenetére
Azzal hogy itt sd bővítőhelyre, stereo hangszóróra meg Jackre hivatkoztam nem az innovációt próbáltam érzékeltetni bármennyire is ezt erőltetitek hanem azt hogy ezért is van nagyobb káva
Az S8-ban a második hangszórón kívül mind benne van, és mégsincs káva. Ez a káva arányaiban nagyobb egy mai alsókategóriás modell kávájánál is.
Nem tudod átállítani. Volt belőle balhé is. Akárhogy állítgatod soha nem lesz jó!
Ne legyetek már ennyire elvakultak.Gondolom, Te az S8 "kijelzőbalhéra" gondolsz. Én viszont általánosan beszélek arról, hogy az AMOLED mennyivel előrébbmutató az IPS-nél. Ráadásul ez a panel az IPS-ek közt is maximum csak középszerű.
Inkább te vagy elvakult, mert olyan dolgokkal véded a Sony-t amik nem igazak/más telefonokban is megvannak jobb minőségben vagy jobb feltételek mellett.Az S6-osodnak csak a kijelzőjét említettem, hogy hiába 2 éves, jobb ennél. Amúgy az egy szar telefon, már csak a pocsék akksi miatt is. Sony T28 pedig tudtommal nem volt, akkor még javában Ericssonként létezett csak a cég.
(#170) Bazijoe73: Vagvölgyi Noémi, te vagy az?
[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz <Lacy85> #167 üzenetére
Most akkor ott tartunk hogy bár attól nem lesz szebb a kép hogy 4K-s (ezzel egyet értek) de attól igen hogy élénk??? Ugyan már! Na ez a vicc a köbön. Sajnos a rengeteg természetellenes kijelző az emberek agyára ment. Lassan nem lehet megkülönböztetni egy családi videofelvételt egy videojátéktól. És nem azért mert a videojátékok ennyire élethűvé váltak. :-)
americanidiot:"Amúgy az egy szar telefon, már csak a pocsék akksi miatt is."
Végre valamiben egyetértünk.
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
válasz Bazijoe73 #170 üzenetére
1. Szóba sem hoztam egyszer sem a kontrasztarányt
2. Ha egyszer nincs különbség a két felbontás között, akkor nincs. Ezzel nem tudok mit kezdeni
3. Mint mondtam, hiába tud 4K-t, ha gagyi benne a panel. Ez csak a marketing duma ismét, mint a Z5 prémiumnál. Sajnos be is nyalják elég sokan. Közben meg ugyan az van benne, mint az eddigi összes sony flagship-ben.
De hogy egy egyszerűbb példát mondjak. Nézz meg egy azonos felbontású budget, meg egy high-end tv-t.
Ég és föld a különbség képminőségben, pedig mindegyik mondjuk 4K.(#172) Jegesmaci81: Nem az élénken van a hangsúly, hanem a sony féle ezer éves lcd vs. amoled-en.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Jegesmaci81 #172 üzenetére
Az élénkebb szaturáció az emberek többségének bejön, és ezt is sokkal jobban tudja az OLED csinálni. Neked ez nem jön be és teljesen meg tudlak érteni, annak ellenére is, hogy nekem pedig bejön.
Kontrasztban pedig elvitathatlan előnye van, és ez nem is tud szubjektív dolog lenni. Minél magasabb a kontraszt, annál nagyobb az élethűség, hiszen az "élet is végtelen kontrasztú".De ha akar, színhelyes is tud lenni. Az LG OLED TV-i, ha bekalibrálják őket, lényegében tökéletes színhelyességgel rendelkeznek. A menüben lévő sRGB mód kiválasztásával a Samsung telefonokon is megvan erre a lehetőség, de a Pentile miatt lesznek enyhe eltérések, de szerintem még így is közelebb áll a valósághoz, mint egy gyárilag valamiért 8K színhőmérsékletre kalibrált IPS. (nem tudom kézivel mennyire lehet valóssá tenni ezt a sony-t, de gondolom ha lehetne, nem lenne ilyen eltérés).
[ Szerkesztve ]
-
gPéter
tag
válasz South Velen #174 üzenetére
Komoly harcot vívsz itt.Mintha belépnél egy Real-fórumba,és bizonygatnád,hogy szar a Reál
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz <Lacy85> #173 üzenetére
Amúgy elmagyaráznád hogy miért is szar a sony panelje? Én egy csomó hátrányát leírtam már a samu paneljeinek te viszont azon túl hogy mert régi mást nem írtál. A pazma is régi technológia a tv piacon (már tudtommal nem is gyártják) de sajnos még mindig nincs meg az a hipersuper LCD ami jobb képet produkálna. (Persze tudom az lcd-n élénkebbek a színek)
Na jó részemről tényleg lezárva. Szerintem ez a sony egy jól sikerült darab és kész. (teljesen szubjektíven)
-
SkyLine3000
addikt
Ha olyan lenne a teló, mint a gif-es képen, akkor tényleg szép lenne. A 4k kijelzőnek értelmét nem látom. A G3am felbontása is felesleges. Elég lenne a fhd. Akksi is jobban örülne neki.
-
gPéter
tag
válasz South Velen #178 üzenetére
Valóban rossz a példám,egy focicsapat sokkal fontosabb,mint egy telefon
De ez a telefonos vita nem vezet sehová.Ha a Sony tetszik,akkor úgyis azt fogom venni,te meg azt,ami neked tetszik -
TTTotya
senior tag
Nem mondanám, hogy sz@r ez a telefon, de azt sem, hogy ennyiért jó. Sztem ebben az ársávban már illik olyan IP 68-as védelmet adni, ami tényleg az is, valamint OTG-t, a gyorstöltő fejről nem is beszélve. A külsejét direkt nem fogom leszólni, mert nem baj, ha valaki nem követi a trendeket (persze attól ez még meglátszódhat az eladásokon). De ne felejtsük el, hogy igazából a G6 és az S8 gyártói kivételével, mindenki a hagyományos formánál maradt, szal lehet rajta vitatkozni, hogy akkor melyik is a trend.
[ Szerkesztve ]
-
no more
veterán
Tény, hogy így kávákkal is gyönyörű szép ez a telefon! Viszont semmit sem tud felmutatni a konkurenciához képest ennyiért a 960 fps-en kívül, úgyhogy -szokás szerint- ez a Sony telefon is eltűnik majd a süllyesztőben. Viszont 4K kijelző VR támogatás nélkül??? Miiii? Az 1100-as kontraszt meg felháborítóan gyenge 2017-ben. Legalább végre alkalmas fényképezésre a kamera, bár a konkurencia ebben is százszor jobb.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
<Lacy85>
addikt
válasz Jegesmaci81 #176 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy szar (sőt, mondtam is, hogy szép), mindössze egy teljesen átlagos lcd.
A tv-m is sony, viszont annak tényleg olyan képe van, hogy "hu ba***meg"
Egy hasonló színvonalat igazán belepréselhetnének a telókba is, de az elmúlt pár évben olyan szinten szarnak a fejlesztésekre, hogy hagyjuk.
Nem véletlenül hagytam a fenébe a telefonjaikat.Az elődmodellhez képest annyi változott kb., hogy reszeltek a kamerán egy kicsit. Ennyi.
A gond ott kezdődik, hogy 2 éves az elődje. -
nordo
tag
Nem értem miért csak tetszett plecsnit kapott. Ja de igen mert Sony.
Én soha nem fogok ekkora kijelzős telefont venni,de ezt kézben tartani fantasztikus az én kezemnek egyáltalán nem éles sehol sem,ráadásul ezért a 220 ezer forintért teljesen korrekt. A káva meg egyéni izlés dolga de nem tudom szó nélkül hagyni az agyondicsért OP5 nél senkit nem zavart a méretes káva.
-
TTommi
aktív tag
Nincs FM radio. Nem kell.
SXZ2 és SXZ5c
-
Halkow.
senior tag
Tetszetős egy kis fekete keret elnyomta volna a kávát na de mindegy, lényeg, hogy végre jobb képeket csinál, mint az elődei. Kávából illő lett volna 1-1cm faragni szerintem.
-
Nappali képeknél az Xperia Z3-asom ugyan olyan minőségű képeket produkál
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
-
Arcképgyáros
válasz 7Heads Drago #192 üzenetére
875 megtekintés...
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Deck
titán
-
7Heads Drago
veterán
Azért az érdekes, hogy a tesztben az S8 alatt maradt a bench pontszám. Persze a youtuben meg van nagyobb is.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
Szép mobil. De ebben az ezüst kiszerelésbenolyan mint a tücsök 3.14csája. Czigánybarokk.
Na de feketében... Abban valami eszméletlen szép.
Meg amúgy is azért írtam ide, hogy könnyebb legyen megtalálni a topikot Meg fél zacskó popcorn már elfogyott.
Kár, hogy nem mobil videózom. Mert arra ez a telefon egyszerűen tökéletes. -
joey04
titán
válasz 7Heads Drago #195 üzenetére
nem mintha ilyen minimális különbség számítana, de belenéztem yt-n és rögtön egy olyat fogtam ki, ahol az s8-nak az itteni tesztben látottnál is nagyobb előnye van. mondjuk nem lep meg, hogy te pont az ellenkezőjére találtál példákat.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
no more
veterán
-
törölt tag
válasz Dr. 444Hertz #198 üzenetére
Remélem minél hamarabb. Holnap tudok csak bemenni a tréhez. De úgy nézem rászolgál a nevére, mert tré módon kezeli az ügyfeleit.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs