- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
válasz Jegesmaci81 #250 üzenetére
Néha én is elcsodálkozok rajta, hogy a Sony telókkal is lehet azért vállalható képet is készíteni némi mázlifaktorral, és csak 200k+-ba kerülnek?
"Ne zavarjon az az aprócska tény hogy a legtöbb telefonba a sony gyártja a kamerát."
Épp ezért kabaré, amit művelnek. A saját kameráikból minden konkurens többet tud kihozni, mint ők.
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
240k ezért???Viccnek is rossz
-
Arcképgyáros
-
joey04
titán
válasz Jegesmaci81 #250 üzenetére
Ne zavarjon az az aprócska tény hogy a legtöbb telefonba a sony gyártja a kamerát.
na PONT ezért ciki, hogy a saját készülékeikben ennyire képesek.
-
somogyib
őstag
válasz Dr. 444Hertz #256 üzenetére
Nem pont erre gondoltam, de hát kinek mi jut eszébe... Lehetne még asszociálni másra is, pl. k*va káva, vagy hasonlók...
-
no more
veterán
véleményem szerint jobb is mint a túlszaturált amoled
Aha-aha, jobb az 1100-as kontrasztú 8000K kijelző, mint a közel 6500K végtelen kontraszt. Ok. Mellesleg, ha Triluizé meg Bravia módba állítod, akkor ott is sz*rrá szaturálja a telefon a színeket. Az amúgy is rosszul kalibrált színeket...
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
zseko
veterán
"A Sony elsőként helyezett 5.0-s Bluetooth modult mobiltelefonba."
Ugyanezt állítják az S8-ról is. Most akkor melyik az elsőbb első?
HR24.hu
-
Gempas 70
aktív tag
Itt egyenlőbbnek tűnik a verseny.. [link]
-
RaveForce
veterán
-
RaveForce
veterán
válasz Cobra652 #260 üzenetére
" a fanokon kívül mindenki látja hogy kabaré amit leművelnek."
Mondjuk ugy, elvakult fanokon kivul. Itt a mobilarena topikjaiban is korul lehet nezni, hogy mennyi valamikori sony fan hagyta mar ott a markat, mert objektiven belattak, hogy a markanak kellene ertuk lennie es kiszolgalni az igenyeiket, nem nekik a markaert, es minden hibajat elnezve megvenni a kovetkezo modellt, nah az elvakultak az utobbi csoport, viszont rajuk nem lehet epiteni komoly eladasokat, ezert is zuhan balta modjara a reszesedes, gondolom a javat maguk a japanok teszik ki.. de ez csak tipp[ Szerkesztve ]
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
madgie
titán
Azért jókat röhögök azokon, akiknek a végtelenül túltolt szoftveres élesítésű Samsung az etalon. Szép is az a tesztképeken is, mikor a kép sarkában lévő dolláron lévő felirat olyan, mintha dokumentum módban szkennelné be az ember a látnivalót. Erős kontúrok mindenütt, tónusátmenet meg valami ismeretlen fogalom.
Volt S6 Edge-em, közelképeknél durva tud lenni ez a túlélesítés, aztán ha valamit távolabbról lősz meg, instant hányás. Ennél már csak az a tutibb, mikor a csudás, fehér színt megjeleníteni képtelen amoled elkezd a napfényben villogni, hogy tartani tudja a marketing nit-értéket. Komolyan, 100-200 niteket ugrál tök hülye módon. Fél év múlva meg ott a navigációs gombok helye beégve alul. Hátbrávó.
Ezt csak azert böfögtem ide korán reggel, hogy árnyaljam a fujjszoni, szaripées, jajjgagyikamera képet.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
A Sony kijelzői meg sárga és fehér foltosak lesznek. Az jobb nem? Szóval nem kell hülyeséget írni, hogy fél év és beég.
Amúgy meg 1 év alatt 2db S7-em se égett be pedig nagyon aktív használatba voltak. Sőt a 2 éves S4 sem a családban. Ezzel ellentétben az Xperia P, Xperia S, Xperia Z, Xperia Z2, Xperia Z3 mind vagy sárga vagy fehér foltosak lettek és garanciáztatni kellett..
[ Szerkesztve ]
PS5
-
madgie
titán
A kedvenc válaszom ez, hogy hülyeség. Az összes eddigi amoledes telefonom navi sávja beégett fél ev múlva, ha tisztában lennél az oled működési elvével, azt is tudnád, hogy miért. Az egyetlen, ahol most megpróbál a Samsung ez ellen tenni, az most az s8 esete, a változtatható színösszeállítású navi sávval. Az sem véletlen, hogy abban sincs már teljesen kontrasztos fekete-fehér.
Sebaj, lapozzunk, énvagyokhülye, szemüvegetabírónak.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Nem hülyeség előfordulhat de a Sony kijelzőivel több a probléma. Mint írtam is, hogy jártam. Ettől függetlenül az amoled sokkal jobb, hs meg gond lenne garancia. 2 S7 és az S4 se égett be..
Most meg eltünik a navigációs sáv már meg amúgyis fekete.Tehát ez a beég azért nem kell a jobb amoled az hülyeség mivek a Sonyéval is sok a gond, sárgásodás, fehér folt..
[ Szerkesztve ]
PS5
-
<Lacy85>
addikt
Párom S7 Edge-e eddig nem égett be, pedig valami brutális, amit kap az a telefon (napi 2x kell töltenie). Mondjuk alig fél éves.
Egyik munkatársamnak S6 Edge+ van. 2 éves lassan. Semmi baja.
Meg itt egy S4 is, ami hány éves? Az se égett még be.
Meg ahogy írták is, a navi sáv már eltűnik. -
veterán
" Aki erre azt mondja, hogy megéri, azzal köszönöm de a továbbiakban nem tárgyalok. Menjen csak a média által kimosott agyacskája után"
Az eszedbe se jusson, hogy van, aki munkára használja a telefont, és itt munka alatt nem azt értem, hogy beszél rajta egész nap. Nem egyszer előfurdul az esetemben, hogy nyitva van egy RDP kapcsolat, mellé egy TeamViewer, egy PRTG, egy email kliens, egy Excel, meg hozzá egy böngésző, miközben aktív hívást bonyolítok a háttérbe rakva, az ügyféllel, aki megoldást akar a problémára ott, akkor, azonnal. Az cseppet sem érdekli, hogy én autóban ülök, két város között, és az út szélén kattintgatva járkálok a céges szerveren és a saját gépén felváltva. Na, ilyenkor kell a 6GB RAM, meg a gyors SoC. Persze, biztos agymosott divat majom vagyok én is, és mindez menne egy 80 ezres közép (?) kategóriás vassal is. Sok sikert hozzá.
-
addikt
Sony továbbra sem nyűgöz le.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
<Lacy85>
addikt
Miután a két Sony teló röpke 1 év alatt a franc tudja, hányszor látott szervizet*, így ja, van vele bajom.
Ha a samsungok is ennyiszer beszarnak, akkor majd ezekkel is lesz.* Az egyiken csak sima kijelző sárgulás. A másikon szintén ez, valamint szó szerint leszakadt a jack csatlakozó.
Megcsinálták, erre rá 2 hetére meg teljesen meghalt a kijelző.
Mikor onnan visszajött, akkor meg a kedves cordon-os kolléga rakott egy akkora szántást az előlapi üveg aljára, hogy egy autó futóműve is megérezte volna, ha rá megy. Elég volt ebből a márkából egy életre.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A vicc az, hogy én is jóárasított kínait használok tavaly óta, csak nem olcsó sz@rt (OnePlus 3).
Hogy kicsit a témához is hozzászóljak: kedvelem a Sony-t, bár a mobilos üzletág pont az a terület, ahol szerintem indokolatlan a márkához kapcsolt felár. Még az SE-s időkben volt tőlük Arc S-em (is), már ott is csak a design miatt foghagott vastagon a ceruza, tényleges teljesítmény nem nagyon volt mögötte. Ez a telefon szintén szép, erő is van benne, de a konkurencia ugyanezt olcsóbban adja, vagy ugyanennyiért többet ad, így nem értem, miért választaná ezt bárki is.
[ Szerkesztve ]
-
AndyRich
csendes tag
"a kamera szoftveren viszont már régóta javíthatna a sony
alap lenne a RAW, alap lenne a teljes manuális setting ha már azt az utat választják, hogy nem hegyeznek rá az automata módra"Teljesen egyetértek veled. Káva kérdésben, meg a dedikált kameragomb tekintetében is.
Az összehasonlító tesztekkel kapcsolatban annyi, hogy az XZ Prémium esetében több olyan teszt található a neten, amiből a Sony kerül ki győztesen. Vagy aztán lehet, hogy én pont csak azokat néztem meg
LG G6, S8, P10, stb. Ezeket mind le tudta nyomni fénykép meg videó tekintetében a Sony.
Tehát azokat a kommentelőket végképp nem értem, akik továbbra is csak fikázzák a fotós képességeket.
Szerintem nem néztek korrekt összehasonlító videókat.
Meg azért a MA teszt konklúziója is az, hogy " végre csúcskészülékhez méltó a kamera".
Mondjuk ezen k..ra meg is lepődtem -
Ricardo
titán
válasz AndyRich #286 üzenetére
Hát nem is tudom, ha neked a Sony a jobb hát legyen.
-
törölt tag
Hagyjuk. Akkor sem lesz Samsungom, ha az lesz az egyetlen droidos telefon a világon. Nem fogok beállni egyik sorba, nem akarok tartozni a maistream trendi felhasználókhoz. Előbb veszek HTC-t LG-t vagy kínai telefont, mint Samsungot. A kamerát pont leszarom. Lehet rajta rugózni, hogy így szar, úgy szar, nem érdekel. Az összes mobil kamerája egy hígtrágya. Mindegyik. Valamelyik hígabb, valamelyik darabosabb, de nincs kivétel. Ez egyszerű fizika, nem több. A többi funkcióra, amire használom a telefont arra pedig maradéktalanul megfelel. A speciális igény, amit rendszeresen használok, az összesen két márkánál van meg, az egyiket már említettem, hogy nem akarok trendbuzi lenni, így maradt a Sony. Ha esetleg valamelyik másik csúcskészülékben is megjelenne valami csoda folytán a barométer, akkor lehet, hogy azt választanám.
Egyébként is egy telefont várok, de azt nagyon, a Yotaphone3-at. Ha vízálló lesz, akkor hajlandó leszek lemondani a barométerről, és a csúcshardverről is, mert az e-ink ad annyi pluszt, hogy megérje. -
South Velen
addikt
Most tudnék neked legalább 5-6 random hsz-emet linkelni a közelmúltból ahol ócsárolom a Samsungot, mert van is miért. Többek közt nálam megbízhatóság terén sem jeleskednek (bár ebben a Sony talán még rosszabb). Raádásul az első Galaxy S-em kiállított példány volt és akkor még átlászó fólia volt rajta, amin a super amoled kör alakú logója benne volt. Lehúztam és már este észrevettem, hogy azt a kört én látom a kijelzőben. Tehát jah, be tud égni, de ezen kívül volt még rengeteg telefonom amoleddel is, de nem volt semmi bajuk, ellenben mondjuk 2 LG IPS is sárgafoltos lett.
De ettől még ez a telefon egy vicc 2017-ben és a feketeszintből (kontrasztból) valamint a gyári színhőből is látszik, hogy még IPS-ből is egy gyengébb panel került bele.
[ Szerkesztve ]
-
no more
veterán
válasz AndyRich #286 üzenetére
Az összehasonlító tesztekkel kapcsolatban annyi, hogy az XZ Prémium esetében több olyan teszt található a neten, amiből a Sony kerül ki győztesen. Vagy aztán lehet, hogy én pont csak azokat néztem meg
LG G6, S8, P10, stb. Ezeket mind le tudta nyomni fénykép meg videó tekintetében a Sony.Hát, ez nagyon nagy!!!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
Peddy789
őstag
válasz Gempas 70 #262 üzenetére
A front camera eleg szepen stabilizalt a sonyn, s8on viszont a hatso szebb kicsit. Osszesegeben a samu mintha kicsit jobb lenne, de igazabol mas is a sok hdr-el. Szerintem a sonynak se kell panaszkopdnia
(#289) Ricardo
Azert tegyuk hozza hogy low lightban csak annyival jobb a samu, a good ligthnal eleg egyenloek, mondjukn a fonal cuccnal meg igyis picit tobb a reszlet a samun[ Szerkesztve ]
-
malacka87
őstag
Nővéremnek s8 van. Nem vagyok elájulva tőle. Fényképek túl színesek. Ujjlenyomat olvasó vicc. Hiába a batár nagy káva nélküli kijelző ha az alkalmazások nem használják ki. Ha szappant akarok akkor bemegyek a fürdőbe.
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
zseko
veterán
Négy éves az S4-em, ha nagyon akarnám, rá tudnám fogni egy-két ponton, hogy beégett, de azt csak a tárcsázóból indítható öntesztes színeknél látható úgy-ahogy, pedig ugye az óra/aksi/térerő/egyéb ikon szinte mindig kint van. Az S2-nél azért már halványan látható lett 4 év után a felső sáv.
Az S8-nál az a 'változtatható színösszeállítású navi sáv' a mostani frissítés után fehér, csontfehér, hófehér, tejfehér, stb árnyalatokban elérhető csak. Ez aztán qrva nagy variáció, ráadásul sötét témájú programoknál, weboldalaknál aztán igazán 'jól' néz ki, köszi szamszung A feketét, sötét színeket, színkeverő palettát megszüntették. Ez aztán 'fejlesztés'. Na meg pl. a fotózás utáni képvisszanézés színösszeállítása is megér egy misét. Főleg éjjel Így a legésszerűbb megoldás valóban a navi sáv eltüntetése, kicsit macerásabb ugyan a használata így, de megszokható, a főképernyőre meg anélkül is vissza lehet térni. Ám egy új szint lett így használni programokat, pedig eddig se volt semmi(#278) dekrer S8+ telefonom van, de azért az még nekem is meredek, hogy ez a legjobb Számomra az S8+ a legjobb, de az igaz, hogy ez a Sony semmilyen szinten nem mozgatott meg, sőt, nekem kifejezetten csúnya, még a G6 és a Honor 8 is jobban tetszik ettől.
Ebben az Xperia sorozatukban egyetlen telefonjuk sincs ami tetszett volna, az ismerősi körömben pedig állandó problémájuk volt velük. Egy idő után mindenki szidta és áttért más telefonokra, samsung, htc, lg vonalra.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz malacka87 #295 üzenetére
Akkor nem az S8 a te telefonod, ennyi. Az ujjlenyomatolvasó tökéletesen jól működik. A pozíciója más kérdés, de nekem például pár másodperc volt megszokni. A színek csak annyira túl színesek, mint amennyire beállítod annak. És az összes programom amit használok, meg amit csak úgy kipróbáltam, mind kihasználja a teljes kijelzőt.
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Opel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest