- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Lányok-fiúk, magam sem hiszem el, de sikerült. Mindent kipróbáltam, úgy érzem és a szerencse mellém szegődött :-)
Emlékeztetőül: egy Nokia 6300 készülékről volt szó, amelyben a telefonmemóriában volt tárolva 380 névjegy. Egy névhez legfeljebb 2 telefonszám és egy email cím volt eltárolva. A nevek eredetileg teljes egészében a Vezetéknév mezőbe kerültek beírásra.Tehát:
1, Nokia PC Suite-nál a Névjegyeknél export az összes névjegyre, készült egy névjegyek.csv file.
2, Ezt excelben (nálam 2003) megnyitva nem kapunk helyes eredményt (minden egy oszlopban lesz), de ha üres munkalap után az Adatok->Külső adatok importálása->Adatok beolvasása menüpontban betallózzuk és importáljuk, akkor megkapjuk a lehetőséget, hogy tagoltan olvassuk be; ergo külön oszlopunk lesz mindenre.
Válasszuk a Tagolt opciót, a következő oldalon pedig vegyük ki a pipát a Tab-ból, helyette válasszuk a pontovesszőt majd kattintsunk a Befejezésre.3, A munkafüzetre betöltődött adatoszlopokból töröljük azokat, amelyekben nincs adat. A következőt sajnos nem néztem meg, hogy úgy van-e, ezért ebben bizonytalan vagyok: a telefonszámaimat +36xxxxxxx módon mentettem el, de a plusz jelet az Excel még csv esetén sem mutatja.
Ezért ha megvagyunk az oszloptörlésekkel és egyéb gyomlálással (pld. valahol itt a telefonszám, valahol ott, mert eredetileg többfélét (otthon, munkahely, mobil stb.) lehetett bevinni), akkor a telefonszám-oszlopban jelöld ki az összes telefonszámot (és csak azokat), majd a kijelölt területen jobb klatty és Cellaformázás, itt pedig válaszd a Szám fülön az Egyénit, s a jobb oldalon lévő Formátumkód beviteli mezőbe írd be: +# (plusz kettőskereszt)
Ezt végezd el a többi telefonszám oszlopon, de ha csak 1-1 van, akkor az üres területeken NE, hanem Ctrl+bal klatty-> egyenként jelöld ki őket és jöhet a cellaformázás.4, Nekem négy oszlop lett, fent elneveztem (Név, Telefon, Mobil, Email) és elmentettem CSV-be. Te is tedd ezt :-) Kétszer kérdez rá (akármi.csv olyan szolgáltatásokat tartalmaz...stb. IGEN, megtartja ebben a formában).
5, Megvan a szépen megszerkesztett névjegylistánk! Ballagj el erre a remek oldalra, ahol egy jótét lélekmegoldotta javascriptben a csv-ről vcf-re (vcard) formázást, amire szükségünk lesz a későbbiekben. Notepad-el (jegyzettümb) megnyitod a csv-t és Szerkesztés->Csere (fentre pontosvessző (keresendő), lentre vessző (csere), mivel az oldal nem fogadja el a pontosvesszőt, mint elválasztó karaktert.
Ctrl+A (mindent kijelöl) majd Ctrl-c, ezután az oldalon a Step 1-nél beilleszted a cuccot.6, Ha minden jól megy, a Step 2-re kattintva bejönnek a lehetőségek (az oszlopok számától függően), nevük pedig az általad eredetileg megadott oszlopnév lesz, amely mellé muszáj valamit választanod a menüben, mivel Ignore esetén az adott oszlop tartalma nem jelenik meg a vcardban.
Miután választottál a legördülő listából, klatty a Step 3-ra.7, Itt azonnal kijelölve lesz minden, amit ctrl-c-vel már tehetsz is be egy új üres textfile-ba (jegyzettömb) és mentsd el (Minden fájl), mondjuk névjegyek.vcf-ként. Megjegyzem, lehet, hogy itt rontottam el, mivel itt lehet Unicode-ot, UTF8-at, ANSI-t (ez az alap) választani, s lehet, hogy valamelyikkel jó lett volna.
9, A Gmail-re levélben küldtem el a vcf file-t, de időközben megnéztem, s a rendszer maga is felajánlja az importálást; de a vcf készítés nem volt hiábavaló, mivel (most néztem meg ) a csv-t rosszul importálja, a vcf-et viszont kiválóan.
Namost - ahogyan elsőnek én is próbáltam -, a teló tárcsázójában lévő Kapcs. import. menüpontból próbáltam a postafiókból leszinkronizálni a kontaktokat, de ez hibás lett, pedig a számítógépen (xp+ff9) szépen megvan mind, karakterhelyesen. Szóval...10, ...itt gondoltam egyet :-) A Gmailben (szgépen) exportáltam vcf-be az összes kontaktot, amelynél fura karakterek jelentek meg a magyar ékezetesek helyén, pld. á=á vagy é=Ă©
Felmásoltam a memóriakártyára ezt a vcf-et, s a tárcsázónál szintén a Kapcs. import-nál memóriakártyát kiválasztva ezt az új vcf-et adtam meg. Már beolvasás alatt láttam, hogy minden szuper és tényleg :-) Minden a helyén van. Azért kíváncsiságból egy hexa editorral megnéztem, mert ha lesz legközelebb ilyen, akkor automatikusan ki lehet cserélni a megfelelő karakterekre (xp-ben kellékek-rendszereszközök-karaktertábla, de itt is van egy remek és átlátható táblázat). Igazából nem is kell hex, a jegyzettömbben is megoldható, csere: á->á és ha minden lehetséges magyar (cseh, arab stb.) karakterünket kicseréltük, akkor mentés és mehet az import a telóból.Remélem nem fárasztottalak benneteket, de olyan nagy az örömöm, hogy muszáj volt leírni Egy BIZTOS, hogy lehet egyszerűbben is csinálni, de én ezeken a lépéseken mentem végig, így volt egyszerűbb leírni emlékezetből, viszont ha valaki rövidítene rajta, hát hajrá :-)
Üdv :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Danny750
őstag
válasz dokee78 #4900 üzenetére
Én vettem egyet szeptemberben és most is 1,5hete és semmi különbséget nem látok! (az elsőt azért adtam el ,mert akkor is fehéret akartam ,csak nem volt még......most már volt így vettem 1-et)
Nagyon elégedett vagyok vele a fényerő nem olyan erős árnyékban ,(bár nem is tudom minek több)) viszont ha kiviszed a szabadba akkor nagyon felcsavarja a fényerőt és kiválóan látni mindent a kijelzőn!!!
(A fehéren sötétben az egész plexit átvilágítja az érintőgombok fénye-nagyon jól néz ki még a Sony Ericsson felirat is olvasható rajta )
Nekem tökéletes ,szeretnék majd venni egy másik készüléket is melé csak nemtudom ,hogy Arc legyen vagy Ray!?? (egy biztos ,mindenképp Xperia lesz)>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
looser
addikt
Jut eszembe, már csak egy jó kis ingyenes zenelejátszó kellene, ami kezel foldereket, s azon belül szépen sorban de akár véletlenszerűen is képes lejátszani dalokat, ill. az, hogy beálílthatom-e úgy a Marketet, hogy csak az ingyenes stuffokat mutassa?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
dokee78
félisten
Na nemrég vettem észre,hogy esténként újraindul az új Mini
Valakinek volt ilyen gond,ha igen sikerült-e megoldani?
Érdekes lenne már szervízbe adni.
-
evooo
aktív tag
Valakinek van tippje arra hogy miért nem ismeri fel a wifimet a mini?
-
addikt
válasz dokee78 #4904 üzenetére
Nekem is hasonló gondjaim vannak, de nincs semmi ötletem.
Frissítettem, nem hozott eredményt, alkalmazásokat számát minimalizáltam, hogy kiderüljön hátha valamelyik nem tud kijönni a rendszerrel. Memória kártya csere sem oldotta meg.
Gondoltam, hogy az internet kapcsolat hülyíti meg, de spontán magától is újraindul.
Volt, hogy egy nap többször is, ill. egy ki-be kapcsolási hurokba kerül, addig még rendesen ki nem kapcsolom.
Most le is kopogom egy napja nem csinálja, lehet, hogy megijedt, hogy viszem a szervizbe.
Olvastam már más is panaszkodott hasonló problémára, de nem csak a Xperia Mininél, hanem ha jól emlékszem a Xperia Raynél is.Lehet, hogy valami rendszer hiba?
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
gabe_
őstag
Elég egy class4-es sebességű memóriakártya minibe? (Arra gondolok, hogy pl. videó felvételnél nem okoz szaggatást?)
Sovány szakácsban sose bízz!
-
novoszath
senior tag
custom romot romot ra tenni es rootolni mikent lehet a telot?
ha kesobb gariztatasra kerulne a sor akkor a gyari romot hogy lehet vissza varazsolni ra?
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
addikt
válasz dokee78 #4912 üzenetére
Erről beszélek, lehet, hogy mégsem véletlenül volt ez a hirtelen árzuhanás, lehetséges, hogy egy rakás II. osztályú terméket is ellőttek a piacon, most te is kaptál belőle egyet.
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
punky10
addikt
Már régota emlegetem:portoljátok át az Active FW-jét a Minire...
Ugy látszik arra jobban odafigyeltek,eddig egyetlen itt olvasott bugísem jelentkezett,szinte halott a topicja...(topicjai...mert más oldalakon is ez a helyzet)Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
addikt
válasz dokee78 #4915 üzenetére
Én is!
Először én is azt hittem, hogy csak egyszeri eset, de látom, hogy másoknak is előjön ez a probléma.
Bízom benne, hogy valami tudor tud segíteni ebben a dologban, és nem kellene a szervizbe vinni megint.
A SIM kártyára is gondoltam, de nincs egy éves sem, azért óvatosan megtakarítottam.
Ha valakinek van vagy volt hasonló problémája, akkor szívesen várom az ötleteket!-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Milyen szenzorok vannak a telefonban? -
kori18t
tag
Ébresztővel kapcsolatban: be lehet valahogy állítani, hogy ne játssza végig az ébresztésként beállított zenét???Végig nyomatja az 5 perces számot, majd újból kezdi, tehát valószínűleg sosem állna le, ha nem kelek ki az ágyból és nyomom ki Idegesít a dolog
Az előző X10 Mini játszott kb.30mp-et a számból, majd a beállított szundi után megint kezdte.Ez az új Mini ebben a funkcióban hülyébb?? -
Mezcal
addikt
Nekem eddig egy problémám akadt a minivel, hogy a root után repülőgépes módból újra kellett indítani, de a telefonom orvosolta magát, ma már ez is jó.
Mit kell bepötyögni a szerviz menühöz?
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Patrick76496
őstag
Nem tudom, hogy ezzel újat mondok-e, de rájöttem, hogy kell zenét váltani a gyári headsettel.
A hívásgombot kell nyomogatni bizonyos számban:
- 1 gombnyomás: Zene Stop/Start
- 2 gombnyomás: Zene Következő
- 3 gombnyomás: Zene Előző
Mégegyszer bocs, ha ezt már tudtátok."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Mr X
veterán
válasz Patrick76496 #4925 üzenetére
Ez minden androidos készüléken így van, sőt, még iPhone-on is.
De nekem is kellett kis idő, míg rájöttem, mert nem láttam, hogy írnák bárhol is.
[ Szerkesztve ]
-
-
>-48-<
aktív tag
válasz dokee78 #4904 üzenetére
Nálam is jelentkezett kétszer. Először a Wifire gondoltam. De azt kibekapcsolgatom, fileokat küldök és semmi. Utána a FB integrációt gyanúsítottam meg és erről a gondolatomról még nem tettem le, bár reprodukálni nem tudtam... remélem, hogy szoftveres és nem hardveres a hiba. Nálam amúgy aku ki, aku be, újraindítás után futó programok közül fölöslegesek lelövése eltüntette a jelenséget. Azóta meg nagyon figyelek, hogy mikor és mitől fog újból előjönni. Addig gariztatni sem akarom, amíg nem tudom mi az oka. (úgyis csak szoft frissítést csinálnának rajta első körben.)
Azt viszont nem hiszem, hogy az olcsóárasításnak egy esetleges hibás széria lenne az oka. Mit érnek el vele, ha kiszórják a selejtet? Nekik attól, hogy olcsón adták, még ugyanúgy garanciát kell vállalniuk rá.
#!
-
sdd2
veterán
k850 és dokee78
Nekem egyszer csinálta csak amikor egyszer véletlenül hívásnál benyomtam a keybordot és lefagyott. Kikapcs- bekapcs és semmi. Már több mint 60 órája megy nekem. Nektek mennyi időt tölt el újraindítás utána? Talán ebben lehet valami, hogy a rendszer nem bírja ha sokáig megy újraindítás nélkül.
Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15
-
sdd2
veterán
Látom mindenki többet használta.
Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15
-
riki5511
csendes tag
most biztos jót kacagtok rajtam,de még most sem tudom,hogy az újjonan letöltött progik ,hogy kerülnek a mem kártyára
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs