Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • khorvat

    senior tag

    Sziasztok!

    Tervezek venni egy ilyen Samsung S5 telefont, S2-ről váltanék ezért kérném a segítségeteket.
    Maga a Samsung mint márka nem lenne új ugye, de a típus igen.
    Olvasom itt ezt a kamera gond dolgot és hogy a hivatalos 5.1.1-re vár mindenki ez tiszta sor.
    Van-e más dolog amit tudni illik mik a tapasztalatok vele eddig dióhéjban?

    Másik dolog lehet itt kicsit off de majd megmondjátok, hova menjek a kérdéseimmel ha nem ide tartozik.
    Első nagyobb összegű - értsd 50ezer felett - telefonom lenne amit nem újonnan szolgáltatótól vagy megbízható boltból tervezek venni, hanem magánszemélytől.
    Ami pozitívum, hogy személyesen akarom, tudom bonyolítani az üzletet előtte lesz lehetőségem megnézni. Itt jönne a kérdés, hogy sokat hallani, olvasni klónokról amik megszólalásig hasonlítanak de mégsem igazi Samsung telók, na már most S5 esetében, hogy lehet egy ilyen vásárlás alkalmával a legmegbízhatóbban és leggyorsabban ezt kideríteni, mármint hogy eredeti S5 van a kezemben?

    99%ban ez az lesz, mert elvileg Telenoros lesz számlája talán az alapján azonosítható lesz, hogy valóban az a telefon amiről a Telenor számlát is adott, na de az 1% miatt jó lenne magam bebiztosítani, azért kéne 100%-os igazolás a nem hamisítványra.

    Elvileg a telefon 2015.03 hóban lett vásárolva a Telenornál, ez abból a szempontból, jó hogy még 1,5 év garancia van rá, ami miatt talán rossz, hogy ugyanennyi idő ami letiltás veszélyt jelenthet.
    Van még készülék törlesztő havi részlet hátra ez egyben az eladási árból ki lenne fizetve itt lehet érdemes lenne rögtön együtt besétálni egy Telenor üzletbe és ott rendezni, hogy lássam a vételáram megfelelő része erre fordítódott ezzel ez a része ki lenne pipálva biztosra tudhatnám és papírom is lenne hogy a telefon ki van fizetve!?
    Viszont amit nem tudok pontosan de valószínűsítem, hogy ugyanígy további 1,5 év tarifamegtartási hűség is lesz a telefonhoz tartozó számlatípusra, gondolom vmi drágább havidíjú csomaggal lett kihozva így gondot okozhat, ha 1-2 hónap után egyszer csak nem fizetik a számlát és a szolgáltató felmondja a szerződést, erre az esetre fel tudok vhogy készülni, hogy ne kerüljön a telefonom letiltásra a szolgáltató által, mi kellene szerintetek ehhez, hogy elmondhassuk, hogy letiltás ellen bevédtem magam?
    Gondolok itt olyanra, hogy adás-vételi szerződés vagy bármi más?

    Esetleg érdemes lehet a vásárlás előtt vagy az első megnézés és nem feltétlen vásárlás alkalmával elkérni a készülék IMEI számát ami alapján tudok vhol tájékozódni akár Telenor akár más fórumon, hogy pl. nem-e lopott telefon stb.?

    Remélem nem kérdeztem túl sokat még ha nem is sikerült rövidre, de szeretnék nem elpuskázni egy ilyen telefon vételt és amire lehet felkészülni.

Új hozzászólás Aktív témák