- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Az előző hozzászólás eleje csak megérzés volt, majd ha jön a PR1.1 (vagy hogy hívják a YouTube-on már látott verziót), kiderül, hogy hogy áll a T a kérdéshez.
Egyébként ha valaki nagyon ráér (ez rám nem igaz perpill), a Navifirm segítségével összehasonlíthatja a két variánsverzió fájljait.
-
Lord Zero
addikt
és, letöltötted? vagy gyanakvásod oly mérvű és jellegű, h az ilyeneket inkább kerülnöd jobb?
én rányomtam anno (meg most is), egyelőre különbséget nem észlelek (naná, 3 perce fejezte be), az N8nál meg nem tudtam megítélni, h köze van-e ennek a frissítésnek (bármilyen formában) a freezekhez - szóval gondoltam inkább tegyétek fel ti is, h bizton differenciálhassunk ; ]]](#2490) Galahed: áh, akkor meg is van - köszönönöm, megnyugodtam ám! : )
(#2491) Misály: nemodabuda - az enyém se fagy, értem?! : )
-
Galahed
senior tag
sajna nekem nem gyorsabb. Mig kiválasztom, hogy egyáltalán feljöjjön az ékezetsorokat tartalmazó kis ablak, majd arra bökve kiválasztom, hogy melyik sorban van az én ékezetem, azután feljön még egy ablak 44 különböző é betűvel majd arra is rábökni.... szóval ez nekem sajna nem gyorsabb. Az iPhone -nál ha az i re böktem akkor felugrott a hosszú í.
pont, vége, készen vagyok.szóval nekem ez gyorsabb, ezért keresek rá ilyen megoldást.
-
Just486
senior tag
Remélem a nem korrektséget nem rám érted, a lencsék tiszták voltak, stabilan fogtam (nem is fogtam, mert letámasztottam) a gépeket. Amúgy a Te képeid tényleg jobbak, mondjuk ez számomra nem nagy vigasz. Nem tudom lehetne -e kérni (vagy csináltál -e már) távolabbi fotókat, azok is érdekelnének. Amúgy meg azt hogy belehúztam, azt nem úgy kell érteni, hogy kőműves-csavarhúzóval keresztülkarcoltam, csak erős fényben (halogén) látszik a lencse sarkán egy kis pötty.
-
Just486
senior tag
hisztiroham?
Hót nyugodtan irkálok, leírom a véleményem (közben kaja, film), közlöm mire jutottam. Igazából bármit írtok, az eredményt úgysem változtatja meg, hogy az én telefonom szar képeket csinált, innentől kezdve tényleg kár volt bármelyikőtöknek is leállnia velem vitázni.
úgyhogyide is-oda is, legközelebb pedig ha valami nem tetszik egy telefonban, inkább meg sem említem
Szóval hogy mindenki örüljön! HÜLYE VAGYOK SAJNÁLOM!!!! -
Just486
senior tag
Megint úgy beszélsz hogy nem ismered a körülményeket. Ugyan azzal a csavarhúzóval, hasonló nyomással (nyilván mivel ember vagyok, nem pont azonossal) estem neki először az elejének aztán a hátuljának. Az előlappal nincs is probléma, de már az érintkezés hangján hallani lehetett, hogy nem lesz. A hátulja viszont nem üveg. Ilyenén viszont nem az a baj, hogy kiigazítasz, hanem az, hogy hülyeséget beszélsz. Nincsenek irrális elvárásaim, ezt nem tudom honnan veszed. Nekem nem elvárásom, hogy ne lehessen csavarhúzóval belehúzni a lencsébe, hiszem nem ez a feladata. Ez csupán egy teszt volt, amin elbukott, te pedig ezt nagyon nem szeretnéd elfogadni. Mintahogy az sem elvárásom, hogy a lencse ne torzítson. Nekem megfelel így is, csak megemlítettem, hogy a nagyobb látószög miatt jobban torzít.(ez persze nem csak rá igaz, a nagy látszószögű lencsék általánosságban torzítanak jobban.) A valódi multitouch sem volt elvárás részemről, csak nem árt, ha az emberek tudják, hogy ennél a telefonnál ilyesmiről nincsen szó.
Kérlek ilyen szavakat, hogy "intuitív" ne használj mert nem értem meg és még sértésnek veszemTovábbra is tartom, hogy nem estem pofára ezzel a telefonnal, nem tudom miért próbálod nekem megmagyarázni, hogy nem vagyok elégedett vele? Ennyire így jönne le? Mert nem így van. Szeretem, de ettől függetlenül is lehetnek (és vannak is) hiányosságai.
A műszaki adatlap meg a promólap nem ugyan az. Műszaki adatlapon rajta van, hogy iylen meg ilyen képernyő van benne, ekkora felbontáson, ekkora felbontású kamera, meg ilyen kapacitású akku. A promólap meg az, amin pont iylen hülyeségeket olvashatsz, hogy hegyikristály üveg, meg 4x gyorsabb, meg karcálló, meg aluminiumba égetett színezék bla bla.
De remélem Te nem az a tipikus emberfaj vagy, aki, ha ráírják egy erősítőre, hogy 1000watt pmpo, akkor megy zorallkodni a haverjainak, hogy papa figyeld má' vettem egy 1000 wattos erősítőt. Ilyet nem is feltételezek rólad, de ha így van, akkor kettőn közül Te vagy nagyobb bajban.
Csak egy példa erre az utolsó sziporkámra: Az erősítőmön ez áll: 170+170 W. Bekapcsolt állapotában, intenzív zene mellett maximumra tekerve fogyaszt ~200 wattot. Abból hogy a túróba csinál 340 wattot szerinted? megmondom én, sehogyEgyszerűen sajátos számolási eljárást - úgynevezett RMS -t - alkalmaztak a teljesítmény meghatározására. A kimeneti teljesítmény (bár soha nem mértem) vélhetően a csatornánkénti 40wattot is csak nehezen érné el. Úgyhogy ennyire tartom az adatlapokat.
Ja még annyi, hogy utalgathatsz itt arra, hogy "troll" - hogy ezzel a divatos szóval éljek - vagyok, de nem. Abszolút meggyőzhető vagyok, ha valamiben tévedek. Csak nagyon erős érvek kellenek hozzá. Ilyen a habitusom, ha ezt nem tudod elviselni tőlem, akkor nem én vagyok a Te embered. -
Just486
senior tag
Én nem tudom hogy a gyártó mit mondott, sosem foglalkozok azzal, hogy a promolapra mit nyomtatnak, tudhatnád hogy ott hazudnak ahol tudnak. Ha nem álltál volna neki most sértegetni, akkor valószínűleg ez a válasz sem született volna meg..
Viszont sajnálom, de a hülye kettőnk közül úgy tűnik te vagy, hiszen, ha nekem sikerült megkarcolnom. Az nem véletlen. Az meg hogy neked nem, az igen. Amelyik lencsét egy csavarhúzóval meg lehet karcolni, az nem üveg. Ezt meglehetett. Nem vagyok paranoiás, látszik Te is jóféle nethuszár vagy, a beszólogatás az nagyon megy(épp ezért nem is reagálnék egyebet a "paranoiás vagy" megjegyzésedre). Szerintem csak bánt téged, hogy lehúzom a telefont amire ki tudja mennyi ideje vártál már hogy megvedd. Azt meg hogy melyik fórumba írhatok, sajnos nem te döntöd el. Reméljük egyszer majd azért sikerül belátnod, hogy a hátlapon a lencse nem üveg, s nem is karcálló. -
Just486
senior tag
Misály: kis kiigazítás: Az optikán az "üveg"(továbbra is műanyag) nem karcálló, kipróbáltam.(gondolom te is, ezért vagy ilyen rohadt biztos a dologban vagy inkább csak elolvastad a specifikációkat?)
Okos vagy hogy lehülyézel, holott fogalmad sincsen semmiről. Én ezeket mind tudtam vásárlás előtt. Mérlegeltem, és ha elolvastad volna az első hszemet a témában, akkor tudnád hogy összességében elégedett vagyok vele. De persze neked is csak az jutott, hogy okoskodj, meg megmondjad nekem hogy hülye vagyok mert szerintem ez a kamera jelenleg egy valag szar. Nem kívánok tovább foglalkokzni veletek, mivel nincs kedvem minden felmerülő marhaságot megcáfolni amit ti kitaláltok (pl üveg első lencse, meg "minimális" torzítás). -
tjb007
nagyúr
A szervizestől függ
Elméletileg meg lett tiltva a Nokia márkaboltoknak és szervizeknek, hogy a T -s telefonok szoftverét lecseréljék a gyári függetlenére. Ennek ellenére sokaknak még mindig megcsinálják (ingyen van pénzért).
Garanciális ügyintézéshez elég maga a telefon de ha biztosra akarsz menni akkor a T -s garanciajegyet is magaddal viheted.
[Számla garanciális ügyintézéshez nem kell, nem is kérhetik, követelhetik rajtad (számla csak a szavatosság érvényesítéséhez kell).] -
tjb007
nagyúr
Egyik T-Mobile által forgalmazott telefonhoz sem jár gyári garancialevél.
A T-s garancialevéllel is mehetsz a Nokia szervizbe, nem fognak elhajtani
Amúgy IMEI szám alapján azonosítják be, ezen az oldalon ellenőrizni is lehet, hogy van e még az adott garancia. -
joey04
titán
-
Sarlon
aktív tag
Mindezt értem.. De nem ez érdekelt, hanem h előfizetéssel mikor lesz..? Világos, h rendelhető, meg h másnapra ki is hozzák.
De Én nem részletre akarom megvenni, hanem előfizetéssel, mert céges telónak venném és a számlámat fizetik, ezért nem mindegy, hogy hogy veszem.
És ha jobban belegondolsz, az előfizetés még jobb is mint a részlet, mert majdnem 100 % ban lebeszélhető mondjuk a havidíj. -
Gabor113
tag
Ez most a trend, ez van, majd lesz még jobb is.
(reméljük
)
Megfigyelhető ez máshol is nem csak a tesztekben. Ha megjelenik egy hír ami pozitív az senkit sem érdekel (pl Ovi Store szépen produkál); megjelenik egy hír ahova lehet menni fikázni (N8 hibás darabok cseréje) ott aztán van minden, lehet köpködni, fikázni orrvérzésig. Mindegy mi van csak negatív legyen, minél rosszabbat lehessen mondani.
Ugyanígy a Samu reklámos sem az Iphone topikban reklámozza a cuccát hanem a Nokiásban..... stb stb.
-
stewe780
őstag
A design nagyon szubjektív. Az meg motiváló tényező valakinek, hogy valamely típus tömegtelefon
Lehet nem tudom, szvsz ezek nem generálnak eladási toppokat.
A design-ról még csak annyit, hogy nekem pl. nagyon bejön a fekete 5800-ám a fekete szilikon tokban, sokakat meg kifejezetten visszariaszt a kinézete
-
Ricardo
titán
Egy fokkal még mindíg jobb, mint a 176+áfa+távközlési adó+magyar kereskedői árak
Eddig arról szóltak a hírek hogy átszámolva grammonként egy ezres.Az N8-cal meg szerintem nem érdemes hasonlítani, mert más a célközönség.
Akinek fontos a qwerty, de nem kell neki a legjobb mobilos kamera az E7-et vesz. Nem is beszélve a nagyobb kijelzőről. -
Nokiahivő
csendes tag
Akár igazad is lehet, hogy miert kell olyan sűrűn cserélni telefont?
Látványos a technikai fejlődés.
NEKEM az 5800-as volt az elso ,,tapizos,, telefonom, idegenkedtem tőle, de most mar megszoktam.
Ax N8 es az 5800 között fényévnyi a különbség, gyorsasagban, minőségben, meg kameraban.
A szovegiras zseniális, ,most is a telefonról írók, a kapavitiv technologia miatt gyorsabban írók, mint az 5800 -on a stílussal. -
törölt tag
több oka lehet rá valakinek. nálam sem szokta egy évnél tovább húzni egy telefon. nem hiba miatt, csak egyszerűen addigra mások az igényeim általában, és a technika is fejlődik. mondjuk a leggyorsabban a blackberrymtől váltam meg, az egy hónapig volt meg talán. remek telefon
-
törölt tag
az engadget ritka egy szemét elfogult oldal sajnos. kár, hogy ilyen nagyok, és mindenki tőlük veszi az infót (többek közt)...
amúgy lehet olyan ember, akinek megéri a szürkeimport is. ha gyakran cseréled a telefonjaidat, akkor ez jelentősebb megtakarítás, mintha ritkán egy-egy telefon gallyra megy. ha mondjuk ilyen 30-40 ezrekkel olcsóbban veszed meg őket, akkor 2-3-4 telefon után máris egy egész telefonnyit spóroltál, pedig elég magas árkategóriáról beszélünk.
-
törölt tag
hát, csak annyiban megy más rovására, hogy ha kamerára gyúrnak, akkor az adott költségvetésből nem marad másra elég esetleg.
amúgy az a helyzet, hogy egy átlag háztartásban nincs olyan megjelenítő, ami akár egy 3mpx-es képet készít, tehát egy négyszer akkora képet naná, hogy nem tudnak megjeleníteni, tehát lekicsinyítik képernyő méretűre. de úgy már egy n73 is jó képet adott... -
törölt tag
azért (lehet) hátrány, mert egyrészt ez lesz a fő funkciója a talafonnal (key feature, selling feature), így erre gyúrnak, a többit meg leszarják (lásd mondjuk a böngésző, stb). tehát ha nekem egyáltalán nem fontos a kamera, de ezért a gyártó elhanyagolja a többi részét a telefonnak, ami meg fontos lenne, akkor az nekem baj. a másik, hogy lehet jó fényképező benne, de ugyanekkora CCD-n egy 3 vagy 5mpx még jobb lenne. az elé tett "optika" amúgy sem tud leképezni rendesen ekkora felbontást (és amíg ki nem találnak valami kvantumfénygörbítő megoldást, addig ez nem is nagyon fog változni, ilyenek a fizika törvényei), tehát attól, hogy 12 mpx még nem fog lényegesen jobb képet csinálni, mintha 3 vagy 5 lenne**, csak szoftveresen lehet vele trükközni, hogy úgy tűnjön. viszont mivel 12mpx, ezért eleve többet fog érni a piacon (=drágább lesz), meg nehezebb is előálítani, mint egy alacsonyabb felbontású érzékelőt.
a fémház tényleg ízlés kérdése, én például utálom a rideg, hideg tapintását, főleg télen. viszont itt ugye cserélhetetlenné teszi az akkumlátort, ami már lehet hátrány (én például szoktam második akksit vinni magammal, mert egyszerűbb három mozdulattal kicserélni, mint azon sírni, hogy lemerül egy nap alatt).
** a kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg optikusát vagy fényképészét!
-
Lord Zero
addikt
Eddig is igy mukodott - inkább: eddig így működött. az ősöreg s60 is tudta, de valamiért az S3-ban nem ilyen egyszerű, a WLAN hajlamos visszaugrani és tovább kutakodni
nem empíria alapján mondom (sajna), csak láttam h problémás -
Félreértesz, nem a Symbian szidása a lényeg. Inkább olyan ez, mint amikor egy Jehovistával kardoztam a Keresztény Körkörös Logika ellen - mondjuk akkor se sok sikerrel -, egy kis realizmust szeretnék csak látni.
Meg még az is lehet, hogy tanulok valamit.
Az ilyen gyenge szúrkálódásból sokat nem, az biztos. -
-
-
Így is lehet mondani, bár én inkább hajlok a tényekre: a mobile-review.com főszerkesztője, valamint azon kevés emberek egyike, aki tényleg átlátja a teljes mobilpiacot. Az, hogy ehhez múltbeli/alvilági kapcsolatokat használ, részletkérdés
-
Kasya
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- R_volution médialejátszók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest