Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karma

    félisten

    válasz Gabor113 #1796 üzenetére

    Erre a cikkre (konkrétabban az Android = evil koncepcióra) ebben a topikban már reagáltam (és előtte), úgyhogy nem veszem az egészet górcső alá újra.

    Térjünk inkább a lényegre:

    "A symbian funkcionalitásban fel tudja venni a versenyt bármelyik OS-el a probléma az hogy a "Symbian" egyenlő a legtöbb embernek az op rendszer által nyújtott UI-val."

    Ez egy tény. Nagyon sok felhasználó nem lát a műszerfal mögé. De teljes nyugodtsággal merem kijelenteni, hogy a fórumozók 99%-a szintén nem. Lehet kapaszkodni a BT fájlküldésbe vagy az USB OTG-ba, azoknak sok köze nincs se a Symbianhoz, se az S60-hoz (ez utóbbi egyébként messze nem csak a UI-ból áll - mondjuk irreleváns, hiszen már összemosták a kettőt). Ahelyett, hogy belevágnék egy újabb, sokaknak monoton körbe a(z egyébként szakirodalommal alátámasztható) véleményemről az architektúrális csodákkal kapcsolatban, inkább egy kérdéssel válaszolnék: mi az a Symbian-feature, amivel többet nyújt minden másnál?

    "A symbianos telefonokat teljesen más típusú vevők és teljesen más kivitelben veszik, mint akik a modern okostelefonokat: üzletemberek, vállalatok, megszokásból - és mert olcsók, és könnyű azokat beilleszteni a céges működésbe"

    Bár ezt kiemelted és belekötöttél a trendiséggel, itt egyáltalán nem arról van szó. Javaslom olvasd el még egyszer ezt a mondatot.

    "A Windows Phone 7 közelmúltban történt rajtjáig az Android volt az egyetlen olyan operációs rendszer volt, amely eredményesen vette fel a harcot az időközben iOS-szé átnevezett iPhone OS képességeivel, és magára tudta irányítani a média, vevők és fejlesztők figyelmét is."

    Ebbe is belekötsz, pedig csak annyi a baj, hogy előbb kezdted el írni a reakciót, mint hogy a végére értél volna: a legvégén van a lényeg. Azt meg se próbáld vitatni, hogy az iOS van a fejlesztők reflektorfényében, amiben a működő infrastruktúra (vö. nincs fizetős Market a világ nagy részén) és a fejlesztői eszközök, frameworkök (amiknek a WP7-ig egyáltalán nincs párjuk, bárki bármit is álmodozik) elég jelentős szereppel bírnak.

    A WP7-nél mondjuk baj van az infrastruktúrával, a Nokia viszont ha megnyomja egy kicsit a szolgáltatói számlázást, ezen a téren jót villanthat. A baj csak a második ponton van: Symbianra fejleszteni még mindig rossz (most kihagyom a romantikát); a Qt, ami majd kompetitívvé teszi, majd valamikor a kiszámíthatatlan jövőben lesz adekvát alternatíva. (Ez most az én véleményem a Mobility API-val való koordinált verekedés után.)

    "elavult mert nem elég szépek a widgetek"

    Azért nem mindenki tudja le ennyivel, ez tényleg egy gyenge érv.
    Ez a kép viszont mindent elárul:

    Ha ezzel nem látok problémát, nincs több szavam, mert értelmetlen.

    [ Szerkesztve ]

    “All nothings are not equal.”

Új hozzászólás Aktív témák