Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s*abel

    csendes tag

    válasz Zsoca34 #46431 üzenetére

    Nem kell rögtön sbf-et flashelni, ha belefutsz egy bootloopba...ha egyszer már fenntvan a 2ndinit (clockworkmod) bootloader, akkor elég onnan csinálni egy "wipe data/factory reset"-et, és "wipe dalvik cache"-t, utána csak megint telepíteni a .zip- et (pl CM10-et, v bármi más ROM-ot), vagy NAND Backup-al visszaállítani egy mentett ROM-ot.

    Jobban tudnék segíteni a megoldásban, ha megmondanád milyen Defy-d van (zöld, piros, +).
    Akkor fordul elő ilyen, amit leírsz (Defy+ romnál nincsen kamera) ha zöld Defy-re Defy+ ROM-ot telepítesz.
    Azért NEM SZABAD Defy+ sbf-et telepíteni zöld Defy-re, mert mivel más a kamera modul a két modellben (zöld Defy= SOC modul, piros Defy és Defy+ =BAYER modul) a Defy+ sbf- ben BAYER modulhoz van driver, ezért nem működik a SOC kamera modulod.

    Ami ennél is nagyobb baj, hogy ha már egysszer egy nagyobb CG számú sbf-et telepítettél, mint a mi a gyári volt, akkor nem tudsz telepíteni kisebb CG számút, azaz nem tudod downgrade-elni a telefont.

    itt megnézheted, hogy melyik sbf milyen CG számú:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=966537

    Én pl mivel zöld Defy-m van ami Froyo-s gyárilag aminek CG verziója 4-es, csak olyan sbf-et telepíthetek, ami szintén CG 4-es, mert különben nem enged vissza a gyári sbf-re. Ha pl felraknék egy Gingerbread sbf-et aminek a CG-je 5-ös, akkor nem lenne működö kamerám a GB kernel miatt és még a Froyo-ra sem tudnék visszamenni.

    Szóval meg kéne tudni, hogy milyen DEFY-re pontosan melyik sbf-et raktad, ésutána kitalálni vmit...

Új hozzászólás Aktív témák