- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Ilyen hibajelenséget látott már valaki?
Számítógépre rádugva is csinálja néha, de ha stabilan létrejön a kapcsolat egy kis mozgatás után, akkor viszont pl. adatot tudok másolni a használt - teljesen gyári - kábellel (nem tudom, hogy az erezést meg a csatlakozót tekintve ez jelent-e valamit...)
Szóval nyilván nem a töltőfejnek van baja... Viszont akkor a kábel van esetleg megsérülve, a kábelen lévő csati, vagy netalán a telefonon lévő csatlakozó kezdi megadni magát? Extended akksim van, adatot mozgatni wifin át szoktam, tehát nincs egy nap huszonhatszor bedugva-lehúzva a teló (ami amúgy másfél éves).
Mit gondoltok?
Köszi:
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
B.i.L
senior tag
Nah végre megjött,csak ujj akksi kellett neki,minden klappol
De most ujj,vagy nagyon szuper romot akarok adni rá...elvégre itt a tél!
Mit javasoltok? ( nemriadok el semmitől)
eddíg volt Gy 2.2.2, 2.2.3, Cm7.1 Stable, Miui 2.4.20-ig....
On & OnHorgászni mentem...B.i.L
-
peter077
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Ulefone Power, A zerő • "A lustaság fél nehézség..."
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46901 üzenetére
Másik kábellel, esetleg akksival próbáltad?
Let the Zone take me if I am.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Cimborámnak is DEFY-je van, próbálnám hívni, de nem tudom, mindig foglaltat jelez. CM7-ben van fekete lista, de tudtommal a gyári 2.2-ben nincs, neki pedig sima 2.2 van rajta. Nem igazán ért hozzá, sztem nem telepített külön hívásblokkoló programot se. Hogy lehet, hogy nem tudom hívni?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
Na ez eddig hogy nem jutott eszembe, megpróbáltam rejtet számmal, erre kicseng... Szóval csak ott van vmi gikszer...
-
Den Hadnagy
senior tag
Kábelt még nem volt alkalmam, de hamarosan. Másik akksival sem veszi a töltést. Megy a töltéskijelző (felirat+animáció), de az akksi nem töltődik.
Olyan létezik, hogy az adatátvitel hibátlanul megy, jelzi is a töltést, érzékeli, ha bedugom, stb., de valamilyen érintkezési hiba miatt áramot nem kap?
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46913 üzenetére
Minden lehetséges. Mindenesetre mindenképp megpróbálnám más kábellel, vagy más gépen, aztán szerviz.
-
Den Hadnagy
senior tag
Köszi! Csak abban reménykedem, hogy nem a telefonon lévő csati rossz. Ha jól tudom, T-éknél 12 hónap gari van csak a Defyre, az enyém meg másfél éves de ha valaki mást tud, szóljon!
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46915 üzenetére
Hmm...én függetlenül vettem két év garival, nem tudom a T-nél miért csak 1 év van rá.
Mindenesetre megpróbálnám a moto szervizt amit az 1. hsz-ben írtak.
-
Den Hadnagy
senior tag
Akkor utánanézek, mert lehet, hogy én tévedek a 12 hónappal...
Rootolva van a teló, az garivesztéssel jár? Csináljam vissza, mielőtt odaviszem nekik?[ Szerkesztve ]
-
B.i.L
senior tag
105kacsa és peter077 THX
Köszi emberek - rajta vagyok az ügyön...aki emlékszik-kikapcsolt a Döfi,érintésre kissebb rázásra is ,hát a probléma csak az AKKSI! csere..és tádááámmm,minden okés
Azt elfelejtettem mondani hogy : Motorola Defy MB525
És másfél éves[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46917 üzenetére
Én visszacsinálnám, persze csak ha tudom hogy van még rá gari, nehogy megvonják.
[ Szerkesztve ]
-
hargitomi
tag
válasz Den Hadnagy #46917 üzenetére
/system/app/Superuser.apk
/system/xbin/busybox
/system/bin/busybox
/system/xbin/suezeket a fájlokat töröld root explorerrel, és akkor nincs rootolva. ( lehet hogy valamelyiket nem találod meg, az nem baj)
Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64
-
B.i.L
senior tag
Végül matt részegen Miui 2.1,20 - ment fel....vagy mi?a többi a holnapi horgászás után
Horgászni mentem...B.i.L
-
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Defy mb 525 telefont.
Az első bekapcsoláskor regisztráltam a motoblur fiókot a saját e-mail címemre és megadtam egy jelszót.
Most sim kártyát cseréltem és a motoblur zárolta a telefont.........
Probálok beképni a megadott e-mail címmel és jelszóval de nem enged tovább.
Mit csináljak?[ Szerkesztve ]
-
szabof1
őstag
Nem használok Swype-ot, de hátha segít a MoreLocale2 a Marketről.
Ha nem ismernéd még: ezzel lehet magyarul nem tudó romon a telepített programokat rábírni a magyar nyelv használatára. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz hargitomi #46920 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Időközben kiderült, hogy a kábel volt a ludas, korai volt aggódni, hál' istennek
DH"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Den Hadnagy
senior tag
-
repvez
addikt
Na sikerült egy ujabb lépést tennem egy uj rom feltételéhez.
Kideritettem biztosan Bayer kamerás a telo és vettem 16GB-os Class6-os kártyát.
Már csak olyan problémám van hogy a sokfajta program közül nem tudok kiigazodniEddig minden gyári a telefonon 2.2.2.-es
Moto_version34.174.2MB525Retail.enCEE
Baseband version: EPU93_U_0059.01
Kernel 2.6.32.9
Build number: JOREM_U3_3.4.2_179-2
Ezek a telefonom adatai.Milyen progikat és Romokat kell leszednem hozzá, HA CM10,MIUI vagy WIUI Romot akarok rátenni (Rootoláshoz és a romcseréhez)
Lehetöleg a legujabb Android verzióval,de azért napi használatra lehessen telefonálni a telefont és a Wifi ,NET és a netmegostás hibátlanul menjen . Ha jol tudom akkor mindegyik rom már alapból tudja a 720P-s video felvételt ezzel a kamerával?A következö ami még aggaszt hogy hogyan tudom lementeni az adataimat a régi romból, hogy minden megmaradjon Telefonkönyv SMs, program mentések? MErt az egyik ismerösömnek eltünt minden, utánna meg 2x is volt mindenki a telefonban.
-
kutga
nagyúr
válasz repvez #46933 üzenetére
Üdv!
Én a WIUIt ajánlom, ennek a kinézete az IOS-re hajaz, nekem ez jött be a legjobban. A telepítése nem nagy szám, elrontani szinte csak direkt lehet.
Ezek alapján tudod megcsinálni:
Motorola Defy: Felkészülés a CyanogenMod-7 (CM7) illetve a MIUI rom telepítésére kezdőknek
Motorola Defy: A magyar MIUI, a WIUI (WajkIUI) telepítése kezdőknekAmúgy szabof1 leírásai közt szinte az összes romhoz találsz telepítési útmutatót.
Szvsz a Defy+-hoz való romokat kerüld egyedül, mert annak ellenére hogy Bayer lencsés a kamerád, nem biztos hogy vissza tudsz térni a gyári rendszerre, ami azért jól jöhet.
Mentéshez Titanium Backup nevű programot ajánlom (rootolt telóra).
[ Szerkesztve ]
-
repvez
addikt
Köszi,de ezt a leirást olvastam, ez alapján meg is tudom csinálni .De a linkelt progik már 1-2 évesek és az ujak közül nem tudom melyik használható gond nélkül.
A gondom az hogy nem tudom, hogy pontosan melyik fájlokat és milyen sorrendben kell telepitenem és honnan tölthetem le a megfelelő legujabb programokat amiket a leirás alapján felrakok.Tehát ott kezdösik, hogy teljesen gyári rom 2gb-os memoriával van a telefon erröl kell lementeni mindent és áttenni a 16gb-osra és az uj Rommal.
Tehát mivel kezdjek? -
-
repvez
addikt
Mint irtam,nem a folyamt leirásával van gondom, hanem hogy melyik verzioju programokat szedjem le az ujjak közül ami biztosan megy .
És a folyamatok külön külön vannak leirva,de a sorrendjuket még nem vagyok tisztában.Tehát a gyári telóval elöbb rootolnom kell hogy le tudjam menteni az adatokat?De azokat hova másoljam ha nem ugyan az a memoria megy visza a telefonba,mert ha 1:1-ben átmásolom a memoria tartalmát a nagyobb kártyára az lehet bekavarhat az uj rendszerbe vagy nem ?
Tehát a sorrend érdekel hogy mit mi után csináljak .és azt hogy melyik fájlverzioval
-
errrtu
aktív tag
sziasztok!
akkumulátor vásárlással kapcsolatban merre nézelődjek? a gyorsaság főbb szempont mint pár száz forint...OnePlus3
-
kutga
nagyúr
válasz repvez #46939 üzenetére
Ha le akarod menteni az alkalmazásokat, beállításokat, kontaktokat, ahhoz root kell. Mindegy hova teszed őket mert a frissítés nem piszkálja az SD kártyát, én annak a tartalmát át szoktam rakni gépre, ha végzett akkor ugyanúgy vissza, ez kártyacserénél sem okozott gondot eddig.
-
szabof1
őstag
válasz repvez #46939 üzenetére
Én úgy olvasom a kérdésedet, hogy mivel mentsd az adatokat/programokat le, hogy aztán képes legyél visszaállítani őket.
Erre a feladatra legjobb a Titanium Backup Root vagy a MyBackup Root (ingyenesek a Marketről).Ha nandroid backupot csinálsz, abból nem tudod majd egy új (pl. főzött) romon csak az adatokat/programokat visszaállítani. A nandroid mentéssel csak a teljes romot (adatokkal, telepített programokkal együtt) tudod visszaállítani. A te esetedben akkor érdemes ilyet csinálni, ha esélyes az, hogy visszatérsz a jelenlegi gyári romra.
[ Szerkesztve ]
-
repvez
addikt
válasz szabof1 #46943 üzenetére
Az előző hszekkel együtt érvényes a kérdésem.Tehát nem akarok visszatérni a régi ROM-ra hanem valamelyik 4.1.x-es ROM-ot szeretném feltenni a nagyobb memoria kártyával eggyütt, ugy hogy mindenem megmaradjon ami most a gyári kártyán is rajta van és a telefonszámok se vesszenek el.
-
hargitomi
tag
CM7 alatt ftp kapcsolatra hogy van lehetsőg? WIUI-ban a fájlkezelőben volt, itt sehol sem találom..
Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64
-
RootRulez
félisten
válasz hargitomi #46948 üzenetére
A CM7 fájlkezelője sztem nem támogatja, csak a helyi fájlokat...
Tölts le egy külön fájlkezelőt, ajánlom az ES File Explorer-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest