Hirdetés

Hirdetés

  • Színpadon a hardverzenekar

    ph A hangeszközöké és monitoroké a rivaldafény, de asztali gépekről, komponensekről, notebookról és egérpadról is szó esik.

  • Érkezik a Redmi Watch 5 Lite

    ma Szeptember 25-én Indiában lesz az aktivitáskövető premierje, és lehet, hogy marad is azon a piacon.

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz bepken #7206 üzenetére

    Már az előző kérdésedre is azért nem válaszoltam, mert én magam nem szereztem közvetlen tudást a Bravia Engine-ről, de mivel nem nagyon kapsz választ, megosztom, amit tudok róla mások beszámolóiból.
    Az idézett "100%-os..." kifejezés nem valószínű, hogy a Bravia-ra vonatkozik, inkább egy adott kamera szoftverhez tartozó beállítási lehetőségről lehet szó, esetleg egy olyan patch által, ami megváltoztatja a "gyári" tömörítési-zajcsökkentési beállításokat. Amint az tudott, vannak ilyen patch-ek a Defy/Defy+ túlzottan tömörítő-zajcsökkentő gyári algoritmusai helyettesítésére.
    A Bravia Engine egy amolyan "képjavító" eljárás, fényképeken, videókon "javítja", de legalábbis "látványosítja" a minőséget. Ha számítógépes LCD monitor helyett LCD tévén nézel meg egy filmet, akkor hasonló lesz a különbség, mert a monitorokkal szemben tévék alkalmaznak "képjavító" eljárásokat, tehát színesebb szagosabb lesz a kép, egyúttal eltávolodik a "valóságtól", elmosódnak a részletei. A monitoroknak ellenben az "igazságot" kell megmutatniuk, tehát azokban nem szoktak lenni ilyen "Bravia Engine-ek".
    Defy fórumokban nemrég sokat beszéltek a Bravia Engine-ről, és akik kipróbálták, érezték is a hatását. Nem mindenki volt elégedett vele, de sokaknak tetszett, mindenesetre képeken, videókon működött, és nem zabálta fel az összes erőforrást. A két Defy fórumban akkoriban (egy-két hónapja) olyan értelemben tárgyaltak róla, hogy a gyári ROM-ra nem feltehető, csak a főzöttekre, valószínűleg ez nem változott, de gondolom nem lehetetlen, hogy készítettek már belőle "gyári változatot" is, én csak valószínűsítem, hogy továbbra sincs ilyen verziója a szoftvernek. Azt nyilván láttad, hogy a fájl lelőhelyein fel szokták tüntetni, hogy melyik ROM-okra jó az adott verzió.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák