Hirdetés
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz YAS-dude #23200 üzenetére
Visszaélni? Nagyon érzékenyek itt néhányan.
Csak némi empátia kéne a kérdező felé. Én valahogy meg tudom érteni, hogy talán egyszerűbb nekem fél perc alatt válaszolni vagy megmondani, hanyadik hozzászólást keresse meg, mint tőle elvárni, hogy adott esetben negyed-fél órát szánjon arra, hátha korábbi hozzászólásokban megtalálja a válaszát. Ha meg meg sem találja, akkor konkrétan elcseszett rá x időt.A whiterabbit telepítése előtt ilyen hibával nem találkoztam, bár ez lehet, annak köszönhető, hogy a gyári rom eleve csak 10%-okat mutat.
-
anonymus89
addikt
válasz majorosgabor #23199 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Klaymen
tag
Aki felrakta már az új QCMX-et, az milyennek találja?
Nálam kicsit "darabosnak" tűnik. -
pete_21
addikt
válasz laleeee #23124 üzenetére
Akkor bocsi, azt hittem az Ubuntura írod. Mert arra teljesen jól ráillett a leírás.
(#23122) maaniac: Najó, érted. Az Ubuntu fejlesztőitől "hivatalosan".
Más: Van aki CMX-et használ úgy, hogy folyamatosan, éjjel-nappal aktív neki a mobilnet (2G-n például) ?
Mert én amikor CMX-et használtam, nekem kb. 40 óra után nagyon belassult, és elkezdett hibákat produkálni. Egyesek írták, hogy nekik semmi ilyen nincs. Tegnap olvasgattam xda-n a CMX-es topikot, és valaki írt, hogy valami RIL hibát lehet hogy a folyamatosan aktív mobilnet okoz. Na most én ezt ezzel kötöttem össze, hogy lehet hogy ez a RIL hiba ebben mutatkozik meg, hogy belassul, és hibákat produkál, fagy a telefon. És lehet, hogy nálam ezért jött elő, mert aktív a mobilnet folyamatosan...
De lehet, hogy valamit félreértettem. Aki folyamatos mobilnettel használja, az írja le légyszi, hogy nála 40 óra után történnek-e furcsaságok. -
vornia
senior tag
válasz killzone1987 #23212 üzenetére
Nekem sem zabálja az akksit..legalábbis üresjáratban..
Tegnap este 19 órakor húztam fel (csak dalvikot wipe-oltam)nem 100%-ra..mikor betöltődött minden akkor volt 92%-on (94-ről indultam) este még wifiztem itthon,frissítgettem pár dolgot.. és éjfélkorr letettem 85%-on most van 79%-on. -
pete_21
addikt
válasz killzone1987 #23212 üzenetére
Nekem nem az akksi-leszívás volt a gondom, hanem hogy nagyon belassult a telefon, és hibákat produkált.
Ami Neked fent van, az még custom kernel nélküli CMX, ugye? -
Klaymen
tag
válasz vornia #23213 üzenetére
Azt nem tudom mennyire szívja éjszaka az akksit, mert ki szoktam kapcsolni a mobilnetet meg a wifit is éjszakára, de pont most elfelejtettem. Így ment le 66-ról 39-re ~12 óra alatt.
Még mindig a 130220 az, amelyik érzésre a leginkább gördülékenyen működik. A 130227 igen hamar lekerült, az újat még próbálom egy kicsit.
-
korobi
aktív tag
Világosítson már fel valaki!
defy+ -nál hogy működik a kernel csere. x8-om volt előtte, ott flashtoollal kellet cserélgetni. és itt?
-
bepken
veterán
válasz korobi #23216 üzenetére
a Quarx féle friss CMX build-ek tartalmazzák a módosított (custom) kernelt, így gyakorlatilag egyetlen .zip-et kell flashelned és kész is vagy - van egyéb custom kernel is, ezeket szintén CWM-ből kell flashelni, semmi ördöngősség.
(#23215) Klaymen! a fogyasztás nyilván attól függ, milyen programok vannak telepítve. illetve ezen programok mekkora része frissítget élő netkapcsolat esetén...
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
anonymus89
addikt
Sziasztok az volna a kérdésem, hogy valaki tapasztalta-e a 13.02.20-ai Quarx CMX alatt a képernyő alatti gombok vilagitasanak gyengeségét? azaz hiába veszem fényesebb re a button brightness menüpont alatt marad u.o.gyenge...
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
pete_21
addikt
válasz anonymus89 #23218 üzenetére
Melyik romhoz képest világít gyengébben?
Mert én úgy emlékszem, hogy a gyári rommal a legfényesebb. A gyárin kívül én bármit próbáltam (CM7, WIUI v2, CM9, CMX), jóval gyengébben világítottak a ledek. -
pete_21
addikt
válasz anonymus89 #23221 üzenetére
Tehát mindegy, hogy a csúszkát 10%-ra, vagy 100%-ra veszed, mert ugyanúgy világít?
-
anonymus89
addikt
válasz pete_21 #23222 üzenetére
Igen mert egyszerűen hiába nyomok oz "OK"-ra nem alkalmazza.
Tulajdonképpen annyi különbség van, hogy ha mondjuk 15%-ra állítom akkor szinte nem is világít ha 100%-ra akkor egy icipicivel fényesebb.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Kovax12
tag
válasz korobi #23219 üzenetére
Én a WajkIUI féle romot használom (WIUI) ami mögött MIUI 3.1.27 van. A CPU-t feltornáztam 1300 mHz-re, teszi a dolgát. Bár lényeges gyorsulást nem tapasztaltam, viszont az akksit sem eszi jobban mint 1100 mHz-n, legalábbis idáig nem vettem észre különbséget.
Nem írom alá!!! :D
-
zamo
csendes tag
válasz killzone1987 #23193 üzenetére
Sajna a szerviz sem
Felrakták az androidot, indult a motorola szoftver, de nem ment végig. Addig sem jutottunk el, hogy a motorola accountot megcsináljam. Újra indult folyamatosan. Visszavették, de sok jóval nem kecsegtettek -
Tejes Pite
aktív tag
válasz killzone1987 #23227 üzenetére
Persze, rögtön SII-re cserélik.
8 Hobbits = 1 Hobbyte ### cool guys don't look at explosions!
-
killzone1987
senior tag
válasz Tejes Pite #23228 üzenetére
Á-Á
SIII-ra!
Ha nem tudják megcsinálni elképzelhető a csere,ez szervíz függő.......
Na de ne is kezdjünk bele a vitába... -
105kacsa
őstag
válasz mate0314 #23230 üzenetére
Nekem is ilyen gondom van az Artix 2-vel.No signal és folyamatosan újraindulgat.Szervizben van a garit is megvonták a nem gyári android miatt(a gyári nem ment már vissza)
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
vornia
senior tag
-
Klaymen
tag
válasz vornia #23232 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, szerény véleményem is ezt gondolta egy jó darabig. Amikor kézzel foghatóvá vált, hogy egy rossz rom kárt tehet a hardverben is, onnan már más a helyzet, lásd pl. LED probléma. Itt is többször elhangzott némely probléma kapcsán, hogy először meg kell próbálni a gyári rommal, utána meg majd kiderül, hogy hogyan tovább, esetleg hardverhiba. Amennyiben a herverhiba nem hozató összefüggésbe a szoftverrel, akkor irreleváns, hogy mi futott az eszközön. A fenti LED-es történet esetében is lehetett volna azt mondani, hogy nem volt köze hozzá a romnak. Azután kiderült, hogy mégis volt. Ezek a mai eszközök nagyon összetettek, igen szoros szerves kapcsolat van a hardver és a rajta futó szoftver között, ami igen alapos tesztelést tesz szükségessé, melyet a gyártó jó esetben alaposan elvégez. Vagy nem. Volt mostanában olyan, hogy egy nyomtatóra elküldtem egy nyomtatást, nem a megfelelő driver volt fent, ezek után a nyomtatót sehogy sem lehetett elérni, sem hálózaton, sem usb-n keresztül, csak olyan reset segített, amit a felhasználó már nem tud megcsinálni. Igaz, nem lett baja, a reset után megy rendben. Tudom, ez is sántít, csak egy példa volt.
Ez persze csak az én véleményem.
-
pete_21
addikt
válasz anonymus89 #23223 üzenetére
Ha van különbség a 15 és 100% között, akkor szerintem "megfelelően" működik. Nálam is sokkal halványabb a gombok világítása, eddig minden custom rom alatt, mint a gyári rommal.
Persze lehet hogy Nálad még halványabb, mint nálam, így látatlanban jó kérdés... -
pete_21
addikt
Azért tiltják, mert a főzött romok, a szoftveres buhera is tönkreteheti a hardvert. És érthető okokból arra nem vállal egyik gyártó sem garanciát, hogy ha egy rosszul megírt rommal tönkreteszed a telefonod, akkor ők azt kicseréljék egy újra.
Csak hogy egy példát említsek: még amikor Quarx custom kernele nagyon új volt, és volt benne jópár hiba, és kevésbé volt tesztelt, akkor egy bizonyos Defy-típusoknak hazavágta a fényképező LED-jét. Ha jól emlékszem, akkor a zöld-lencséseknek nyírta ki. Ha nem tévedek, Quarx túl nagy feszültséget állított be, és a zöld lencsés Defy-knek ez nem tetszett, elégett a LED-fény. Nem kellett sokáig bekapcsolva lenni, és mégis kiégett. Ezután már alig világított ezeknek a tulajoknak.
Ezért tiltja minden gyártó a főzött romok használatát. Több telefont teljesen téglázni is lehet vele. Vagyis teljesen kinyírni, úgy hogy utána már nem kel életre a telefon.
Azt meg persze a szervizesek nem fogják és nem is tudják kinyomozni, hogy egy adott hardverhibát okozhatta-e a fent lévő főzött rom. Ezért az a biztos, és megfelelő eljárás, ha minden főzött rom tiltott. -
tomlac14
tag
én is úgy gondolom, mint az előttem szólók, hogy nincs gyártó, aki garanciát adna szoftveres buherára is, mert a hibás szoftver simán kinyírhatja a hardvert. (ha megnyugtat, akkor jogot hallgatok, bár ez nem jelent semmit, az előbbi pusztán személyes vélemény volt) :-)
-
Klaymen
tag
Még úgy eszembe jutott, hogy a QCMX-ben lehet állítani, hogy a zseblámpa milyen erővel világítson. Az erős az nekem úgy soknak tűnt, biztos ami tuti alapon inkább levettem. Másnak nem tűnt így?
-
-
Vegha
senior tag
Hali,
Defy+ rootolásban kérnék segítséget. Ez a leírás alapján álltam neki. Az első (keretes) metódus le is fut szépen, de utána a TitaniumBackup aszondja, hogy nem vagyok oké. Kipróbáltam a második (SuperOneClick) eljárást is, de azzal sem sikerült - bár legalább beszédesebb volt folyamat közben és az újraindítás is megtörténik. A 3. módszernél (DoomLord) minden 2. sorban azt írja A rendszer nem találja a megadott elérési utat. Természetesen a Debugging mód és az Unknown sources be van kapcsolva, Phone Portal módban van a telefon.
A SuperOneClick itt fagy be:
[link] -
Vegha
senior tag
válasz Atlantisz48 #23244 üzenetére
köszi, ezt akartam megúszni : ) Itt azt írja a kolléga, hogy menet közben minden törlődik a telefonomról. Holott elsősorban épp azért akarom rootolni, hogy TB-pal tudjak menteni. Akkor most én gondolkodok fordítva vagy ez tényleg csak így megy ? Legalább a telefonkönyv+sms-eket jó volna kimenteni előtte. Erre van valami megoldás ?
[ Szerkesztve ]
-
maaniac
aktív tag
telefonkönyvet könnyen letudod menteni...gyári névjegyzékben menü gomb és exportálod a névjegyeket sd-re...sms-re itt van backup
tehát programmal nemtudod rootolni...gondolom 2.3.6 van telefonodon...azt nem rootolják a programok...ha így van (ellenőrizd) akkor először flasheld fel ezt a gyári 2.3.6 romot majd ha felment mehet ez a rootolt rom...wipe-ok elvileg nem kellenek mert ugye ugyanaz a rendszer...wipe csak abban az esetben kell ha megállna boot közben
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz maaniac #23246 üzenetére
igen, a gyári 2.3.6 van rajta, de azt nem tudom, hogy a telefon töltötte-e rá vagy gépről ment - nem emlékszem. Ezért letöltöttem a gyárit és gondoltam rárakom én, biztos ami biztos.
Akkor tehát végülis mehetek lépésről lépésre ezzel a leírással wipe nélkül ?[ Szerkesztve ]
-
Atlantisz48
őstag
csak így lehet használni a tb t de a névjegyeket meg a tel számokat ha szinkronizálod a google fiokoddal akkor meg marad és nem vesződik el. ami meg az appokat illeti azokrol nem biztos de csak talán hogyha az android /data mappábol ha kimásolod az app mappáját akkor talán megmarad abban a mentésed. de nem biztos.
-
Vegha
senior tag
válasz Atlantisz48 #23248 üzenetére
tudom, hogy könnyebb lenne az életem, de amikor beüzemeltem a telefont, akkor megadtam neki egy nem használt google accountot, amit azóta sem használok, szóval számomra a szinkronizáció nem megoldás. Amúgy egy újraházás nagyon érik rajta, többek közt ezért is akarok menteni, de mivel a telefonkönyv és sms-ek a legszükségesebb dolgok, ezeket nem akarom kikukázni.
-
fil
őstag
Attól, hogy nem használod azt az accountot, szinkronizálni tudnál vele, mivel regisztrálva van. Miután újrahúztad, visszatöltöd(ik) minden contact és app a telódra, ha úgy állítottad be.
Ekkor ,ha már rootoltad elmented amivel akarod (TB, vagy nand backup).
Egyébként - bár nem próbáltam - több google account is felvehető.
Azt nem tudom, hogy szinronizáláskor ,hogyan viselkednek. Lehet, hogy csak a defaultról megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monitor hiba topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Független Huawei P30 Lite Dual Sim 128/4GB MAR-LX1A karcos munkástelefon
- Megkímélt független karcmentes iPhone SE 2 (2020) - 64GB - fekete színben
- Karcmentes Samsung Galaxy A41 kártyafüggetlen dual sim SM-A415F/DSN - 64/4GB - 2
- Samsung Galaxy A41 kártyafüggetlen dual sim SM-A415F/DSN - 64/4GB - 1
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB 8GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest